Bästa Glutamin -tillskottet 2023

Hem » Hälsa » Mage » Bästa Glutamin -tillskottet 2023

Vi har jämfört alla de bästa glutamin-tillskotten på marknaden för att du enkelt ska kunna fatta rätt beslut som konsument. Glutamin är en aminosyra som finns i kroppen och som påverkar bland annat muskelåterhämtning och reparation, maghälsa och immunförsvar.

Våra främsta faktorer är vi väljer ut bästa glutamin är, kvalitet och renhet, dosering, kundrecensioner samt prisbild.

Bästa glutamin -kosttillskotten i vår egen bäst i test topplista hittar du här:

Sidan innehåller annonser

Topplista Bästa Glutamin Kosttillskott

Bäst i Test
Core Glutamine

Core Glutamine

FORM: Pulver

MÄNGD: 250 g

100% rent

Core Glutamine är lätt att blanda och smakar gott, vilket gjorde det enkelt att ta regelbundet. Dessutom var doseringen enkel att följa och vi har inte upplevt biverkningar under vår användning.

Testare har upplevt att muskelåterhämtning förbättrats att man haft mindre muskelnedbrytning efter intensiv träning.

En av de största fördelarna med Core Glutamine är att det är tillverkat av högkvalitativa ingredienser utan tillsatser eller föroreningar. 

Sammanfattningsvis rekommenderar Core Glutamine från Svenskt Kosttillskott för personer som söker ett högkvalitativt glutamin kosttillskott för att bland annat stödja muskelåterhämtning och träningsprestationer.

Ett tillskott som består av 100% rent Glutamin till ett minst sagt överkomligt pris. För endast 99 kr får du 250 g. 

Produkten blir bäst i test baserat på våra delbetyg på våra testkriterier som du kan läsa om nedan samt goda användarbetyg.

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lätt att blanda och smakar gott
 • Enkel dosering att följa
 • Högkvalitativa ingredienser utan tillsatser eller föroreningar
Nackdelar
 • Inga kända

Ett av de bästa glutamin-tillskotten på marknaden. Prisvärt, enkelt och något man kan planera på att köpa under en längre period med anledning av det. Många märker stor skillnad i magen och tarmarna efter att de tagit detta glutamin-tillskott.

Ca pris: 169 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Tillverkat av högkvalitativ L-glutamin
 • Fri från tillsatser och onödiga ingredienser
 • Enkel dosering att följa
Nackdelar
 • Smakar inte så gott i jämförelse med vissa andra glutamin kosttillskott på marknaden

Rent glutamin i kapselform för bästa möjliga muskelpump under ett träningspass. Perfekt vid deff, diet eller när du bara försöker gå ner i vikt i allmänhet men behålla så mycket muskelmassa som möjligt. Kommer i smidiga kapslar du kan ta med dig enkelt, vart du vill. Hjälper dessutom din matsmältning

Ca pris: 190kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Användare rapporterar bättre sömn och återhämtning
Nackdelar
 • Vissa tycker att kapslar är svåra att svälja.

Vegetabiliskt glutamin i ren form, vilket underlättar upptaget för kroppen. Ett perfekt Glutamin-tillskott enligt många. Perfekt glutamin-tillskott för veganer, inte bara människor som styrketränar.

Ca pris: 150kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 •  Rent glutamin
 •  500 mg
 •  Vegetabiliskt
Nackdelar

 -

SmartSupps L-glutamine

SmartSupps L-glutamine

FORM: Pulver

1 kg, 200 serveringar

100% rent glutamin direkt från tillverkaren. Om man bortser från webbutiken som mellanhand då, förstås.

Ca pris: 230 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Information om glutamin

Glutamin är den enskilt mest förekommande aminosyran i din kropp och bidrar bland annat till proteinsyntes i dina muskler varför den kommit bli populär bland människor som styrketränar.

Glutamin kallas även i hälsokretsar för ”tarmens bästa vän” vilket säger en del om tillskottets mångsidighet i allmänhet men för din maghälsa i synnerhet.

Varför ska man ta glutamin?

Om du utöver någon form av högintensiv träning utan längre vilor är glutamin ett perfekt tillskott för dig. Studier har visat på detta.

Aminosyran L-Glutamin i större mängder bygger upp dina muskelfibrer efter ett tung träningspass. Tillskottet binder även vatten till dina muskler, vilket, likt tillskottet kreatin, kan få dig att se betydligt större ut.

En mental fördel med glutamin, utöver ovan nämnde effekter, är att man känner sig märkbart starkare och att musklerna ser mer fylliga ut. Det här är varför det kommit till att bli ett så pass populärt tillskott bland muskelbyggare som försöker gå ner i vikt men behålla sin vaskularitet.

Glutamin stimulerar dessutom själva hormonerna i din kropp som syftar till att bygga upp musklerna och därmed öka glykogenlagringen en kort stund efter att du är klar med ditt träningspass.

FAQ – Vanliga frågor om Glutamin

Vad innehåller L-glutamin?

L-Glutamin är namnet på aminosyran när den kommer i ren form, exempelvis i pulverform. Tillskottet är i sin tur utvunnet ur glutaminsyra och ammoniak.

När ska man använda glutamin?

Vi anser glutamin vara ett perfekt tillskott att dosera på morgonen, oberoende av ifall man tränar tungt eller bara är ute efter ett tillskott som kan hjälpa en med sin kost i övrigt.

Vilket glutamin-tillskott blev bäst i test?

Core Glutamine blev utsett till det bästa glutamin-tillskottet i vårt stora test.

Vi har dock jämfört över 25 glutamin-tillskott, så kika inte bara på vinnaren utan kika även på resten!

Hur stor är effekten när du använder glutamin?

Det beror på. Vissa märker enorm skillnad, andra inte.

Äter du bra i övrigt, har du en bra kost? Är du säker på att du har ett underskott av glutamin i din kropp, har du fått höra det av någon — exempelvis av en sköterska på vårdcentralen?

Om du redan har en bra och hälsosam kost i övrigt kommer du inte märka av någon större skillnad genom att börja använda dig av ett glutamin-tillskott, men om du har ett underskott kommer du märka enorm skillnad.

Många som använder glutamin gör det för matsmältningens skull. Det är ett tillskott som kan användas på ett väldigt smart & effektivt sätt förutsatt att man vet vad man gör.

Hur ska man blanda glutamin?

Det beror på i vilken form man köper sitt glutamin.

Oftast köper man glutamin i pulverform, varför 5 g blandat i 3 dl räcker gott och väl.

I vissa fall går det dock att köpa glutamin i kapselform, i vilket fall det blir viktigt att svälja kapslarna eller tabletterna med ett glas vatten.

Kan glutamin rekommenderas till alla som tränar?

Självklart! Glutamin är inte bara ett tillskott menat att användas för människor som tränar hårt, utan bland människor i allmänhet som tänker på sin hälsa och kan ha ett behov av en större mängd L-Glutamin i sin kost.

Se vilka fördelar det finns med glutamin nedan för att bättre förstå varför det kan vara relevant för dig som tillskott, oberoende av ifall du tränar eller ej.

Vart kan man köpa glutamin i Sverige?

Det går att köpa glutamin på många olika ställen i Sverige. Bland annat på statligt ägda Apoteket. Detta då glutamin trots allt är ett tillskott som inte bara används av människor som tränar utan även människor som är måna om sin hälsa i allmänhet.

Vi rekommenderar att du köper ditt glutamin-tillskott hos antingen Gymgrossisten eller SvensktKosttillskott.se. Båda butikerna erbjuder en stor mängd glutamin-tillskott i olika former av väldigt bra kvalité till väldigt förmånliga priser.

Fördelar med glutamin

 • Ett extra intag av en viktig aminosyra (Glutamin)
 • Påverkar kroppens muskeltillväxt
 • Påverkar kroppens återhämtning
 • Hjälper dig behålla muskelmassa
 • Hjälper dina muskler se mer fylliga ut under diet
 • Skador kan förhindras vid tung träning
 • Leder till ett snabbare tillfrisknande vid sjukdom
 • Påverkar tillväxthormonerna i kroppen
 • Ger dina muskler ett maximalt glykogenlager
 • Reducerar risken att bli övertränad
 • Reducerar risken att du råkar ut för förslitningsskador
 • Stärker din kropps immunförsvar
 • Klockrent för dig med IBS
 • Bra för din tarm
 • Smakar oftast gott (eller neutralt)

Nackdelar med glutamin

 • Om du redan har en hälsosam kost i övrigt kommer inte ett glutamin-tillskott göra mycket för dig (även om du tränar hårt!)
 • Kan trigga mani om du har underlag för det
 • Inte bra för dig som är känslig eller allergisk mot mononatriumglutamat. Detta kroppen kommer att konvertera glutaminet till just mononatriumglutamat.
 • Inte bra för dig med skrumplever, kan till och med förvärra tillståndet. Undvik glutamin-tillskott
 • Kan ge dig huvudvärk

Så har vi utsett våra bäst i test produkter för glutamin

Som experter inom tränings- och näringsområdet finns det flera faktorer som vi anser är viktiga att beakta när vi gör en bäst i test för glutamin tillskott. Här är några faktorer som vi anser är viktiga att ta hänsyn till:

 1. Renhet och kvalitet: Det är viktigt att tillskottet är tillverkat av högkvalitativa ingredienser utan tillsatser eller föroreningar. Vi rekommenderar att man letar efter glutamin tillskott från välrenommerade tillverkare som är kända för att tillverka högkvalitativa kosttillskott.
 2. Dosering: Det är viktigt att doseringen av glutamin tillskott är tydligt angiven och att den är lämplig för den enskilda användarens tränings- och näringsbehov. En rekommenderad dosering för de flesta personer är vanligtvis mellan 5-10 gram per dag, men detta kan variera beroende på individuella faktorer såsom kroppsvikt och träningsintensitet.
 3. Tillförlitlighet: Det är viktigt att tillskottet är tillförlitligt och ger konsekventa resultat över tid. Detta kan bekräftas genom att läsa recensioner från andra användare och genom att göra forskning om tillskottets effektivitet.
 4. Smak och konsistens: Många glutamin tillskott kommer i pulverform som blandas med vatten eller annan vätska. Det är viktigt att smaken och konsistensen av tillskottet är tilltalande för användaren, så att det är lättare att ta regelbundet.
 5. Pris: Priset är också en viktig faktor att beakta när man gör en bäst i test för glutamin tillskott. Vi rekommenderar att man jämför priser mellan olika tillskott för att hitta ett tillskott som är prisvärt och passar ens budget.

Sammanfattningsvis, när man gör en bäst i test för glutamin tillskott är det viktigt att man beaktar faktorer som renhet och kvalitet, dosering, tillförlitlighet, smak och konsistens, samt pris. Utöver dessa faktorer så tar vi in omdömen och betyg från användare som testat produkten.

Alla dessa faktorer betygssätts i delbetyg som vävs samman till vårt eget totalbetyg.

Övriga testade produkter

Healthwell Glutamin Pulver

Healthwell Glutamin Pulver

Ett glutamin-tillskott som är skonsamt för magen. Ett tillskott som är enkelt för kroppen att ta upp. En viktig byggsten i protein, speciellt om man styrketränar hårt.
 

PRIS/PORT.: 0,93 kr
L-GLUTAMIN/PORT.: 2,1 g
FORM: Kapslar

Body Science Glutamine

Body Science Glutamine

Ett 100% rent glutamin-tillskott framtaget i enlighet med HPLC's kvalitetskrav. En perfekt produkt ifall du just nu bulkar (försöker gå upp i vikt) och behöver något för att hjälpa din matsmältning ifall du går på toa ofta och har ont i magen mycket. Kan även hjälpa dig se mer fyllig ut under diet. Ett av de bästa glutamin-tillskotten på marknaden just nu i vårt tycke, trots den simpla burken den kommer i.

PRIS/PORT.: 1,59 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 5 mg
FORM: Pulver

Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress

Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress

Ett unikt glutamin-tillskott som dessutom innehåller BCAA. Här slår du två flugor i en smäll, med andra ord. Fullt med aminosyror! Kommer dessutom i många väldigt goda smaker du högst sannolikt kommer njuta av i någon form.

PRIS/PORT.: 5,82 kr
L-GLUTAMIN/PORT.: 5 mg
FORM: Pulver

Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime

Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime

Glutaminberikad med en väldigt hög dos av BCAA.

PRIS: 219 kr
EAA/PORTION: 4,2 g
PRIS/100 G: 83 kr

Holistic Glutamin

Holistic Glutamin

En produkt som består av rent glutamin (vilket alltså är en populär aminosyra). Smaken är inte den bästa, men produkten håller onekligen hög kvalité.

PRIS/PORT.: 6,73 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 3 g
FORM: Pulver

Elit Nutrition 100% Pure L-glutamine

Elit Nutrition 100% Pure L-glutamine

Ett glutamin-tillskott som hjälper dig återfå vätskebalansen i din kropp mycket snabbare. Absorberas snabbt av musklerna på grund av sin rena form och är 100% fritt från tillsatser. Stärker även ditt immunförsvar. Smakar inte mycket.

PRIS/PORT: 5,38 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 5 g
FORM: Pulver

Optimum Nutrition Glutamine Powder

Optimum Nutrition Glutamine Powder

Ett glutamin-tillskott från älskade Optimum Nutrition. Prisvärt och smaklöst enligt de flesta som prövat det. Ett enkelt sätt att komplettera din diet med den viktigaste aminosyran, helt enkelt.

PRIS/PORT: 4,79 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 5 g
FORM: Pulver

Better You L-Glutamin

Better You L-Glutamin

Ett 100% naturligt och vegetabiliskt glutamin-tillskott med smak av jordgubb och rabarber eller naturell. Ett tillskott där du inte bara betalar för innehållet, utan även produktens ursprung.

PRIS/PORT: 4,81 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 5 g
FORM: Pulver

BioTechUSA Glutamine Zero

BioTechUSA Glutamine Zero

Det enskilt mest högdoserade glutamin-tillskottet på marknaden. Väldigt prisvärt i vårt tycke också. Smakar dessutom citron vilket många verkar gilla.

PRIS/PORT: 6,30 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 11 g
FORM: Pulver

Mutant Nutrition Glutamine

Mutant Nutrition Glutamine

Mycket effektivt glutamin-tillskott från Mutant Nutrition. Ökar även din tarmhälsa. Lindrar även din fysiska stress ifall du har mycket att stå i just nu i ditt liv.

PRIS/PORT: 3,31 kr
L-GLUTAMIN/PORT: 5 mg
FORM: Pulver

Sammanfattning

Glutamin är en fantastisk aminosyra att försöka få i sig mer av, speciellt om man tränar väldigt mycket. Kostnader per portion är inte alls hög, och de potentiella bieffekterna är nästintill obefintliga för dig som är frisk i övrigt.

Som med alla andra typer av träningstillskott — testa och se vad som fungerar bäst för dig.

Får du större och mer fylligare muskler av glutamin? Känner du dig mer stark? Växer du? Då kanske det kan vara något att investera i för ett längre tag.

Det finns inte många nackdelar med glutamin med anledning av att det är en aminosyra som naturligt förekommer i människors kroppar. Om inte annat väger fördelarna ut nackdelarna något oerhört i vårt tycke.

Vi hoppas vår stora jämförelse av alla bästa glutamin-tillskotten på marknaden hjälpt dig i ditt sökande och att du hittar ditt nya favorittillskott!

Längst ner på denna sida kommer vår sammanfattade topplista med de Glutamin -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Här är en tabell som sammanfattar viktig information om glutamin som kosttillskott:

FaktorBeskrivning
Vad är glutamin?Glutamin är en aminosyra som finns naturligt i kroppen och har flera viktiga funktioner.
Funktion i kroppenGlutamin är en viktig byggsten för muskelvävnad och kan hjälpa till att stödja muskelreparation och återhämtning efter träning. Det kan också hjälpa till att stödja en hälsosam immunfunktion och tarmfunktion, samt bidra till att reglera stresshormoner och främja hälsosam sömn.
Vem kan dra nytta av glutamin?Personer som tränar intensivt och behöver stödja muskelreparation och återhämtning, personer med problem i mag- och tarmhälsa, personer som upplever stress och sömnproblem och personer som försöker förebygga muskelförlust under perioder av viktnedgång eller låg kaloriintag kan dra nytta av glutamin som kosttillskott.
DoseringEn rekommenderad dosering för de flesta personer är vanligtvis mellan 5-10 gram per dag, men detta kan variera beroende på individuella faktorer såsom kroppsvikt och träningsintensitet.
BiverkningarGlutamin är generellt sett säkert att ta som kosttillskott för friska personer. Vissa personer kan uppleva milda biverkningar såsom gas, uppblåsthet och diarré vid höga doser. Personer som lider av lever- eller njursjukdomar bör undvika glutamin kosttillskott.
KällorGlutamin finns naturligt i proteinrika livsmedel såsom kött, fisk, mjölkprodukter och bönor. Glutamin kosttillskott finns också tillgängliga i pulver- eller kapselform.
Interaktion med andra läkemedel eller kosttillskottGlutamin kan potentiellt interagera med vissa läkemedel eller kosttillskott, såsom läkemedel som påverkar immunsystemet och insulin. Det är viktigt att rådgöra med en läkare eller dietist innan man tar glutamin kosttillskott om man tar andra läkemedel eller kosttillskott.

Det är viktigt att notera att ytterligare forskning krävs för att fastställa effektiviteten av glutamin som kosttillskott för olika hälsobehov.


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Glutamin tillskotten – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Glutamine
 2. Bästa för veganer : Solgar L-Glutamine
 3. Billigast köp: Healthwell Glutamin Pulver
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Glutamine
 5. Bästa kapseln : Core Glutamine Caps
 6. Populärast i sökningar : Core Glutamine