Hur mycket muskler kan man bygga på ett år?

Hem » Blogg » Hur mycket muskler kan man bygga på ett år?

Det här är kanske den vanligaste frågan vi får här på Prokost bland människor som är på jakt efter att jämföra både det enda och det andra inom träning.

Svaret på den här frågan är simpelt, men tyvärr ändå komplext.

Utöver att ge svar på frågan kommer vi även ge några rekommendationer på kosttillskott vi tror kan hjälpa dig bygga muskler snabbare under året du valt att försöka dig på att göra så. Stort lycka till i din resa!

Vad har ni för erfarenhet av musklebygge?

Jag som skriver det här inlägget heter Nabil och har i dagens läge styrketränat i lite över 2 år och fått fantastiska resultat, minst sagt.

Jag vet extremt mycket om hur man bygger muskler i allmänhet, men även mycket om hur man bygger muskler snabbt i synnerhet.

Jag lyckades lägga på mig lite över 20 kg kroppsvikt under 2 års tid. Uppenbarligen var det långt ifrån bara ren muskelmassa, men jag gick upp till en vikt som fick mig att se stor ut men samtidigt hälsosam och vältränad.

Så hade du inte sett ut ifall du ätit aggressivt under 1 års tid och lagt på dig 20 kg fett på din kropp. Det är därför vi förespråkar träning ifall man är intresserad av viktökning då det i vårt tycke lätt blir dåligt annars.

Nåväl. Tillbaka till frågan.

Hur mycket muskler kan man bygga på ett år?

Förutsatt att du äter rätt och tränar ordentligt så är det inte omöjligt att lägga på sig 3 kg fettfri muskelmassa under ditt första år.

Kom även ihåg att du som nybörjare lägger på dig muskelmassa mycket enklare än någon som tränat länge på gym.

Hur mycket muskler kan man bygga på 4 månader?

På 4 månader är det inte omöjligt att lägga på sig 1,5 kg muskler som nybörjare. Detta förutsatt att man inte tränat förut, tränar ordentligt och äter ypperligt.

Hur mycket muskler kan man bygga på 1 vecka?

Du märker ingen skillnad på dina muskler efter 1 vecka av träning.

Om du gör det så är det antingen för att du har pump eller för att du precis stoppat i dig mängder av kolhydrater och ser lite mer uppblåst ut — men muskler har du med högsta sannolikhet inte byggt.

I värsta fall är det bara en placebo-effekt.

Muskelbygge är någonting långsiktigt. Söker du efter information på internet kring hur mycket muskler du kan bygga på en vecka är jag rädd att du har fel mindset just nu.

Frågan du bör ställa dig är: hur mycket muskler kan jag bygga på ett år?

Kosttillskott för att bygga muskler snabbt

Prokost är en webbplats som startat med ett primärt syfte, nämligen att hjälpa den svenska befolkningen jämföra alla kosttillskott som finns till salu baserat på en mängd olika kriterier.

Nedan följer några länkar till våra jämförelser av kosttillskott som kan vara bra för någon som tränar på gym och vill bygga mer och tror att ett kosttillskott kan vara hjälpsamt.

Se gärna:

Vi har valt att inkludera PWO-tillskott i listan då vi anser att PWO:er indirekt hjälper med muskelbygge då du får mer energi och styrka inför ett träningspass.

Klicka gärna runt på webbplatsen i övrigt för att se ifall du hittar ett kosttilskott som passar din träningsform bra.

Sammanfattning

Att bygga muskler tar tid. Väldigt lång tid.

Det innebär mycket jobb och kan upplevas som långsamt, men kommer bli en av ditt livs kanske bästa investeringar någonsin.

Ingenting är så bra som att börja träna på gym.

Vi hoppas inte svaret på frågan gjort dig nedstämd, tvärtom, vi hoppas du blivit ännu mer motiverad till att träna hårt på gymmet i kombination med att du använder grymma kosttillskott i syfte att verkligen optimera din återhämtning.

Uppdaterad 2022-12-25