Bäst i Test MCT-oljan med ny Köpguide 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bäst i Test MCT-oljan med ny Köpguide 2024

Välkommen till vår sida dedikerad till den alltmer populära MCT-oljan. Om du är på jakt efter den bästa MCT-oljan att inkludera i din kost, har du kommit till rätt ställe! Inte minst om du följer en ketogen diet eller lchf.

MCT-olja har fått mycket uppmärksamhet under de senaste åren för sina många hälsofördelar, alltifrån energiförbättring till stöd för viktminskning.

För att hjälpa dig att göra det bästa köpbeslutet, har vi satt ihop en omfattande köpguide, och vi kommer även att presentera vår senaste ”bäst i test”-undersökning av MCT-oljor.

Men vad är det egentligen och vad är det bra för? I den här artikeln ska vi göra en liten recension av bästa mct-oljan och vi ska i vårt test avgöra vilken mct-olja som är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Bästa MCT oljan – Bäst i vårt test

Topplista bästa MCT-oljan

Vi har noggrant granskat Core C8 MCT Oil, en produkt som skryter med 100% kaprylsyra från kokosolja. Detta är ett kosttillskott som snabbt blivit populärt bland de som söker snabb, lättillgänglig energi utan risk för lagring som kroppsfett.

Högkvalitativ MCT olja utvunnen ur kokosolja. Snabbt verkande energi som inte lagras som fett! Ger en hjärnspark - bättre än energidryck - är några av alla de positiva omdömen som användare skriver. 

Användarrecensioner för Core C8 MCT Oil är övervägande positiva. Annette skriver att det är "Bästa oljan i kaffet", medan Ove kallar det för "Toppen". Kim tycker att den är "Nyttig", trots att han inte ännu har börjat använda den.

Efter att ha jämfört Core C8 MCT Oil med andra liknande produkter på marknaden, har vi funnit att det erbjuder en högre renhet och kvalitet. Med sin 100% kaprylsyra har det visat sig vara mer effektivt för snabb energi. Dessutom har det en bredare användbarhet och kan enkelt integreras i den dagliga kosten. Dessa faktorer, tillsammans med de positiva användarrecensionerna, gör Core C8 MCT Oil till vår "bäst i test" inom MCT-oljor.

Ca pris: 249 kr

 

Fördelar
 • Snabb Energi: Core C8 MCT Oil erbjuder snabb energi till kroppen som inte lagras som fett. Denna egenskap gör den idealisk för personer som tränar mycket eller följer en diet.
 • Stödjer Tarmhälsa: Kaprylsyra har visat sig gynna tillväxten av goda tarmbakterier, vilket hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora.
 • Flexibilitet: Oljan kan lätt blandas i kaffe eller te, vilket ger ett enkelt sätt att införliva detta tillskott i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Smak: En del användare kan tycka att smaken är mindre attraktiv. Detta kan dock lätt lösas genom att blanda oljan med andra livsmedel eller drycker.

Närokällan C8 MCT-olja är en högkvalitativ MCT-olja som utmärker sig med sin rena, standardiserade kaprylsyra (C8) innehåll och en mångsidig användning. Den är särskilt populär bland individer som följer ketogen kost och de som söker en snabb och hållbar energikälla.

Kan ge positiva effekter för energi, fettförbränning och mental kapacitet. Använd i exempelvis smoothies, shakes, kaffe eller sallader. Utvunnen ur kokos men har ingen smak, många fina omdömen.

Ca pris: 249 kr

 

Fördelar
 • Kvalitet och renhet: Denna MCT-olja håller mycket hög kvalitet och renhet, med en specifik standardisering för C8 kaprylsyra.
 • Mångsidig användning: Närokällan C8 MCT-olja kan användas i en rad olika maträtter och drycker, från kaffe och te till smoothies och bakverk, vilket gör den till ett utmärkt, energirikt tillskott till din kost.
 • Keto-vänlig: För dem som följer en ketogen kost är denna MCT-olja ett utmärkt val. Det är en snabb och hållbar energikälla som stöder ketogen metabolisk tillstånd.
Nackdelar
 • Pris: Några användare kanske tycker att priset är något högt, men givet produktens höga renhet och kvalitet, anser vi att det är värt investeringen.

The Friendly Fat Company C8 MCT-pulver är ett näringsrikt pulver baserat på kaprylsyra (C8) och berikat med prebiotiskt akaciafiber. Detta MCT-pulver erbjuder en bekväm energikälla och kan lätt tillsättas till din dryck, men åsikterna om produkten varierar bland användarna.

Ca pris: 299 kr

 

Fördelar
 • Prebiotiskt innehåll: Akaciafibern i detta MCT-pulver bidrar till en hälsosam tarmflora, vilket är en stor fördel för din allmänna hälsa.
 • Bekväm energikälla: Detta pulver erbjuder en snabb och långvarig energikälla, vilket kan vara användbart för de dagar när du behöver extra bränsle.
 • Smakalternativ: Produkten finns i två smaker, naturlig och choklad, vilket ger dig flexibilitet att anpassa ditt intag efter dina smakpreferenser.
Nackdelar
 • Löslighet: Enligt några användare löser sig pulvret inte så bra i drycker, vilket kan påverka upplevelsen av produkten.
 • Smak: Även om det finns två smakalternativ, kan smaken av produkten vara subjektiv och kanske inte tilltalar alla användare.

Body Science Pure MCT Oil är ett 100% MCT-oljekosttillskott, utvunnet uteslutande från kokosolja. Med en fördelning av 60% kapryl och 40% kaprin, passar denna MCT-olja perfekt för den som söker ett energitillskott i samband med kost eller träning.

Ca pris: 190 kr

 

Fördelar
 • Hög kvalitet: Med sin 60% kapryl och 40% kaprin sammansättning, ger Body Science Pure MCT Oil snabb energi och stöd till din diet.
Nackdelar
 • Flaskdesign: Många kunder har rapporterat om olja som rinner från flaskan, vilket gör att flaskan blir kladdig. Detta kan vara något obekvämt för användare.
bästa mct oljan just nu

Köpguide för MCT-olja

Vad är mct-olja?

MCT-olja är en fettsyra som är av typen triglycerider. Det är en form av fleromättat fett, och sägs ha en hel del bra effekter på hälsan!

På senare år har forskningen visat att fleromättade fetter är något som vi behöver få i oss varje dag för att må så bra som möjligt och då är ett tillskott av MCT-olja perfekt.

MCT-olja görs oftast av kokosolja och det finns fyra olika typer av mct-fettsyror. De vanligaste är C6 (kapronsyra) och C8 (kaprylsyra) och det är de här två som används i MCT-olja. De två andra är C10 (kaprinsyra) och C12 (laurinsyra).

Vissa produkter görs även av palmolja, men framställningen av de här produkterna är inte så miljövänliga. Därför rekommenderas det att man försöker hitta produkter utan palmolja.

MCT-olja kan man köpa som pulver eller olja. Man kan ta det som det är eller blanda i till exempel kaffet.

De positiva hälsoeffekter man kan få av MCT-olja är:

 • De kognitiva funktionerna blir bättre
 • Man minskar risken för hjärt och kärlsjukdom
 • Hjälper till att balansera tarmfloran
 • Stärker immunförsvaret
 • Fettförbränningen ökar

Det låter ganska bra eller hur? Men vilken MCT-olja ska man då köpa? Och vad ska man tänka på? Det ska vi reda ut nu!

energi mct olja

Vilken mct-olja är bäst?

När man väl har bestämt sig för att man vill testa MCT-olja så vill man såklart ha den bästa! Men hur avgör man det då?

Jo det finns några saker man ska tänka på innan man köper sin olja:

 • Hur ren ska oljan vara?

Den mest effektiva oljan innehåller bara kaprylsyra (C8), så kika på innehållsförteckningen för att ta reda på hur stor mängd av C8 det finns.

 • Spelar det någon roll om den innehåller palmolja?

Att undvika palmolja är det mest miljövänliga alternativet, men valet är såklart ditt.

 • Hur mycket får den kosta?

Ju renare olja, desto högre blir priset. Så det här är något man måste ta ställning till.

Var kan jag köpa mct-olja?

MCT-olja kan man köpa på olika hälsokostbutiker eller butiker som säljer kosttillskott både online och i fysisk butik.

Här i vårt test kan du hitta många ställen att beställa MCT-olja från och det direkt hem till din brevlåda!

Vad kostar det?

Det finns många olika prisklasser du kan välja på när du vill hitta den bästa MCT-oljan. Det beror på storlek på förpackning, kvalitet och oljans renhet. Men räkna med att ge runt 2-300 kronor för en med bra kvalitet.

Oavsett vilken produkt du väljer är vi säkra på att du kommer att hitta den bästa MCT-oljan både för dig och din plånbok!

mct olja från kokos

Bäst i test MCT-olja

om experter på området har vi på [ditt företags namn] identifierat flera viktiga faktorer som bör beaktas när man ska utse den bästa MCT-oljan. Dessa faktorer hjälper till att säkerställa att produkten är av högsta kvalitet, ger önskade fördelar och passar de individuella behoven hos dem som använder den.

 1. Källa till oljan: Det är viktigt att undersöka var MCT-oljan kommer ifrån. De bästa MCT-oljorna är ofta härledda från kokosolja, men vissa kan komma från palmolja. För hållbarhetens skull kan det vara bäst att välja en produkt som är härledd från kokosolja, då palmolja kan vara förknippad med miljöskadliga praktiker.
 2. Innehåll: Kontrollera vilken typ av MCTs som ingår i produkten. Det finns fyra typer av MCTs (C6, C8, C10 och C12) och de har olika fördelar. Många experter anser att C8 (kaprylsyra) och C10 (kaprinsyra) ger mest fördelar.
 3. Renhet: Ren MCT-olja bör inte innehålla tillsatser, fyllmedel eller konstgjorda ingredienser. Läs etiketterna noggrant för att försäkra dig om att du köper en ren produkt.
 4. Tillverkningsprocess: Kallpressade oljor tenderar att behålla mer näringsämnen jämfört med oljor som har genomgått mer intensiv värmebehandling. Det kan också vara fördelaktigt att välja en olja som har genomgått en fraktionerad destillationsprocess för att skapa en renare MCT-olja.
 5. Förpackning: MCT-olja bör förvaras i en mörk flaska för att skydda den från ljus och bevara dess kvalitet. Plastflaskor kan innehålla skadliga kemikalier som kan läcka ut i oljan, så glasflaskor är att föredra.
 6. Pris: Kostnaden för MCT-olja kan variera mycket. Medan det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, kommer ofta kvalitetsprodukter att kosta lite mer.
 7. Kundrecensioner: Omdömen och recensioner från andra kunder kan ge en inblick i produktens effektivitet och kvalitet.
 8. Certifieringar: Ekologiska och non-GMO-certifieringar kan bidra till att säkerställa att produkten är fri från skadliga kemikalier och genetiskt modifierade ingredienser.

Vi utför alltid grundlig forskning och tester för att säkerställa att de produkter vi rekommenderar uppfyller dessa kriterier.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en MCT-olja som passar just dina behov!

Bilder från våra tester:

Här hittar du vår topplista över bästa mct-oljan.

Några korta vanliga frågor – MCT-olja

Var kan jag köpa MCT olja?

Online, i de butiker som vi föreslår eller i hälsokostbutiker.

Finns det några biverkningar av att ta MCT olja?

Den enda risken vi har kunnat hitta i vår genomgång är att vid stora doser så kan man få problem med magen. Men så länge man håller sig till rimliga doser så ska det inte finnas några risker!

Vad är MCT olja?

MCT olja står för Medium-Chain Triglycerides, vilket är en typ av mättat fett som är lättare att smälta och absorbera jämfört med långkedjiga triglycerider. Det förekommer naturligt i vissa livsmedel, som kokosolja.

Vad är fördelarna med att använda MCT olja?

MCT olja kan ge snabb energi, eftersom den snabbt omvandlas till ketoner i levern. Det är också känt för att stödja viktminskning och hjärnhälsa.

Hur kan jag använda MCT olja?

MCT olja kan tillsättas till smoothies, kaffe, salladsdressingar eller tas som ett kosttillskott.

Är all MCT olja densamma?

Nej, MCT olja kan variera i kvalitet och innehåll beroende på källa och extraktionsmetod. Det är bäst att välja en olja som är ren, organisk och utan tillsatser.

Sammanfattning

MCT-olja är en fettsyra som är av typen triglycerider, ett fleromättat fett som forskning idag visar att vi människor behöver få i oss lite av varje dag.

MCT-olja kan förbättra den kognitiva funktionen, öka fettförbränningen, stärka immunförsvaret och balansera tarmfloran. Det ska också minska risken för att få problem med hjärta och blodkärl.

Den bästa MCT-oljan innehåller bara fettsyran kaprylsyra och är gjord på kokosolja. Det finns även blandningar av olika fettsyror och innehåll av palmolja i vissa produkter.

Om man tar för stora doser av MCT-olja kan man bli dålig i magen, men annars finns det inga andra kända risker.

EgenskapBeskrivning
Vad är MCT-olja?MCT står för ”medium chain triglycerides” eller medelkedjiga triglycerider. Det är en typ av fett som kroppen kan använda snabbare än långkedjiga fettsyror.
Källor till MCT-oljaMCT-olja kan utvinnas från flera källor, men de vanligaste är kokosolja och palmkärnolja.
AnvändningsområdenMCT-olja används ofta som ett tillskott för energi, viktminskning och för att stödja ketogen kost. Det kan även användas i matlagning, eller som en del i ”bulletproof” kaffe.
HälsofördelarMCT-olja kan hjälpa till att öka energi, stödja viktminskning, förbättra fettförbränning, främja mättnad och stödja kognitiv funktion.
BiverkningarI vissa fall kan MCT-olja orsaka magbesvär, speciellt när man börjar använda den. Det är bäst att börja med en liten dos och gradvis öka.
DoseringDosering kan variera beroende på individuella behov och tolerans, men en vanlig startdos är 1 tesked per dag, ökande upp till 1-3 matskedar per dag.
FörvaringMCT-olja bör förvaras i en sval, torr plats borta från direkt solljus. Den behöver inte förvaras i kylskåp.

Här kommer vår sammanfattade topplista med dem bästa MCT oljorna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Topplista MCT oljan – Slutsats de bästa enligt ossKällor

https://www.mmsports.se/blogg/varfor-mct-olja/

https://www.mctolja.se/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :