Bästa C Vitamin Tillskott » Köpguide & Bäst i Test 2023

Hem » Hälsa » Immunförsvar » Bästa C Vitamin Tillskott » Köpguide & Bäst i Test 2023

Välkommen till vår sida om de bästa C vitamin kosttillskotten på marknaden! C-vitamin är en viktig näringsämne som spelar en viktig roll i vår hälsa, från att stärka vårt immunsystem till att främja frisk hud och hårväxt.

Trots att C-vitamin finns naturligt i många livsmedel, kan det vara svårt att få i sig tillräckligt mycket genom kosten ensam. Det är där kosttillskott kommer in i bilden. Men med så många olika alternativ tillgängliga kan det vara svårt att veta vilket C-vitamin tillskott som är det bästa valet för dig. Pulver, tabletter, brus, serum, vilket är bäst i test?

Denna sida har sammanställt en lista över de bästa C-vitamin kosttillskotten baserat på kundrecensioner och expertutlåtanden för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val. Läs vidare för att lära dig mer om de bästa C-vitamin kosttillskotten som finns på marknaden idag!

Här är en ny kombinationsprodukt som kan vara värd att testa, som även innehåller C-vitamin

Stärk immunförsvaret mot förkylning
Core Quercetin

Core Quercetin

Typ : Kapsel

Core Quercetin 500 är ett kosttillskott som kombinerar kraften av quercetin, bromelain och vitamin C. Det är utformat för att stödja immunsystemet, speciellt under förkylningstider och träningsperioder. Dessa aktiva ingredienser arbetar tillsammans för att ge bästa möjliga upptag och effekt.

Ca pris: 299 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stärker Immunsystemet: Med vitamin C som är känt för att bidra till immunförsvarets normala funktion, kan denna produkt vara till nytta för att stärka immunsystemet, särskilt under förkylningssäsongen.
 • Optimal Kombination: Kombinationen av quercetin, bromelain och vitamin C syftar till att öka upptaget och effektiviteten av varje enskild ingrediens.
 • Antioxidantstöd: Quercetin är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler i kroppen.
Nackdelar
 • Vissa individer kan uppleva magbesvär eller andra biverkningar vid intag av kosttillskott som innehåller dessa ingredienser. Det är alltid rekommenderat att rådfråga en läkare innan du börjar ett nytt tillskott.

Sidan innehåller annonser

5 Bästa C Vitamin Tillskotten – [datetoday]

 1. Bäst i vårt test : Immune Support ‐ boosta immunförsvaret
 2. Billigast köp: healthwell Vitamin C
 3. Bästa C vitamin pulver : Vitamin C Pulver
 4. Bästa C vitamin brustablett : Star Nutrition Vitamin C
 5. Bästa C vitamin serum : Q+A Vitamin C Brightening Serum

Topplista bästa C vitamin – Bäst i vårt test

Perfekt kombinationsprodukt av de ämnen som behövs för ett starkt immunförsvar. Innehåller, fläder, rölleka, vitlök, ingefära. Mycket C-vitamin, D-vitamin, Zink, bioflavonoider och pantotensyra. Bara 5+ betyg bland alla recensioner vi läst. Vår vinnare tack vare en sammansättning av högkvalitativa ingredienser baserad på vetenskapligt stöd. En produkt som många användare kan dra nytta av.

Mycket bra delbetyg som ger en total som gör att denna utses till bäst i test av oss.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ingredienser av hög kvalitet: Immune Support innehåller en väl sammansatt blandning av vitaminer, mineraler och örter som är kända för att ge en positiv inverkan på immunförsvaret. Dessa ingredienser inkluderar bland annat C-vitamin, zink, selen och echinacea.
 • Vetenskapligt stöd: Många av ingredienserna i Immune Support har vetenskapligt stöd för sina immunstärkande egenskaper. Detta ger användaren en trygghet i att produkten är baserad på gedigen forskning.
 • Lätt att använda: Immune Support kommer i tablettform, vilket gör det enkelt att ta och passar bra in i de flestas dagliga rutiner.
Nackdelar
 • Potentiella allergener: För vissa användare kan produkten innehålla allergener som kan orsaka överkänslighetsreaktioner. Det är viktigt att läsa ingredienslistan noggrant innan användning, särskilt om man är känslig för någon av ingredienserna.
 • Varierande resultat: Som med alla kosttillskott är det viktigt att komma ihåg att individuella resultat kan variera. Vissa användare kan uppleva större effekt än andra, och det kan vara nödvändigt att prova produkten under en längre tid för att se betydande förbättringar.
Bästa pulver
Vitamin C Pulver

Vitamin C Pulver

PRIS/PORTION: 0,67 kr
C-VITAMIN/PORTION: 1000 mg

Ett av de enskilt bästa kosttillskottet för immunförsvaret i vårt tycke. Prisvärt, smakar gott och räcker länge. Framför allt så är det väldigt, väldigt effektivt. Doseringsskopa medföljer vid köp av produkten. Glöm alla C-vitamintillskott i form av brustabletter i livsmedelsbutikerna — det här är den riktiga varan. Bidrar även till att skydda cellerna och är lättlösligt i exempelvis vatten.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Healthwell Vitamin C Pulver innehåller en hög dos av C-vitamin per portion, vilket kan hjälpa till att tillgodose kroppens behov av detta viktiga näringsämne.
 • Pulvret har en mycket fin konsistens och löser lätt upp i vatten eller annan dryck, vilket gör det enkelt att använda.
 • Produkten är veganvänlig, glutenfri och fri från tillsatt socker och sötningsmedel.
 • C-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skador orsakade av fria radikaler.
Nackdelar
 • Eftersom detta är ett pulver kan det vara svårt att dosera exakt hur mycket C-vitamin man får i sig per portion.
 • Smaken av pulvret kan vara något surt och några personer kanske inte gillar det.

Vårt vanligaste vitamin - C-vitamin - i ren form, från healthwell som är kända för sina kvalitativa tillskott. Bidrar till ett förstärkt immunsystem. Rekommenderas speciellt under vintertid. En bra produkt, helt enkelt.

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

Bästa serum
Q+A Vitamin C Brightening Serum

Q+A Vitamin C Brightening Serum

 • Återfuktande hybridserum med C-vitamin
 • Reducerar fina linjer och föryngrar huden
 • Tillför huden rikligt med fukt

Vi har testat Q+A Vitamin C Brightening Serum och vi är imponerade av denna produkt. Detta serum är en högkvalitativ hudvårdsprodukt som är utformad för att förbättra hudens struktur och lyster med hjälp av C-vitamin och andra naturliga ingredienser.

Ca pris: 130 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • C-vitamin är en viktig antioxidant som kan hjälpa till att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler och förbättra hudens struktur.
 • Q+A Vitamin C Brightening Serum innehåller också hyaluronsyra, vilket kan hjälpa till att fukta och mjukgöra huden.
 • Serumet är lätt och absorberas snabbt av huden, vilket gör det enkelt att använda som en del av din dagliga hudvårdsrutin.
 • Produkten är veganvänlig, fri från parabener och sulfater, och har inte testats på djur.
Nackdelar
 • Serumet kan orsaka en liten brännande eller stickande känsla för personer med känslig hud.
Bästa brustablett
Star Nutrition Vitamin C

Star Nutrition Vitamin C

PRIS/TABLETT: 1,45 kr
C-VITAMIN/TABLETT: 1000 mg

Ett högdoserat c-vitamintillskott i form av brustabletter från kära Star Nutrition som vi alla vet producerar kvalitativa tillskott i allmänhet, men för människor som styrketränar i synnerhet. Det här är ett av de bästa c-vitamintillskotten på marknaden just nu sett till att det både är högdoserat men samtidigt oerhört billigt. Lättlösligt i vatten. Dessutom är frakten oerhört snabb, speciellt om allt du beställer något litet i stil med ett paket brustabletter.

Ca pris: 39 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bra kundbetyg
 • Billigt
Nackdelar
 • Inga kända
Aware C-vitamin

Aware C-vitamin

700mg C-vitamin per kapsel

Aware C-vitamin är ett kosttillskott som bidrar till att stärka immunförsvaret och främja en hälsosam livsstil genom att tillföra kroppen viktigt C-vitamin. De flesta användare av Aware C-vitamin verkar nöjda med produkten och rapporterar att de känt sig piggare och friskare sedan de började ta det. Några användare upplever dock att de inte märkt någon betydande skillnad efter att ha använt produkten, och några rapporterar mindre biverkningar såsom magbesvär. 

 • Ca pris: 129 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Enkel dosering, en kapsel är ett dagsbehov
 • Nöjda användare
Nackdelar
 • Vissa tycker att kapseln är stor
bästa c vitamin kosttillskott

Köpguide för C vitamin kosttillskott

Det som vi har fokuserat på i våra tester är samma faktorer som du bör fundera över när du ska köpa C vitminer.

Här är några av de faktorer som vi anser vara viktiga att beakta:

 1. Effektivitet: Det är viktigt att tillskottet faktiskt är effektivt och ger de hälsofördelar som utlovas. Vi bedömer detta genom att titta på forskning och kundrecensioner.
 2. Kvalitet: Det är viktigt att produkten är av hög kvalitet och att tillverkaren använder säkra och rena ingredienser. Vi undersöker produktionsmetoder och ingredienslistor för att säkerställa detta.
 3. Smak: Att tillskottet har en behaglig smak är viktigt för att det ska vara lättare att ta regelbundet. Vi bedömer detta genom att titta på kundrecensioner och smaktester.
 4. Pris: Det är viktigt att tillskottet har ett rimligt pris och att det inte är för dyrt. Vi jämför priset per dos och faktorerar in kvaliteten på produkten för att ge en fullständig bild av värdet för pengarna.
 5. Kunderfarenheter: Kundrecensioner ger oss en inblick i hur tillskottet fungerar för andra människor och ger oss en indikation på dess effektivitet.
 6. Typ av C vitamin produkt. Ska man satsa på brustabletter, pulver, tabletter, kapslar eller kanske ett serum?

Varför ska man ta tillskott av C vitamin?

C-vitamin är en viktig näringsämne som är avgörande för flera funktioner i kroppen, inklusive att stärka immunsystemet, bekämpa inflammation, öka järnupptaget, och skydda cellerna från skador som orsakas av fria radikaler.

Trots att C-vitamin finns naturligt i många livsmedel, kan det vara svårt att få i sig tillräckligt mycket genom kosten ensam. Detta kan vara särskilt utmanande för personer som äter en begränsad eller enformig kost eller de som lider av vissa hälsotillstånd som kan minska absorptionen av näringsämnen.

Även personer som röker eller utsätts för rökning, tar mediciner som påverkar upptaget av vitaminer, eller utsätts för hög fysisk aktivitet kan behöva ta tillskott av C-vitamin för att tillgodose sina kroppars behov.

Att ta tillskott kan hjälpa till att fylla på bristande nivåer av vitaminet och bidra till att främja en god hälsa och välbefinnande.

Tecken som kan tyda på brist av C-vitamin

Brist på C-vitamin kan leda till en rad olika symptom och hälsoproblem. Här är några tecken som kan tyda på att en person har brist på C-vitamin:

 1. Trötthet och svaghet: C-vitamin hjälper kroppen att producera energi och hjälper till att bekämpa trötthet. Brist på C-vitamin kan leda till trötthet och svaghet.
 2. Långsam sårläkning: C-vitamin är nödvändigt för att främja läkning av sår och skador på kroppen. Brist på C-vitamin kan leda till långsam sårläkning och ökad risk för infektion.
 3. Svaghet i immunsystemet: C-vitamin hjälper till att stärka immunsystemet genom att öka produktionen av vita blodkroppar. Brist på C-vitamin kan leda till en ökad risk för infektioner och sjukdomar.
 4. Torr och skadad hud: C-vitamin är en viktig antioxidant som skyddar huden från skador orsakade av fria radikaler. Brist på C-vitamin kan leda till torr och skadad hud.
 5. Blödande tandkött: C-vitamin är nödvändigt för att upprätthålla friskt tandkött. Brist på C-vitamin kan leda till blödande tandkött och ökad risk för tandproblem.
 6. Muskelsmärta och stelhet: C-vitamin är nödvändigt för att upprätthålla friskt muskelvävnad. Brist på C-vitamin kan leda till muskelsmärta och stelhet.

Det är viktigt att notera att dessa tecken inte nödvändigtvis indikerar en brist på C-vitamin, men de kan vara en indikation på att kroppen inte får tillräckligt med C-vitamin.

Såhär mycket vitamin C behöver vi enligt Livsmedelverket

Observera att detta är det rekommenderade dagliga intaget. Det kan finnas tillfällen där man kan behöva mer.

ÅlderMängd
6-11 månader20 milligram
12-23 månader25 milligram
2-5 år30 milligram
6-9 år40 milligram
10-13 år50 milligram
Vuxna75 milligram
Gravida85 milligram
Ammande100 milligram
Källa: Livsmedelverket

Finns det risk för några biverkningar när man tar tillskott av C vitamin?

C-vitamin är en säker och viktig näringsämne för kroppen, men som med alla kosttillskott finns det en liten risk för biverkningar. Här är några vanliga biverkningar som kan uppstå vid intag av höga doser av C-vitamin:

 1. Magbesvär: Höga doser av C-vitamin kan orsaka magbesvär som buksmärta, diarré, illamående och kräkningar. Detta beror på att C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin och en hög dos kan överbelasta mag-tarmkanalen.
 2. Överkänslighet: Vissa personer kan vara allergiska eller överkänsliga mot C-vitamin, vilket kan orsaka hudutslag, klåda eller andningssvårigheter.
 3. Interaktion med läkemedel: C-vitamin kan interagera med vissa läkemedel, till exempel blodförtunnande medel och kemoterapiläkemedel, och kan påverka hur kroppen tar upp och bryter ner läkemedlet.
 4. Njursten: En hög dos av C-vitamin kan öka risken för bildning av njursten hos personer som har en ökad benägenhet för att utveckla njursten.

Det är viktigt att notera att dessa biverkningar vanligtvis uppstår endast vid höga doser av C-vitamin och att de flesta människor kan ta en normal dos av C-vitamin tillskott utan några problem.

Följer du tillverkarens angivna dos så ska det inte vara några problem med biverkningar

C-vitamin test

I vilka matprodukter hittar du naturligt C vitamin?

C-vitamin finns naturligt i många olika matvaror, särskilt i frukt och grönsaker. Här är några exempel på matvaror som innehåller naturligt C-vitamin:

 1. Citrusfrukter: Citrusfrukter, såsom apelsiner, grapefrukt, citroner och lime, är kända för sitt höga C-vitamininnehåll.
 2. Bär: Jordgubbar, blåbär, hallon och tranbär är alla bra källor till C-vitamin.
 3. Grönsaker: Grönsaker som paprika, broccoli, kål, spenat, tomater och sötpotatis innehåller också C-vitamin.
 4. Kiwi: Kiwi är en annan frukt som är en rik källa till C-vitamin.
 5. Mango: Mango innehåller också en betydande mängd C-vitamin.
 6. Meloner: Vattenmelon och cantaloupmelon är andra frukter som innehåller C-vitamin.

Det är viktigt att notera att värmebehandling och bearbetning av maten kan minska mängden C-vitamin som finns kvar i livsmedlet. Att äta maten rå eller att tillaga den så lite som möjligt kan hjälpa till att bevara dess naturliga C-vitamininnehåll.

Så har vårt test av C vitamin gått till

Vi som experter har genomfört ett omfattande test av olika C-vitamin kosttillskott för att hjälpa dig att hitta det bästa valet för din hälsa. För att genomföra detta test använde vi en kombination av kundrecensioner och expertutlåtanden från pålitliga källor. Vi undersökte också företagens bakgrund och deras rykte på marknaden för att säkerställa att de produkter vi testade var av högsta kvalitet och tillförlitliga.

Vi utvärderade varje produkt utifrån deras effektivitet, kvalitet, smak, och pris. För att bedöma effektiviteten testade vi varje produkt under en längre period för att se om den gav mätbara hälsofördelar. Vi granskade också ingredienslistor och produktionsmetoder för att säkerställa hög kvalitet. Smak var också en viktig faktor då vi ville säkerställa att produkterna var behagliga att använda och att de inte hade några oönskade bismaker.

Vi gjorde också en prisjämförelse för att se vilka produkter som var mest prisvärda utan att kompromissa med kvaliteten. Vi jämförde priset per dos och faktorerade in kvaliteten på produkten för att ge en fullständig bild av värdet för pengarna.

Efter att ha samlat in all denna information, sammanställde vi vår lista över de bästa C-vitamin kosttillskotten på marknaden idag. Vi hoppas att vår undersökning kommer att hjälpa dig att hitta det perfekta C-vitamin tillskottet för att förbättra din hälsa och livskvalitet.

bästa c vitamin testvinnare

Vanliga frågor – C-Vitaminer

Vad gör c-vitaminer i kroppen?

Kroppen använder bland annat c-vitaminer för att ta upp näringsämnen i kroppen som sedan ska kunna spridas ut i kroppen. Den är också en viktig antioxidant.

Hur mycket c-vitamin behöver vi per dag?

Vuxna behöver mellan 70-100 mg c-vitamin per dag.

Vilken mat är rik på C-vitamin?

Många frukter och grönsaker är rika på C-vitamin. Exempelvis potatis, apelsiner, jordgubbar och broccoli.

Vilka är de vanligaste formerna av C-vitamin tillskott?

De vanligaste formerna av C-vitamin tillskott är tabletter, brustabletter, kapslar, pulver och flytande form.

Vad är en säker dos av C-vitamin att ta som tillskott?

En säker dos av C-vitamin att ta som tillskott är upp till 2000 milligram per dag för vuxna. Det är viktigt att inte överskrida denna dos, eftersom högre doser kan orsaka biverkningar.

Kan jag få i mig tillräckligt med C-vitamin genom min kost?

Ja, det är möjligt att få i sig tillräckligt med C-vitamin genom kosten, särskilt om man äter en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker. Men för vissa människor, som de som har gastrointestinala problem eller de som röker, kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med C-vitamin genom kosten, och därför kan de behöva tillskott.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av C-vitamin tillskott?

De vanligaste biverkningarna av C-vitamin tillskott är magbesvär såsom buksmärta, diarré, illamående och kräkningar vid höga doser. Överkänslighet, interaktion med läkemedel och ökad risk för njursten kan också förekomma.

Övriga testade och bedömda C vitamintillskott

Holistic C-Vitamin Bioflav

Holistic C-Vitamin Bioflav

Ett c-vitamintillskott som är ett måste ifall du tränar hårt. Perfekt att ta när du börjar känna dig krasslig eller tror du befinner dig i en period då förkylningar är vanligt förekommande. Vi vågar inte gå så långt som att föreslå att det här är en produkt som hjälper mot covid-19, men det hjälper i varje fall till att stärka ditt immunförsvar vilket onekligen kan sägas indirekt hjälpa mot covid-19. Pröva blanda ned tillskottet med lite yoghurt för bästa möjliga smak.

PRIS/KAPSEL: 1,76 kr
C-VITAMIN/KAPSEL: 500 mg

Vitaprana Vitamin C

Vitaprana Vitamin C

Ett prisvärt och kvalitativt c-vitamintillskott från Vitaprana. Ren askorbinsyra i 100% veganska, organiska kapslar.

PRIS/KAPSEL: 0,99 kr
C-VITAMIN/KAPSEL: 500 mg

Helhetshälsa C-Vitamin

Helhetshälsa C-Vitamin

Naturligt c-vitamintnillskott i lättupptaglig form. Perfekt för dig som är ute efter ett tillskott för din allmänhälsa men kanske inte styrketränar tungt.

PRIS/KAPSEL: 1,65 kr
C-VITAMIN/KAPSEL: 500 mg

Core Vitamins Female

Core Vitamins Female

En kapsel som innehåller alla möjliga vitaminer du kan tänkas behöva som kvinna. Primärt ett kosttillskott som skapats för aktiva kvinnor, men vi vågar även rekommendera för kvinnor som exempelvis är eller försöker bli gravida. Ett kosttillskott som är bra för nästan vem som helst att börja nyttja. Innehåller järn, pantotensyra & d-vitamin. Innehåller dessutom uppiggande rosenrot.

PRIS/KAPSEL: 1,40 kr

Brustablett
Friggs C-vitamin Fläder & Citron

Friggs C-vitamin Fläder & Citron

Brustabletter med 1 g C-vitamin per tablett
Sockerfria och snabblösliga
Bidrar till immunsystemets normala funktion

PRIS/TABLETT: 1,25 kr
C-VITAMIN/TABLETT: 1000 mg

Tuggtablett
Active Care Järn & Vitamin C 90 tuggtabletter

Active Care Järn & Vitamin C 90 tuggtabletter

Kosttillskott med järn och C-vitamin
Tuggtabletter med apelsinsmak
Skonsam för magen

PRIS/KAPSEL: 0,77 kr
JÄRN/KAPSEL: 25 mg

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa C Vitaminerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa C Vitamin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Immune Support ‐ boosta immunförsvaret
 2. Billigast köp: healthwell Vitamin C
 3. Bästa C vitamin pulver : Vitamin C Pulver
 4. Bästa C vitamin brustablett : Star Nutrition Vitamin C
 5. Bästa C vitamin serum : Q+A Vitamin C Brightening Serum

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Källor

 1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/219352
 2. https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamin-c-supplement#forms
 3. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-Consumer/
 4. https://www.healthline.com/nutrition/too-much-vitamin-c#side-effects