Bästa kosttillskotten för en snygg solbränna 2023

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa kosttillskotten för en snygg solbränna 2023

Drömmer du om en fin solbränna, då har du kommit helt rätt. Här hittar du de bästa kosttillskotten för en snygg solbränna. Tillskotten skyddar din hur och hjälper dig bli brun snabbare och få en solbränna som varar. 

Tillskotten kan även skydda din hud från skador som kan orsakas av solen. De kan bidra till att du inte bränner dig lika lätt, dock ersätter de inte ett solskydd. Tillskotten fungerar som ett perfekt komplement när du vistas i solen och som även hjälper dig att bli brunare. Ta del av vårt bäst i test för att hitta bästa kosttillskotten för dig.

I denna artikel så har vi lite övergripande information om vad som finns för produkter runt solbränna, betakaroten, melanin tillskott, vitaminer och aftersun mm, sedan har vi underartiklar med mer förslag på produkter inom mer specifika områden.

Topplista bästa tillskotten för en snygg solbränna

Brun utan sol ifrån Protein.se

Brun utan sol ifrån Protein.se

ANTAL KAPSLAR: 150 st

✔️ Få naturligt solbränd hudton
✔️ Ingredienser som samtidigt förebygger rynkor och gör huden slätare
✔️ Med betakaroten och lykopen
✔️ 150 kapslar, 2,5 månaders användning

Kapslar med en mix av produkter som ska hjälpa dig att få en naturligt brun hudfärg. Förebygger även rynkor. Innehåller bland annat betakaroten och lykopen.

Kan ses som lite dyr men det finns en stor mängd mycket nöjda användare så för den som tycker att det är värt det ska man absolut prova.

Ca pris: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Naturlig solbränna: "Brun utan sol" ger användarna möjlighet att få en vacker solbränna utan att behöva utsätta sig för solens skadliga strålar. Produkten ger en jämn och naturlig färg som kan få huden att se solkysst och strålande ut.
Nackdelar
 •   Det kan ta tid innan effekten märks
Bra solskyddsspray för barn & vuxna
Lovea high protection moisturizing spray spf50

Lovea High Protection Moisturizing Spray SPF50 erbjuder en hög grad av solskydd kombinerat med återfuktande fördelar. Detta solskydd har en hög SPF-klassificering (50), vilket ger ett betydande skydd mot skadliga UVA och UVB-strålar. 

Denna spray har en riktigt hög solskyddsfaktor. Används både i ansikte och på kropp, är även vattenresistent. Skyddar och återfuktar barnens hud. Smidig och bra med höga betyg.

Kunder uppskattar att detta är ett bra ekologiskt solskydd som inte innehåller skadliga tillsatser som nanopartiklar. Tillverkningen sker med hållbara metoder, vilket också är ett plus. Användare har noterat att produkten är mycket dryg och att man bör skaka flaskan före användning och arbeta in skyddet i huden för bästa resultat.

Ca pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Återfuktningseffekten är ytterligare en stark fördel, vilket ger ett dubbelverkande solskydd och hudvård i ett.
 • Den praktiska sprayformen gör det enkelt att täcka stora hudområden snabbt, vilket underlättar användning och återapplicering. Dessutom uppskattas den naturliga doften av monoi, som ger en extra exotisk känsla.
Nackdelar
 • Även om sprayformen är praktisk kan den potentiellt leda till ojämn applicering om den inte används korrekt. Detta kan i sin tur leda till otillräckligt skydd mot solens strålar. Det är därför viktigt att använda tillräckligt med produkt och fördela den noggrant på huden.

Vår granskning av Maxosol har lett oss till slutsatsen att det här är ett kosttillskott som verkligen levererar. Maxosol är konstruerat för att förbereda din hud inför solsäsongen och dess rika innehåll av betakaroten, tillsammans med andra vitala vitaminer och mineraler, gör att det utmärker sig i denna kategori av produkter.

Användarrecensioner för Maxosol är överväldigande positiva. Många har upplevt att de blivit finare brunna, och vissa har till och med rapporterat att deras tidigare problem med soleksem minskat eller försvunnit helt. Andra nämner den snabba och effektiva servicen som en stark punkt.

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av Maxosols starkaste sidor är den höga halten av betakaroten. Denna antioxidant har visat sig vara effektiv för att förbättra hudens motståndskraft mot solens strålar och kan bidra till en hälsosam och jämn solbränna. Dessutom lagras betakaroten i fettvävnad under huden vilket kan resultera i en lätt solbränd hudton, något som många av våra användare uppskattar.
 • Maxosol innehåller också en rad andra viktiga vitaminer och mineraler, inklusive biotin, niacin, zink och selen. Dessa bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar, vilket gör att Maxosol inte bara förbereder din hud för solen, utan också tar hand om din allmänna skönhet och hälsa.
Nackdelar
 • Trots att Maxosol har många positiva aspekter, finns det också några potentiella nackdelar att överväga. Först och främst är det viktigt att notera att Maxosol inte ersätter solkräm. Även om det förbereder och skyddar din hud inifrån, bör det användas i kombination med en solkräm som är anpassad efter din hudtyp för bästa solskydd.
Biosolis sollotion kids spf 50+

Biosolis sollotion kids spf 50+

SOLSKYDDSFAKTOR: 50
TYP: Sollotion / solkräm

Denna lotion - solskyddskräm - är anpassad för barn och har en riktigt hög solskyddsfaktor. Kan användas på hela kroppen och i ansiktet. Ekologisk med bland annat Aloe Vera som vårdar och skyddar huden. Vattenresistent och absorberas snabbt.

Vi är imponerade av Biosolis Sollotion KIDS SPF 50+ för dess starka skyddsegenskaper och inriktning på att vara så naturligt som möjligt. Att den är vattenresistent är en fördel för barn som gillar att leka i vattnet, och ändå erbjuder den skydd mot solens strålar. Produkten absorberas snabbt, vilket är praktiskt för aktiva barn, och lämnar inte heller någon vit, kladdig hinna

Ca pris: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Användarna har uppskattat att den är fri från kemiska skadliga ämnen, och håller barnen skyddade även under långa perioder i havet.
Nackdelar
 • Även om den är vattenresistent, bör den återappliceras frekvent, särskilt efter bad, vilket kan vara lite besvärligt under en aktiv dag. 

Eucerin Sun Spray Transparent SPF50+ är ett utmärkt val för den som söker högt och pålitligt solskydd. Den oljefria, transparenta formeln absorberas omedelbart av huden, vilket innebär att det inte lämnar någon vit film som är vanligt med många andra solskyddsprodukter. Detta är en betydande fördel, särskilt för dem med mörkare hudtoner.

Spray som har vunnit flera tester som är gjorda. Klibbfri genomskinlig spray som passar alla hudtyper. Omtyckt av både testare och användare och får här höga betyg.

Ca pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ett stort plus är dess kompatibilitet med alla hudtyper, inklusive fet och aknebenägen hud. 
Nackdelar

 -

Fler produkter för fin solbränna hittar du här

bästa solbrännan

Vår guide till bästa solbrännan

Vad är solbränna?

Cellerna i vår hud bildar melanin som är ett speciellt pigment, detta sker när vi utsätts för UV-strålning.  Melanin skyddar dig från DNA skador genom att absorbera UV-strålningen. 

Melanogenes kallas den processen där melanin skapar. Desto mer melanin som skapas desto bättre skyddad blir du mot solens strålar.

Vi kan bli olika bruna och orsaken bakom detta är delvis styrt genom genetik men även individuellt. Vid för mycket sol kan svåra DNA skador uppkomma och risken är större för cancer och ett snabbare åldrande i huden. 

Fungerar kosttillskott för en snygg solbränna?

Tillskott för solbränna gör inte att du blir brun bara för att du tar en tablett men om du börjar ta tillskottet 2- 3 månader innan du planerar att vistas i solen och fortsätter att ta dem regelbundet, då kommer du märka en stor skillnad.

Du kommer få en fin solbränna samtidigt som du skyddar din hud mot cellskador som kan uppstå vid UV-strålning. Brun utan sol tillskott kan vara ett perfekt komplement under soliga dagar.

Kosttillskottens innehåll för en snygg solbränna

När du ska välja bästa kosttillskottet för en snygg solbränna bör du titta på innehållsförteckningen. Här avgörs det vilka brun utan sol tillskott som är bäst. Ett högt innehåll av betakaroten kombinerat med andra ämnen så som L-Tysorin, Para-aminobensoesyra och druvkärneextrakt förstärker de önskade effekterna av brun utan sol tillskott. 

Betakaroten har även en positiv effekt på din huds lyster. Väljer du ett tillskott som även innehåller koppar och vitamin E, minskar du risken till pigmentförlust både när det gäller din hud och ditt hår. Vitamin E skyddar huden mot farlig UV-strålning, förebygger rynkor och gör huden mer elastisk. 

kosttillskott för en fin solbränna

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett pigment som fungerar som ett förstadium till vitamin A. Kroppen använder alltså betakaroten för att kunna bilda vitamin A. Betakaroten ger en lättare brun nyans till din hud när den lagras i hudens fettvävnad.

Betakaroten finns i naturen

Du kan hitta betakaroten bland annat i morot, spenat, pumpa, mango men även grön mikroalg innehåller betakaroten. Det är denna alg som oftast används när man framställer tillskott och detta beror på att den har bättre biotillgänglighet i kroppen och ger även ett bättre antioxidantskydd än de syntetiska varianterna. 

Varför betakaroten

Betakaroten har samma goda egenskaper och effekter på din kropp som A-vitamin har utan att du riskerar att överdosera, detta eftersom betakaroten omvandlas just till A-vitamin när det behövs. 

Kroppens celler får hjälpa att producera melanin som skyddar din hud mot skadliga UV-strålar. Dessutom är A-vitamin behövliga när det kommer till kroppens slemhinnor och din syn.

Andra fördelar med betakaroten är bland annat:

 • Bidrar till att du blir snabbare brun eftersom den främjar hudens pigmentering
 • Förbättrar matsmältningen
 • Hjälper till med smörjningen av kroppens membran och stärker slemhinnorna.
 • Skyddar huden mot solskador
 • Stärker ditt immunförsvar
 • Sänker ditt kolesterolvärde
handla produkter för solning online

Så utser vi bäst i test

Att välja kosttillskott för att stödja en snygg solbränna innebär mer än att bara plocka upp den första flaskan du ser på hyllan. Här är några viktiga faktorer att tänka på:

 1. Innehåll: Det finns vissa näringsämnen och ingredienser som kan stödja huden under solning. Beta-karoten, en typ av vitamin A, har visat sig hjälpa till att skydda huden mot solskador och bidra till att främja en jämnare solbränna. Andra viktiga näringsämnen inkluderar vitamin C och E, som båda har antioxidantegenskaper och kan skydda huden mot fria radikaler.
 2. Säkerhet: Innan du börjar med ett kosttillskott är det viktigt att konsultera en läkare eller apotekare, särskilt om du redan tar andra mediciner eller har några befintliga hälsotillstånd. Även om kosttillskott kan vara till hjälp bör de aldrig ersätta solskyddsmedel eller andra skydd mot solen.
 3. Kvalitet: Alla kosttillskott är inte skapade lika. Var noga med att välja produkter från betrodda märken och företag som har genomgått rigorösa kvalitetskontroller. Läs etiketterna noggrant för att säkerställa att produkten inte innehåller onödiga eller potentiellt skadliga fyllmedel och tillsatser.
 4. Dosering: Var noga med att följa doseringsanvisningarna på etiketten. Att ta för mycket av ett tillskott kan vara skadligt och leder inte nödvändigtvis till bättre resultat.
 5. Realistiska förväntningar: Slutligen är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Kosttillskott kan hjälpa till att förbereda huden för solning och stödja dess hälsa, men de kommer inte att skapa mirakel över natten. Dessutom är de ingen ursäkt för att inte använda lämpligt solskydd.

Kom ihåg att hälsosam solbränna inte bara handlar om färgen på din hud, utan även om att skydda din hud mot potentiella skador. Använd alltid solskyddsmedel, bär skyddande kläder och undvik solen under dess starkaste timmar.

Topplista bästa solbränna

Fler produkter för en fin bränna och skydd mot solen

[productsall category=”solbränna”]

Vanliga frågor – Kosttillskott för en bra solbränna

Hur får jag en jämn och fin solbränna?

För att få en jämn solbränna bör du applicera solskyddsmedel jämnt, undvika solens starkaste strålar mitt på dagen, och rotera din kropp regelbundet för att säkerställa att alla områden exponeras jämnt. Att röra på sig i olika aktiviteter gör att du får en jämnare bränna.

Varför är betakaroten bra för en fin solbränna?

Betakaroten omvandlas till A-vitamin och bidrar till att du blir snabbare brun eftersom den främjar hudens pigmentering

Vilket solskyddsmedel ska jag använda för att få en fin solbränna?

Du bör alltid använda ett solskyddsmedel med ett högt SPF för att skydda din hud från skadliga UV-strålar. Det kommer inte att hindra dig från att bli brun, utan snarare hjälpa till att få en mer hållbar och jämn solbränna.

Hur länge bör jag sola för att få en fin solbränna?

Det beror på din hudtyp, men generellt sett bör du börja med korta stunder i solen, kanske 15-20 minuter, och gradvis öka tiden. Undvik att sola under solens starkaste strålar mellan 10.00 och 16.00.

Kan jag sola om jag har solbränna?

Om du har fått en solbränna, är det viktigt att ge din hud tid att återhämta sig. Du bör undvika solen tills din hud har läkt.

Vad kan jag äta för att få en finare solbränna?

Mat som är rik på betakaroten, som morötter och sötpotatis, kan hjälpa till att ge huden en bronzig ton. Hydrering och att äta antioxidantrik mat kan också bidra till en sund hud.

Hur kan jag behålla min solbränna längre?

Hydrera huden ordentligt, inifrån och ut, ät en hälsosam kost rik på antioxidanter, och undvik att skrubba huden eller använda hårda tvålar kan hjälpa till att behålla din solbränna längre.

Är solbränna skadligt för huden?

Ja, överexponering för solen kan skada huden och leda till för tidigt åldrande och hudcancer. Det är viktigt att alltid skydda huden när du är i solen.

Sammanfattning

Vill du både få en snyggare solbränna, bli brun snabbare och dessutom få ett skydd mot skadliga solstrålar, då är det något av tillskotten i vårt test som du söker. 

Detta är inte det enda tillskotten kan göra utan betakaroten som är en ingrediens kommer med en rad andra fördelar. Förstärkt immunförsvar, sänkt kolesterolvärde och förbättrad matsmältning är några av fördelarna. 

Målet med vårt bäst i test för bästa kosttillskotten för en snygg solbränna är att ge dig en guide och en överblick med jämförelser över produkterna. Detta vill vi göra för att du ska hitta den produkten som passar dig bäst.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de testosteron -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa kostillskott och produkter för snygg bränna – Slutsatser

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa tillskott för snygg solbränna är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


Källor:

https://www.mmsports.se/blogg/sa-blir-du-brun-snabbt-med-brun-utan-sol-tabletter/

https://www.svensktkosttillskott.se/sa-far-du-solbrun-hud-med-betakaroten

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :