Bästa Kollagen » Vår köpguide med bäst i test 2023

Hem » Hälsa » Leder » Bästa Kollagen » Vår köpguide med bäst i test 2023

Bästa Kollagen enligt Prokost.se

Häng med oss nedan för att se vårt bäst i test inom kollagen. Vi har valt ut de bästa kollagen tillskotten som finns både i form av tabletter och pulver.

Är du över 25-30 år och känner att smidigheten i kropp och hud börjat avta en aning? Dags för kollagen tillskott?

Det är inte så konstigt, utan det är helt naturligt i den åldern. Smidigheten försvinner dessvärre både i huden och i kroppen i övrigt när kroppen slutar producera kollagen på naturligt sätt. Som tur är så finner du här bästa collagen tillskotten som finns att tillgå. Huvudkriterierna som vi går efter för att hitta bästa köp är ingredienser, kvalitet, smak och pris.

Bästa Kollagen- Bäst i vårt test – Prokost.se

 1. Bäst i vårt test : Kollagenpulver XLNT sports
 2. Bästa pulvret : Core Collagen Pro
 3. Tas lättast upp av kroppen : HealthWell Collagen Powder
 4. Billigast köp: HealthWell Collagen Plus
 5. Godaste : Core Collagen Pro
 6. Populärast i sökningar: Core Collagen Pro

Innehåller annonslänkar

Bästa Kollagen produkterna

Core Collagen Pro är ett tillskott med kollagen som tillverkas och marknadsförs av webbutiken Svenskt Kosttillskott. Webbutiken själv menar att Core Collagen Pro är den främsta kollagenprodukten i utbudet. Det är något som både vi och de flesta kunder verkar hålla med om.

Innehållet består av kollagen från bovin (nöt) källa. I tillägg har tillverkaren lagt till MSM och kondroitin. Den här kombinationen är inte helt vanlig i kollagentillskott, vilket gör att vi tycker att Core Collagen Pro står ut från mängden. Som om det inte vore nog finns också en generös dos C-vitamin i blandningen. Detta är en mycket viktig faktor bakom vårt höga betyg.

Idén med den här produkten är att ge dig en komplett blandning av ämnen som bidrar till benstommens, ledernas och broskets normala funktion. Den speciella formulan gör att produkten kan betraktas som ”premium” och det gör också att den kostar lite mer. Du får räkna med att en portion kostar upp emot 10 kr.

Är Core Collagen Pro värt de extra kronorna? Vi tycker det! Du får 15 gram hydrolyserat kollagen per portion tillsammans med kraftfulla hjälpämnen.

Vad tycker andra kunder? Recensionerna är genomgående mycket goda om vi tittar på vad verifierade kunder säger. Åtskilliga kunder skriver att de märker förbättringar i ledhälsan och att problem med hud och hår lindras. Vissa köpare går så långt som att säga att deras ledvärk helt har försvunnit!

Det återstår en sak, smaken. Ett kollagentillskott kan vara hur effektivt som helst, men om det inte är aptitligt spelar det ingen roll. Smaken på Core Collagen Pro är citron. Vi som har testat tycker att smaken är utmärkt. Det är ett omdöme de flesta kunder verkar kunna instämma i.

Sammanfattningsvis kan vi säga att den enda egentliga nackdelen med Core Collagen Pro är det lite högre priset. Samtidigt ger de extra kronorna en optimal blandning av högkvalitativa ingredienser.

Ca pris: 290 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Förbättrar hudens hälsa: Kollagen spelar en viktig roll i att bibehålla hudens elasticitet och ungdomlighet, och tillskottet Core Collagen Pro kan hjälpa till att öka kollagenproduktionen i kroppen.
 • Stärker leder och brosk: Kollagen är också viktigt för ledhälsan och tillskottet Core Collagen Pro kan hjälpa till att stärka och skydda leder och brosk.
 • Förbättrar matsmältningen: Kollagen hjälper också till att främja en sund matsmältning och hålla tarmhälsan i balans.
Nackdelar
 • Kan orsaka magproblem: Vissa människor har rapporterat magproblem, som gas, uppblåsthet och magsmärtor, efter att ha tagit kollagentillskott.
 • Dyrt: Core Collagen Pro är ett av de dyrare kollagentillskotten på marknaden.
Kollagenpulver XLNT Sports

Kollagenpulver XLNT Sports

KOLLAGEN/PORTION: 10000 mg

XLNT Sports kollagenpulver är en mycket populär och prisvärd kollagenprodukt som finns både smaksatt och utan smak. Pulvret är tänkt att användas varje dag som ett kosttillskott för hud, ben, bindväv och brosk.

Innehållet i XLNT Sports kollagenpulver är kollagen samt en i vårt tycke ganska beskedlig dos av C-vitamin. Den lilla C-vitamindosen är kanske en liten nackdel, men samtidigt är pulvret av högsta kvalitet med hydrolyserat bovint kollagen med bra upptag.

Att produkten bara innehåller kollagen och C-vitamin gör också att priset blir lite lägre jämfört med vad många konkurrenter kan erbjuda.

Efter tester av XLNT Sports kollagenpulver är vårt omdöme att innehållet är av bästa märke, att pulvret löser sig enkelt i vatten och att smakerna är mycket goda. Precis så tycker också en absolut majoritet av kunderna och snittbetyget är faktiskt snubblande nära 5 av 5.

Vårt sammanfattande omdöme om kollagenpulvret från XLNT Sports är att det är prisvärt och av bästa märke sett till innehåll och smak. Det är dessutom inte dumt att kunna välja mellan både citron, jordgubb (användarnas favorit), äpple och ananas (samt utan smak).

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Förbättrar ledhälsan: Kollagen är en viktig komponent för att bibehålla ledhälsan, och tillskottet Kollagenpulver XLNT Sports kan hjälpa till att stärka och skydda leder och brosk.
 • Främjar hudens hälsa: Kollagen hjälper också till att bibehålla hudens elasticitet och ungdomlighet, och tillskottet Kollagenpulver XLNT Sports kan hjälpa till att öka kollagenproduktionen i kroppen.
 • Enkel att använda: Tillskottet Kollagenpulver XLNT Sports är lätt att blanda i vätskor som juice, smoothies eller shakes, vilket gör det enkelt att använda.
Nackdelar
 •  Vissa tycker att några smaker är för söta
Collagen Beauty Shot

Collagen Beauty Shot

PRIS/PORTION: 19,9 kr
KOLLAGEN/PORTION: 10000 mg

Collagen Beauty Shot är en produkt med kollagen som inte består av pulver, utan av en flytande blandning. Den är smaksatt och en portion är på 50 milliliter.

Det är den svenska tillverkaren Healthwell som ligger bakom den här nyskapande produkten. Healthwell har ett komplett utbud av kosttillskott av bästa märke och med den här produkten tycker vi att de har tänkt rejält innovativt.

Doseringsförslaget för Collagen Beauty Shot är 50 ml om dagen. Du ska helt enkelt ta en ”shot” varje dag. Vad får du då i dig? Svaret är att du får i dig 10 gram kollagen tillsammans med C-vitamin och hyaluronsyra. Den här kombinationen bidrar starkt till att Collagen Beauty Shot har en plats på vår topplista.

I våra tester återkommer omdömen som ”hög dos” och ”enkel att få i sig”. Collagen Beauty Shot är verkligen en utmärkt produkt för att göra det enklare att få i sig kollagen. Det är betydligt enklare att hälla upp en shot än att blanda pulver med vatten.

Samma omdömen återkommer bland betygen från användare och köpare. Vi tror att personer som kanske är skeptiska till att använda pulver (eller ta kollagen över huvud taget) får ett enklare sätt att börja med kollagen om de använder den här produkten.

Med fördelen med kollagentillskott i flytande form kommer dessvärre också en nackdel. Vi ser att Collagen Beauty Shot är betydligt dyrare än kollagenprodukter i form av pulver.

Collagen Beauty Shot har en given plats på vår topplista. Att tillskottet är högdoserat och samtidigt enkelt att få i sig är stora fördelar. Priset är dock en nackdel.

Ca pris: 200 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Hår, Hud & Naglar från Protein.se är en produkt som innehåller en kombination av vitaminer och mineraler som är kända för att bidra till en sund hår-, hud- och nagelhälsa. Produkten innehåller bland annat biotin, zink och C-vitamin. Produkten är enkel att ta i kapselform och innehåller inga onödiga tillsatser.

En mycket bra kombinationstablett med fina kundbetyg

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Innehåller en kombination av vitaminer och mineraler som är kända för att bidra till en sund hår-, hud- och nagelhälsa.
 • Produkten är enkel att ta i kapselform och innehåller inga onödiga tillsatser.
 • Kan vara en bra komplettering till en hälsosam kost och livsstil.
Nackdelar
 • Produkten kan vara dyrare jämfört med andra kosttillskott på marknaden.
 • Resultaten kan variera från person till person och det kan ta tid innan man ser resultat.

Collagen Beauty Shake, en del av Svenskt Kosttillskotts Beauty-serie, är en välsammansatt skönhets- och hälsotillskott som strävar efter att främja ett vackert yttre såväl som ett hälsosamt inre.

Tack vare en noggrant utvald blandning av kollagen, hyaluronsyra, vitamin C och Q10, erbjuder denna produkt en riktig näringsboost för att upprätthålla hudens, hårets och naglarnas skönhet och hälsa.

Många har rapporterat en förbättring i hudens elasticitet och lyster samt en stärkning av hår och naglar efter regelbunden användning av produkten. Ananassmaken har också fått positiva kommentarer, vilket underlättar regelbunden konsumtion.

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Högkvalitativa ingredienser: Produkten innehåller en kombination av hydrolyserat kollagen, hyaluronsyra, vitamin C och Q10. Dessa ingredienser är kända för sina positiva effekter på hud, hår och naglar.
 • Näringsrik: Med 10000 mg hydrolyserat kollagen, 100 mg hyaluronsyra, 80 mg vitamin C och 10 mg Q10 per portion, erbjuder denna skak en kraftfull dos av viktiga näringsämnen.
 • God smak: Till skillnad från många andra hälsotillskott på marknaden, har denna produkt en angenäm ananassmak som gör den lätt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Pris: Vissa användare kan anse att priset är något högt jämfört med andra kollagentillskott på marknaden.
Kollagen Body Science

Kollagen Body Science

KOLLAGEN/PORTION: 1500 mg

Kollagenkapslar med naturligt kollagen och vitamin C. Dett bidrar till kollagenbildning som har betydelse för broskets och hudens normala funktion.

Ca pris: 190kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Se fler produkter här.

prokost test av kollagen produkter

Dags för dig att välja bästa kollagen tillskott att köpa!

Det finns ett otroligt stort utbud av kollagentillskott att välja mellan. Det kan därför vara svårt att veta vilket som egentligen är bäst. Med hjälp av vår topplista får du dock hjälp att hitta de bästa alternativen. 

För att välja vilken produkt som är mest fördelaktig för dig bör du kika på följande saker:

 • Kika på kollagenkällan – Vilken sorts collagen innehåller tillskottet? Är det marint, bovint eller fågel, typ 1, 2 eller 3? Vilket är du i behov av? Välj med fördel en ren produkt med så få tillsatser som möjligt.
 • Välj beredningsform – Vill du ha ett pulver för att kunna styra över doseringen eller föredrar du smidiga tabletter och kapslar?
 • Med smak eller smaklöst– Vill du ha ett smaklöst kosttillskott att blanda ner i dryck eller är det mindre viktigt för dig?
 • Pris – Vad kostar produkten per dos och vilken budget har du?

För att hitta det bästa alternativet är det alltid bra att jämföra olika produkter. Dessutom bör du läsa användares recensioner, då får du nämligen reda på hur väl användare tycker att tillskottet fungerar.

Vi har utfört ett stort test av olika kollagenprodukter för att utse det bästa kollagen kosttillskottet. På så sätt blir det enklare för dig att göra rätt val.

I topplistan här ovan hittar du vår testvinnare och dessutom många bra alternativ. Vi har jämfört alla produkter, läst omdömen, betyg och recensioner och granskat allt från ingredienslistor till kvalitet.

Som ni kan se finns det möjlighet att få i sig det där extra kollagenet som behövs på naturlig väg genom kosten, men det krävs att man äter sådant som inte är så vanligt idag. 

Brosk, skinn och inälvsmat tillhör inte det moderna köket, men som tur är så finns det möjlighet att få i sig kollagen i många olika former i form av olika tillskott. 

I vår topplista ovan har vi listat vad vi tycker är bästa kollagen och vi kan lova er att ni kommer att hitta en favorit i vår bäst i test bästa kollagen tillskott. Här hittar du både bästa collagen tabletter och bästa collagen pulver.

Testvinnare just nu är XLNT Sports! Mycket omtyckt och god.

Att både insidan och utsidan påverkas positivt när man äter detta tillskott är väldigt positivt. 

Det är också en sådan sak som gör att det passar både för dig som är fåfäng och för dig som är mer upptagen av hur din rörlighet påverkas. 

Bilder från våra tester:

Testvinnare – prispallen för kollagentillskott

testvinnare tillskottsbibeln bästa kollagen

Våra tester av kollagen som tillskott är omfattande. Vi tittar till exempel på innehåll (kollagen och eventuella andra ämnen), dosering, storlek på förpackning, pris per portion och smak. 

Vi är noga med att ge en komplett bild av varje kollagentillskott som vi testar. Det gör vi både för att våra tester ska vara ärliga och transparenta och för att du som läsare ska kunna ta bästa möjliga köpbeslut.

För kollagentillskott är Core Collagen Pro det bästa valet. Den här produkten är vår testvinnare. Det tycker både vi och användare/köpare som använder tillskottet. Användarbetygen är verkligen mycket höga.

Med Core Collagen Pro får du en blandning av kollagen, kondroitin, MSM och C-vitamin i varje portion. Den här blandningen ger optimala förutsättningar för leder, hud och brosk. Visst kostar en portion mer än snittet men för de extra kronorna får du bästa möjliga kvalitet. Vi tycker att Core Collagen Pro verkligen kan rekommenderas.

bäst i test collagen
Bäst i test Core Collagen

Som god tvåa i vårt test har vi valt XLNT Sports kollagenpulver. Vi är inte ensamma om att höja det här tillskottet till skyarna. Användare/köpare tycker precis som vi och snittbetyget är mycket högt. XLNT Sports kollagen kan vara ett utmärkt alternativ till Core Collagen Pro.

XLNT Sports kollagen innehåller endast C-vitamin i tillägg till kollagen. Det är kanske en nackdel. Den här prisvärda produkten har dock andra fördelar som god smak, god löslighet och ett något lägre pris. 

Bronsplatsen på vår topplista över de bästa kollagentillskotten går till Collagen Beauty Shot från Healthwell. Den har en given plats på vår topplista tack vare att den är i flytande form!

Collagen Beauty Shot kostar betydligt mer än kollagenprodukter i pulverform, men vi tycker att det kan vara värt det med tanke på smidigheten. Du häller upp en liten shot i ett glas och på så sätt får du snabbt och enkelt i dig högdoserat kollagen. Om du inte vill hålla på med att blanda ut kollagenpulver själv kan Collagen Beauty Shot verkligen rekommenderas!

Så gjorde vi vårt test

Ett test av kollagentillskott bör omfatta många parametrar. I syfte att ge dig bästa möjliga köpguide till kollagen tittar vi på så många parametrar vi kan.

Vi använder flera olika verktyg för att sortera fram de produkter som sticker ut från mängden på ett positivt sätt. Sedan utvärderar vi de utvalda produkterna utifrån de parametrar vi har satt upp och rangordnar dem. Utfallet blir en topplista med de kollagentillskott vi kan rekommendera.

Låter det lite komplicerat? Det är det inte egentligen. Vi kan ta ett enkelt exempel. För kollagentillskott är det bra om kollagenet är hydrolyserat. Den formen gör att tillskottet enklare kan tas upp i kroppen. När vi börjar sortera tillskott för den här topplistan tar vi helt enkelt bort de som inte innehåller hydrolyserat kollagen.

Här nedan kan du läsa lite mer specifikt om parametrar som vi har använt i vårt test. 

Innehåll

Vad innehåller kollagentillskottet? Är det bara kollagen, och från vilken källa? Hur mycket av ämnet får man i sig per portion? Detta är några av de saker vi tittar närmare på.

Tillsatser

Ju färre tillsatser, desto bättre. Det är en enkel regel som vi här på Prokost använder för varje test vi gör. Vissa tillsatser är nödvändiga. Andra är mindre nödvändiga. För kollagentillskott har vi tittat särskilt på mängden och antalet sötningsmedel.

Enkelhet

Att ta kosttillskott ska inte vara en hel vetenskap. Det ska vara enkelt att förstå hur man ska dosera och hur man ska få i sig kollagenet. Löslighet i vätska är en viktig parameter vi uppmärksammar noga!

Kundernas omdömen

Det finns inget bättre sätt att bedöma kvalitet, funktion, innehåll med mera än att gå igenom kundomdömen. I vårt test tar vi bara med produkter som har genomgående höga betyg. Det finns bara ett undantag och det är om vi vill lyfta fram en produkt som vi tycker att du bör undvika.

Pris

Priset är alltid en fråga, alltid. Det är kanske extra aktuellt när det handlar om kosttillskott. Här kan det ju spreta mycket i prisbilden. I vårt test tittar vi på priset per portion men vi sätter det också i relation till kvaliteten. Ibland kan det vara värt att betala lite mer.

Smak

Det är alltid bra om ett kosttillskott smakar bra. Det gör det enklare att få i sig tillskottet! Precis så gäller också för kollagentillskott och därför tar vi med denna faktor i vår jämförelse och betygsättning.

FAQ – Vanliga frågor om kollagen

Är kollagen av typ 1, 2 eller 3 bäst?

Vilken typ som är bäst beror på vad du vill få positiva effekter på i kroppen.

Vad är det dagliga behovet?

Livsmedelsverket har inte bestämt något rekommenderat dagligt behov, följ därför varje enskild produkts rekommenderade intag.

Finns det kollagentillskott utan smak?

Ja, det finns många riktigt bra kollagentillskott som är smaklösa. De passar extra bra i vatten, kaffe, te och smoothies.

Finns det ett veganskt kollagen?

Det finns veganska tillskott att välja mellan, men dessa har dessvärre ingen större effekt i kroppen.

Optimera din hälsa med collagen – summering

Att inta collagen är något av det bästa du kan göra för din hälsa, speciellt efter 25-årsåldern. Du kommer att märka stor skillnad på din hälsa när det gäller brosk och leder. Dessutom främjar tillskottet din hårväxt samt hud och naglar. Man kan helt enkelt säga att det är ett föryngrande kosttillskott.

I vårt test undersökte vi en stor mängd kosttillskott för att utse det bästa alternativet. Dessutom redde vi ut vilka kollagenkällor och typer du kan välja mellan för att få olika effekter. Nu när du vet vilket kosttillskott vi har utsett till vår testvinnare kan du börja främja din hälsa.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kollagen -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kollagen- Bäst i vårt test – Prokost.se

 1. Bäst i vårt test : Kollagenpulver XLNT sports
 2. Bästa pulvret : Core Collagen Pro
 3. Tas lättast upp av kroppen : HealthWell Collagen Powder
 4. Billigast köp: HealthWell Collagen Plus
 5. Godaste : Core Collagen Pro
 6. Populärast i sökningar: Core Collagen Pro

Källa

Axelssons.se/kollagen

https://www.expressen.se/-kollagen-verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kollagen

https://aktivtraning.se/nyttig-mat/traningskost/fa-mer-kraft-och-energi-till-din-traning-med-kollagen

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :