Bästa Kosttillskotten Mot Förstoppning 2024

Hem » Blogg » Bästa Kosttillskotten Mot Förstoppning 2024

Är det något jag avskyr, så är det känslan av att vara förstoppad. Det finns ingenting värre — speciellt när man tränar och därmed äter väldigt, väldigt mycket och inte har något annat väl än att fortsätta trycka i sig mycket mat.

Å andra sidan finns det ingen bättre känsla än när det väl är dags att gå på toaletten efter en längre tids förstoppning. Få saker är så tillfredsställande som att få en hård mage att släppa, och det tror jag vi alla kan hålla med om.

I det här inlägget kommer vi inte bara ge dig våra bästa tips kring hur du förebygger förstoppning i allmänhet, men ge dig några konkreta råd kring de bästa kosttillskotten mot förstoppning i synnerhet.

Vi hoppas verkligen du lyckas hitta något som får din hårda mage må mycket bättre! Lycka till i din jämförelse!

Bästa Förstoppning tillskott – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Kosttillskott mot Förstoppning

Bäst i test
Oxytarm

Oxytarm

PRIS/TABLETT: 1,50 kr
MAGNESIUM/2 TABLETTER: 300 mg - 

Oxytarm är en välkänd produkt inom hälsokostbranschen som är utformad för att hjälpa människor med hård mage, en vanlig åkomma som många lider av. 

Om vi fick beskriva det här magnesiumtillskottet med några ord så skulle det vara: räddning för tröga magar. Oxytarm är ett välkänt kosttillskott som innehåller både magnesium och C-vitamin. Det är en kombination som kan bidra till ökad tarmbalans.

Det här är en produkt vi med glädje rekommenderar för människor som har problem med hård mage i allmänhet, och förstoppning i synnerhet. Ibland räcker det bara att man tar tillskottet i några dagar för att märka enorm skillnad. Priset är dessutom överkomligt - minst sagt.

Undrar du vad Oxytarm egentligen gör? Innehållet av magnesiumhydroxid gör att extra vätska samlas i tarmen. Det kan hjälpa till att göra innehållet i tarmen mjukare. Vad det i sin tur innebär kan du säkert enkelt räkna ut.

Vad är uppgiften för C-vitaminet? Det hjälper bland annat till med att rensa kroppen och tarmarna från gifter och bakterier.

Vi har undersökt och testat flera magnesiumtillskott för trög mage. Oxyfarm är i en klass för sig och vi kan verkligen rekommendera det för att få fart på magen.

”Magens vän”, ”toppen för tarmen” - kundomdömena för Oxytarm är många och positiva. Det här tillskottet verkar fungera för de allra flesta som börjar med det.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Oxytarm är en produkt vi definitivt kan rekommendera. Om du har trög mage av olika anledningar kan Oxytarm förmodligen hjälpa dig. Utmärkt är också att priset är överkomligt. En dagsdos kostar ungefär två kronor. Det är småslantar i jämförelse med annan hälsokost för magen kostar.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Effektivitet: Många användare rapporterar att Oxytarm ger en betydande lindring av symtom på hård mage, vilket gör det lättare att tömma tarmen regelbundet och minska uppblåsthet.
 • Naturliga ingredienser: Oxytarm innehåller en blandning av naturliga ingredienser som är kända för att hjälpa till med matsmältningen, såsom aloe vera och magnesiumoxid.
 • Lätt att använda: Oxytarm är enkel att använda, vilket gör det lätt för användare att integrera produkten i sina dagliga rutiner.

Nackdelar
 • Biverkningar: Vissa användare kan uppleva biverkningar såsom diarré eller magkramper vid användning av Oxytarm. Det är viktigt att börja med en låg dos och gradvis öka dosen för att minska risken för biverkningar.
 • Kostnad: Oxytarm är en relativt dyr produkt, vilket kan göra det svårt för vissa användare att använda den regelbundet.

Diet Glukomannan är en produkt framtagen bland annat för att hjälpa individer med problem med hård mage. Den aktiva ingrediensen, glukomannan, är en naturlig fiber som kan underlätta matsmältningen och förbättra tarmfunktionen. 

PRIS: 170 kr

Fördelar
 • För det första är glukomannan en naturlig ingrediens som kommer från konjakroten, vilket innebär att produkten är fri från syntetiska tillsatser och kemikalier. Detta är en fördel för dem som är känsliga för kemiska ingredienser eller vill ha en mer naturlig lösning på sina magproblem.
 • För det andra fungerar glukomannan som en prebiotika, vilket innebär att det främjar tillväxten av goda tarmbakterier. Detta kan förbättra tarmfloran och därmed underlätta matsmältningen samt minska uppkomsten av gaser och förstoppning.
Nackdelar
 • En nackdel med Diet Glukomannan är att effekterna kan variera mellan individer, och vissa personer kan uppleva att det inte ger den lättnad de söker. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på produkten och att komma ihåg att den kan fungera olika för olika personer.

Healthwell Glukomannan Fiber är en fiberrik kosttillskott som har som mål att främja viktkontroll, förbättra matsmältningen och stödja en hälsosam tarmfunktion.

Glukomannan är en naturlig, vattenlöslig fiber som har visat sig ha flera hälsofördelar, vilket gör det till en populär ingrediens i hälsokostprodukter.

Många användare av Healthwell Glukomannan Fiber rapporterar positiva erfarenheter med produkten, inklusive ökad mättnadskänsla, förbättrad matsmältning och bättre viktkontroll.

Dock finns det användare som inte märker några påtagliga effekter eller som upplever biverkningar som gör att de inte kan fortsätta använda produkten.

Ca pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Viktkontroll: Glukomannan är känt för att ge en ökad mättnadskänsla, vilket kan hjälpa användare att kontrollera sin aptit och därmed underlätta viktnedgång.
 • Matsmältning och tarmhälsa: Healthwell Glukomannan Fiber kan hjälpa till att förbättra matsmältningen genom att öka tarmrörelser och förebygga förstoppning.
Nackdelar
 • Biverkningar: Vissa användare kan uppleva biverkningar såsom gasbildning, uppblåsthet och diarré vid användning av Healthwell Glukomannan Fiber. Det är viktigt att följa rekommenderad dosering och dricka tillräckligt med vätska för att minska risken för biverkningar.
 • Svårigheter att svälja: Glukomannan expanderar i kontakt med vätska, vilket innebär att det kan orsaka svårigheter att svälja om det inte tas med tillräckligt med vatten. Det är viktigt att dricka mycket vatten när man tar Healthwell Glukomannan Fiber.
Vegansk
Holistic Ultratarm

Holistic Ultratarm

PRIS/KAPSEL: 2,94 kr
MAGNESIUM/KAPSEL: 283.5 mg

Ett ekologiskt magnesiumtillskott som specifikt är skapat för människor med trög mage, vare sig det är en förstoppning, hård mage eller bara trög mage i allmänhet. Utan gluten och sötningsmedel. 100% ekologiska kapslar vilket är skonsamt mot magen. Perfekt för dig som även tar proteinpulver och är ute efter något som motverkar den hårda magen man kan få av det.

Många användare av Holistic Ultratarm har rapporterat positiva erfarenheter med produkten. De har upplevt en förbättring i deras tarmfunktion, minskad uppblåsthet och förstoppning samt en mer regelbunden tarmrörelse. 

 

Ca pris: 290 kr

Fördelar
 • En av de största fördelarna med Holistic Ultratarm är dess kombination av naturliga ingredienser. 
 • Skonsam för magen
Nackdelar
 •  Lite dyrare produkt
bästa tillskotten mot hård mage

Varför ska man ta kosttillskott mot förstoppning?

Enkelt. Du får högst troligen en hård mage i första hand för att du saknar de adekvata näringsämnena för att din avföring ska vara tillräckligt fuktig.

Trots att vi föreslår att man i första hand besöker en vårdcentral om man har stora problem med förstoppning, så kan kosttillskott komma till bra hands även innan man försöker sig på det.

Oftast räcker det med att man dricker mycket mer vatten och äter fiberrik mat för att ens förstoppning inte ska bli så grov när det väl sker.

Med det sagt. Genom att ta kosttillskott — och dricka mer vatten! — behöver du med högsta sannolikhet inte göra några enorma förändringar i din kost, annat än att ta en extra kapsel eller tablett av valfritt kosttillskott under dagens gång.

När ska man börja ta tillskott som bidrar till att förebygga förstoppning?

Vi föreslår att man tar kosttillskott mot förstoppning i ett förebyggande syfte. Finns det en viss typ av mat du vet gör dig förstoppad i större grad?

Utöver att undvika det bör du stoppa i dig en tablett eller kapsel av valfritt kosttillskott i vår lista ovan efter måltiden är klar. Fortsätt sedan med detta en gång om dagen för så länge du tycker det är relevant.

Vilka typer av mat är bäst att äta för någon som vill förebygga förstoppning?

Det viktigaste att tänka på vad gäller kosten är att börja äta betydligt mer fiberrik mat som dessutom är lösande.

Om allt du äter är snabbmat är det inte konstigt att du drabbas av en förstoppning då och då. Kosten är en stor anledning till varför du drabbas förstoppningar, kort och gott.

Grovt bröd är enkelt, gott och fiberrikt att inkludera i sin kost! Börja med det varje morgon!

Nedan följer mat vi föreslår man överväger att lägga till i sin kost i syfte att förebygga att man får en hård mage den närmsta tiden:

 • fiberrik mat
 • grönsaker som morötter, broccoli, blomkål, bönor och ärtor
 • frukt och då särskilt katrinplommon, fikon, aprikoser och päron
 • fullkornsprodukter som fullkornspasta
 • grovt bröd
 • grova gryner som havre, vetekli och hela linfrön
 • messmör

Använda gärna mer fullkornsprodukter i din matlagning för att få i dig extra mycket fiber.

Gillar du och äter pasta ofta? Välj ett fullkornspasta nästa gång och du är på god väg till att bli bukt problemen med din hårda mage. Även fullkornsmjöl är något vi starkt rekommenderar ifall man gillar att baka.

Genom att använda sig av fullkornsmjöl i sin bakning gör man en liten förändring som får stora effekter — milt uttryckt!

Vilket typer av kosttillskott är bäst när det kommer till förstoppning?

Generellt sett är det fibertillskott som är viktigast, men även andra typer av tillskott som specifikt är ute efter att förbättra din tarm är att föredra.

Vilket är det enskilt bästa tillskottet mot förstoppning enligt teamet bakom Prokost.se?

Oxytarm — vinnaren i vårt test! Våra största rekommendationer.

Just nu anser vi produkten Oxytarm vara det absolut bästa tillskottet för någon som drabbats av en förstoppning. Det hjälper relativt fort och är väldigt, väldigt effektivt enligt många. Prisvärt är det också.

Så tog vi fram vår bäst i test lista

I vårt test av kosttillskott mot hård mage har vi genomfört en noggrann och omfattande analys för att säkerställa att vi kan ge pålitliga rekommendationer. Vi har utformat vårt test med flera steg för att få en djupare förståelse för hur dessa produkter presterar och hur de kan hjälpa dem som lider av hård mage.

Först har vi undersökt och sammanställt en lista över populära kosttillskott som ofta rekommenderas för att lindra symtom på hård mage. Vi har valt produkter baserat på deras ingredienser, varumärken och kundrecensioner. Därefter har vi granskat den vetenskapliga litteraturen och konsulterat experter inom området för att förstå hur de olika ingredienserna i kosttillskotten kan påverka hård mage och vilka potentiella biverkningar som kan uppstå.

Tester och utvärderingar från användare har sedan betygsats och räknats samman med våra tidigare bedömningar. Detta har sedan gett ett totalbetyg som du ser i vår bäst i test lista.

Bilder från våra tester

3 simpla råd kring förstoppning

 • Drick mer vatten. Det här är det bästa rådet vi har.
 • Ät mer fiberrik mat.
 • Köp kosttillskott som kan hjälpa dig med din förstoppning.

Vanliga frågor – Förstoppning

Vad hjälper mest mot förstoppning?

Många anser att fiberrik mat och att dricka mycket vatten är en nyckel.

Fungerar energidrycker och kaffe mot förstoppning

Energidryck är inte en bra lösning mot förstoppning, däremot kan kaffe mycket väl hjälpa dig.

Kan kosttillskott hjälpa mot förstoppning?

Ja, vissa kosttillskott kan hjälpa mot förstoppning. Fiberrika tillskott som psyllium, glukomannan och linfrön kan bidra till att öka avföringens volym och göra den mjukare, vilket underlättar tarmrörelser. Dessutom kan probiotiska tillskott, som innehåller levande bakterier, bidra till en bättre tarmhälsa och hjälpa mot förstoppning hos vissa personer.

Vilka kosttillskott rekommenderas för förstoppning?

Psyllium: Ett naturligt fiber som kan hjälpa till att mjuka upp avföringen och underlätta tarmrörelser.
Glukomannan: Ett fiber extraherat från konjakroten som kan hjälpa till att förbättra tarmrörelserna och minska förstoppning.
Linfrön: Dessa frön är rika på fiber och kan hjälpa till att lindra förstoppning när de konsumeras i tillräckliga mängder och med tillräckligt med vatten.
Probiotika: Kosttillskott med levande bakterier kan hjälpa till att stödja en hälsosam tarmflora och minska förstoppning hos vissa personer.

Hur lång tid tar det för kosttillskott att hjälpa mot förstoppning?

Det kan variera beroende på personen och det specifika kosttillskottet. Generellt sett kan vissa personer uppleva lindring inom några dagar, medan det för andra kan ta upp till några veckor. Det är viktigt att ge kosttillskottet tid att verka och att följa rekommenderade doseringsinstruktioner.

Kan kosttillskott orsaka förstoppning?

Vissa kosttillskott, som järn och kalcium, kan orsaka förstoppning hos vissa personer, särskilt om de tas i höga doser.

Är det säkert att använda kosttillskott mot förstoppning under en längre tid?

Det beror på vilket kosttillskott du använder. Många fiberrika kosttillskott, som psyllium och glukomannan, kan vara säkra att använda under en längre tid om de tas enligt rekommendationerna och med tillräckligt med vätska.

Sammanfattning

En hård mage är inte kul, varför vi inte bara föreslår att du blir bukt det genom att ändra din kost men även lägga händerna på ett effektivt kosttillskott. Vi hoppas vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot förstoppning hjälper dig i din vardag. Flera produkter och artiklar om kosttillskott vid magbesvär hittar du här.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de förstoppnings-tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Förstoppning tillskott – Slutsats

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :