Bästa L-arginin Kosttillskott 2024

Hem » Hälsa » Immunförsvar » Bästa L-arginin Kosttillskott 2024

När man vill må bra och till exempel tränar mycket, vill man gärna optimera så mycket som möjligt. De bästa L-arginin -produkterna är ett kosttillskott som kan hjälpa till med det här!

Nu ska vi berätta om vad L-arginin är för något och vad det kan göra för att optimera din hälsa och din träning! Vi ska också avgöra vilket L-arginin kosttillskott som är bäst i test enligt oss. De faktorer vi fokuserar på vid betygsättning är tillverkare, kvalitet, dosering, omdömen, pris samt användares testomdömen.

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa L-arginin produkterna

Bäst i Test
ArgiPower Mega Caps

ArgiPower Mega Caps

 • MÄNGD: 120 Kapslar
 • 1500 mg L-arginin HCI per kapsel

ArgiPower Mega Caps är ett L-arginintillskott som marknadsförs som ett tillskott för idrottare som vill förbättra sin prestation och återhämtning. 

100 % rent L-arginin som ökar blodgenomströmningen i musklerna innan ett träningspass. Ger mer uthållighet och pump. Användare tycker att den ger en ordentlig pump och gör att de orkar lyfta de där extra kilona under styrketräningen!

Höga betyg på våra olika delmoment och riktigt fina betyg från de som testat gör denna till vår bäst i test.
 

Ca pris: 279 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Stor dos av L-arginin: Varje kapsel innehåller hela 1500 mg L-arginin, vilket gör det enkelt för användaren att uppnå en effektiv dosering.

Tillverkad enligt GMP-standarder: ArgiPower Mega Caps tillverkas enligt GMP-standarder (Good Manufacturing Practice), vilket garanterar hög kvalitet och säkerhet.
Kapslar av hög kvalitet:

Kapslarna är gjorda av hållbart material som är lätt att svälja, vilket gör det enkelt att ta tillskottet.

Nackdelar

Kan orsaka magbesvär: En vanlig biverkning av L-arginin är magbesvär, och vissa användare kan uppleva detta när de tar ArgiPower Mega Caps.

BioTechUSA L-Arginine

BioTechUSA L-Arginine

 • MÄNGD: 90 Kapslar
 • 1 650 mg rent arginin per dosering

En PWO som är full med L-arginin och ger dig en extra boost under passet! Effekterna är ökad muskelmassa, ökad uthållighet och mer pump. En populär produkt för tränande individer som vill ha ökad vaskularitet och ökad muskelmassa!
 

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Fina betyg

Nackdelar

Smak: BioTechUSA L-Arginine har en sur smak, vilket vissa användare kan finna obehaglig.

Arginine Hardcore

Arginine Hardcore

 • MÄNGD: 160 Kapslar
 • PER KAPSEL: 850 mg

Prestationshöjare som ger dig mycket pump och ökar kväveoxidnivåerna i blodet. Användare tycker mycket om den här produkten och anger att de orkar göra de där extra repsen under styrkepasset med hjälp av den.

Framkallar kraftig och ihållande pump samt vaskularitet!

Ca pris: 229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Kraftig pump.

Nackdelar

 -

Elite Nutrition 100 % Pure Arginine

Elite Nutrition 100 % Pure Arginine

 • MÄNGD: 100 Portioner
 • L-arginin per skopa: 5 g

Ren 100 % L-arginin i pulverform. Ger bättre blodflöde och energitillförsel till musklerna, gör att man tränar bättre och får bättre återhämtning. Det höga priset sänker betyget något.

Ca pris: 290 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Tillskott med en blandning av arginin och zink som sätter fart på blodet. Vegetabilisk kapsel och mycket goda användarbetyg gör denna till en vinnare i vårt test.

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Star Nutrition L-arginine

Star Nutrition L-arginine

 • TYP: Kapslar 75 st
 • En skopa ger 3 400 mg rent arginin

Här har vi ett L-arginin i pulverform. Det har samma effekt som alla andra produkter av samma typ, däremot verkar det vara ett problem med smak och lukt enligt användare. Man kan tillsätta något syrligt så ska smaken inte vara något problem enligt tillverkaren.

Ca pris: 160 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa l-arginin just nu

Vad är L-arginin?

L-arginin är en icke essentiell aminosyra. Det betyder att kroppen kan bilda aminosyran själv. Aminosyran heter egentligen arginin, och L:et framför namnet betyder att aminosyran är i fri form. Det gör att den lättare tas upp av kroppen.

Aminosyror är proteins byggstenar, och att få i sig rätt mängd av dem hjälper till exempel till när man vill bygga så mycket muskler som möjligt.

L-arginin kan ha många positiva effekter på kroppen, och nu ska vi titta lite närmre på dem!

Vad är L-arginin bra för?

I vår undersökning har vi hittat många positiva effekter av L-arginin. Vi tar en i taget:

 • Påskyndar läkning av sår och skador.
 • Kan fördröja kroppens åldersprocess
 • Ökar blodflödet i kroppen
 • Kan hjälpa mot ångest
 • Ökar sexlusten
 • Hjälper mot högt blodtryck
 • Stärker immunförsvaret
 • Kan reducera kroppsfett
 • Kan göra att man presterar bättre vid träning

En av de saker man brukar prata om oftast när det gäller L-arginin är dess förmåga att öka mängden kväveoxid i blodet, vilket förbättrar blodflödet. Därför används det ofta för att behandla potensproblem hos män till exempel.

Det finns alltså många väldigt positiva effekter av att ta ett kosttilskott av L-arginin, men hur mycket ska man då ta för att kunna uppnå de här effekterna? Den dosering vi har hittat när vi har kollat på det är 2-3 gram per dag, och man bör inte överskrida det utan att konsultera läkare.

L-arginin säljs som kapslar och pulver, och tar det med fördel innan träning och innan sänggående.

Arginin kan man också få i sig via maten och det finns i mejeriprodukter, fisk, fågel och kött. Även choklad och nötter innehåller L-arginin.

choklad och nötter innehåller l-arginin

Biverkningar av L-arginin

Som med många kosttillskott så kan man uppleva biverkningar om man tar för mycket av det, eller om man aldrig har ätit det förut.

Det som kan hända när man precis börjar äta kosttillskott av L-arginin:

 • ont i magen
 • inflammationer i luftvägarna
 • diarré
 • lågt blodtryck
 • om man har astma kan den bli sämre
 • allergier

De här biverkningarna ska vara övergående, men man får vara uppmärksam på symptom.

Det som kan hända om man äter för stor dos:

 • barn ska INTE äta L-arginin då det i värsta fall kan leda till döden.
 • det kan bli svårt att kontrollera blodtrycket på dig vid operation.
 • kan utlösa herpesutbrott
 • större risk att dö efter en hjärtinfarkt
 • kan ha en negativ inverkan på blodtrycksmediciner

Det här är såklart viktiga saker som man måste tänka på, och är man osäker så ska man som alltid konsultera en läkare innan man börjat ta ett nytt kosttillskott.

Var köper jag kosttillskott med L-arginin?

Om du vill få tag på L-arginin ska du leta i butiker som är inriktade på träning, kosttillskott och hälsokost. Om du inte vill gå till en fysisk butik (speciellt i dessa pandemitider…) så kan man beställa på nätet.

I vårt test kan du hitta produkter som du kan beställa och få levererade direkt hem till dig!

shoppa l-arginin online

Är L-arginin dyrt?

Vi har hittat L-arginin i många olika prisklasser, men det går att hitta ganska billigt. Priset beror på märke, storlek på förpackning och innehåll.

 Vi har hittat priser från ca 150 kr till ca 500 kr.

Vi är övertygade om att du kommer att hitta den bästa produkten både för dina behov och din ekonomi!

Bäst i test L-arginin

Här kan du se vilket L-arginin kosttillskott som vi har utsett till vinnaren i vårt bäst i test – bästa L-arginin kosttillskott!

Som expert skulle jag säga att det finns flera faktorer som är viktiga att titta på när man ska välja den bästa L-argininprodukten. Här är några av de viktigaste faktorerna:

 1. Renhet: En hög renhet är avgörande för att få en effektiv L-argininprodukt. Det är viktigt att leta efter en produkt som är fri från föroreningar och har en hög renhet, helst över 99%.
 2. Tillverkningsprocess: Det är viktigt att se till att L-argininprodukten tillverkas enligt högkvalitativa produktionsstandarder. Produkter som tillverkas enligt GMP-standarder (Good Manufacturing Practice) är ofta av hög kvalitet och säkerhet.
 3. Dosering: Doseringen är en annan viktig faktor att titta på när du väljer L-argininprodukt. En lämplig dosering beror på dina individuella behov och hälsotillstånd, men vanligtvis rekommenderas en dos på mellan 2 och 6 gram per dag.
 4. Formulering: L-arginin finns i olika formuleringar, till exempel som en fri aminosyra, L-arginin HCl eller L-arginin alfa-ketoglutarat (AAKG). Det är viktigt att välja den formulering som är bäst lämpad för dina behov.
 5. Tillverkarens rykte: Det är viktigt att titta på tillverkarens rykte och varumärke. En tillverkare med ett gott rykte och positiva recensioner från kunder är mer troligt att producera en högkvalitativ L-argininprodukt.

Dessa områden ger vi delbetyg. De produkter som hamnar högt i totalbetyg får sedan en djupare genomgång med värdering av testares betyg och omdömen.

Jämförelse ArgiPower Mega Caps och BioTechUSA L-Arginine:

AspektArgiPower Mega CapsBioTechUSA L-Arginine
Dos per kapsel1500 mg L-arginin1000 mg L-arginin
FormuleringKapselPulver
TillverkningTillverkas enligt GMP-standarderTillverkas enligt GMP-standarder
DoseringRekommenderas 2-3 kapslar per dagRekommenderas 1-3 doser per dag, blandat med vatten eller juice
FördelarStor dos av L-arginin, hög renhet, enkelt att taHög renhet, lätt att dosera, stödjer blodflödet och träningsprestationen
NackdelarKan orsaka magbesvär, kapslar av animaliskt ursprungKan orsaka magbesvär, sur smak av pulver

Sammanfattningsvis har båda produkterna sina fördelar och nackdelar. ArgiPower Mega Caps innehåller en större dos L-arginin per kapsel och är enkelt att ta, medan BioTechUSA L-Arginine kommer i pulverform som är lätt att dosera. Båda produkterna tillverkas enligt höga produktionsstandarder och har hög renhet, men båda kan orsaka magbesvär som en vanlig biverkning.

ArgiPower Mega Caps kapslar är gjorda av animaliskt ursprung, vilket kan vara en nackdel för vissa användare, medan BioTechUSA L-Arginine kan ha en sur smak som vissa användare kan finna obehaglig. Valet mellan de två produkterna beror på individuella preferenser och behov.

Vanliga frågor – L-arginin

Vad är nackdelarna av L-arginin?

Det finns vissa biverkningar såsom, mag-ont och diarré

Vad gör arginin i kroppen?

L-arginin omvandlas i kroppen till L-ornitin och vidare till L-prolin, som är involverat i bildandet av kollagen och elastin.

Vilka matvaror innehåller arginin?

Linser och bönor är mycket rika på aminosyrorna arginin och lysin. Detsamma gäller skaldjur som tonfisk, lax och makrill

Vad är L-arginin?

L-arginin är en aminosyra som används av kroppen för att producera kväveoxid, en molekyl som är viktig för blodflödet och hjärt-hälsa.

Kan L-arginin interagera med mediciner?

Ja, L-arginin kan interagera med vissa mediciner, särskilt mediciner som sänker blodtrycket, så det är viktigt att prata med din läkare innan du tar L-arginin om du tar några mediciner.

Sammanfattning

L-arginin är den fria formen av aminosyran arginin. Aminosyror hjälper kroppen på många olika sätt.

L-arginin har förmågan att till exempel sänka blodtrycket, öka blodflödet i kroppen, ge ökad sexlust, läka sår och stärka immunförsvaret.

L-arginin kan man få i sig genom proteinrika livsmedel, men ett tillskott kan ändå vara bra att ta.

Det är viktigt att ha koll på doseringen när man tar L-arginin för annars kan det leda till svåra biverkningar. Är man osäker på om man kan ta det som kosttillskott bör man prata med sin läkare först.

Man kan få mildare biverkningar när man precis börjar äta L-arginin, men även om de kan vara jobbiga så går dem för de flesta över efter ett tag.

AspektInformation
NamnL-arginin
Kemisk formelC6H14N4O2
KategoriAminosyra
Funktion i kroppenL-arginin används av kroppen för att producera kväveoxid, en molekyl som är viktig för blodflödet och hjärt-hälsa
KällorL-arginin finns naturligt i proteinrika livsmedel som kött, fisk, mejeriprodukter, baljväxter och nötter. Det finns också som tillskott.
AnvändningsområdenL-arginin används som tillskott för att förbättra blodflödet, sänka blodtrycket, förbättra träning, öka sexuell funktion och hjälpa till vid vissa sjukdomar.
DoseringEn lämplig dosering av L-arginin beror på dina individuella behov och hälsotillstånd, men vanligtvis rekommenderas en dos på mellan 2 och 6 gram per dag.
BiverkningarL-arginin är vanligtvis säkert, men kan orsaka biverkningar som magbesvär, diarré, illamående och huvudvärk i vissa fall.
Interaktion med medicinerL-arginin kan interagera med vissa mediciner, särskilt mediciner som sänker blodtrycket, så det är viktigt att prata med din läkare innan du tar L-arginin om du tar några mediciner.

Källor

https://www.medicalnewstoday.com/articles/318174#Natural-ways-to-get-enough-L-arginine

https://mecindo.se/l-arginin-se

https://www.topformula.se/blog/L-arginin-battre-blodflode

https://kurera.se/aminosyror-l-arginin/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de L-Arganin -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa L-Arganin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : ArgiPower Mega Caps
 2. Bästa kapseln : ArgiPower Mega Caps
 3. Billigast köp: Star Nutrition L-arginine
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : ArgiPower Mega Caps
 5. Bästa pulvret : Elite Nutrition 100 % Pure Arginine
 6. Populärast i sökningar : Arginin 1000 Healthwell