Q10 Bäst i Test & Köpguide 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Q10 Bäst i Test & Köpguide 2024

Välkommen till vår omfattande köpguide och bäst i test-recension av de bästa Q10-tillskotten på marknaden! Q10, även känd som coenzym Q10, är en viktig molekyl som kroppen naturligt producerar, och spelar en central roll i cellernas energiproduktion. Med åldern kan kroppens egen produktion av Q10 minska, vilket gör tillskott ett populärt alternativ för att stödja cellernas hälsa och energi.

I denna köpguide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Q10-tillskott: från hur de fungerar till de mest betrodda varumärkena och produkterna. Vi har testat och jämfört de bästa tillskotten för att hjälpa dig att göra det bästa valet för din hälsa och dina behov, Q10 bäst i test helt enkelt.

Oavsett om du är ny till Q10-tillskott eller om du är på jakt efter att uppgradera ditt nuvarande tillskott, kommer vår guide att ge dig den information du behöver för att göra ett välgrundat val. Så låt oss dyka rakt in i världen av Q10-tillskott och se vilka produkter som har imponerat oss mest!

Sidan innehåller annonser

Prokosts Bästa Q10 tillskott [datetoday]

Topplista Bäst i Test Q10

Healthwell Q10 200 är ett högdoserat koenzym Q10-kosttillskott som utmärker sig med sin starka antioxidativa kapacitet och dess naturliga förekomst i vitala organ som hjärta och hjärna. Det är ett idealiskt val för individer som önskar att förstärka sitt intag av Q10 på en säker och effektiv sätt.

Q10 finns naturligt i vitala organ som hjärnan och hjärtat, och detta tillskott är utformat för att stödja dessa organ och bidra till en sund hälsa. Den potenta antioxidativa egenskapen hos Q10 gör det till en viktig komponent i kampen mot fria radikaler, vilket bidrar till en övergripande förbättring av välbefinnandet.

Användarrecensioner för Healthwell Q10 200 har varit mycket positiva. Många användare rapporterar en ökad energinivå, som Tuula och Glenn, och en minskning av smärta relaterad till användning av statiner, som Ann-charlott. Kundservice och produktkvalitet har också blivit rosade, vilket framgår av Carlos recension.

Sammanfattningsvis så blir detta vår testvinnare, med dess höga dos, starka antioxidativa kapacitet, fördelar för hjärtat och hjärnan, positiva användarfeedback och växtbaserade ingredienser, är Healthwell Q10 200 ett överlägset val för koenzym Q10-tillskott.

PRIS: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Många användare som söker högdoserade tillskott kommer att finna att detta passar deras behov perfekt. Kapslarna är också lätt att dosera, med en per dag, företrädesvis tillsammans med en måltid för att maximera absorptionen, då Q10 är fettlösligt.
 • Veganvänlig
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Inga direkta
Ubiqinon Q10 coenzym

Ubiqinon Q10 coenzym

PRIS/PORTION: 8,65 kr
Q10/PORTION: 200 mg

Typ: Kapslar

Lamberts Koenzym Q10 200mg kosttillskott är ett högkvalitativt Q10-tillskott med en imponerande koncentration av aktiv ingrediens. Dess oljebaserade formel gör det lättare att absorberas, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som söker att stödja deras allmänna hälsa och välbefinnande. Blir rätt dyr produkt per dag.

Enligt användarrecensioner, har många upplevt positiva hälsoeffekter efter att ha tagit Lamberts Q10. Dessa inkluderar ökad energi, bättre hjärtfunktion och förbättrad allmän hälsa. Detta bekräftar vad vi redan vet om fördelarna med Q10.

Ca pris: 519 kr

Fördelar
 • En stor fördel med Lamberts Q10 är att det levereras i en oljebaserad form. Detta gör att Q10 kan absorberas lättare och snabbare i kroppen jämfört med andra former. Detta innebär att du snabbare kan dra nytta av alla de fördelar som Q10 har att erbjuda.
 • Vi uppskattar också att kapslarna är lätta att svälja, vilket gör att även personer med svårigheter att svälja stora tabletter kan ta detta kosttillskott. Dessutom innehåller kapslarna ingen stärkelse, vilket gör dem lämpliga för de med dietrestriktioner.
Nackdelar
 •  Även om Lamberts Q10 är lätt att svälja, kan vissa användare uppleva magbesvär, särskilt om de tar kosttillskottet på fastande mage. För att undvika detta rekommenderar vi att ta kosttillskottet i samband med en måltid.
 • Dessutom, även om Lamberts Q10 är starkt koncentrerat, kan det vara dyrt för vissa konsumenter, särskilt om man tar det dagligen. 

Pharma Nord Bio-Qinon Q10 är ett kosttillskott av hög kvalitet som innehåller lättupptagligt koenzym Q10, vilket är känt för att stödja energiproduktionen i kroppen.

Med sin unika formel upplöst i vegetabilisk olja och kombinationen av Q10 och riboflavin, utmärker sig detta tillskott som ett kraftfullt verktyg för att bekämpa trötthet och utmattning, samtidigt som det främjar normal energiomsättning. Recensioner från användare pekar på en överväldigande positiv respons, med många som rapporterar ökad energi och allmänt välbefinnande.

Användare av Pharma Nord Bio-Qinon Q10 är överlag mycket positiva till produkten. Många rapporterar att de känner sig piggare och mer alerta, med förbättrad energinivå och minskad trötthet. En del användare har även märkt positiva effekter på tandköttet, vilket antyder att fördelarna med detta tillskott kan sträcka sig bortom energiproduktionen.

På grund av dess högkvalitativa och lättupptagliga formel, dess förmåga att stödja energiproduktionen och dess antioxidantegenskaper, utser vi Pharma Nord Bio-Qinon Q10 till "Bäst i test" bland Q10-tillskott. Trots några mindre nackdelar, som dess fettlöslighet och priset, är den positiva responsen från användare och dess övergripande förmåga att främja hälsa och välbefinnande imponerande.

Detta tillskott passar perfekt för de som söker ett effektivt sätt att stödja sin energiproduktion, minska trötthet och skydda sina celler mot oxidativ stress.

Ca pris: 305 kr

Fördelar
 • Lättupptagligt: Koenzymet Q10 i denna produkt är upplöst i vegetabilisk olja, vilket gör det lättupptagligt för kroppen. Detta ökar effektiviteten och säkerställer att användare får maximala fördelar.
 • Stödjer energiproduktion: Med både Q10 och riboflavin i sin formel stödjer Bio-Qinon Q10 normal energiomsättning, vilket hjälper till att bekämpa trötthet och utmattning.

Nackdelar
 • Fettlöslighet: Q10 är fettlösligt, vilket innebär att det kräver en liten mängd fett för att kunna absorberas effektivt av kroppen. Detta kan göra det mindre lämpligt för personer med vissa kostbegränsningar.
 • Priset: Pharma Nord Bio-Qinon Q10 ligger i det högre prissegmentet jämfört med andra Q10-tillskott på marknaden.

Selen – Q10 – Vitamin E från Närokällan är ett prisvärt och högkvalitativt tillskott som kombinerar tre viktiga antioxidanter för att stödja en god hälsa. Efter att ha jämfört flera produkter på marknaden, har vi valt denna som bäst i test för bästa selen tillskott tack vare dess balanserade innehåll, positiva användarrecensioner och pålitliga källa.

Kombinationsprodukt som ger extra boost. Vitamin E i kombination med Q10 och selen, minskar stressen i cellerna och fungerar som antioxidant. Bästa kombination som bör testas!

PRIS: 449 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Balanserat innehåll – Selen – Q10 – Vitamin E har en välbalanserad mängd av varje antioxidant. Det innebär att du får en optimal dos av varje näringsämne för att stödja din hälsa.
 • Positiva användarrecensioner – Användare som har provat detta tillskott rapporterar att de upplever ökad energi, förbättrad hud och naglar samt en känsla av ökat välbefinnande.
 • Pålitlig källa – Närokällan är känt för sina högkvalitativa produkter och strikta kvalitetskontroller, vilket ger oss förtroende för att rekommendera detta tillskott.
 • Priset – Selen – Q10 – Vitamin E från Närokällan är prisvärt jämfört med andra produkter på marknaden
Nackdelar
 • Priset – Medan Selen – Q10 – Vitamin E från Närokällan är prisvärt jämfört med andra produkter på marknaden
 • Kapselstorlek – Vissa användare har rapporterat att kapslarna kan vara lite stora och svåra att svälja. Detta kan vara en nackdel för de som har svårigheter att svälja större piller.

Fler produkter hittar du här

formel för q10

Olika preparat och vår testvinnare i bäst i test

Det finns en mängd olika Q10 preparat på marknaden. Det finns både som tabletter och gelkapslar. Gelkapslar är de som oftast rekommenderas eftersom Q10 är fettlösligt och i gelkapslarna innehåller Q10 upplöst i fett. Det gör att kroppen enkelt kan ta upp ämnet och transportera det dit där det behövs som bäst.

För att göra ett informativt och rättvist test så tog vi dessa steg:

1. Utvalda Produkter: Vi samlade ett stort antal Q10-tillskott från olika tillverkare och försäljare. Vi såg till att produkterna vi valde representerade olika prisklasser, former (kapslar, tabletter, etc.), och doser.

2. Kriterier: Vi definierade tydliga kriterier för att bedöma produkterna. Några av de faktorer vi tog hänsyn till var:

 • Pris: Vi jämförde kostnaden per dos, inte bara priset på förpackningen.
 • Kvalitet: Vi undersökte produktens renhet, vilket inkluderar att leta efter oönskade tillsatser och fyllnadsmedel.
 • Biotillgänglighet: Hur lätt absorberar kroppen Q10 från produkten? Bättre absorption innebär mer effektivitet.
 • Märkningsklarhet: Är det tydligt hur mycket Q10 som finns i varje dos? Är andra ingredienser och allergener tydligt listade?
 • Kundrecensioner: Vad säger tidigare kunder om produkten? Är det generellt positiva omdömen?

3. Bedömning: Vi gick sedan igenom produkterna enligt våra kriterier. Vi sammanställde våra resultat i en tabell för att tydligt jämföra dem.

4. Analys och Slutsats: Baseras på våra testresultat, drog vi slutsatser om vilket Q10-tillskott som var bäst i test. Vi rekommenderade den produkt som erbjöd bäst värde för pengarna, vilket innebar att den uppfyllde eller överträffade våra kvalitetsstandarder till ett rimligt pris.

tillskottsbibeln testar q10
Test av Q10

Kom ihåg att det bästa tillskottet för en individ kan variera beroende på deras specifika behov och budget.

Resultatet hittar du här.

Vanliga korta frågor och svar om Q10

Vad hjälper Q10?

Forskning har visat att Q10 kan hjälpa till att stödja hjärtat, förbättra energinivåerna och minska effekterna av oxidativ stress. Vissa studier har även visat att Q10 kan lindra symptom hos personer med neurodegenerativa sjukdomar.

Hur mycket Q10 ska man ta per dag?

Doserna varierar från 100 till 600 mg per dag – den optimala dosen brukar ligga runt 200 mg.

Vilken mat innehåller Q10

Fet fisk och broccoli är två bra källor för Q10.

Vad är Q10?

Q10, även känt som Coenzym Q10 eller Ubiquinon, är ett ämne som naturligt produceras i kroppen. Det finns i varje cell och är nödvändigt för cellernas energiproduktion och för att skydda cellerna mot skador från fria radikaler.

Varför ska jag ta Q10 som kosttillskott?

Q10-produktionen i kroppen minskar med åldern, vilket kan leda till lägre energinivåer och ökad risk för olika hälsoproblem. Kosttillskott med Q10 kan hjälpa till att upprätthålla lämpliga Q10-nivåer i kroppen.

Finns det några biverkningar av Q10?

Q10 tolereras överlag väl, men som med alla kosttillskott kan det finnas potentiella biverkningar. Dessa kan inkludera illamående, halsbränna, diarré och huvudvärk. Om du har någon medicinsk sjukdom, eller tar någon medicin, bör du prata med din läkare innan du börjar ta Q10.

Sammanfattning 

Q10 är ett ämne som tillverkas i levern. Det hjälper kroppens celler i framförallt musklerna och hjärtat att göra energi av den mat vi äter. Med för lite i kroppen upplever många att de blir trötta och orkeslösa. Många känner sig också trötta i huvudet.

Q10 är fettlösligt och för att vi ska kunna ta upp det ur maten vi äter behöver vi också få i oss fett. Därför är det vanligt att veganer och vegetarianer får brist. Fet fisk, jordnötter, morötter och broccoli är några matvaror som är rika på Q10. Det är så gott som omöjligt att överdosera eftersom överskottet lämnar kroppen med urinen. Q10 är också en kraftig antioxidant som kan hjälpa till att stoppa kolesterol från att fastna på insidan av kärlväggarna.


Prokosts Slutsats Bästa Q10 -tillskotten [datetoday]

Källor

www.livsmedelsverket.se

https://www.fass.se/LIF/startpage

https://apotea.se

https://sv.wikipedia.org/wiki/Koenzym_Q10

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :