Bästa Omega 3 – Bäst i test & Köpguide 2023

Hem » Blogg » Bästa Omega 3 – Bäst i test & Köpguide 2023

Bästa Omega 3

Letar du efter det bästa Omega 3-tillskottet? När det gäller att förbättra din hälsa med Omega 3-fettsyror, är det essentiellt att välja rätt produkt. För att möta dina förväntningar och hjälpa dig att göra ett informerat val, har vi djupdykt i världen av Omega 3.

Vi vet att det är kritiskt att hitta en tillförlitlig tillverkare, säkerställa en hög halt av EPA och DHA, och att doseringen matchar dina individuella behov. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till eventuella allergier och att produktens smak faller dig i smaken.

I vår omfattande guide för 2023 tar vi dig igenom de mest pålitliga Omega 3-produkterna på marknaden. Vi har granskat, jämfört och bedömt dem baserat på strikta kriterier för att kunna presentera vår ”Bäst i Test” lista – allt för att du ska kunna fatta det bästa beslutet för din hälsa. Läs vidare för att upptäcka din idealiska Omega 3-källa!

Bästa Omega 3 – Bäst i vårt test – Prokost.se

Sidan innehåller annonser

Topplistan Bästa Omega 3 enligt våra tester

Letar du efter en omega 3-produkt med fiskolja som ger dig allt det nyttiga till ett bra pris? Då är det svårt att göra fel med Core Omega-3+ från Svenskt Kosttillskott.

När vi gjorde vårt test av omega 3-tillskott var vi tidigt helt på det klara med att den här produkten skulle få en framskjuten plats. Den bjuder helt enkelt på prisvärd kvalitet och utses ofta till bäst i test.

Vad har vi fastnat för? Innehållet av EPA och DHA är en sak. En kapsel (en portion) innehåller hela 330 mg EPA och 220 mg DHA. Det är mer än tillräckligt för att komma upp i rekommenderat dagligt intag.

I vår genomgång blev vi också imponerade över att tillverkaren har tillsatt vitamin E och att en kapsel i övrigt är fri från tillsatser. Dock ska sägas att själva kapseln är av bovint (nöt) gelatin.

Inget tillskott är dock bättre än sitt sämsta kundbetyg. För det här tillskottet finns endast några få negativa recensioner. Några menar att kapslarna är lite svåra att svälja. Andra poängterar risken för fisksmak. De allra flesta är dock helt nöjda och många användare lyfter fram de höga halterna av DHA och EPA.
Som sammanfattning kan vi säga att Core Omega-3+ ger rejäla doser av nyttiga fettsyror. Produkten stärker allmänhälsan (till exempel immunförsvaret) och kan hjälpa till med fettförbränningen.

Även med dessa mindre nackdelar, står Core Omega-3+ fortfarande som bäst i vårt test. Dess högkvalitativa ingredienser, effektiva formulering och positiva användarrecensioner överskuggar dess brister, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som söker ett tillförlitligt Omega-3-tillskott.

Framförallt blir Core Omega-3+ bäst i vårt test tack vare dess överlägsna kvalitet och effektivitet, liksom dess starka kundrespons. Trots ett något högre pris och potentiellt magbesvär, erbjuder detta Omega-3-tillskott exceptionellt värde och ger tydliga resultat för dem som tar det regelbundet.

Ca pris: 140 kr

Fördelar
 • En av de mest framträdande fördelarna med Core Omega-3+ är kvaliteten på dess ingredienser. Företaget säkerställer att varje kapsel innehåller ett optimalt förhållande av EPA och DHA, de två viktigaste Omega-3-fettsyrorna. Dessutom kommer dessa Omega-3-fettsyror från hållbart källor, vilket är ett plus för miljömedvetna kunder.
 • Produkten skiljer sig också med sin formuleringsprocess. Core Omega-3+ går genom en rigorös rening som hjälper till att eliminera eventuella skadliga föroreningar, vilket resulterar i en renare och mer potent produkt.
Nackdelar
 • Trots dessa fördelar, finns det några nackdelar att tänka på. En del användare har rapporterat mindre magbesvär efter intag, vilket kan vara en bieffekt av kroppens anpassning till tillskottet. Det är också värt att notera att Core Omega-3+ ligger i den högre prisklassen, vilket kan vara en nackdel för vissa kunder.
Lämplig för bla gravida & ammande
Mordha – för gravida

Mordha – för gravida

EPA: 104 mg
DHA: 480 mg

Mordha är en naturlig och ren fiskolja som kommer från djuphavsfisk. Den är rik på omega-3 i allmänhet och på DHA i synnerhet, vilket gör den perfekt för gravida och ammande.

Behövs särskild omega-3 för gravida? Just fettsyran DHA är särskilt viktig under graviditet eftersom den bidrar till att barnets ögon och hjärna ska utvecklas på rätt sätt. Även vid amning är den här fettsyran mycket viktig.

I vårt test av omega 3-tillskott har vi tittat extra noga på tillskott avsedda för gravida. Vissa lovar betydligt mer än de levererar, men Mordha har hela 480 mg DHA per kapsel tillsammans med 104 mg EPA och 56 mg av övriga omega 3-fettsyror. Det gör att vi placerar det här tillskottet på första plats på vår topplista.

Men, kan alla äta Mordha? Även de som inte är gravida eller ammande? Vårt svar är ja. Den totala mängden omega-3 är hela 800 mg per kapsel, vilket är mer än tillräckligt för alla.

Ser vi någon mer fördel med Mordha i förhållande till andra tillskott med omega-3? En fördel är att tillverkaren inte har blandat i en mängd onaturliga hjälpämnen. Allt innehåll i kapslarna är naturligt. En liten nackdel är dock att vitamin D och vitamin E inte är tillsatt.

En annan fördel med den här produkten är att kapslarna är lätta att svälja. Det gör det enklare att få i sig de livgivande fettsyrorna även de morgnar då man som gravid inte vill äta något alls.

Om vi tar en titt på vad användare tycker så är tongångarna rakt igenom positiva. En absolut majoritet av användarna verkar uppleva att det här tillskottet verkligen ger effekt.

I våra test undersöker vi alltid priser för att se om tillskotten är prisvärda. För det här tillskottet kan man vara lite skeptisk. En dagsdos kostar omkring sex kronor, vilket är ganska mycket.

Vi har vägt denna nackdel mot den stora fördelen med den höga dosen av DHA. Vår slutsats är att Mordha är prisvärt, även om det inte hade skadat med en lite lägre prislapp.

Sammanfattningsvis ska vi säga att Mordha är bäst i test tack vare sin höga koncentration som är optimal för både gravida och andra som behöver komplettera med omega-3 i sin kost. Det här är det bästa omega 3-tillskottet. Rekommenderas!

Ca pris: 280 kr

Fördelar
 • Ser vi någon mer fördel med Mordha i förhållande till andra tillskott med omega-3? En fördel är att tillverkaren inte har blandat i en mängd onaturliga hjälpämnen. Allt innehåll i kapslarna är naturligt. En liten nackdel är dock att vitamin D och vitamin E inte är tillsatt.
 • En annan fördel med den här produkten är att kapslarna är lätta att svälja. Det gör det enklare att få i sig de livgivande fettsyrorna även de morgnar då man som gravid inte vill äta något alls.
Nackdelar
 • I våra test undersöker vi alltid priser för att se om tillskotten är prisvärda. För det här tillskottet kan man vara lite skeptisk. En dagsdos kostar omkring sex kronor, vilket är ganska mycket.

XLNT Sport Omega 3 innehåller omega-3 från krillolja. Fångstplatsen är Antarktis iskalla vatten. Krillolja har den fördelen att den inte ger den där lite otäcka fisksmaken som fiskolja kan ge.

Hur ser då innehållet ut? Det är ju den viktigaste faktorn? XLNTs produkt innehåller totalt 500 milligram av krillolja per kapsel. Av denna mängd är 60 mg EPA och 28 mg DHA. Den rekommenderade doseringen är två kapslar per dag, vilket då ger 120 mg EPA och 56 mg DHA.

Vi ser omedelbart att det här är mindre mängder av de viktigaste fettsyrorna. Hur ska du tänka då? Och hur tänker vi när vi sätter den här produkten på bronsplatsen på topplistan?

Allt handlar om krilloljan. Omega-3 från krillolja har ett mycket effektivt upptag. Kort och gott kan fettsyrorna gå direkt till blodet utan att passera magen. Lägre doser av DHA och EPA i själva oljan är alltså inte allt. Dessutom är krilloljan ett otroligt kraftfullt ämne med antioxidanter.

Som alltid har vi också undersökt vad kunderna tycker. Recensionerna är mycket positiva och betyget närmar sig 5 av 5. Att man undviker bismaken av fisk är en stor fördel enligt kunderna, att kapslarna är behändiga och lätta att få ner är en annan.

Då återstår bara att kommentera priset. Den här produkten tillhör inte de billigaste på marknaden. En dagsdos kostar omkring sex kronor. I vår mening är det kanske någon krona för mycket.

Sammanfattningsvis ska vi säga att XLNT Sport Omega 3 är en mycket intressant produkt med sitt innehåll av krillolja. Den verkar också uppskattas mycket av kunderna. Vi sätter ett köpråd!

Ca pris: 170 kr

Fördelar
 • Omega-3 från krillolja har ett mycket effektivt upptag. Kort och gott kan fettsyrorna gå direkt till blodet utan att passera magen. Lägre doser av DHA och EPA i själva oljan är alltså inte allt. Dessutom är krilloljan ett otroligt kraftfullt ämne med antioxidanter.
 • Som alltid har vi också undersökt vad kunderna tycker. Recensionerna är mycket positiva och betyget närmar sig 5 av 5. Att man undviker bismaken av fisk är en stor fördel enligt kunderna, att kapslarna är behändiga och lätta att få ner är en annan.
Nackdelar
 • Då återstår bara att kommentera priset. Den här produkten tillhör inte de billigaste på marknaden. En dagsdos kostar omkring sex kronor. I vår mening är det kanske någon krona för mycket.

Med 60% omega-3-fettsyror, inklusive EPA och DHA, tillhandahåller detta tillskott mer än dubbelt så mycket omega-3 jämfört med många andra på marknaden. Användare behöver endast ta 1-2 kapslar dagligen för att uppnå rekommenderade dagliga intag.

Baserat på användarrecensionerna har Healthwell Omega-3 Plus mottagit mycket positiv feedback. Användarna uppskattar dess höga koncentration av omega-3 och de hälsomässiga fördelarna som följer med det. Vissa användare har rapporterat att de känner sig mer energiska efter att ha börjat ta det. Andra uppskattar det faktum att det är märkt med "Friend of the Sea", vilket indikerar att produkten kommer från hållbara och ansvarsfulla källor.

 

Ca pris: 149 kr

Fördelar
 • Det första som slår oss med Healthwell Omega-3 Plus är dess höga koncentration av omega-3-fettsyror. Med hela 600 mg omega-3 per kapsel överträffar det många konkurrerande produkter i denna aspekt.
 • Bra pris per dag på runt 1 kr
Nackdelar
 • Trots alla fördelar, finns det några aspekter som kan förbättras. Vissa användare rapporterar att kapslarna är ganska stora och kan vara svåra att svälja för vissa.
 • Dessutom har några kunder nämnt att de ibland känner smaken av fiskolja efter intag, vilket kan vara obehagligt för vissa.


 

 

Holistic Omega-3 Algolja är ett kosttillskott som erbjuder en vegetabilisk källa till omega-3-fettsyror. Utvunnen från mikroalgen Schizochytrium sp., innehåller detta tillskott både EPA och DHA som bidrar till normal hjärnfunktion, synförmåga och hjärtfunktion. Dess vegetariska kapslar gör den lämplig även för veganer.

Holistic Omega-3 Algolja har generellt fått höga betyg från användare. Många kunder har betonat fördelen med att produkten är vegetabilisk. De uppskattar också den mildare smaken jämfört med fiskolja. 

Ca pris: 259 kr

Fördelar
 • Vi uppskattar det faktum att Holistic Omega-3 Algolja är utvunnen från alger och därmed passar för vegetarianer och veganer. Den milder smak jämfört med fiskbaserade omega-3-tillskott är också en fördel. Dessutom är dess inverkan på havens fiskbestånd minimal, vilket stöder hållbarhet. Algolja kan förvaras i rumstemperatur, vilket gör förvaring och användning enkelt och bekvämt.
Nackdelar
 • Några användare har påpekat att Holistic Omega-3 Algolja är något dyrare än andra märken. Dessutom är kapslarna lite mindre än andra märken, vilket kan vara en nackdel för vissa.
omega 3 hos prokost.se test

Bäst i Test och köpguide för Omega 3

När vi frågat experter om vad som är de viktigaste nyttorna med tillskott av Omega-3 så säger de att Omega 3 fettsyror, särskilt EPA och DHA, har många hälsofördelar. Dessa inkluderar att hjälpa till att minska inflammation i kroppen, främja hjärt- och kardiovaskulär hälsa, förbättra hjärnfunktionen och minska symtomen vid depression och ångest.

Omega 3 kan också bidra till att förbättra synen, minska risken för autoimmuna sjukdomar och förbättra utvecklingen hos foster och spädbarn. Det är viktigt att notera att det är viktigt att få tillräckligt med Omega 3 från mat eller kosttillskott för att uppnå dessa fördelar.

Som vi nämnde ovan är Omega-3 en essentiell fettsyra. Det finns två stycken, där den andra är Omega-6.

Det är en grupp av fleromättade fettsyror som är livsnödvändiga.

Kroppen tillverkar inte dessa själv och därför är det viktigt att vi får i oss dem via maten.

Du hittar Omega 3 bland annat i:

 • Tillskott som dem vi har testat
 • Rapsolja
 • Valnötter
 • Fetfisk (exempelvis lax, sill och makrill)
 • Linfröolja

Det bästa sättet att få i sig Omega-3 är genom en varierad kost där man äter fisk 3 gånger i veckan. Men alla har ej möjligheten få i sig tillräckligt genom traditionell mat.

Lax för att få i sig Omega t
En laxbit är en fin källa till bästa Omega-3

Därav finns tillskott rikt på Omega 3.

Innehåll av Omega 3 i olika mat

Matkalkyl.se har följande information för några exempel av mat med mycket Omega 3 i sig.

Livsmedel G per 100 gram
Linfröolja52,3
Rapsolja8,5
Flytande margarin8,2
Valnötter6,8
Lax3,8
Matjessill3,8
Ål5,1

Omega 3 kapslar som kosttillskott

Kom ihåg att alltid fråga din läkare om du är osäker på kosttillskott, även Omega-3 kapslar.

Det finns ett stort utbud på tillskott som innehåller fiskolja och där med är rikt på Omega-3.

Det är inte alltid lätt att veta vad man skall köpa och vilket som är det bästa för just dig. Vi gör valet lite lättare för dig genom att betygsätta de mest populära och bästa Omega-3 tillskotten.

Börja helt enkelt att jämföra de 10 Omega-3 tillskotten i topplistan eller spana in resterande av produkterna(utanför top 10) i den här jämförelsen.

Varför ska man ta Omega 3-tillskott?

Tillskottet tas för att täcka sitt dagliga behov av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA (rekommenderat dagligt intag är 250 mg).

Flera av tillskotten tillgodoser detta behov genom endast en kapsel. Läs produktbeskrivningen hos butiken för att vara säker.

DHA (Dokosahexaensyra) bidrar till att behålla normal hjärnfunktion (hos vuxna) och även synförmågan. EPA (Eikosapentaensyra) och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.

Extra lämpligt att ta Omega 3 som tillskott är det för:

 • Dig som är vegetarian eller vegan och som har svårt att hitta andra källor
 • Gravida kvinnor, fostret behöver DHA och EPA för att utvecklas på rätt sätt.
 • Vill stödja hjärtats, hjärnans och synens funktion.
 • Det finns studier som visar på att det kan hjälpa mot depression
 • Vissa studier menar att det kan minska risk för alzheimers och åldersrelaterad mental nedgång
 • Att minska risken för fettleverns, enligt en studie

Finns det risker och biverkningar med Omega 3

I maten finns det inget som pekar mot att man kan få i sig för mycket Omega 3. Höga doser av kosttillskott kan däremot ge biverkningar.

En alltför stor mängd kan rubba kroppens egen produktion av fett. Även högt blodsocker, högt blodtryck samt diarré har påvisats.

Alla de produkter vi rekommenderar tillverkas av seriösa kvalitets producenter. De vet hur mycket Omega 3 du behöver och följer du doseringen som anges på förpackningen så får du enbart de positiva effekter som omega-3 har.

Vad innehåller Omega 3-tillskott?

Det innehåller fiskolja(som är rikt på det vi vill åt). Du hittar även andra saker, vanligast är olika smaksättningar.

Vad som vanligtvis skiljer sig mellan produkterna förutom smaksättningen är hur pass koncentrerad produkten är.

Det kan variera stort mellan olika omega-3 tillskott vilket innebär att du kan uppnå daglig rekommenderad dos med både 1, 2 eller fler kapslar – motsvarande dos om du väljer tillskottet i flytande form.

balans mellan olika omega 3 och omega 6

Viktigt med rätt balans mellan fleromättad fettsyrorna

Det är viktigt med rätt balans mellan dessa fettsyror (Omega-3 och Omega-6).

Balansen/förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6 bör vara 2:1 – 4:1. Om du är osäker, konsultera med professionell-rådgivning!

När ska man använda Omega 3?

Omega 3 kan vara perfekt för dig som ofta känner dig trött i hjärnan efter en lång arbetsdag.

Jag som gjort detta test av Omega 3 har långa arbetsdagar och efter jag började äta varje dag har jag märkt skillnad.

Blir mer uthållig och upplever inte samma problem med hjärntrötthet efter en krävande arbetsdag.

Det finns såklart fler fördelar och konsultera med din läkare om du är osäker eller vill veta hur det kan påve

Vad är viktigast att tänka på när du ska köpa Omega 3?

När man ska köpa omega 3 tillskott är det viktigt att tänka på följande:

 1. Kvalitet: Se till att köpa tillskott från pålitliga källor och att produkten har genomgått tredje parts verifiering för att säkerställa att den innehåller det som står på förpackningen.
 2. EPA och DHA-innehåll: EPA och DHA är de viktigaste omega 3-fettsyrorna och bör finnas i tillräckliga mängder i tillskottet.
 3. Mängden: Kontrollera den rekommenderade doseringen och se till att du får tillräckligt med omega 3 för att uppnå önskad effekt.
 4. Förpackning: Förpackningen bör vara lufttät och skydda produkten från ljus och värme.
 5. Biverkningar: Var noga med att läsa ingredienslistan och kontrollera om du är allergisk eller känslig mot något av ingredienserna.
 6. Pris: Jämför priser från olika källor och se till att du får bra kvalitet till ett rimligt pris.

bästa omega 3 i bäst i test på tillskottsbibeln.se

Testvinnare – prispallen för omega 3-tillskott

testvinnare tillskottsbibeln bästa omega 3

Vår testvinnare i kategorin omega 3-tillskott är Core Omega-3+. Silverplatsen har vi vigt för Mordha och bronsplaketten går till XLNT Sport Omega 3. Hur kom vi fram till den här prispallen?

tillskottsbibeln testar bästa omega 3

Innehåll av EPA/DHA, form av olja (fisk, krill, och så vidare) enkelhet i användning och pris är de faktorer vi har tittat på extra noga. De produkter som vi anser får högt betyg på flest kategorier är också de som återfinns på prispallen.

Vårt fokus på halterna av de viktiga EPA/DHA-fettsyrorna gjorde att vi snabbt plockade ut Mordha omega-3 som en kandidat till prispallen. När vi analyserade det här tillskottet i detalj hittade vi sedan flera fördelar.

Positiva kundomdömen, en formula perfekt för gravida och ammande, omega-3 av bästa märke – faktorerna som talar för Mordha är många. Priset är dock en liten nackdel, så här får du göra egna prioriteringar.

mordha bästa omega 3 hos tillskottsbibeln.se

När det gäller XLNT Sport Omega 3 så var det vi först fastnade för innehållet av krillolja. Den här källan till omega-3 ger inte den ibland obehagliga fisksmaken. Krilloljan har också fler fördelar än bara innehållet av omega-3. 

Mycket positiva omdömen från kunderna, innehållet av krillolja, effektivt upptag – vi har mycket gott att säga om XLNT Sport Omega 3. Vi är dock inte helt imponerade av priset och även här gäller det att fundera på prioriteringarna.

Core Omega-3+ är vårt bäst i test val på topplistan. Vi har egentligen ingenting negativt att skriva om den här produkten. Priset är bra, innehållet är mer än bra och kunderna är nöjda.

Om vi ska vaska fram något som är mindre bra med Core Omega-3+ så är det att källan till fettsyrorna kan ge den lite tråkiga bismaken av fisk. Överlag är det här dock en riktigt bra produkt för de flesta – den kan rekommenderas!

Så här har vi gjort vårt test av bästa Omega 3 kosttillskott

När det gäller kosttillskott i allmänhet och omega-3 i synnerhet finns det många saker att titta på i ett test. Här på Prokost försöker vi alltid analysera och jämföra maximalt för att ge dig den bästa informationen inför ett köp. Det har vi gjort också i vårt test av tillskott med omega-3.

I vårt test har vi börjat med att titta på marknaden som helhet. Det finns en värld av omega 3-tillskott! Vi har sedan använt ett antal parametrar för att sortera fram de produkter som håller högst kvalitet till bäst pris. I just det här testet har vi inte beställt hem några produkter.

Vad har vi undersökt mer i detalj? Vad är viktigast när man väljer ett kosttillskott med omega-3? Fortsätt läs under rubrikerna nedan för att få reda på hur vi har gjort.

Innehåll

Den uppenbara frågan för varje omega 3-tillskott är hur mycket omega-3 det innehåller. Det finns tyvärr tillverkare som snålar ganska rejält på innehållet samtidigt som de inte är främmande för att ta ut ett högt pris. 

I vårt test har vi varit noga med att plocka ut de tillskott som har ett högt innehåll av de nyttiga fettsyrorna. Vi har också undersökt tillsatser av hjälpämnen. Om det handlar om nyttiga och effektiva hjälpämnen har det resulterat i högre betyg. Framför allt handlar det om vitamin D och vitamin E.

Innehåll av EPA/DHA

Omega-3 består egentligen av flera fettsyror. De som har bevisat störst effekt är EPA och DHA. Det är halten av dessa som är det viktigaste.  

I vårt test av omega 3-tillskott har vi utgått från rekommendationen att vuxna behöver få i sig omkring 500 milligram av omega-3 per dag. Tillskott som ger mindre än så har inte fått plats på vår topplista, med något enstaka undantag.

Användning

Det är alltid bra om det rent faktiskt är enkelt att ta ett tillskott, till exempel genom att kapslar är lätta att svälja och inte är så stora. I vår genomgång har vi prioriterat tillskott som gör det enkelt att få i sig den dagliga dosen av omega-3.

Pris

Det går inte att komma ifrån att priset är en viktig fråga. Kosttillskott kan kosta en slant, särskilt om man tar flera olika varje dag. Eftersom omega-3 alltid är på tapeten (vi svenskar får i regel i oss för lite) finns tillverkare som gärna överprissätter sina produkter. I vår genomgång har vi sorterat bort sådana produkter.

Övriga i testet bästa omega-3

[productsall category=”omega-3″]

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Omega 3 tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

FAQ – Vanliga frågor om Omega 3

Varför är det viktigt med Omega 3?

Mycket omättade fetter i form av omega 3-fettsyrorna DHA och EPA håller cellytan mjuk och bidrar till hjärtats normala funktion*. Fettsyran DHA hjälper också till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal syn.

När ska man ta Omega 3?

Omega 3 bör tas i samband med måltid för bästa upptag.

Hur ofta ska man ta Omega 3?

Du bör få i dig Omega-3 varje dag i en lagom dos.

Vad är Omega-3 fettsyror och var hittar jag dem?

Omega-3 fettsyror är en typ av mättad fettsyra som är viktig för hjärt- och kardiovaskulär hälsa. De finns främst i fet fisk som lax, tonfisk och sardiner, men även i vissa vegetabiliska oljor, linfrön och chiafrön.

Hur mycket Omega-3 bör jag få varje dag?

Rekommendationerna för hur mycket Omega-3 man bör få varierar beroende på källa, men vanligtvis rekommenderas det att man får 250-500mg av EPA och DHA (de viktigaste Omega-3 fettsyrorna) varje dag.

Kan jag få för mycket Omega-3?

Det är möjligt att få för mycket Omega-3, men det är ovanligt. Överdosering kan leda till magproblem, huvudvärk och trötthet. Det är därför viktigt att följa doseringen på förpackningen.

Kan jag ta Omega-3 tillskott om jag tar blodförtunnande mediciner?

Det är viktigt att rådfråga din läkare eller en kvalificerad hälsoprofessionell innan du börjar ta ett Omega-3 tillskott om du tar blodförtunnande mediciner eftersom det kan interagera med dessa läkemedel.

Kan vegeterianer eller veganer få tillräckligt med Omega-3?

Vegetarianer och veganer kan få tillräckligt med Omega-3 genom att äta livsmedel som innehåller alfa-linolensyra (ALA), en annan form av Omega-3 fettsyra. Exempel på livsmedel som innehåller ALA är linfrön, chiafrön, valnötter och sojabönor.

Kan Omega-3 hjälpa till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar?

Forskning har visat att det finns en samband mellan ett högt intag av Omega-3 och en lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Omega-3 kan hjälpa till att sänka blodtrycket, minska inflammation i kroppen och förbättra blodfetterna.

Bästa Omega 3 – Slutsats


Källor

Betygsätt denna artikel
[Total: 5 Average: 4.6]

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Lämna en kommentar