Bästa lindring av solbränna – solsveda 2024

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa lindring av solbränna – solsveda 2024

Solen skiner, det är sommar och varmt och du vill passa på att njuta av de varma dagarna genom att ligga i solstolen och läsa en god bok. Det låter härligt eller hur? Något som inte är lika härligt är att du senare under dagen upptäcker en illröd, varm och svidande hud. Du har bränt dig i solen!

Som tur är finns det mycket du kan göra för att lindra solbränna och solsveda! Du kan lindra solsveda med exempelvis produkter som är bästa after sun, aloe vera eller hydrokortison.

Nu ska vi gå igenom olika produkter och metoder för att lindra solbränna. Vi ska också göra som en liten recension av såna här produkter och avgöra vilket som är bäst i test mot solsveda! Så slit dig från solstolen en stund och läs vidare så vet du snart mer!

5 Testvinnare bästa lindringen mot solsveda – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa lindring av solsveda – solbränna

Dr Organics Hudgel Aloe Vera är en produkt som inte bara ger fukt och näring till huden, utan också lugnar och lindrar solbrända hudområden. Den unika sammansättningen av denna gel absorberas snabbt av huden och lämnar ingen fet känsla efter sig.

Dessutom är det ett utmärkt alternativ för att lindra irritationer orsakade av solbränna, då aloe vera är känd för sina antiinflammatoriska och lugnande egenskaper.

Kundrecensioner visar att de flesta är mycket nöjda med produkten. Recensionerna sträcker sig från "fungerar bra" och "jättebra produkt" till "superbra" och "bästa aloe vera gel jag prövat". Användare uppskattar att gelen är prisvärd, effektiv, och att den har en snabb leveranstid.

Med tanke på dess effektivitet, prisvärdhet, och positiva kundrecensioner, har vi valt Dr Organic Aloe Vera Gel som vår "bäst i test" produkt mot solsveda. Den utmärker sig för sin förmåga att snabbt lindra solbränd hud, vilket gör den till ett ovärderligt tillägg i sommarväskan.

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av fördelarna med Dr Organic Aloe Vera Gel är dess mångsidighet. Användare har rapporterat positiva resultat vid användning av gelen för olika ändamål, från återfuktning och näring till huden till lindring av hudirritationer och solbränna. Även om produkten primärt är designad för att återfukta huden, har dess snabba absorbering och lättviktiga formula gjort den till ett populärt val för användning efter solexponering.
Nackdelar
 • En nackdel som några användare har nämnt är att gelen kan lämna en hinna på huden. Detta kan vara störande för vissa, men det är viktigt att notera att det är en mindre aspekt och inte verkar påverka majoriteten av användarna.

Hawaiian Tropic Silk Hydration After Sun Lotion utmärker sig för sin ultralätta formulering. Den är berikad med silkesprotein och sheasmör, ingredienser kända för att återfukta och mjuka upp huden. Dessutom har den en fuktighetsgivande och vårdande aloe gel som hjälper till att lindra och vårda solstressad hud.

Ca pris: 108 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En stor fördel med denna lotion är dess snabba absorption. Användare har kommenterat hur produkten "sjunker in på bara några sekunder", vilket innebär att huden inte lämnas känna sig kladdig eller oljig efter applicering. Detta gör den idealisk för dem som vill snabbt återfukta och lugna huden efter solexponering.
 • En annan fördel som framkommer i recensioner är dess doft. Användarna älskar dess "underbart tropiska" och "otroligt goda" doft. Detta lägger till en extra dimension av njutning vid användning av produkten, vilket gör after-sun rutinen till något att se fram emot.
Nackdelar
 • En del användare har uttryckt att trots den trevliga doften och snabba absorptionen, är lotionen "inte så mjukgörande". 

Högkoncentrerad gel med Aloe Vera som hjälper väldigt bra om du har bränt dig i solen. Innehåller 98% Aloe Vera och bygger upp skadad hud. Användare tycker att den hjälper mot de flesta hudproblem och att den är suverän mot solsveda!

Produkten har också blivit hyllad för sin återuppbyggande förmåga. Den hjälper till att återställa hudens naturliga balans och främjar läkningen av skadad hud. Användarna rapporterar att gelén gör huden behaglig fuktig och skön.

Ca pris: 120 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ett av de mest uppskattade egenskaperna hos Avivir Aloe Vera Gel är dess kylande effekt. Kunder har upplevt en betydande lindring av öm och skadad hud, speciellt efter solning, vilket gör den till en idealisk produkt för att återhämta huden efter exponering för sol.
 • Dessutom har några användare rapporterat om dess effektivitet för att lindra irritationer från insektsbett och rakning. Ett fåtal har även nämnt att det är effektivt för eksem kring blöjområdet på bebisar.
Nackdelar

Några nackdelar eller negativa aspekter av produkten har inte rapporterats av de recenserande kunderna.

En gelkräm som lugnar och svalkar huden vid solsveda. Ger en långvarig återfuktning och gör huden len. Den milda formulan gör den lämplig för känslig hud. Användare anser att den kunde ha en lite mer kylande effekt och att den inte luktar så gott men att den annars är bra.

Användarrecensioner varierar, men många användare uppskattar dess svalkande och återfuktande effekter, speciellt efter en hel dag i solen. En del användare kommenterar även dess behagliga doft och dess konsistens som gör den lätt att applicera.
 

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Doftar gott
Nackdelar
 • Lite blandade omdömen.

En allt-i-allo produkt som passar perfekt för solsveda. Den har ett högt innehåll av aloe vera och är fri från parfym, mineraloljor och färgämnen. Många anser att det är en väldigt bra produkt, särskilt när man har bränt sig i solen!

Vår analys av recensionerna visar att Sasco Aloe Vera Gel hyllas för sin renhet och effektivitet. Användare har rapporterat att den är särskilt hjälpsam efter solning, som en lindrande gel mot irritation och solbränna. Dessutom har flera recensenter uppmärksammat att den är mycket användbar efter rakning och för att lugna huden efter insektsbett. Denna produkt är också parfymfri, vilket gör den lämplig för personer med känslig hud eller de som föredrar produkter utan doft.

Ca pris: 69 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Användare älskar överlag Sasco Aloe Vera Gel. Kristina, en verifierad köpare, beskriver den som "fantastiskt bra kräm", medan Malin kallar den "superbra efter solen". Sofia betonar också produkten för sin renhet och efterfrågar större förpackningar för sin växande familj.
 • En särskilt intressant recension kommer från Michael M., som upptäckt att produkten fungerar utmärkt för att lindra hans psoriasis. Detta tyder på att Sasco Aloe Vera Gel kan ha ytterligare fördelar utöver det vanliga användningsområdet, vilket ger det ett extra plus.
Nackdelar
 • Medan större delen av feedbacken är positiv, finns det få nackdelar med Sasco Aloe Vera Gel. En användare tyckte att produkten kunde vara mer ekonomisk om den erbjöds i större förpackningar, eftersom det går åt mycket när flera familjemedlemmar använder den.
bästa-produkter-mot-solbränna-solsveda

7 tips på hur du kan lindra din solbränna

Du har lyckats bränna dig i solen och vill nu hjälpa huden att läka snabbt. Hur ska du göra då? Här kommer 7 tips på hur du bäst kan göra:

 1. Kyl ner den solbrända huden så fort du kan. Duscha kallt eller lägg på en kall handduk!
 2. Smörj in med fuktgivande kräm, men undvik produkter med fett och mycket näring.
 3. Drick mycket vatten! Huden behöver fukt även inifrån.
 4. Klia för guds skull inte! Det kan leda till permanenta skador i huden, använd till exempel hydrokortison istället om det blir outhärdligt.
 5. Om det har gått så illa så att huden börjat fjälla, skrubba inte bort det! Du kan i värsta fall få en infektion.
 6. Smörj in det brända området med någon produkt som innehåller Aloe Vera. Det svalkar, minskar risken för infektioner och reparerar huden.
 7. Se till att täcka solbrännan med kläder så att huden får vila den kommande tiden.
aloe vera bra mot solsveda

Att tänka på när du vill lindra din solbränna

Det finns väldigt många produkter på marknaden idag som ska kunna hjälpa dig att lindra din solbränna, men vad ska du satsa på? Det finns så många olika prisklasser och olika typer av after sun-produkter så det är inte helt lätt att veta vilken du ska välja. Men vi har samlat några punkter om vad du ska tänka på här:

 • Vilken typ av after sun ska du ha? Du kan välja mellan mousse, gel, lotion, body butter och så kallad milk. De känns olika på huden och det är olika hur mycket ens egna hud absorberar.
 • Undvik feta produkter! Som tidigare sagts så ska man undvika produkter med fett i för att få bäst läkning av solbrännan. I de här fallen är en gel eller milk ett bättre val.
 • Försök att få tag på en produkt med aloe vera. Aloe vera är mycket effektivt när det kommer till att läka huden efter att man bränt sig i solen, så om du hittar en sån – ta den.

Vanliga frågor om solsveda

Blir man brun även om man har bränt sig och blir röd i huden?

Det beror på vilken hudtyp du har. Vissa personer blir alltid röda först för att sedan bli bruna, medan andra bara blir röda i huden med aldrig bli brun.

Hur ofta behöver man smörja med aftersun?

Om du har bränt dig så är det bra om du smörjer ganska ofta efteråt, så fort det känns som att huden är mättad så smörjer man på mer. Men du ska alltid smörja in dig med after sun när du har solat, även om du inte har bränt dig!

Hur lång tid tar det innan solbrännan har läkt?

Om man undviker att exponera den brända huden för mer sol så brukar det lägga sig inom några dagar. I värre fall kan det ta någon vecka.

När blir jag solbränd?

Solbränd kan du bli när UV är för högt för vad din hud kan klara av.

Vad är solsveda?

Solsveda är skada på huden som orsakas av för mycket exponering för solens ultravioletta (UV) strålar. Det visar sig ofta som rodnad, ömhet och svullnad på huden, och i svårare fall kan det leda till blåsor.

Hur länge tar det innan solsveda börjar visa symptom?

Symptom på solsveda börjar oftast att visas inom ett par timmar efter för mycket sol exponering, men de kan vara som värst 12-24 timmar efter sol exponering.

Vad ska jag göra om jag har fått solsveda?

Om du har fått solsveda, bör du först och främst undvika ytterligare exponering för solen. Svala duschar eller bad och applicering av aloe vera eller en annan fuktgivande lotion kan hjälpa till att lindra obehag. Om solsvedan är mycket allvarlig, kan du behöva söka medicinsk hjälp.

Kan solsveda orsaka långsiktiga skador på huden?

Ja, upprepade fall av solsveda kan öka risken för långsiktiga skador på huden, inklusive för tidigt åldrande och hudcancer.

Hur kan jag förhindra solsveda?

Använda solskyddskräm med hög SPF, bära skyddande kläder, använda solglasögon, och undvika solen under de mest intensiva timmarna på dagen (vanligtvis mellan kl. 10.00 och 16.00) kan alla bidra till att förhindra solsveda.

handla produkter mot solsveda på nätet
Produkter mot solsveda kan vara rätt dyra, ett tips är att köpa dem på nätet

Bäst i test lindring av solbränna

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa lindring av solbränna!

När vi som experter utser det bästa ”Bäst i test” lindring av solbränna-tillskottet tar vi hänsyn till flera viktiga faktorer för att säkerställa att vi ger våra läsare de mest pålitliga och effektiva rekommendationerna. Här är några av de faktorer vi fokuserar på:

 1. Ingredienser och formulering: Vi granskar noggrant ingredienslistorna för solbränna-tillskotten. Vi letar efter ämnen som har dokumenterade egenskaper för att lindra solbränna, som aloe vera, C-vitamin och E-vitamin. Vi värderar även kvaliteten och renheten hos ingredienserna för att säkerställa att de är säkra att konsumera.
 2. Effektivitet: Vi tittar på kliniska studier och forskning som stöder effektiviteten hos solbränna-tillskottet. Vi letar efter bevis på att produkten kan minska rodnad, lugna huden och påskynda läkning efter solbränna. Vi tar också hänsyn till användarrecensioner och feedback för att få en uppfattning om hur väl produkten fungerar i praktiken.
 3. Säkerhet: Vi prioriterar säkerheten hos solbränna-tillskotten. Vi kontrollerar att produkterna är tillverkade enligt strikta kvalitetsstandarder och följer rekommendationer från hälso- och säkerhetsorgan. Vi ser också till att det inte finns några kända risker eller biverkningar för produkterna vi rekommenderar.
 4. Användarvänlighet: Vi bedömer också hur användarvänliga solbränna-tillskotten är. Det inkluderar faktorer som doseringsinstruktioner, tillgängliga former (till exempel piller eller krämer) och eventuella specifika anvisningar för att uppnå bästa resultat.

Genom att noggrant väga in dessa faktorer och genomföra omfattande forskning och analys kan vi utse det bästa ”Bäst i test” lindring av solbränna-tillskottet. Vi strävar alltid efter att ge våra läsare tillförlitlig information som kan hjälpa dem att göra informerade val när det gäller deras solbränna-lindring.

Sammanfattning

Att bränna sig i solen är något vi alla har råkat ut för någon gång. Det är när huden får en brännskada. Huden blir röd, svider och blir varm.

Det finns många saker att ta till för att lindra solbränna, bland annat kan man använda produkter med Aloe Vera som har en väldigt bra effekt på solskador.

Att läka solbränna kan ta några dagar upp till någon vecka beroende på hur illa man har bränt sig. Det är viktigt att den brända huden inte exponeras direkt av solen under läkningsprocessen!

Det bästa när man ska vara i solen är att börja förebygga i god tid och att skydda sig med kläder och solskyddmedel, här finns fler tips för bästa solbrännan.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa lindringen mot solsveda, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bäst i test – lindringen mot solsveda – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa lindring mot solvsveda -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källor

https://www.expressen.se/ultimata-guiden-om-du-har-brant-dig-i-solen-expertens-basta-tips/

https://www.1177.se/olyckor–skador/brannskador-och-koldskador/solskador-pa-huden.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :