Bästa kosttillskotten för magen 2024

Hem » Hälsa » Mage » Bästa kosttillskotten för magen 2024

Har du ofta problem med magen? Magproblem kan yttra sig på en massa olika sätt, till exempel trög mage, lös mage, gaser och att man känner sig uppblåst.

Det kan ju vara något fel på den kosten du äter eller så är det stress eller någon annan orsak, men som tur är så finns det en hel del produkter på marknaden idag som fungerar som bästa kosttillskott för magen.

I vårt bäst i test kommer vi att göra en recension om olika kosttillskott för magen, så häng med i vår artikel så får du veta vilket som kan vara bästa kosttillskott för dig och dina behov! En bäst i test lista har vi också tagit fram.

Sidan innehåller annonser

Bästa tillskotten för magen – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Oxytarm
 2. Bästa tuggtablett : Redugas Tuggtablett 20 st
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage
 5. Bästa probiotika : Probiotika Vital
 6. Populärast i sökningar : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

Bästa kosttillskotten för magen

Oxytarm för magen är ett kosttillskott som är utformat för att förbättra tarmfunktionen och matsmältningen genom att rensa tarmen och öka syrehalten. 

Undrar du vad Oxytarm egentligen gör? Innehållet av magnesiumhydroxid gör att extra vätska samlas i tarmen. Det kan hjälpa till att göra innehållet i tarmen mjukare.

”Magens vän”, ”toppen för tarmen” - kundomdömena för Oxytarm är många och positiva. Det här tillskottet verkar fungera för de allra flesta som börjar med det.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Oxytarm är en produkt vi definitivt kan rekommendera. Utmärkt är också att priset är överkomligt. En dagsdos kostar ungefär två kronor. Det är småslantar i jämförelse med vad annan hälsokost för magen kostar.

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Effektiv rengöring av tarmen: Oxytarm för magen innehåller en unik blandning av ingredienser, inklusive magnesiumoxid och askorbinsyra, som hjälper till att rensa tarmen från skadliga bakterier och avfall, vilket bidrar till en sund tarmfunktion.
 • Ökad syrehalt i tarmen: Produkten är utformad för att öka syrehalten i tarmen, vilket främjar tillväxten av goda bakterier och bidrar till en bättre matsmältning och näringsupptag.
 • Lätt att använda: Oxytarm för magen finns i kapsel- eller tablettform, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva milda biverkningar såsom gasbildning, uppblåsthet eller diarré vid användning av produkten. Dessa biverkningar är oftast övergående och kan lindras genom att justera doseringen eller använda produkten tillsammans med andra livsmedel.

Probiotika Vital Healthwell är ett kosttillskott som syftar till att förbättra tarmhälsan och stärka immunförsvaret genom att tillföra goda bakterier. Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrän den nått tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhälsa. Många positiva omdömen finns, "känner lugn i min ibs-mage" är ett exempel.

PRIS: 199 kr

Fördelar
 • Mångfald av probiotiska stammar: Probiotika Vital Healthwell innehåller en blandning av 10 olika probiotiska stammar, vilka är kända för att stödja en hälsosam tarmflora och bidra till en starkare immunfunktion.
 • Hög koncentration av bakterier: Produkten innehåller en hög koncentration av levande bakterier (10 miljarder CFU per kapsel), vilket garanterar en effektiv och potent probiotisk effekt.
 • Lätt att använda: Probiotika Vital Healthwell finns i form av kapslar, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva milda biverkningar såsom gasbildning eller uppblåsthet vid användning av produkten. Dessa biverkningar är oftast övergående och kan lindras genom att justera doseringen eller använda produkten tillsammans med andra livsmedel.

Enzym Balans Healthwell är ett kosttillskott utformat för att stödja en effektiv matsmältning och bättre näringsupptag genom att tillföra naturliga matsmältningsenzymer.

Dina problem med magen kan bero på problem med nedbrytning av makronutrienter som kolhydrater, fett och protein. 

Ett enzym kan hjälpa din kropp att bryta ner dessa. Enda sättet att veta om det kan hjälpa är att prova. Blandade upplevelser, en del har inte märkt något en del har inte lika uppblåst mage och några en lugnare mage.

PRIS: 199 kr

Fördelar
 • Blandning av viktiga enzymer: Enzym Balans Healthwell innehåller en omfattande blandning av naturliga matsmältningsenzymer, inklusive proteaser, amylaser och lipaser, som hjälper kroppen att bryta ned och absorbera näringsämnen effektivt.
 • Förbättrar matsmältningen: Regelbunden användning av Enzym Balans Healthwell kan bidra till att förbättra matsmältningen, lindra obehag som gasbildning och uppblåsthet samt underlätta näringsupptag.
 • Lätt att använda: Enzym Balans Healthwell finns i form av kapslar, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva milda biverkningar såsom gasbildning eller uppblåsthet vid användning av produkten.

Core Glukomannan är ett populärt kosttillskott som syftar till att stödja viktminskning och aptitkontroll genom att tillföra naturliga glukomannanfibrer. Kan även hjälpa till att få ordning på oroliga magar. Naturliga fibrer som ger mättnadskänsla och hjälper till att stabilisera blodsockernivåerna genom att sakta ner matsmältningen. Även grymt mot förstoppning!

PRIS: 170 kr

Fördelar
 • Naturlig viktminskning och aptitkontroll: Glukomannan, en naturlig fiber från konjakroten, är känd för att expandera i magen och skapa en känsla av mättnad, vilket hjälper till att minska aptiten och stödja viktminskning.
 • Stabilisering av blodsockernivåer: Core Glukomannan kan även bidra till att stabilisera blodsockernivåerna genom att sakta ner matsmältningen och näringsupptaget.
Nackdelar

-

Healthwell Diet Fiber är ett populärt kosttillskott som syftar till att stödja en god maghälsa och välmående genom att tillföra naturliga och viktiga fibrer. 

Innehåller en blandning av lösliga och icke-lösliga fibrer som bidrar till att reglera tarmrörelser, minska förstoppning och främja en sund tarmflora.

Healthwell Diet Fiber har fått övervägande positiva recensioner från användare som rapporterar förbättringar i deras maghälsa, regelbundna tarmrörelser och välmående. 

Ca pris: 150 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lätt att använda: Healthwell Diet Fiber finns i form av ett pulver som enkelt kan blandas med vatten, juice eller andra drycker, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare har rapporterat att smaken av produkten kan vara något neutral eller tråkig, men detta kan lösas genom att blanda pulvret med smakrika drycker eller smoothies.

Här hittar du fler produkter som kanske är den magprodukt som passar just dig.

bästa kosttillskotten för magen

Behöver man verkligen ett kosttillskott vid magbesvär?

Det beror ju på hur mycket besvär man har och av vilken sort. Många problem kan man ju lösa genom att ändra om sin kost, men ibland kan det vara bekvämt att ta ett tillskott för att kunna leva som så normalt som möjligt.

Vi på tillskottsbibeln anser att det inte skadar att prova i alla fall, för chansen är ju  att du skulle må bättre!

För vilka besvär finns det kosttillskott för magen?

Som jag tidigare skrivit så finns det en del olika besvär man kan ha med magen. Här går vi igenom för varje besvär vilka kosttillskott som finns på marknaden idag.

Fler djupgående artiklar om olika besvär hittar du här:

Kosttillskott mot trög mage och förstoppning

Kosttillskott mot gasig eller uppblåst mage

Kosttillskott vid lös mage

Kosttillskott mot IBS

Gaser i magen

Gaser i magen är någonting som vi alla har mer eller mindre av. Men var kommer gaserna ifrån då? Till exempel så kan det vara så att du sväljer för mycket luft om du till exempel äter för snabbt, tuggar tuggummi eller röker.

Det kan också vara så att dina tarm bakterier producerar gaserna vilket har att göra med vad du äter. Mycket fibrer i kosten kan leda till att man får extra mycket gaser i magen. Det är väldigt individuellt och är olika från person till person helt enkelt hur benägen man är att få mycket gaser i magen.

bästa tillskotten vid magbesvär

Trög mage

Det är vanligt att få trög mage och bli förstoppad ibland. Orsakerna är många gånger livsstilsrelaterade. Det kan vara:

 • brist på motion och/eller ett stillasittande arbete
 • oregelbundna matvanor
 • brist på fibrer och vätska
 • oregelbundna toalettvanor
 • stress
 • menstruation
 • graviditet
 • läkemedel

Lös mage

Att bli lös i magen är obehagligt men ofarligt. Det kan ibland bero på virus, bakterier eller parasiter men det kan också bero på:

 • Hög konsumtion av alkohol.
 • Hög konsumtion av kaffe.
 • Allergi mot något födoämne.
 • Stress och ångest.
 • Biverkningar av medicinering.

Inga roliga besvär alltså, men det finns som sagt hjälp att få. Förutom att gå till sin läkare och be om hjälp, så finns det alltså även kosttillskott som du kan testa först för att se om de hjälpa dig att bli av med de här besvären.

sitta på toaletten med lös mage

Exempel på kosttillskott för gasig mage

Det finns några olika typer av kosttillskott för just gaser i magen, vi listar de olika typerna vi har hittat här:

 • Örttéer
 • Pepparmyntsolja
 • Kiselgel
 • Olika växtbaserade läkemedel
 • Enzymer och magsyra

Exempel på kosttillskott för trög mage

Vid hård mage så är det vanligaste kosttillskottet olika typer av fibrer som finns som pulver, tabletter och kapslar med mera. 

Exempel på kosttillskott för lös mage

För lös mage finns det också ett antal olika typer av kosttillskott som kan vara värt att prova:

 • Aminosyror
 • Kalcium
 • En typ av jästsvamp som heter saccharomyces boulardii
 • Psylliumfröskal
 • Probiotika

Hur mycket kostar det?

Vi har i vårt test hittat produkter i alla prissegment, från runt en 50-lapp och uppåt. Att ha problem med magen kan ju vara väldigt jobbigt, så att investera i ett bra kosttillskott för att se om det lösa dessa problem är något vi rekommenderar starkt!

Var kan man köpa kosttillskott för magen?

Du kan hitta kosttillskott för magen i hälsokostbutiker och på apotek. Tänk på att du också kan beställa produkter från hälsokostbutiker och apotek online så att du får dem direkt hem i din brevlåda.

Hjälper det verkligen?

Hur din mage är och beter sig är, som vi tidigare varit inne på, unikt för just dig. Därför kan effekten av kosttillskott variera från person till person.

Det sägs att man behöver testa ett kosttillskott i tre månader, varje dag, innan man kan vara säker på om det har haft effekt. Det kan ta tid helt enkelt. Fast det kan det vara värt om man blir bra igen va?

Vi vill poängtera att om man väljer att äta kosttillskott är det ingen universallösning men det kan vara ett riktigt bra komplement till en i övrigt hälsosam livsstil.

dålig mat vid magbesvär komplettera med kosttillskott

Bäst i test kosttillskott för magen just nu

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vårt test – bästa kosttillskott för magen!

För att välja ut vilken som är vår vinnare har vi tittat på en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara just den bästa. Smak, förpackning och innehåll är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi har också varit noga med att välja ut produkter i olika prisklasser och av olika märken för att du ska kunna välja den produkt som passar dig bäst!

Här hittar du vår Topplista över bästa kosttillskott för magen just nu!

Vanliga frågor – Tillskott för magen

Vad ska jag göra med hård mage?

Ett tips kan vara att få i sig mer fibrer.

Vilken typ av tillskott kan vara bra att ta för en bättre maghälsa?

Det finns flera typer av tillskott som kan stödja maghälsan, såsom probiotika, prebiotika, enzymer, glukomannan, och fiber. Varje tillskott fungerar på olika sätt för att främja en sund mag- och tarmfunktion.

Hur fungerar probiotika?

Probiotika är levande bakterier som finns naturligt i vår tarmflora. Probiotiska tillskott hjälper till att upprätthålla en balanserad och hälsosam tarmflora genom att tillföra goda bakterier, vilket i sin tur stöder en normal tarmfunktion och kan lindra vissa magbesvär.

Vad är prebiotika och hur fungerar de?

Prebiotika är icke-smältbara födoämnen som fungerar som näring för de goda bakterierna i tarmen. Prebiotiska tillskott hjälper till att främja tillväxten av goda bakterier i tarmen och kan bidra till en bättre maghälsa.

Vad är enzymer och hur kan de hjälpa magen?

Enzymer är proteiner som hjälper till att bryta ner maten vi äter för att kroppen ska kunna absorbera näringsämnena. Enzymtillskott kan hjälpa till att förbättra matsmältningen och näringsupptaget, lindra obehag som gasbildning och uppblåsthet samt främja en effektiv magfunktion.

Sammanfattning

Att ha problem med magen idag är ganska vanligt i det stressade samhälle som vi lever i. Problemen kan också bero på vad man äter. De vanligaste är att ha mycket gaser i magen, att vara hård i magen och att vara lös i magen.

Det finns olika kosttillskott man kan ta till för att få hjälp med dessa problem, och det är inte så dyrt att köpa dem. Exempel på olika typer av tillskott är probiotika, fibrer, kalcium och pepparmyntsolja.

När man väljer att ta hjälp av kosttillskott för att lösa sina magproblem så måste man vara medveten om att det kan ta en längre tid innan man känner någon effekt. Minst 3 månader bör man äta det varje dag innan man får utvärdera resultatet.

Du kan hitta kosttillskott för magen på hälsokostbutiker och på apotek, även på nätet.

[productsall category=”mage”]

Lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för magen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten för magen – Slutsats

 1. Bäst i vårt test : Oxytarm
 2. Bästa tuggtablett : Redugas Tuggtablett 20 st
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage
 5. Bästa probiotika : Probiotika Vital
 6. Populärast i sökningar : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

Källor:

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://magkliniken.se/topp-5-kosttillskott-mot-gaser-och-uppblast-mage/

https://www.doktorn.com/-C3%B6g-mage/

https://www.doktorn.com/forebygg-YAiAAEgKL9vD_BwE

https://www.maghalsa.se//vanliga-magproblem/uppblast-mage-var-kommer-alla-gaser-fran/?wE

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :