Bästa solskyddet – solkrämen 2024

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa solskyddet – solkrämen 2024

När solen visar sig vill man skynda ut i solen men av flera anledningar är det viktigt att använda solskydd för att skydda sig mot solens strålar. En bra solkräm skyddar både mot UVA- och UVB- strålar.

Bästa solskyddet kan finnas i många olika former såsom stift, kräm, mousse eller spray. Vilket som passar dig bäst kan du ta reda på genom att ta del av vårt bäst i test över bästa solskyddet som börjar här.

5 Bästa Solskydden – Snabblistan

Artikeln innehåller annonser

Topplista bäst i test solskydd

Lovea High Protection Moisturizing Spray SPF50 erbjuder en hög grad av solskydd kombinerat med återfuktande fördelar. Detta solskydd har en hög SPF-klassificering (50), vilket ger ett betydande skydd mot skadliga UVA och UVB-strålar. 

Denna spray har en riktigt hög solskyddsfaktor. Används både i ansikte och på kropp, är även vattenresistent. Skyddar och återfuktar barnens hud. Smidig och bra med höga betyg.

Kunder uppskattar att detta är ett bra ekologiskt solskydd som inte innehåller skadliga tillsatser som nanopartiklar. Tillverkningen sker med hållbara metoder, vilket också är ett plus. Användare har noterat att produkten är mycket dryg och att man bör skaka flaskan före användning och arbeta in skyddet i huden för bästa resultat.

Ca pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Återfuktningseffekten är ytterligare en stark fördel, vilket ger ett dubbelverkande solskydd och hudvård i ett.
  • Den praktiska sprayformen gör det enkelt att täcka stora hudområden snabbt, vilket underlättar användning och återapplicering. Dessutom uppskattas den naturliga doften av monoi, som ger en extra exotisk känsla.
Nackdelar
  • Även om sprayformen är praktisk kan den potentiellt leda till ojämn applicering om den inte används korrekt. Detta kan i sin tur leda till otillräckligt skydd mot solens strålar. Det är därför viktigt att använda tillräckligt med produkt och fördela den noggrant på huden.
Biosolis sollotion kids spf 50+

Biosolis sollotion kids spf 50+

SOLSKYDDSFAKTOR: 50
TYP: Sollotion / solkräm

Denna lotion - solskyddskräm - är anpassad för barn och har en riktigt hög solskyddsfaktor. Kan användas på hela kroppen och i ansiktet. Ekologisk med bland annat Aloe Vera som vårdar och skyddar huden. Vattenresistent och absorberas snabbt.

Vi är imponerade av Biosolis Sollotion KIDS SPF 50+ för dess starka skyddsegenskaper och inriktning på att vara så naturligt som möjligt. Att den är vattenresistent är en fördel för barn som gillar att leka i vattnet, och ändå erbjuder den skydd mot solens strålar. Produkten absorberas snabbt, vilket är praktiskt för aktiva barn, och lämnar inte heller någon vit, kladdig hinna

Ca pris: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Användarna har uppskattat att den är fri från kemiska skadliga ämnen, och håller barnen skyddade även under långa perioder i havet.
Nackdelar
  • Även om den är vattenresistent, bör den återappliceras frekvent, särskilt efter bad, vilket kan vara lite besvärligt under en aktiv dag. 

Eucerin Sun Spray Transparent SPF50+ är ett utmärkt val för den som söker högt och pålitligt solskydd. Den oljefria, transparenta formeln absorberas omedelbart av huden, vilket innebär att det inte lämnar någon vit film som är vanligt med många andra solskyddsprodukter. Detta är en betydande fördel, särskilt för dem med mörkare hudtoner.

Spray som har vunnit flera tester som är gjorda. Klibbfri genomskinlig spray som passar alla hudtyper. Omtyckt av både testare och användare och får här höga betyg.

Ca pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Ett stort plus är dess kompatibilitet med alla hudtyper, inklusive fet och aknebenägen hud. 
Nackdelar

 -

bästa-solskyddet-solkrämen

Sammanfattning

När solen är framme vill man självklart ut och njuta av värmen men det är otroligt viktigt att använda solskydd. Ett solskydd är inte bara skyddade från att du ska bränna dig utan kan även skydda mot att din hud blir uttorkad och torr eftersom solskyddet återfuktar din hud samtidigt som den skyddar den.

Vilket som är bästa solskyddet för dig kan du avgöra genom att ta del av vårt bäst i test. Vårt mål är att ge dig en överblick över produkterna i testet för att guida dig till den produkten som är bäst för dig. Oavsett vilken produkt du använder från vårt test, kommer du få en bra produkt.

Fler tips om hur du får en fin solbränna hittar du här.

Vanliga frågor om solskydd

Vilken solskyddsfaktor ska jag använda på mina barn?

Till dina barn ska du alltid utgår från att använda minst en solskyddsfaktor på 30. Är du utomlands ska du absolut använda högre. Glöm inte att fylla på skyddet under dagen. Tänk på att skydda barnet ytterligare med solhatt och långärmat om barnen ska vistas i solen en längre tid. Skuggan för barn rekommenderas.

Kan solskydd bli dåligt?

Ja det kan det bli. De flesta solskydd har en bäst före märkning på ett års hållbarhet, de kan dock hålla längre. Lukta och känn på solkrämen. Luktar den bra och inte skiktar sig så kan du använda den. Annars är det dags för en ny för att få ett fullgott skydd.

Hur länge håller öppnad solkräm?

Solskydd ska förvaras svalt och mörkt. När det utsätts för värme påverkas stabiliteten därför ska du hålla koll på solskyddets lukt och konsistens. Solkräm brukar komma med ett års hållbarhet.

När bör jag använda solskyddsfaktor?

Detta är väldigt olika från person till person, men oftast är det när UV-t är högt

Vad betyder SPF på solskyddsprodukter?

SPF står för ”Sun Protection Factor”. Det är ett mått på hur mycket UVB-strålning (den typ som orsakar solsveda) en solskyddsprodukt kan blockera. Till exempel blockerar en SPF 30-produkt 97% av UVB-strålarna, medan en SPF 50-produkt blockerar 98%.

Hur ofta ska jag applicera solskydd?

Solskydd bör appliceras varje dag om du planerar att vara utomhus. För bästa skydd, applicera solskydd 15 till 30 minuter före du går ut i solen. Om du är i solen, ska du applicera om solskydd varje 2 timmar, eller omedelbart efter simning eller svettas kraftigt.

Vilken mängd solskydd bör jag använda?

Sikta på en riklig mängd för att uppnå den spf som du har valt. Smörj på tills det känns mättat.

Vad är skillnaden mellan kemiska och fysiska (eller mineralbaserade) solskyddsmedel?

Kemiska solskyddsmedel absorberar UV-strålar och omvandlar dem till värme, medan fysiska solskyddsmedel reflekterar UV-strålar bort från huden. Vissa människor föredrar fysiska solskyddsmedel eftersom de ofta är mindre benägna att irritera känslig hud.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Solskyddet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bäst i test Solskydd – Prokosts slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa solskydds -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källor:

www.läkemedelsverket.se

https://www.meds.se/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :