Bästa Kosttillskotten Mot Illamående 2023

Hem » Blogg » Bästa Kosttillskotten Mot Illamående 2023

Även fast sjukdomar och åkommor kommer i många olika former finns det få saker som är så motbjudande som att vara illamående.

Känslan av att få kväljningar hela tiden, än mindre när det går hela vägen till att man faktiskt kräks är ingenting roligt.

Det här är extra vanligt bland kvinnor som är gravida vilket du säkert redan vet, varför vi valt att utföra en jämförelse av och även utnämna vad vi anser vara de bästa kosttillskotten för illamående i dagens läge.

Sidan innehåller annonser

Bästa tillskotten emot illamående – Snabblistan

  1. Bäst i vårt test mot illamående: Calma
  2. Bäst för veganer : Helhetshälsa B12-vitamin
  3. Billigast köp: Postafen, tablett 25 mg 10 st
  4. Bästa tablett : Postafen, tablett 25 mg 10 st
  5. Bästa tuggummi : Calma

Kostillskott mot Illamående – Bäst i test

Bäst i test
Calma

Calma

PRIS/TUGGUMMI: 7,7 kr
ANTAL TUGGUMMIN: 10 st

En produkt specifikt skapad mot åksjuka, varför den även är väldigt effektiv mot det. Väldigt prisvärd och levereras oerhört snabbt. Kommer i form av tuggummi, vilket uppskattas av de allra flesta runt om i landet.

Calma 20 mg medicinska tuggummin med tonvikt på illamående och åksjuka är en praktisk och effektiv lösning för de som söker omedelbar lättnad från dessa besvär. Trots vissa mindre bieffekter och en något högre kostnad, är övergripande användarrespons mycket positiv, vilket beror på produktens unika tillvägagångssätt och dess snabba och effektiva resultat.

Användare rapporterar snabb lättnad från illamående och åksjuka, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som behöver omedelbar lindring. Detta gör produkten särskilt användbar för långa resor och andra situationer där åksjuka kan uppstå.

Höga delbetyg ger ett totalbetyg som gör att denna utses till bäst i test.

Ca pris: 60kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Smidig
  • Beprövad
Nackdelar

Den största nackdelen med Calma tuggummin är de potentiella bieffekterna. Vissa användare rapporterar mild huvudvärk och trötthet efter att ha tagit tuggummit, vilket kan vara besvärande. Men dessa bieffekter verkar vara milda och tillfälliga, och de flesta användare tycker att fördelarna med tuggummiet överväger dessa mindre obehag.

Som experter på området kan vi konstatera att Postafen-tabletterna ofta är ett förstahandsval för de som lider av åksjuka. Dess aktiva ingrediens, meklizin, är en antihistamin som fungerar genom att minska aktiviteten i innerörat - en region som spelar en kritisk roll i att utlösa symtom på åksjuka.

Användarens åsikter om Postafen varierar, men överlag är de positiva. Många uppskattar dess effektivitet och enkelhet, men vissa har klagat på bieffekterna, främst trötthet. Trots detta anser de flesta användare att fördelarna med att lindra åksjukasymptomen överväger eventuella nackdelar.

Ca pris: 72 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

En av de största fördelarna med Postafen är dess effektivitet. Många användare rapporterar att tabletterna är effektiva vid lindring av illamående, kräkningar och yrsel som associeras med åksjuka. Postafen tabletterna är också relativt lätta att ta, vilket är en fördel för resenärer på språng.

Nackdelar

Det finns dock några nackdelar att beakta. En av de mest rapporterade bieffekterna av Postafen är trötthet. Vissa användare rapporterar att de känner sig sömniga efter att ha tagit medicinen, vilket kan vara ett problem för de som behöver vara alerta under resan. 

Sugtablett
healthwell Vitamin B12

healthwell Vitamin B12

PRIS/KAPSEL: 0,79 kr
VITAMIN B12/KAPSEL: 500 µg

När vi granskar Healthwell Vitamin B12 tonvikt, hittade vi en produkt som är både innovativ och effektiv. Denna produkt kombinerar fördelarna med Vitamin B12 tillskott med den lugnande effekten av en tonvikt, vilket gör den till en utmärkt lösning för de som lider av illamående och samtidigt vill förbättra sina B12-nivåer.

Användare rapporterar en märkbar minskning av illamående och en ökad energinivå, vilket tyder på att produkten gör ett utmärkt jobb med att leverera B12-vitaminet. 

Ca pris: 90kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Finns både som sugtablett och kapsel
  • En mer långsiktig lösning
Nackdelar
  • En annan mindre nackdel är att vissa användare har rapporterat att de behövde använda produkten regelbundet för att märka dess fulla effekt. 
Helhetshälsa B12-vitamin

Helhetshälsa B12-vitamin

PRIS/TABLETT: 1,51 kr
VITAMIN B12/TABLETT: 500 µg

Ett vitamin B12-tillskott som är perfekt för veganer och vegeterianer då det är är registrerat av Vegan Society. Även bra för människor över 50.

Ca pris: 160kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Långsiktig lösning
Nackdelar
  •  Ingen omedelbar effekt
  • Funkar inte för alla

Vi försöker hålla oss från att göra allt för uppenbara produktrekommendationer på Tillskottsbibeln, men det här är tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller när du ammar. Det innehåller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. Vänligt för vegetarianer och gör så du känner dig piggare i allmänhet med största sannolikhet. Bra mot illamående dessutom.

Ca pris: 129 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

en pumpa som är illamående
Känner du igen dig? ????

Varför ska man ta kosttillskott mot illamående?

en kvinna som är gravid och håller i sin mage
Det är inte ovanligt att kvinnor som är gravida känner sig illamående.

Det är ett enkelt och väldigt effektivt sätt att må bättre på nästan omedelbart, i synnerhet ifall du redan börjat må illa exempelvis om du drabbats av åk eller sjösjuka.

Du känner dig dessutom pigg och får förhöjda energinivåer — även detta relativt snabbt ifall du tar rätt kosttillskott.

Äter du exempelvis ett multivitamin som innehåller alla 13 vitaminer och mineraler så får du i dig en shot av bra näring — milt uttryckt.

Dagens kosttillskott är så pass välutvecklade att det genuint går att förebygga illamående genom att inta dessa med viss kontinuitet, varför vi kommer ta oss friheten att rekommendera några vi tror starkt på och även prövat själva eller haft våra sambos pröva.

Vilken tid på dagen ska man ta ett kosttillskott mot illamående?

Om du har en stor brist av något näringsämne och mår illa relativt ofta föreslår vi att du intar den här typen av kosttillskott redan på morgonen, alternativt att du tar en portion av kosttillskottet efter varje portion mat du äter under dagens gång (förutsatt att det är vad tillverkaren säger).

Vilken typ av mat är bäst för att förebygga illamående?

Det är väldigt individuellt vad som fungerar bäst mot illamående från person till person. Det gäller att våga pröva sig fram till vad som fungerar bäst.

Bilden innehåller exempel på mat som innehåller mycket vitamin B, vilket är värt sin vikt i guld för dig som har problem med att vara illamående ofta.

Kanske lyckas du kombinera en frukost med fler ägg och ett kosttillskott och en annan person inkludera mer kött i sin kost för att båda uppnå samma resultat?

Som sagt, våga är nyckelordet. Pröva dig fram. Köpa nya varor i din livsmedelsbutik du läst ska vara bra för din kost och ät något större portioner.

Se även till att du äter flera gånger under dagens gång, inte bara 1-2 gånger.

Det är lätt hänt bland människor som hoppar över sin frukost att de mår illa mot lunch just för att de med högsta sannolikhet både är uttorkade, har ett lågt blodsockervärde och helt enkelt är för hungriga för att deras kroppar ska kunna fungera så optimalt som möjligt.

Vilken typ av tillskott är bäst mot illamående?

En väldigt viktig sak vi vill att du kommer ihåg är att kosttillskott inte botar känslan av illamående under din eventuella graviditet fullkomligen men forskare har sett att en ökad dos B-vitamin i gravida kvinnors kost minskar illamåendet något. Läkare brukar rekommendera ett B-vitamintillskott innan de skriver ut eller rekommenderar eventuella läkemedel.

Det är här din research blir viktig. Lyckas du hitta rätt B-vitamintillskott baserat på vad användare säger på webben, och vad vi på Prokost anser om tillskottet i fråga så finns det en stor chans att du tar dig ett steg närmre en friskare vardag oavsett om du är gravid eller inte.

Här kommer vår lista på 5 typ av tillskott vi anser vara bäst för någon som kämpar med återkommande illamående.

  • Vitamin B1, B6, B9 & B12: det är väldigt vanligt att man lider av brist på vitamin B1 ifall man är illamående ofta. Det här är dessutom en typ av vitamin vi förbrukar väldigt mycket av vid stress.
  • Magnesium: används väldigt ofta av människor som behöver hjälp med att sluta må illa så pass ofta. Populärt bland gravida kvinnor som exempelvis har problem med kramp i vaderna bland annat.

Så valde vi ut bäst i test för kosttillskott mot illamående & åksjuka

Att välja ut bäst i test för kosttillskott mot illamående och åksjuka innebär att noggrant undersöka och utvärdera en rad olika faktorer. Här är en översikt över vår process:

  1. Ingredienser: Vi började med att granska ingredienslistorna för varje kosttillskott. Vi letade efter produkter som innehöll vetenskapligt bevisade ingredienser för att lindra illamående och åksjuka, som till exempel ingefära eller B-vitaminer.
  2. Användarrecensioner: Vi tittade sedan på användarrecensioner för varje produkt för att se hur väl de faktiskt fungerade i praktiken. Vi letade efter kosttillskott som konsekvent fick höga betyg från kunderna.
  3. Biverkningar: Vi undersökte också eventuella rapporterade biverkningar. Produkter som hade ett mindre antal rapporterade biverkningar rankades högre i vår bedömning.
  4. Pris: Vi tog hänsyn till kostnaden för varje produkt och jämförde detta med kvaliteten och kvantiteten av de aktiva ingredienserna. Vi letade efter kosttillskott som erbjöd bäst värde för pengarna.
  5. Tillverkarens rykte: Slutligen övervägde vi ryktet hos varje tillverkare. Vi favoriserade företag som var kända för att producera högkvalitativa kosttillskott och som hade en stark närvaro i hälso- och wellness-industrin.

Genom att kombinera alla dessa faktorer kunde vi bestämma vilka kosttillskott mot illamående och åksjuka som var bäst i test. Det är viktigt att notera att individuella resultat kan variera och att det alltid är bäst att rådgöra med en läkare innan man börjar ta ett nytt kosttillskott.

Några kostråd i allmänhet för att förebygga illamående

  • Drick mycket mer vatten! Det är inte ovanligt att man blir illamående för att man är uttorkad eller på väg att bli. Drick mer vatten än du tror du behöver. Det är inte svårt att få i sig 1-2 extra glas vatten under dagens gång.
  • Drick mer mellan måltiderna och lite mindre till maten. Välj klara drycker som juice, måltidsdryck, läsk och citronvatten. Tänk på att ersätta den vätska som du förlorat om du har kräkts.
  • Se till att du har en hälsosam kost och att du äter 3 gånger om dagen. Det är inte alls ovanligt att man känner sig illamående ifall man äter för lite eller har ett lågt blodsocker, varför vi rekommenderar människor som har en historia av att känna sig illamående att verkligen ta till sig det här rådet. Små portioner är bättre än större ifall du har svårt att äta, men se till att du äter fler gånger under dagens gång helt enkelt.
  • Se om du hittar något bra kosttillskott mot illamående. Det behöver inte kosta mycket. Även något så simpelt som en brustabell kan göra underverk. Dock föreslår vi förstås på långsikt att du försöker komma till roten av problemet genom att exempelvis ändra din kost.
  • Fet, rökt, starkt kryddad och stekt mat kan förvärra illamåendet.
  • Vila före och efter maten, gärna med upphöjd huvudända.
  • Undvik stekos som många upplever förvärrar illamåendet.
  • Salt mat kan dämpa illamåendet. Prova till exempel ansjovis, kaviar, buljong, salta kex eller nötter.
  • Prova att äta torr mat som exempelvis rostat bröd eller en skorpa innan du stiger upp på morgonen och före dina måltider.

Vanliga frågor – illamående

Vad kan jag göra för att minska illamående?

Drick mycket vatten, mer mellan måltiderna än under måltiderna. Testa några kosttillskott som vi har provat.

Vad är åksjuka och hur påverkar det kroppen?

Åksjuka, även känd som rörelsesjuka, uppstår när det finns en konflikt mellan vad dina ögon ser och vad ditt inre öra (som hjälper till med balans) känner. Detta kan leda till symptom som illamående, yrsel, svettning och i vissa fall kräkningar.

Hur fungerar kosttillskott mot åksjuka?

Kosttillskott för åksjuka innehåller ofta ingredienser som ingefära eller B-vitaminer, som har visat sig hjälpa till att lindra symtomen på åksjuka. De fungerar genom att stödja kroppens naturliga processer för att bibehålla balans och minska illamående.

Hur snabbt fungerar dessa kosttillskott?

Effekten av kosttillskott kan variera från person till person. Vissa människor kan märka lättnad inom några timmar, medan andra kan behöva ta dem i flera dagar innan de märker någon förbättring. Vissa typer ger effekt på 10 minuter.

Finns det några biverkningar?

iverkningar varierar beroende på det specifika kosttillskottet och personen som tar det. Vanliga biverkningar kan inkludera magbesvär, halsbränna, diarré och huvudvärk.

Sammanfattning

Om du har stora problem med att du känner dig yr under veckans gång, i synnerhet ifall du är gravid — då är kosttillskott räddaren i nöden!

Vare sig vi pratar simpla brustabletter som kostar 20 kr paketet eller något mer premium så kan vi med största sannolikhet garantera att du kommer att må bättre ifall du fattar beslutet att köpa den här typen av kosttillskott, kombinerat med att du gör en förändring av din kost förstås.

Vi föreslår som alltid att våra besökare ser till att äta en hälsosam kost i grunden innan de överväger att lägga pengar på kosttillskott. Har du svårt att göra om din kost, kontakta en professionell kostrådgivare i din stad.

Vi hoppas vi lyckats hjälpa dig hitta det bästa kosttillskottet mot illamående!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa kosttillskotten emot illamående som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten emot illamående – Slutsats

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :