Bästa Kosttillskotten För Lederna 2024

Hem » Hälsa » Leder » Bästa Kosttillskotten För Lederna 2024

Det är inte ovanligt att man börjar lida av allt mer smärta och stelhet i leder ju äldre man blir. Det är dock inte bara den äldre befolkningen som drabbas av diverse problem i lederna, det här är också något som är relativt vanligt bland människor som styrketränat på gym under en längre tid.

Vi har därför tagit oss friheten att sammanställa en lista av vad vi anser vara de bästa kosttillskotten för lederna samt gjort en köpguide för dig som funderar på att köpa något att testa. Häng med!

Sidan innehåller annonser

Bästa tillskotten vid ledvärk – Snabblistan

Det finns även de som sett positiva effekter med Vitaepro, vilket kan vara värt ett test, gå via denna annons så får du en bra deal!

Kostillskott för Lederna Bäst i Test

Healthwell Gurkmeja Premium är en välformulerad produkt som kombinerar gurkmejaextrakt med bioperin (svartpeppar) för att förbättra upptaget av det aktiva ämnet, curcumin, som är känt för sina antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Vi uppskattar att produkten är fri från konstgjorda tillsatser och att den har en hög koncentration av curcumin, vilket gör den effektiv för att stödja ledhälsan.

Generellt sett är användarna nöjda med Healthwell Gurkmeja Premium och rapporterar förbättrad ledhälsa, minskad smärta och ökad rörlighet.

Kombinerat med kollagen ger denna goda förutsättningar till att hjälpa dig med dina leder.

Bäst betyg överlag i vårt test och därmed vår testvinnare.

Ca pris: 399 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Innehåller högkoncentrerad curcumin för att stödja ledhälsan
 • Bioperin förbättrar upptaget och effektiviteten av curcumin
 • Passar för vegetarianer och veganer
Nackdelar
 • Kan vara dyrare än liknande produkter på marknaden
 • Vissa användare kan uppleva magbesvär eller allergiska reaktioner

Ett kosttillskott från svenska healthwell som består av en örtmix innehållande bland annat gurkmeja, Boswellia, Nypon och mycket, mycket mer som kan hjälpa vid exempelvis artros. En bra "allmän" produkt att köpa som innehåller en lång rad viktiga mineraler och vitaminer som är vitala för dina leder — milt uttryckt. Hjälper att hålla smärta i leder borta samt att immunförsvaret känns mycket bättre i många fall. Känn dock efter vad det här kosttillskottet gör med din mage då vissa inte upplever det som skonsamt för sin mage (det är dock ett grymt tillskott som är fullt hälsosamt för dig i rätt dos, varför vi föreslår att du prövar att ta det under en period för att se ifall det gör skillnad och hur du mår i processen).

PRIS: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Unik ingrediensblandning: Inflamin Premium Healthwell innehåller en potent blandning av naturliga ingredienser, såsom gurkmeja, ingefära, vitamin D3 och omega-3-fettsyror, som arbetar tillsammans för att stödja kroppens inflammationskontroll.
 • Högkvalitativa ingredienser: Produkten är tillverkad med högkvalitativa ingredienser, vilket säkerställer maximal effektivitet och renhet.
 • Veganska kapslar: Inflamin Premium Healthwell kommer i veganska kapslar, vilket gör det lämpligt för veganer och vegetarianer.
 • Positiva användarrecensioner: Användare rapporterar att de har upplevt minskad inflammation, förbättrad ledhälsa och ökat välbefinnande efter att ha använt Inflamin Premium Healthwell.
Nackdelar
 • Priset: Inflamin Premium Healthwell kan vara dyrare än vissa andra antiinflammatoriska tillskott på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa användare.
 • Inte för alla: Vissa användare kan uppleva känslighet mot någon av de naturliga ingredienserna i produkten, så det är viktigt att kontrollera ingredienslistan noggrant innan användning.
Core Collagen Pro

Core Collagen Pro

PRIS/PORTION: 9,96 kr
KOLLAGEN/PORTION: 7500 mg

Core Collagen Pro innehåller hydrolyserat kollagen av typ I och III, som är de mest förekommande typerna av kollagen i huden. Tillskottet innehåller också vitamin C, vilket är viktigt för kollagensyntes och en hälsosam hud. Det är välkänt att en kombination av kollagen och vitamin C kan ge betydande förbättringar i hudens struktur och fasthet.

Användare nämner en förbättrad hudtextur, ökad fuktighet och en allmänt mer ungdomlig känsla. Detta bekräftar produkten som ett effektivt tillskott för hudens hälsa och vitalitet.! 

Ca pris: 290 kr

Fördelar
 • Innehåller hydrolyserat kollagen av typ I och III, vilket gör det lättare för kroppen att absorbera och använda
 • Innehåller vitamin C som främjar kollagensyntes och skyddar huden mot fria radikaler
 • Positiva användarrecensioner, vilket indikerar att produkten ger märkbara förbättringar i hudens utseende och känsla
Nackdelar
 • Personer med allergier mot fisk eller skaldjur bör vara försiktiga eftersom produkten kan innehålla spår av dessa allergener
 • Resultaten kan variera beroende på individen, och vissa användare kanske inte märker någon märkbar förbättring

Ett unikt och ytterst högdoerat gurkmeja tillskott från healthwell som består av ett 100% ekologiskt gurkmejapulver kombinerat med svartpepparextrakt vilket gör det här till en fantastisk produkt för någon som lider av ledvärk i olika former.

Ett av de bästa tillskotten för ledvärk enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se. Kommer med högsta sannolikhet kunna ge dig mindre smärta i dina knän bara någon vecka efter att du inkluderat kosttillskottet i din kost. För vissa börjar magen "fungera igen" efter ett intag av diverse gurkmejatillskott likt healthwell Gurkmeja Premium.

Ca pris: 270 kr

Fördelar
 • Innehåller högkoncentrerad curcumin för att stödja ledhälsan
 • Bioperin förbättrar upptaget och effektiviteten av curcumin
 • Fri från konstgjorda tillsatser
 • Passar för vegetarianer och veganer
Nackdelar
 • Kan vara dyrare än liknande produkter på marknaden
 • Vissa användare kan uppleva magbesvär eller allergiska reaktioner

Core Joints är ett högkvalitativt kosttillskott speciellt framtaget för att stödja ledhälsan och minska obehag orsakat av artros och andra ledrelaterade problem. Ett av de bästa kosttillskotten mot ledförslitning på marknaden just nu, tveklöst. Utvecklat för människor som tränar väldigt hårt och får skador på sina leder med tiden, vilket med andra ord även kan göra underverk för dig som inte tränar men börjat få problem med lederna.

Innehåller endast naturliga näringsämnen för stöd av leder och muskler och är populärt bland människor som lider av ledsjukdomen artros (där vi för övrigt också skrivit ett inlägg om vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot artros). Har du gamla, slitna knän är det här produkten för dig. Pröva helt enkelt tillskottet i 2 veckor och se ifall det gör någon skillnad för dig.

PRIS: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Välbalanserad sammansättning: Core Joints innehåller en kombination av beprövade ingredienser som glukosamin, kondroitin, MSM och hyaluronsyra, vilka är kända för att stödja ledhälsan och lindra symptom på artros.
 • Hög kvalitet och renhet: Produkten är tillverkad enligt GMP-standarder och innehåller ingredienser av hög kvalitet för att säkerställa optimal effektivitet och renhet.
 • Positiva användarrecensioner: Användare av Core Joints rapporterar minskad ledvärk, förbättrad rörlighet och ökat välbefinnande efter att ha använt produkten regelbundet.
 • Lätt att ta: Core Joints kommer i tablettform, vilket gör det enkelt att dosera och anpassa intaget efter individuella behov.
Nackdelar
 • Inte lämplig för alla: Core Joints innehåller ingredienser från skaldjur (glukosamin) och fisk (kondroitin), vilket kan göra det olämpligt för vegetarianer, veganer och personer med allergier mot dessa livsmedel.
 • Priset: Vissa användare kan anse att priset för Core Joints är något högre än för andra ledhälsoprodukter på marknaden.

MedicineGarden Curamin är ett kosttillskott som erbjuder en naturlig lösning för att lindra smärta och minska inflammation i kroppen. Utöver gurkmejaextraktet innehåller Curamin också BosPure®, ett standardiserat extrakt av Boswellia. 

MedicineGarden Curamin har fått övervägande positiva recensioner från användare som upplevt en betydande lindring av smärta och inflammation. Många användare rapporterar att de känner sig mer rörliga och att de upplever en förbättrad livskvalitet sedan de började använda produkten. Några användare har dock nämnt att priset är något högre än för liknande produkter på marknaden, men de flesta anser att effektiviteten motiverar kostnaden.

Helt klart värt att testa enligt oss.

Ca pris: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kraftfulla ingredienser: Curamin innehåller välkända och effektiva ingredienser såsom curcumin, boswellia och DL-fenylalanin, som tillsammans bidrar till att lindra smärta och reducera inflammation.
 • Vetenskapligt stöd: Ingredienserna i Curamin har genomgått flera vetenskapliga studier som visar deras effektivitet i att minska inflammation och smärta i kroppen.
 • Kombination av snabbverkande och långvarig effekt: Curamin har utformats för att ge både omedelbar smärtlindring och långvarig effekt tack vare sin unika blandning av ingredienser.
Nackdelar
 • Ganska dyr produkt

Vår köpguide för kosttillskott för bättre leder

Leder spelar en avgörande roll i vår kropp, eftersom de ger rörlighet och stöd åt vårt skelett. Men ibland kan lederna bli stela, ömma eller smärtsamma, vilket kan påverka vår livskvalitet och begränsa vår rörelseförmåga.

Att ta hand om sina leder är viktigt, och en del av detta kan innebära att använda kosttillskott som stöd. I denna köpguide kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att överväga när du söker efter det bästa kosttillskottet för att förbättra och upprätthålla din ledhälsa. Vi kommer att förklara vilka ingredienser som har visat sig vara effektiva, hur man väljer rätt produkt för dig och vad du bör tänka på när det gäller säkerhet och kvalitet.

Varför ska man ta kosttillskott för bättre leder?

För det går att få bättre leder relativt enkelt — genom att inta en kapsel av valfritt kosttillskott på morgonen eller efter varje måltid exempelvis.

Det är mycket lättare och oftast billigare att köpa ett kosttillskott specifikt skapat för att ge dig bättre leder än vad det är att röra om i din kost och börja inkludera mat i stil med fet fisk för att få i dig rätt mängd näring varje dag.

Det är lättare att svälja en kapsel av ett tillskott än vad det är att tillaga en lax, kort och gott. I synnerhet på lång sikt.

rörliga leder
Vad dina leder bör tillåta dig att göra när din värk försvinner (är vår förhoppning!).

Vem kan behöva tillskott för bättre leder?

Tillskott för bättre leder kan vara fördelaktiga för olika grupper av människor, särskilt för dem som upplever gemensamma problem eller vill stödja sin ledhälsa. Här är några exempel på vilka som kan ha nytta av sådana tillskott:

 1. Personer med ledrelaterade sjukdomar: Individer som lider av ledbesvär eller ledrelaterade sjukdomar som artros, reumatoid artrit eller ledinflammation kan ha nytta av tillskott som främjar ledhälsa. Dessa tillskott kan bidra till att minska smärta och inflammation i lederna och förbättra rörlighet och funktion.
 2. Idrottare och fysiskt aktiva: Människor som ägnar sig åt intensiv fysisk aktivitet, idrott eller regelbunden träning kan utsätta sina leder för ökad belastning och slitage. Tillskott för bättre leder kan hjälpa till att stödja ledfunktion och minska risken för skador och överansträngning.
 3. Personer med åldersrelaterade förändringar: Med åldern kan ledfunktionen gradvis försämras på grund av naturlig nedbrytning och slitage. Tillskott kan vara till hjälp för äldre personer som vill stödja och bevara ledhälsan och minska risken för ledproblem och rörelsebegränsningar.
 4. Personer med näringsbrister: Vissa näringsämnen är viktiga för att upprätthålla friska leder, inklusive kollagen, glukosamin, kondroitin, omega-3-fettsyror och antioxidanter. Personer som har brister i dessa näringsämnen genom kosten kan dra nytta av tillskott för att komplettera och främja optimal ledhälsa.

Det är dock viktigt att komma ihåg att kosttillskott inte ersätter en balanserad kost och en hälsosam livsstil. Att upprätthålla en sund vikt, träna regelbundet, undvika överdriven belastning på lederna och äta en näringsrik kost är också viktiga faktorer för att bevara ledhälsan.

När ska man börja ta kosttillskott för bättre leder?

Så fort man börjar märka av värk i lederna på något vis föreslår vi att man i första hand besöker sin lokala vårdcentral. Om man då får rådet att handla kosttillskott som specifikt är bra för lederna så lär sköterskan som ger rådet även komma med några rekommendationer — det här är helt enkelt våra.

Vilka typer av mat är bäst att äta för bättre leder?

Vilka typer av tillskott är bäst att använda för bättre leder?

Kosttillskott som i allmänhet innehåller följande vitaminer och mineraler är bäst att överväga när man specifikt är ute efter att förbättra sin ledhälsa:

Att tänka på när du ska köpa tillskott för lederna

När vi som experter ska utse de bästa kosttillskotten för lederna är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Dessa faktorer säkerställer att vi rekommenderar säkra, effektiva och högkvalitativa produkter för att förbättra och upprätthålla ledhälsan. Här är de viktigaste faktorerna vi beaktar:

 1. Ingredienser: Vi ser till att produkten innehåller beprövade och säkra ingredienser som har visat sig förbättra ledhälsan. Några vanliga och effektiva ingredienser inkluderar glukosamin, kondroitin, MSM, hyaluronsyra, kollagen och omega-3-fettsyror. Vi undersöker även om ingredienserna är av naturligt ursprung och om de är fritt från tillsatser och konserveringsmedel.
 2. Kliniska studier: Vi söker efter produkter som stöds av vetenskapliga studier och forskning. Detta innebär att vi letar efter kosttillskott som har genomgått kliniska prövningar och visat sig vara effektiva för att förbättra ledhälsan hos människor.
 3. Dosering: Vi beaktar den rekommenderade dosen av varje ingrediens i produkten och jämför det med de doser som har visat sig vara effektiva i kliniska studier. Detta säkerställer att produkten innehåller tillräckligt med aktiva ingredienser för att ge en märkbar effekt.
 4. Biverkningar: Vi undersöker potentiella biverkningar och kontraindikationer för varje ingrediens i produkten. Det är viktigt att produkterna inte bara är effektiva, utan också säkra att använda.
 5. Tillverkarens rykte: Vi granskar tillverkarens rykte och historia för att säkerställa att de är kända för att producera högkvalitativa och säkra produkter. Vi undersöker även eventuella produktåterkallelser eller konsumentklagomål.
 6. Certifieringar: Vi kontrollerar om produkten har några certifieringar, såsom Good Manufacturing Practice (GMP), som garanterar att produkten har tillverkats enligt strikta kvalitets- och säkerhetsstandarder.
 7. Konsumentrecensioner: Vi tar hänsyn till konsumenternas åsikter och erfarenheter för att få en uppfattning om hur effektiva och säkra produkterna är i praktiken.
 8. Pris: Vi jämför priset på produkten med andra liknande produkter på marknaden för att säkerställa att den är kostnadseffektiv och erbjuder ett bra värde för pengarna.

Bilder från vårt test av kosttillskott för lederna

tillskottsbibeln testar aware immune
Test av Aware Immune

Vanliga frågor – Stärka lederna och minska smärta

Vad kan funka bra för att stärka lederna?

Lederna är väldigt olika från person till person men gurkmeja brukar vara effektivt för de flesta.

Vad kan kortsiktigt lindra ledsmärta?

Om du tror att du har ont på grund av en inflammation kan medicin med ibuprofen eller naproxen hjälpa till att både dämpa inflammationen och stilla smärtan exempelvis Ipren.

Vilka ämnen är bra mot smärta i lederna långsiktigt?

Motion och mindre stress är en viktig grund för att minska spänningar. Tillräckligt med näring för att kunna fungera på bästa sätt kan också behövas – till exempel C-vitamin, kollagen och zink.

Vilka kosttillskott är bra för lederna?

Några vanliga kosttillskott för lederna inkluderar glukosamin, kondroitin, MSM och omega-3 fettsyror.

Hur fungerar glukosamin och kondroitin för ledhälsa?

Glukosamin och kondroitin är naturliga föreningar som finns i brosket och hjälper till att lindra ledvärk, minska inflammation och förbättra rörligheten.

Hur lång tid tar det innan jag märker förbättringar i mina leder efter att ha tagit kosttillskott?

Det kan variera från person till person, men många upplever förbättringar inom några veckor till några månader efter att ha börjat ta kosttillskott för ledhälsa.

Sammanfattning

Tack för att du tagit dig tiden att läsa hela vår jämförelse!

Vi hoppas att vår benämning av vad vi anser vara de bästa produkterna för lederna stämmer överens med dina önskemål och att du i varje fall lyckats bilda dig en bra bild över vad som kan göras ifall du börjat känna av smärtan.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Led -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Är det just artros som du lider av så läs gärna vår separata test artikel om bästa kosttillskott mot artros.


Bästa tillskotten vid ledvärk – Slutsats

 1. Bäst i vårt test : Healthwell inflamin collagen premium
 2. Bästa mot inflammation : Inflamin Premium
 3. Billigast köp : Core Joints
 4. Minskar ledslitningar : Core Joints
 5. Innehåller Curcumin och boswellia : MedicineGarden Curamin
 6. Populärast i sökningar : Core Joints

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :