Bästa Brun Utan Sol 2023

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa Brun Utan Sol 2023

Vill du ha en fräsch och solkysst hud utan att utsätta dig för UV-strålar har vi de bästa brun utan sol produkterna för dig. Mist, spray,crème, gelé eller mousse. Brun utan sol utbudet är idag stort och ger bättre fuskbränna än någonsin.

Brun utan sol är den bästa genvägen till en vacker solbränd hud utan rynkor. I vårt bäst i test guidar vid dig till bästa brun utan sol produkterna. Få den kompletta guiden hur brun utan sol fungera och de bästa tipsen för ett lyckat resultat. Följ vårt bäst i test för att hitta den bästa produkten för dig.

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa brun utan sol

Ida Warg Self-Tanning Mousse är en krämig brun-utan-sol produkt som erbjuder en naturlig, solkysst look utan orange undertoner. Moussens veganska och parfymfria formula kompletteras med enkelhet i användning, vilket gör den till en favorit bland användare. Vi, på expertpanelen, håller med om denna entusiasm och går så långt som att utse Ida Warg Self-Tanning Mousse till "Bäst i test" inom brun-utan-sol-produkter.

Användare älskar Ida Warg Self-Tanning Mousse för dess effektivitet och enkelhet. Många betonar hur snabbt produkten torkar och inte har den typiska brun-utan-sol-doften, vilket är ett stort plus. De flesta recensenterna rapporterar om en jämn och naturlig solkysst hud och skulle varmt rekommendera produkten. En recensent berömde produkten för att den var doftfri, vilket var viktigt för hennes astmatiska tillstånd.

Vi utser Ida Warg Self-Tanning Mousse till "Bäst i test" för brun-utan-sol-produkter på grund av dess unika kombination av egenskaper. Den levererar konsekvent en naturlig, solkysst look utan att bli orange, vilket är ett vanligt problem med många andra brun-utan-sol-produkter. Dess krämiga mousse-formula, snabba resultat och veganska, parfymfria egenskaper gör den till en oumbärlig produkt för dem som söker en säker och hälsosam solbränna.
 

Ca pris: 169 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de största fördelarna med denna produkt är dess krämiga konsistens. Detta, tillsammans med den lättanvända Tanning Mitt som föreslås av märket, garanterar en jämn applicering över hela kroppen.
 • Moussen ger ett resultat inom bara några timmar, vilket är perfekt för dem som önskar en snabb och märkbar solbränna utan att behöva exponera sig för solens skadliga strålar.
 • Dessutom är moussen vegansk och parfymfri, vilket gör den lämplig för användare med känslig hud eller de som föredrar produkter utan animaliska ingredienser.
Nackdelar
 • Även om Ida Warg Self-Tanning Mousse är en högpresterande produkt, är det viktigt att vara medveten om några saker innan användning. Du bör undvika att exfoliera huden inom 24 timmar före användning och huden ska inte blötas i minst tre timmar efter applicering. 

ACO Selftanning Lotion är en brun-utan-sol-produkt som erbjuder återfuktning och en naturlig, solbrun färg. Dess snabba resultat och behagliga doft gör den till en populär produkt bland användare. Lotionens unika formula, med ACO:s Triple Moist Complex, ger djup och långvarig återfuktning.

Användare älskar ACO Selftanning Lotion för dess snabba resultat och återfuktande egenskaper. Många kommenterar hur produkten ger en naturlig färg och är enkel att applicera. Dessutom uppskattar många att den inte har den typiska starka doften som många brun-utan-sol-produkter har. Flera recensenter har användt produkten i flera år och är fortfarande nöjda.

Ca pris: 139 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

ACO Selftanning Lotion ger en naturlig och jämn solbrun färg redan efter 4 timmar, vilket är imponerande snabbt jämfört med andra brun-utan-sol-produkter. Dessutom är lotionen intensivt återfuktande, vilket hjälper till att hålla huden mjuk och frisk. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med torr hud. Lotionen har också en behaglig doft, vilket är något användare ofta uppskattar.

Nackdelar

Det verkar som att färgen kan vara lite mer åt det orangea hållet för vissa användare, beroende på deras hudton. Dessutom bör du komma ihåg att ACO Selftanning Lotion inte skyddar mot UV-strålning, så det är viktigt att använda solskyddsfaktor om du vistas i solen.

En produkt som gradvis bygger upp den bruna färgen. Innehåller glycerin, sheasmör och E-vitamin. En lotion som är lätt att applicera och har en lätt doft av citrus.

Användare av Apolosophy Self-tanning Body Gradual Parf har generellt positiva åsikter om produkten. De kommenterar att färgen är naturlig och behaglig, och att lotionen är lätt att applicera. De nämner också att de uppskattar den behagliga citrusdoften och att huden känns mjuk och återfuktad efter användning.

Ca pris: 68 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Denna brun-utan-sol-produkt ger en behaglig och naturlig färg samtidigt som den återfuktar huden. Den är berikad med hudvårdande ingredienser som glycerin, sheasmör och E-vitamin. Dessutom har lotionen en behaglig citrusdoft, vilket är en trevlig förändring från många andra brun-utan-sol-produkter. Den har även en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden, vilket gör den enkel att applicera utan kladd.

Nackdelar

En av de främsta nackdelarna som användarna rapporterat är att produkten kanske inte är så dryg som man kunde önska. 

Annemarie Börlind Brun Utan Sol är en brun-utan-sol-produkt för ansikte och kropp som ger en naturlig solbrun färg utan solning. Med ingredienser som sesam-, jordnöt- och aprikoskärnolja, skyddande vitamin E och färgintensifierande valnötsolja, denna produkt lovar att göra huden mjuk, smidig och naturligt solbränd.

Ca pris: 238 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Denna brun-utan-sol-produkt är berikad med naturliga oljor som gör huden mjuk och smidig. Vitamin E skyddar huden mot fria radikaler, vilket är särskilt viktigt när huden exponeras för solen. Användare uppskattar att produkten är lätt att applicera, absorberas snabbt av huden och inte är kladdig. Dessutom ger den en subtil, naturlig "bränna" istället för en drastisk färgförändring.

Nackdelar

Vissa användare rapporterar att skillnaden i hudton inte är särskilt märkbar. 

Ida Warg Self-Tanning Spray är en brun-utan-sol-produkt som snabbt ger en fin bränna. Produkten är 100 % vegansk och parfymfri, och skryter med att den inte avger den typiska "brun utan sol"-doften. Den passar alla hudtoner och återfuktar huden i upp till 48 timmar.

Recensionerna för Ida Warg Self-Tanning Spray är övervägande positiva. Många användare älskar den naturliga färgen, den enkla ansökningsprocessen och att den inte färgar av sig på kläder. Dock har vissa användare upplevt att färgen utvecklas långsammare än förväntat, och att produkten inte är helt doftfri trots att den är parfymfri.

Även om Ida Warg Self-Tanning Spray inte har utsetts till "Bäst i test" i denna översyn, har den fått övervägande positiva recensioner från användare. Dess enkelhet att använda, snabbt utvecklande färg och långvariga resultat gör den till ett starkt alternativ för den som söker en naturlig brun-utan-sol-produkt. Dessutom är produkten 100 % vegansk, vilket kan vara en viktig faktor för många konsumenter.

Ca pris: 169 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Användare älskar att den här produkten är lätt att applicera och att den ger en naturlig färg som inte är fläckig eller orangeröd. Dessutom uppskattas det att produkten inte färgar av sig, inte ens på vita kläder. Vissa användare har också kommenterat att färgen håller längre än förväntat.
 •  
Nackdelar
 • En del användare rapporterar att färgen inte utvecklas så snabbt som förväntat, med full effekt först dagen efter
bästa brun utan sol

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol går även under benämningen BUS. Detta är en produkt som kan ge din hud en solbrun färg. Många vill gärna ha mer färg på kroppen och då gör BUS det möjligt att få en solkysst hud utan att behöva exponera dig för skadlig UV strålning.

Det var på 60-talet som man upptäckte det kemiska ämnet DHA och det var då man började använda sig av brun utan sol produkter. Dåtidens brun utan sol var svårarbetade, tjocka och svåra att applicera. Resultatet gav oftast mer en orange färg än gyllenbrun.
Med åren har produkterna blivit mycket bättre och idag fungerar produkterna riktigt bra. Mer om hur du får en snygg solbränna hittar du här.

Hur fungerar brun utan sol?

BUS innehåller ofarliga och naturliga sockerämnen från växter däribland DHA (dihydroxyacetone). När ämnena kommer i kontakt med aminosyror som finns i huden, ger det en brun färg som resultat.

Det kan ta upp till 6 timmar innan reaktionen är klar och den rätta färgen visar sig. Vänta därför minst 6 timmar innan du duschar så inte den bruna färgen försvinner.

Eftersom det kan ta långt tid för produkten att absorberas av huden kan det finnas risk för fläckar på kläder. Oftast går dessa fläckar dock bort i tvätten.

Brun utan sol sätter sig i det yttersta hudlagret och försvinner naturligt efter några veckor när huden ramlar av. Vill du få bort färgen snabbare kan du använda speciellt framtagna removers.

Det är många som upplever att brun utan sol produkter har en speciell doft och denna doften uppkommer ofta till följd av reaktionen som sker på huden och därför är det svårt att undvika denna doft. Vissa tillverkare har försökt dölja den med olika doftnoter för att luktsinnet ska ha svårare att urskilja den speciella doften. Detta har utvecklats mer och mer och idag finns det några brun utan sol som luktar riktigt gott. 

brun utan sol kräm

Att tänka på när du köper och använder brun utan sol.

Här får du ta del av några tips om hur du applicerar, undviker fläckar samt får bort brun utan sol.

 1. Peeling för fläckfritt resultat: För att få bort döda hudceller och få fram jämn mjuk hud ska du använda dig av peeling två till tre gånger i veckan. Använd cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat så får du fart på cirkulationen. Skölj med ljummet vatten
 2. Återfukta din hud: För att undvika att din brun utan sol lämnar fläckar eller ojämnt resultat är det ett måste att se till att torra hudpartier är ordentligt återfuktade. Några områden som brukar vara mer torra är knän, armbågar, händer och fötter. Smörj med en fet lotion för att få ett bra resultat.
 3. Brun utan sol handske: Använder du en brun utan sol handske när du applicerar kommer risken för ränder och vita fläckar att minskas. Du ska inte massera in brun utan sol utan du ska dra handsken från anklarna och uppåt. Även från handlederna och uppåt. Detta ska du göra två gånger.

  Huden kan bara ta emot en liten mängd i taget så ta hellre små mängder flera gånger än en stor klick. Fortsätt sedan att dra upp mot mage, bröst och armar. Ryggen behöver du hjälp med. Var försiktig i områden som armhåla, undersida av arm då dessa aldrig blir lika bruna som resten av kroppen i solen.
 4. Perfekt finish: Känner du dig nöjd? Använd dig av en bomullspad för att jämna ut färgen mellan tår och fingrar. Ta en näsduk och dra av lite färg från de områdena som fått lite för mycket färg så som armveck eller knäveck. Kontrollera att du inte glömt smörja något område.
 5. Brun utan sol i ansiktet: Ditt ansikte behöver precis som din kropp vara rent från döda hudceller och smuts. Använd peeling som är anpassad för ansiktet och återfukta sedan. Smörj ansiktet med en brun utan sol produkt som är speciellt anpassad för ansiktet. Det är inte alltid en bra idé att använda samma produkt till kroppen som till ansiktet eftersom produkterna till kroppen kan vara för feta i sin konsistens. 

Vanliga frågor om brun utan sol (FAQ)

Resultatet blir ojämnt, vad gör jag för fel?

För att få en len och mjuk hur är peeling det rätta svaret. Använd peeling två till tre gånger i veckan. Glöm dock inte att återfukta huden efter du peelat dig.

Hur får jag bort brun utan sol?

Brun utan sol färgen sitter i din huds yttersta hornlager. Den slits gradvis av exempelvis rakning och peeling. Vill du ta bort all färg på samma gång ska du använda en tan remover produkter

Varför kladdar brun utan sol?

Detta beror på att brun utan sol inte går in i din hud lika snabbt som en vanlig lotion kan göra. Låt brun utan sol få tid att sjunka in ordentligt i huden.

brun utan sol handla på nätet

Så utser vi bäst i test

Vår testpanel provar produkterna och sätter sedan betyg utifrån individuella upplevelser. Vi tittar bland annat på hur färgens slutresultat blir, är den enkel att applicera, kladdar den och hur doftar den. Omdömet baseras även på användares upplevelser, andra recensioner samt pris och innehåll.

Med vårt bäst i test vill vi ge dig en god överblick över de olika produkterna i vårt test samt guida dig till att välja bästa brun utan sol för dig.

Här hittar du vår topplista med bästa produkterna för brun utan sol

Sammanfattning

Vill du få en vacker solkysst hud utan att utsättas för farlig UV strålning, då är brun utan sol det rätta valet för dig. För bästa resultat börja med grundarbetet med peelad och återfuktad hud. Använd en brun utan sol handske för bästa resultat utan fläckar och ojämnheter.

Målet med vårt bäst i test för bästa brun utan sol är att ge dig en överblick med jämförelse över de olika produkterna i testet. Detta vill vi göra för att kunna guida dig till att hitta den bästa brun utan sol produkten för dig. 

Här kommer vår sammanfattade topplista med de brun utan sol som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare – Bästa brun utan sol – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa brun utan sol produkter är Svensk Hälsokost och Meds .


Källor

https://www.damernasvarld.se-/bast-i-test/stor-brun-utan-sol-guide/

https://www.lookfantastic.se/-/de-10-basta-brun-utan-sol-produkterna/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :