Bästa kosttillskotten mot artros 2024

Hem » Hälsa » Leder » Bästa kosttillskotten mot artros 2024

Det är vanligt att äldre människor har ont i sina leder, men även yngre kan drabbas. Artros är en sjukdom som sprider sig genom alla åldrar och orsakar mycket smärta. 

Det finns många bra kosttillskott som kan hjälpa din kropp att smörja lederna och minska värken. Vi har utsett de kosttillskott mot artros som är bäst i test. Häng med så kikar vi!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test mot artros- snabblistan

Det finns även de som sett positiva effekter med Vitaepro, vilket kan vara värt ett test, gå via denna annons så får du en bra deal!

Vår topplista med kosttillskott mot artros

Ett kosttillskott från svenska healthwell som består av en örtmix innehållande bland annat gurkmeja, boswellia, nypon och mycket, mycket mer som kan hjälpa vid exempelvis artros.

En bra "allmän" produkt att köpa som innehåller en lång rad viktiga mineraler och vitaminer som är vitala för dina leder — milt uttryckt. Kan hjälpa till att hålla smärta i leder borta samt att immunförsvaret känns mycket bättre i många fall.

Känn dock efter vad det här kosttillskottet gör med din mage då vissa inte upplever det som så skonsamt. 

Efter att ha analyserat produkten noggrant, dess ingredienser och användarrecensioner, rekommenderar vi Inflamin Premium Healthwell som ett imponerande alternativ för dem som söker ett naturligt och kraftfullt antiinflammatoriskt tillskott. Detta blir därför vår testvinnare.

CA PRIS: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Unik ingrediensblandning: Inflamin Premium Healthwell innehåller en potent blandning av naturliga ingredienser, såsom gurkmeja, ingefära, vitamin D3 och omega-3-fettsyror, som arbetar tillsammans för att stödja kroppens inflammationskontroll.
 • Högkvalitativa ingredienser: Produkten är tillverkad med högkvalitativa ingredienser, vilket säkerställer maximal effektivitet och renhet.
 • Veganska kapslar: Inflamin Premium Healthwell kommer i veganska kapslar, vilket gör det lämpligt för veganer och vegetarianer.
 • Positiva användarrecensioner: Användare rapporterar att de har upplevt minskad inflammation, förbättrad ledhälsa och ökat välbefinnande efter att ha använt Inflamin Premium Healthwell.
Nackdelar
 • Priset: Inflamin Premium Healthwell kan vara dyrare än vissa andra antiinflammatoriska tillskott på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa användare.
 • Inte för alla: Vissa användare kan uppleva känslighet mot någon av de naturliga ingredienserna i produkten, så det är viktigt att kontrollera ingredienslistan noggrant innan användning.

Core Joints är ett högkvalitativt kosttillskott speciellt framtaget för att stödja ledhälsan och minska obehag orsakat av artros och andra ledrelaterade problem. Ett av de bästa kosttillskotten mot ledförslitning på marknaden just nu, tveklöst. Utvecklat för människor som tränar väldigt hårt och får skador på sina leder med tiden, vilket med andra ord även kan göra underverk för dig som inte tränar men börjat få problem med lederna.

Innehåller endast naturliga näringsämnen för stöd av leder och muskler och är populärt bland människor som lider av ledsjukdomen artros (där vi för övrigt också skrivit ett inlägg om vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot artros). Har du gamla, slitna knän är det här produkten för dig. Pröva helt enkelt tillskottet i 2 veckor och se ifall det gör någon skillnad för dig.

PRIS: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Välbalanserad sammansättning: Core Joints innehåller en kombination av beprövade ingredienser som glukosamin, kondroitin, MSM och hyaluronsyra, vilka är kända för att stödja ledhälsan och lindra symptom på artros.
 • Hög kvalitet och renhet: Produkten är tillverkad enligt GMP-standarder och innehåller ingredienser av hög kvalitet för att säkerställa optimal effektivitet och renhet.
 • Positiva användarrecensioner: Användare av Core Joints rapporterar minskad ledvärk, förbättrad rörlighet och ökat välbefinnande efter att ha använt produkten regelbundet.
 • Lätt att ta: Core Joints kommer i tablettform, vilket gör det enkelt att dosera och anpassa intaget efter individuella behov.
Nackdelar
 • Inte lämplig för alla: Core Joints innehåller ingredienser från skaldjur (glukosamin) och fisk (kondroitin), vilket kan göra det olämpligt för vegetarianer, veganer och personer med allergier mot dessa livsmedel.
 • Priset: Vissa användare kan anse att priset för Core Joints är något högre än för andra ledhälsoprodukter på marknaden.

MedicineGarden Curamin är ett kosttillskott som erbjuder en naturlig lösning för att lindra smärta och minska inflammation i kroppen. Utöver gurkmejaextraktet innehåller Curamin också BosPure®, ett standardiserat extrakt av Boswellia. 

MedicineGarden Curamin har fått övervägande positiva recensioner från användare som upplevt en betydande lindring av smärta och inflammation. Många användare rapporterar att de känner sig mer rörliga och att de upplever en förbättrad livskvalitet sedan de började använda produkten. Några användare har dock nämnt att priset är något högre än för liknande produkter på marknaden, men de flesta anser att effektiviteten motiverar kostnaden.

Helt klart värt att testa enligt oss.

Ca pris: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kraftfulla ingredienser: Curamin innehåller välkända och effektiva ingredienser såsom curcumin, boswellia och DL-fenylalanin, som tillsammans bidrar till att lindra smärta och reducera inflammation.
 • Vetenskapligt stöd: Ingredienserna i Curamin har genomgått flera vetenskapliga studier som visar deras effektivitet i att minska inflammation och smärta i kroppen.
 • Kombination av snabbverkande och långvarig effekt: Curamin har utformats för att ge både omedelbar smärtlindring och långvarig effekt tack vare sin unika blandning av ingredienser.
Nackdelar
 • Ganska dyr produkt
Nyponpulver
Nyponpulver EKO

Nyponpulver EKO

PRIS PER DAG: 1,47 kr
ANTAL DAGAR: 110

Nypon i pulverform. Framställd av ekologiskt odlade nypon. Skölj ner med vatten eller blanda i smoothie, fil eller yoghurt. Finns väldigt många positiva användarrecensioner för denna produkt, någon tycker att det är lite för grovmalet.

Nyponpulver från strandnypon tros ha antiinflammatoriska egenskaper som reducerar milda till måttliga artrossmärtor.  
 

Ca pris: 150kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Rik på näringsämnen: Nyponpulver EKO Healthwell är en naturlig källa till vitaminer, antioxidanter och mineraler, såsom vitamin C, E, A, och K samt bioflavonoider och karotenoider. Dessa näringsämnen är viktiga för att stärka immunförsvaret och främja en god hälsa.
 • Ekologisk och hållbar: Produkten är certifierad ekologisk, vilket innebär att den är fri från bekämpningsmedel, konstgjorda tillsatser och GMO. Detta gör det till ett hälsosamt och miljövänligt alternativ.
 • Mångsidighet: Nyponpulver EKO Healthwell kan enkelt tillsättas i smoothies, yoghurt, gröt eller bakning, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga kost.
Nackdelar

 -

Enligt Reumatiker.se så kan fiberintaget ha betydelse för din artros. Det har sin förklaring i att fibrer håller kolesterolnivån i kroppen nere och det tycks ha en positiv effekt på artrosen.

Ortis Frukt & Fibrer är ett naturligt kosttillskott som syftar till att förbättra matsmältningen och främja en hälsosam tarmfunktion.

 

Ca pris: 150kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Rik på naturliga ingredienser: Ortis Frukt & Fibrer innehåller en blandning av naturliga ingredienser, såsom torkad frukt, inulin och naturliga fibrer, vilka är kända för att främja en god tarmhälsa och hjälpa till med matsmältningen.
 • Mild och effektiv: Produkten är utformad för att ge en mild och effektiv lösning för att förbättra matsmältningen och motverka förstoppning, vilket gör den lämplig för daglig användning.
 • Lätt att använda: Ortis Frukt & Fibrer finns i form av tuggtabletter, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare kan tycka att smaken av Ortis Frukt & Fibrer inte är tilltalande, men det är en personlig preferens och kan lösas genom att kombinera produkten med andra livsmedel eller drycker.
kosttillskott mot artros

Så hittar du det bästa kosttillskottet mot artros

Om du lider av stela leder så finns det många naturliga kosttillskott som kan hjälpa dig. Vi har genomfört ett stort test av de mest populära. Vi har granskat allt från ingredienslistor och effekter till användares recensioner för att kunna presentera de bästa artrostillskotten. 

Det du bör göra för att välja rätt produkt för just dig är att jämföra produkter. Då ser du enklast vilket som kan passa dig bäst. Fundera på vilken effekt du vill ha och vilket tillskott som kan hjälpa dig att uppnå den. Kika även på och jämför produkternas kundbetyg, kvalitet och pris per dos.

Naturliga ingredienser som ger bäst effekt vid artros

Man kan genomgående se att många produkter har antiinflammatoriska ingredienser. Det är ett bra sätt för dig att minska smärtan i lederna. Studier visar nämligen att artros och smärta kan bero på att lederna är inflammerade. 

Tillståndet kan även bero på övervikt, ärftlighet och överbelastning. Oavsett orsak så kan antiinflammatoriska kosttillskott hjälpa dig att lindra symtomen. 

Vanliga ingredienser är:

 • Nyponextrakt – Ett mycket bra ämne för dina leder eftersom det är rikt på C-vitamin som ger näring till dina leder. Nypon gör dina leder rörligare och bidrar till att bilda kollagen i kroppen. 
 • Gurkmeja – Gurkmeja är ett av de naturliga ämnen som är bäst på att dämpa inflammationer i kroppen. Det kompletteras ofta av ett svartpepparextrakt för att optimera kroppens upptag. Gurkmeja i tillskott är mer högkoncentrerade än om du äter färsk eller torkad gurkmeja.
 • MSM – Ett kroppseget ämne som finns i kroppens bindväv och leder. MSM hjälper till att bygga upp och stötta dina leder och beskrivs ofta som ett mirakelpulver.
 • Kollagen – Kollagen är mycket bra för att hjälpa kroppens leder och brosk. Det förekommer naturligt i kroppens bindvävsstruktur för att bygga upp den. 
 • Hyaluronsyra – Hjälper till att bilda den vätska som smörjer in dina leder. Kan minska smärta och öka din rörlighet. 
 • Omega 3 – En nyttig och viktig fettsyra med EPA och DHA som har en antiinflammatorisk effekt på dina leder. 
naturläkemedel mot artros

Ska du välja en ren eller kombinerad produkt?

Det finns både rena och kombinerade produkter i vårt test. Användare upplever att båda alternativen ger bra resultat.

De rena tillskotten består oftast av endast kollagen eller gurkmejaextrakt. Kombinerade tillskott innehåller däremot ofta både MSM, nypon, gurkmeja och andra ingredienser. 

Enligt oss på Prokost är det bra att testa både rena och kombinerade tillskott för att hitta det som ger dig bäst resultat. Olika kroppar kan nämligen vara i behov av olika ämnen. 

Om du är osäker så är det alltid bäst att välja ett kombinerat tillskott med så många aktiva ingredienser som möjligt. Du kan du snabbt få bra effekt oavsett vad din kropp behöver.

När ska jag börja ta tillskottet mot artros?

Det bästa är att börja ta tillskottet så tidigt som möjligt när du börjar få ont i knä, höft och leder. Du kan även börja ta det i förebyggande syfte om du vet med dig att dina leder är slitna. Du kan även äta i förebyggande syfte om du har artros i släkten.

Vanligtvis behöver du äta tillskottet under en tid innan du ser positiva effekter på din smärta och artros. Studier visar att du bör äta tillskottet under några veckor och sedan utvärdera resultatet. 

Då ska du välja kollagen

Du bör satsa på ett tillskott med kollagen när du vill ha en stor effekt på hela kroppen. Det är nämligen tydligt i forskning att kollagen inte bara påverkar leder, utan även ligament, hud, hår och naglar. Kollagen finns i många animaliska livsmedel, men med ett tillskott kan du snabbt boosta kroppen. 

Kollagen minskar snabbt i kroppen när du blir äldre och nedbrytningen påskyndas av dåliga levnadsvanor såsom alkohol, stress och rökning. När du funderar på vilket kollagen du ska köpa, så kan du välja mellan ett rent tillskott och ett kombinerat. Med ett rent kollagenpulver kan du själv styra över ditt intag. 

Då ska du välja gurkmeja

Om du vill maximera den antiinflammatoriska effekten och verkligen dämpa inflammationen i din kropp, då bör du satsa på ett tillskott med så hög koncentration av gurkmeja som möjligt. Missa inte att gurkmejan måste kombineras med svartpepparextrakt för att optimera upptaget. 

Enligt oss på Prokost så är gurkmeja ett av de bästa valen för din artros. Gurkmeja används mycket inom ayurveda. Det är ett välkänt knep mot allt från matsmältningsbesvär till inflammationer. Det finns många bra produkter som innehåller ren gurkmeja och de är bra alternativ mot artros.

Dosering och beredningsform

Alla tillskott på vår lista är mycket bra för dina knän, höfter och leder. De är högdoserade och ger ett optimalt dagligt tillskott. Hur stor doseringen är varierar beroende på vilket tillskott du väljer. Det bästa är alltid att följa instruktionerna på förpackningen. 

Det finns tillskott i både kapsel- och tablettform. Tabletter är oftast något enklare att svälja om du har svårigheter med kapslar.

Bäst i test artros

Vi på Prokost.se har nyligen genomfört en omfattande studie om artros för att öka förståelsen för denna sjukdom och förbättra behandlingsstrategierna. Vi har läst de senaste rönen och har granskat de produkter som skulle kunna ge lindring för att hitta de bästa.

 1. Litteraturgenomgång: Vi började med att samla och granska den senaste forskningen och medicinska publikationerna om artros för att få en tydlig bild av nuvarande kunskapsläge.
 2. Produktgenomgång: Vi har studerat och analyserat de produkter som är populärast och som har goda användar, expert och läkaromdömen.
 3. Resultat och slutsatser: Efter bedömning av de bästa kosttillskotten så har vi poängbedömt produkterna och skapat en topplista med de produkter som har störst chans att ge en lindring för artros problem.
tillskottsbibeln testar inflamin premium
Test av Inflamin Premium
skadad led artros

Minska din smärta med ett tillskott – summering

Det finns många som lider av artros och är i stort behov av att ta ett tillskott för att minska smärta i knä, höfter, fötter, fingrar och andra leder. Vi har skrivit ingående recensioner om de olika produkterna och vad de kan ge dig för positiva effekter.

Studier pekar på att naturliga ingredienser ger bra resultat. Det har vi tagit hänsyn till när vi har valt ut produkter till vår topplista.

FAQ – Vanliga frågor och svar om tillskott mot artros

Vad är artros?

Artros är en muskel-sjukdom som gör att dina leder försämras.

Hjälper kosttillskott mot artros?

Det är väldigt spretigt bland forskare och användare om vilka effekter olika medel kan ha. Slutsatsen är att man får prova sig fram om något ger effekt för just dig.

Hänger inflammationer och artros ihop?

Flera studier visar att just inflammationer är en stor del av problembilden vid artros. Därmed kan tillskott och kost som dämpar inflammationer ofta ge en bra effekt.

Kan exempelvis gurkmeja hjälpa mot artros?

Det forskars en hel del på olika kosttillskott som kan tänkas lindra artrosproblem. Bland annat ett forskarlag på Lunds universitet har visat på att gurkmeja kan ha samma effekt som antiinflammatoriska läkemedel.

Vilka kosttillskott rekommenderas för att lindra artros?

Glukosamin, kondroitin, MSM, omega-3-fettsyror och vitamin D är några av de vanligaste kosttillskotten som rekommenderas för att lindra artrossymptom.


Testvinnare Bästa tillskotten mot artros – Slutsats

 1. Bäst i vårt test : Inflamin Premium
 2. Bästa kombinationsprodukt: Inflamin Premium
 3. Billigast köp : Core Joints
 4. Bästa gurkmeja mot artros : Curamin
 5. Bästa nypon mot artros : Nyponpulver EKO

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa x-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källhänvisning: https://kurera.se/nypon-haller-sofies-artros-i-schack/

https://www.artrosportalen.lu.se/behandlingar-vid-artros/naturlakemedel-vid-artros

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :