Bästa Boswellia 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Boswellia 2024

Har du ledproblem, hudproblem eller är stressad, oavsett så kan Boswellia vara lösningen. Boswellia är nämligen bra för många olika områden. Letar du efter bästa Boswellia har du hittat rätt.

Vi har testat olika Boswellia i vårt bäst i test. Ta del av olika jämförelser och våra tips för att hitta den bästa Boswellia serratan för dig.

Sidan innehåller annonser

Testvinnare Bästa Boswellian – Snabblistan

Topplista bästa i test Boswellia

Boswellia serrata av hög kvalitet för bland annat leder, hy och mot inflammationer. Enkel och ren produkt som passar de flesta bra.

Boswellia Serrata är särskilt känd för sina potentiella antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för människor som söker naturliga metoder för att lindra led- och muskelvärk.

Användar recensioner är allmänt positiva med höga betyg generellt. Flera upplever positiva effekter i knän, rygg och andra leder.

Många höga delbetyg i våra tester gör denna till vår testvinnare!

Ca pris: 299 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En betydande fördel med Healthwell Boswellia Extrakt är dess kvalitet och renhet. Varje kapsel innehåller 500 mg Boswellia Serrata-extrakt utan onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Detta ger konsumenterna trygghet i att de tar ett rent och naturligt tillskott.
 • Produktens potentiella förmåga att minska inflammation och stödja ledhälsa är ytterligare en fördel. Konsumenter har rapporterat märkbara förbättringar i smärta, rörlighet och allmänt välbefinnande efter regelbunden användning.
Nackdelar
 • Några konsumenter har rapporterat milda magbesvär, särskilt när de tar kapseln på tom mage. Detta kan dock lösas genom att ta tillskottet med mat. 

Högkoncentrerat boswellinsyra i pulverformat.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med RawPowder Boswellia Extrakt är dess rena, naturliga formulering. Produkten är fri från onödiga tillsatser eller konserveringsmedel, vilket ger användarna en ren och säker produkt.

Det stora värdet ligger i dess potentiella förmåga att lindra inflammation och främja ledhälsa. Många användare har rapporterat positiva effekter efter regelbunden användning, inklusive lindring från ledvärk och förbättrad rörlighet.

Kan hällas i juice eller varför inte en smoothie. Dessutom vegansk. Funkar bra enligt användare.

Ca pris: 232 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Enkelt att inta och dosera som man önskar när det är i pulverform
Nackdelar
 • Några användare kan uppleva milda biverkningar som magbesvär, särskilt om produkten tas på tom mage. 

En boswellia baserad olja för huden. Eterisk olja som fungerar antiseptiskt och antiinflammatoriskt och används ofta inom hudvård.

Healthwell PURE Boswellia Frankincense EKO är en eterisk olja framställd genom ångdestillering av Boswellia Serrata, vilket garanterar dess renhet och kvalitet. Den erbjuder många fördelar som är särskilt gynnsamma för huden.

En fin doftsättare för aromaterapi i kosmetika eller hudvård. Lätt att ta upp av huden och god doft är recensioner som användare lämnat.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Denna produkt är mycket anpassningsbar och passar alla hudtyper. Dess antiseptiska och sammandragande egenskaper gör den till en effektiv ingrediens i hudvård för att lindra torr, känslig, mogen och fet hud. Den kan också vara särskilt fördelaktig för personer med problemhy, som akne och finnar, då den verkar renande på huden.
 • Den träaktiga och kryddiga doften med inslag av citrus gör den till ett utmärkt val för aromaterapi, och många användare uppskattar den lugnande och behagliga doften.
Nackdelar
 • Beroende på personliga preferenser kan doften av produkten vara en nackdel för vissa användare. En recensent jämförde doften med spillolja, vilket visar att doftpreferenser kan variera mycket.

Baserat på kundrecensioner tycks Solgar Boswellia ge positiva resultat för många användare. Kunder rapporterar tydlig förbättring i ledrörlighet och komfort, ofta noterar effekter inom ett par veckor till en månad av regelbunden användning. En användare kommenterade specifikt den snabba effekten på smärtsamma leder, vilket indikerar att produkten kan ge omedelbar lindring för vissa individer.

Det bör dock noteras att effekten kan variera mellan individer. Medan de flesta recensioner är positiva, rapporterade en användare att trots att produkten är bra, hindrar dess pris henne från att köpa mer.

Ca pris: 342 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Vegetabiliska kapslar gör produkten lämplig för veganer och vegetarianer.
 • Positiva recensioner visar att produkten kan vara effektiv för att främja ledhälsa.
 • Boswellia har antiinflammatoriska egenskaper vilket kan bidra till förbättrad ledhälsa och komfort.
 • Innehåller en betydande mängd boswellia (350 mg per kapsel).
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva milda biverkningar som magbesvär.
  Priset kan vara för högt för vissa kunder.
Bästa boswellia

Köpguide och bäst i test Boswellia

Vad är Boswellia serrata?

Boswellia serrata är ett ämne som under längre tid har använts till allt ifrån inflammationer till ledvärk. Förr användes främst rökelser av boswellia men idag är det mer vanligt att det förekommer i olika former av kosttillskott.

Boswellia kan även gå under namnet Frankincense och är en ört som härstammar från traditionell indisk medicin; Ayurvedic. Den har traditionellt sett används för att fungera som ett lugnande medel för dina sinnen. Men med nyare forskning har det visar sig att Boswellia är en mångsidig ört som kan hjälpa till vid många olika tillstånd. 

Vad är Boswellia bra för?

Boswellia har anti-inflammatoriska syror och enzym stimulerande effekter. Detta bidrar till att Boswellia kan användas mot många olika åkommor men framför allt de som har med inflammationer och ledsmärta att göra. 

Det är viktigt att kroppen kan kämpa emot när den utsätts för olika påfrestningar såsom virussjukdomar, belastningsskador och övervikt. Genom att främja immunsystemet och motverka irritation är Boswellia ett bra val.

Ledproblem

På olika sätt är det syrorna som behandlar ledproblemen. Det görs bland annat genom att motverka inflammation och irritation. Detta leder i sin tur till minskad smärta och svullnad. Denna ört har därför blivit mycket uppskattad av personer med allmän stelhet och ledgångsreumatism.

Boswellia stimulerar även ledernas rörlighet och för patienter med brosknedbrytande sjukdomen artros är detta ett bra tillskott att använda sig av. Att kunna röra sig mer är bra när du har ledproblem eftersom det underlättar fysiska aktiviteter och viktnedgång. 

Magproblem

Boswellia har visat sig bli en populär produkt för personer som lider av inflammationssjukdomar i tarm och mage såsom exempelvis Crohns sjukdom och gastrit. 

Örten hjälper till att motverka olika former av inflammation genom att hjälpa matsmältningssystemet att fungera på bästa sätt. På så sätt lungas även upprörda tarmar. 

Huden 

I vissa hudvårdsprodukter ingår Boswellia serrata detta beror främst på dess anti-inflammatoriska effekter. Genom att smörja in irriterade hud med produkter som innehåller Boswellia kan produkten ge en lugnande effekt. Den kan även verka reparerande och motverka rynkor.  

Autoimmuna sjukdomar

När din kropps immunförsvar bekämpar en skada eller en sjukdom, skickar det iväg mängder med vita blodkroppar och andra ämnen. Detta görs för att verka läkande och för att motverka spridning. Ibland är det svårt för immunförsvaret att skicka iväg rätt mängder och ibland attackeras inte bara fienden utan även de friska cellerna. Resultatet av detta kan ge svullnader, problem med magen, infektionskänslighet med mera. 

Då kan Boswellia vara ett bra val att ta till för att kunna hjälpa immunförsvaret att hamna rätt och jämnas ut. 

Astma

Astma är en lungsjukdom som kan orsakas av olika allergier mot saker såsom födoämnen eller pollen. Boswellia har som vi nämnt en balanserad effekt på immunförsvaret och kan motverka att du får en överreaktion på dessa ämnen. Detta kan bidra till att astma attacken avvärjs eller lindras. 

Stress och oro

Man har länge använt sig av rökelse och eteriska oljor innehållande Boswellia som har en rik, söt doft. Många använder den när man vill slappna av med doften i luften eller när man mediterar. Boswellia har en skön och lugnande effekt på sinnet. 

Cancer

Det pågår studier inom cancerforskningen för att se om örten kan användas i bland annat bekämpandet av hudcancer. Boswellia tycks kunna motverka elakartade celler utan att skada de friska cellerna. Boswellia kan eventuellt även motverka en överproduktion av celler som orsakas av sjukdomen. 

Biverkningar

Boswellia är generellt sett säkert att konsumera för vuxna personer. Vissa individer har dock rapporterat om milda biverkningar som magbesvär, yrsel, diarré och halsbränna. 

Tillskottet har ännu inte studerats tillräckligt noga för att ge grönt ljus för gravida och ammande kvinnor att använda Boswellia. Det är också okänt om Boswellia kan påverka intaget av andra läkemedel.

träd som boswellia kommer från

Att tänka på när du ska köpa bästa Boswellia Serrata

Innan du väljer boswellia är det bra att titta på några punkter. Vi har samlat lite tips till dig.

 • Ditt hälsotillstånd:  Är du gravid, har du någon sjukdom, äter du mediciner?, då bör du först rådfråga en läkare innan du använder dig av Boswellia. 
 • Jämför: Lär olika recensioner om produkten du är intresserad av. Titta i bäst i test men även på användarnas betygsättning. Är majoriteten positiva är chansen stor att du med blir det. Att titta på olika jämförelser ger dig en god överblick om produkten. 
 • Innehåll: Det är alltid bra att titta på innehållsförteckningen för att se att det inte finns något ämne i som du exempelvis är allergisk mot. 
 • Dosering: Hur mycket Boswellia du bör ta beror på vilket kosttillskott som du använder. Använder du Boswellia serrata i dess naturliga form brukar ett intag på     1 000  –  1 800 mg tre gånger om dagen att användas. Det är svårt att säga en generell mängd eftersom att tillskott kan variera mycket. Vad som avgör hur mycket du bör ta är koncentrationen av boswelliasyra. Vårt råd är att börja med den rekommenderade dosen på förpackningen och se hur den fungerar för dig
handla boswellia online från vår topplista

Så utser vi bäst i test 

Som experter på kosttillskott vet vi att det finns många faktorer att överväga när man väljer det bästa boswellia-tillskottet. Boswellia, även känt som indisk frankincense, är en ört som används i Ayurvedisk medicin och är känd för sina potentiella antiinflammatoriska och smärtlindrande fördelar. Här är några av de viktigaste faktorerna vi tar hänsyn till när vi utser det bästa boswellia-tillskottet:

1. Renhet och kvalitet: Vi söker efter boswellia-tillskott som är rena, fria från onödiga fyllmedel och tillsatser och som är icke-GMO. Vi föredrar också produkter som är organiska eller vilt-skördade för att säkerställa att de är fria från bekämpningsmedel och andra skadliga kemikalier.

2. Potens och dosering: Vi jämför mängden boswellia som finns i varje portion av tillskottet. Det är också viktigt att boswellia-tillskottet innehåller en tillräckligt hög koncentration av boswellinsyror, de aktiva beståndsdelarna i boswellia, för att det ska vara effektivt.

3. Tredjepartstestning: Vi värderar högt produkter som har testats av en oberoende tredje part. Detta säkerställer att produkten innehåller vad den hävdar att den innehåller och är fri från föroreningar.

4. Prisvärdhet: Vi jämför priserna på olika boswellia-tillskott i förhållande till deras kvalitet och potens för att hitta de bästa värdena.

5. Användarrecensioner och feedback: Vi tar hänsyn till recensioner och feedback från användare för att få en bättre förståelse för hur produkterna fungerar i praktiken.

Summering av delbetyg och expertutlåtande ger våra totalbetyg som du hittar i vår topplista. Oavsett vilken Boswellia du väljer från vårt test, kommer du att få en bra produkt. 

Bilder från våra tester av Boswellia

Vanliga frågor – Boswellia

Finns det biverkningar från boswellian?

det finns mindre biverkning som vissa få personer har nämnt men detta är väldigt få. Det som de har känt är huvudvärk och mindre magproblem.

Vad är boswellia?

Boswellia är ett 6-10 meter högt träd med en tjock stam och slät, pappersartad bark och en bred och nästan platt krona. Bladen är flikiga och bladen har en tandad kant.

Vilka hälsofördelar har Boswellia?

Boswellia sägs ha antiinflammatoriska egenskaper och används ofta för att hjälpa till med tillstånd som artrit, astma och inflammatoriska tarmsjukdomar.

Hur tar man Boswellia?

Boswellia kan tas oralt i form av kapslar, tabletter eller som en vätska. Doseringen varierar beroende på tillståndet som behandlas.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av Boswellia?

Vanliga biverkningar kan innefatta magproblem som illamående, sura uppstötningar och diarré. Om dessa symptom kvarstår, bör du kontakta en läkare.

Kan jag ta Boswellia om jag är gravid eller ammar?

Det är inte helt känt om Boswellia är säkert att använda under graviditet eller amning. Det kan därför vara bäst att låta bli.

Var kan jag köpa Boswellia?

Boswellia kan köpas i hälsokostbutiker, på apotek eller online.

Sammanfattning

Boswellia har använts inom traditionell och alternativ medicin under många århundraden. Genom modern forskning har det visat sig att örten kan vara bra för mycket men framför allt till att motverka ledbesvär. 

Lider du av ledbesvär, magproblem, hudproblem eller astman kan Boswellia vara ett bra val för dig. Vi hoppas att vår guide kan hjälpa dig att välja bästa Boswellia. 

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Boswellian som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Boswellian – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa boswellia-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor: 

https://kurera.se/gurkmeja-och-boswellia-hjalper-9-av-10-med-artros/

https://ekoappen.se/vark-i-muskler-och-leder-6-naturliga-satt-till-smartlindring/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :