Bästa NAC (n-acetylcystein) som tillskott 2024

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa NAC (n-acetylcystein) som tillskott 2024

Med ett regelbundet intag av NAC (N-Acetylcystein) kosttillskott kan du uppnå många bra effekter på hår, hud och naglar samt vid träning och detox. Denna viktiga aminosyra stärker och renar kroppen på ett antal sätt.

Vi har sammanställt en lista med de kosttillskott som är bäst i test. De faktorer som vi har fokuserat på när vi sätter betyg på produkterna är dosering, tillverkarens rykte, pris och recensioner. Dessutom hjälper vi dig att välja den bästa produkten för olika kategorier av användare i vår köpguide bästa NAC. Nu sätter vi igång.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa NAC kosttillskott (N Acetylcystein)

Veganskt tillskott som hjälper hår, hud, matsmältning och muskelbygge. En del säger att den också hjälper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om bla energi, naglar och bättre maghälsa.

NAC N-acetylcystein från Healthwell är en högkvalitativ produkt som innehåller 600 mg N-Acetylcysteine per kapsel. Denna produkt har flera potentiella hälsofördelar och kan vara ett användbart tillskott för personer som vill förbättra sin hälsa.

En av de största fördelarna med NAC N-acetylcystein från Healthwell är att det kan hjälpa till att främja avgiftning och öka antioxidantförsvar. Produkten kan hjälpa till att bryta ned skadliga ämnen och främja frisk leverfunktion, vilket kan bidra till att förbättra hälsan och förebygga sjukdomar.

NAC N-acetylcystein från Healthwell kan också ha positiva effekter på immunförsvaret och lungfunktionen. Produkten kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen, öka syreupptaget i lungorna och förbättra andningsförmågan hos personer med lungproblem.

Ca pris: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Produkten är också enkel att använda, med en dosering på en kapsel per dag. Kapslarna är lätta att svälja och har inga oönskade smaker eller tillsatser.
 • Mycket fina kundbetyg
Nackdelar

Produkten kan också ha vissa biverkningar, såsom magbesvär, huvudvärk eller yrsel hos vissa personer.

Thorne NAC (N-Acetylcysteine) är ett högkvalitativt kosttillskott som innehåller 500 mg N-Acetylcysteine per kapsel. Denna produkt kan hjälpa till att stödja kroppens antioxidantförsvar, främja avgiftning och förbättra lungfunktionen. Underlättar avgiftning av levern, stärker immunförsvaret och är slemlösande. Kapslarna är dessutom veganska.

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Högkvalitativt

Nackdelar

 Lite dyrare

Holistic NAC

Holistic NAC

MÄNGD: 90 Kapslar

500 mg N-acetyl-l-cystein

Ett NAC kosttillskott från Holistic som levereras i veganvänliga kapslar. Liksom övriga NAC produkter så stödjer dessa kroppens glutationnivåer samt syntesen av keratin, proteinet i bindväv, hud, hår och naglar. En kapsel per dag rekommenderas.

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

 Veganvänliga kapslar

Nackdelar

 -

Lamberts N-acetylcystein

Lamberts N-acetylcystein

600mg kosttillskott - 60 kapslar

Ett högdoserat tillskott med N-acetylcystein som kan bidra till att minska slembildning i luftrören. Det kan även ha en positiv effekt på levern vid mycket hård träning. Det är också en mycket effektiv antioxidant!

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Bulk NAC

Bulk NAC

MÄNGD: 100g

Bulks NAC kommer i pulverform, vilket gör att det blir lätt att blanda den i valfri proteindryck! Användare tycker att det är en bra produkt som gör det den ska, men att smaken är ganska sur.

Ca pris: 90 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Det här är ett kosttillskott som är utvecklat för att stödja leverns hälsa. Varje dos innehåller 95 mg N-acetylcystein och även andra ingredienser är till exempel grönt te, gurkmeja och l-teanin.

Ca pris: 190 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa nac

Vad är NAC?

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein. Det är en svavelbärande aminosyra som är väsentlig för att kroppen ska fungera normalt. Ämnet är en form av aminosyran cystein som förekommer naturligt i kroppen. Detta ämne hjälper din kropp genom att stödja glutationnivåerna och ger kraftfulla antioxidativa egenskaper.

Ämnet är en semi-essentiell aminosyra och förekommer naturligt i kroppen. Du kan även inta aminosyran genom mat. Ämnet finns bland annat i protein, ägg och grönsaker.

Studier visar att du kan dra fördel av att inta tillskottet vid hård träning, detox och för att stärka hår och hud.

6 fördelar med att inta N-Acetylcystein

Det finns en rad fördelar med att regelbundet inta NAC. Produkterna i vårt test höll alla hög kvalitet och användare upplever att de fort får fina resultat och bra effekt av ämnet. Den bästa NAC kommer bland annat att:

 • Förbättra keratinsyntesen
 • Stödja glutationnivåerna
 • Verka fördelaktigt för hår, hud och naglar
 • Avgifta din lever
 • Stödja immunförsvaret
 • Bygga upp och reparera muskler

Med ett regelbundet intag av detta kosttillskott så hjälper du huden att bibehålla sin fina kvalitet och lyster. Tillskottet stärker även hår och naglar då det hjälper till att förbättra keratinsyntesen i kroppen.

En annan fördel med aminosyran är att den har leveravgiftande egenskaper och en antioxidativ effekt. På så sätt kan du stärka din hälsa och rena kroppen inifrån och ut genom att detoxa den. Samtidigt som kroppen avgiftas så stärks även immunförsvaret. Du kan även märka av en tydlig slemlösande effekt.

NAC kan ha en stor avgiftningsförmåga och skydda lever, vilket är riktigt bra. Men finns det också stora och kontroversiella problem med ökad cancerrisk och andra problem som gör det riktigt dåligt? Detta ska vi försöka svara på genom de senaste forskningsrönen som vi har analyserat och dragit egna slutsatser från.

Därför ska du inta NAC som kosttillskott vid träning

N-Acetylcystein är ett mycket bra kosttillskott att inta vid träning, speciellt om du har en hög nivå av fysisk aktivitet. Vid hög träning har kroppen nämligen ett ökat behov av aminosyror.

Aminosyran hjälper dig till att bygga upp och reparera muskler, vilket ger dig en stor fördel när du tränar. Aminosyran är nämligen naturligt förekommande i protein och muskler. Du kan alltså dra stor fördel av att inta detta ämne när du bygger muskler. Vi på Prokost rekommenderar dock ett intag av tillskottet vid alla sorters träning.

använd nac vid träning

Hur stor dos ska jag inta av NAC?

Med rätt dosering av ett högkvalitativt tillskott kommer du snabbt att få en bra effekt. Vi på Prokost rekommenderar att du intar 600-1800 mg per dag. Om du väljer att inta en hög dos så bör du dela upp intaget under dagen för optimalt upptag.

Det bästa är att välja ett NAC kosttillskott med låg dosering så att du kan öka dosen och enkelt mäta upp hur mycket du tar. Det är få som har brist på ämnet i kroppen, men ett extra tillskott ger bra effekt.

Vilken beredningsform är bäst? (Kapslar, tabletter, pulver, flytande)

Om du är intresserad av att testa N Acetyl cystein som kosttillskott så måste du bestämma om du vill inta tillskottet i form av tabletter, kapslar eller pulver. Vår genomgång visar att det finns flera olika beredningsformer att välja mellan som alla har sina fördelar.

Pulver är ett riktigt bra val för dig som vill kunna mäta upp en exakt dos. Med ett pulver kan du inta tillskottet i smoothies, shakes eller upplöst i vatten.

Kapslar och tabletter är enklare att ta med sig på resor och gör att du enklare kan ta tillskottet. Här får du dock nöja dig med den förutbestämda doseringen.

Få biverkningar av NAC -tillskott

Studier visar att N-Acetylcystein generellt har mycket få biverkningar om du håller dig inom det rekommenderade intaget. Du bör dock inte inta ämnet om du har astma och är extra känslig eftersom du kan drabbas av ett försämrat tillstånd. Ämnet bör inte heller intas om du är känslig mot sulfiter.

Ett för högt intag kan leda till illamående, diarré och förstoppning. Det finns också de som hävdar ökad cancerrisk vid allt för stort intag. Dessa påstående är dock inte bevisade idagsläget.

handla nac på nätet
Beställ NAC online snabb leverans

Acetylcystein

N-acetylcystein (slarvigt kallad även för acetylcystein, utan N) används även som slemlösande läkemedel vid bronkit och cystisk fibros. Det kan även användas vid avgiftning vid förgiftning av levern som kan uppstå vid exempelvis för mycket paracetamol.

Källa :https://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylcystein

Vanliga frågor om NAC som kosttillskott

Hur är det med NAC tillskott och Covid 19?

Det finns några studier som antyder att NAC i kombination med andra insatser skulle kunna lindra symptomen. Det krävs dock mer forskning för att kunna säga detta med säkerhet.

Kan N-acetylcystein hjälpa dig att bli gravid?

Det beror givetvis på vilken anledning är att du inte blir gravid, det finns dock studier som visar på att tillskott av NAC kan öka kvinnans fertilitet något.

Kan NAC avgifta levern?

Ja, forskning och flera studier visar på att dina leverproblem kan minska med NAC

Vad är n acetylcystein?

Ämnet är en form av aminosyran cystein som förekommer naturligt i kroppen. Detta ämne hjälper din kropp genom att stödja glutationnivåerna och ger kraftfulla antioxidativa egenskaper.

Vilka är fördelarna med NAC?

NAC kan bidra till att främja avgiftning, öka antioxidantförsvar, stärka immunförsvaret, lindra inflammation, förbättra lungfunktion, minska ångest och depression.

Vilka är de potentiella biverkningarna av NAC?

Höga doser av NAC kan orsaka magbesvär, huvudvärk, yrsel och minskad blodsockernivå hos personer med diabetes. Alltid konsultera med läkare eller annan hälsoexpert innan du börjar ta någon form av kosttillskott.

Bäst i test av NAC tillskott

NAC (N-Acetylcysteine) är ett kosttillskott som kan bidra till att förbättra hälsan på flera olika sätt, inklusive att främja avgiftning, öka antioxidantförsvar, och stärka immunförsvaret. Om man letar efter det bästa NAC-tillskottet är det viktigt att titta på följande faktorer:

 1. Kvalitet: Det är viktigt att välja ett NAC-tillskott av hög kvalitet för att säkerställa att det innehåller den renaste formen av NAC och är fri från föroreningar och oönskade tillsatser.
 2. Dosering: En annan viktig faktor att titta på när man väljer ett NAC-tillskott är doseringen. Doseringen kan variera mellan olika märken och produkter, och det är viktigt att välja en produkt som ger en tillräcklig dos av NAC för att ge de önskade hälsofördelarna.
 3. Tillverkarens rykte: Att välja ett NAC-tillskott från en tillverkare med gott rykte och pålitlig historia kan ge ökad trygghet i produktens kvalitet och effektivitet.
 4. Pris: Priset på NAC-tillskott kan variera mellan olika märken och produkter. Det är viktigt att hitta en produkt som erbjuder en god balans mellan kvalitet och pris för att få bästa möjliga värde för pengarna.
 5. Recensioner: Att läsa recensioner från andra kunder kan ge värdefull insikt i produktens effektivitet och kvalitet, och hjälpa till att guida beslutet om vilket NAC-tillskott som ska väljas.

Sammanfattningsvis är det viktigt att titta på faktorer som kvalitet, dosering, tillverkarens rykte, pris och recensioner när man väljer det bästa NAC-tillskottet för ens behov. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer så har vi gjort en noggrann bedömning och betygsatt olika NAC-tillskott i olika kategorier som du hittar nedan.

Jämförelse mellan våra toppkandidater:

Både NAC N-acetylcystein från Healthwell och Thorne NAC N-acetylcystein är högkvalitativa kosttillskott som innehåller N-Acetylcysteine, en aminosyra som kan bidra till att förbättra hälsan på flera sätt. Här är några faktorer som kan jämföras mellan de två produkterna:

 • Dosering: Healthwell NAC N-acetylcystein innehåller 600 mg N-Acetylcysteine per kapsel, medan Thorne NAC N-acetylcystein innehåller 500 mg N-Acetylcysteine per kapsel.
 • Pris: Healthwell NAC N-acetylcystein kan vara något billigare än Thorne NAC N-acetylcystein.
 • Kapslar: Healthwell NAC N-acetylcystein kommer i veganska kapslar, medan Thorne NAC N-acetylcystein kommer i gelatinkapslar.
 • Kvalitet: Både Healthwell och Thorne är kända för att erbjuda högkvalitativa produkter, men Thorne är mer känt för att ha högsta standard på sina produkter.

Sammanfattningsvis är både Healthwell NAC N-acetylcystein och Thorne NAC N-acetylcystein högkvalitativa produkter som innehåller N-Acetylcysteine. Valet mellan produkterna kan bero på personliga preferenser, dosering, pris och kapseltyp.

Här hittar du vår topplista med bästa NAC

Avslutande ord

N-Acetylcystein hjälper dig att stärka dina muskler, detoxa levern och mycket mer. Aminosyran finns naturligt i kroppen, men genom att inta ett kosttillskott kan du få extra bra effekt. Tillskottet har få biverkningar, men effekten är desto kraftfullare.

Inta regelbundet en hög dos NAC i den beredningsform som du föredrar. Det bästa är att dela upp tillskottet i mindre doser under dagen.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de NAC -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

NAC-kosttillskottInformation
Vad är det?Ett kosttillskott som innehåller N-Acetylcysteine, en aminosyra som kan hjälpa till att förbättra hälsan på flera sätt
FunktionerKan bidra till att främja avgiftning, öka antioxidantförsvar, stärka immunförsvaret, lindra inflammation, förbättra lungfunktion, minska ångest och depression
MatkällorN/A – NAC kan endast erhållas via kosttillskott
DoseringDoseringen kan variera beroende på produkt och individuella behov, men vanligtvis ligger rekommenderad dosering mellan 600-1200 mg per dag
BristBrist på NAC är sällsynt, men kan orsaka försämrad lungfunktion, ökad känslighet för infektioner och försämrad avgiftning
ÖverskottHöga doser av NAC kan orsaka magbesvär, huvudvärk, yrsel och minskad blodsockernivå hos personer med diabetes

Stort lycka till med din träning i allmänhet och livet i synnerhet!

Källor: https://www.healthline.com/nutrition/nac-benefits

https://www.verywellhealth.com/the-benefits-of-n-acetylcysteine-89416

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Testvinnare – Bästa NAC – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : NAC N-acetylcystein
 2. Bästa för levern : Elit Nutrition Liver Pro
 3. Billigast : Elit Nutrition Liver Pro
 4. Bästa veganska : Holistic NAC
 5. Bästa pulvret : Bulk NAC
 6. Populärast i sökningar : NAC N-acetylcystein