Bästa Rosenroten 2024 » Köpguide & Bäst i test!

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Rosenroten 2024 » Köpguide & Bäst i test!

I perioder av mycket stress och med brist på energi så önskar man ju verkligen att det fanns något att ta till för att bli lugnare och piggare. Och det finns det, nämligen rosenrot! » Köpguide & Bäst i test!

I den här artikeln ska vi berätta om bästa rosenroten och dess egenskaper och göra en liten recension av rosenrotprodukter. Vi ska också avgöra topplistan – rosenrot bäst i test – enligt våra kriterier!

Bästa Rosenroten – Snabblistan

Bäst i test lista med de bästa rosenrot produkterna

Bäst i test
Healthwell rosenrot extrakt

Healthwell rosenrot extrakt

PRIS/KAPSEL : 1,98 kr
ROSENROT/KAPSEL: 450 mg

Healthwell Rosenrot Extrakt har fastställt sig som ett toppval för dem som söker ett naturligt, högdoserat tillskott för att hantera stress och trötthet.

Dess adaptogena egenskaper, höga dosering av rosenrotsextrakt och tillägg av pantotensyra (B5-vitamin) för mental prestation gör den till en utmärkt lösning för att stärka kroppens motståndskraft och anpassningsförmåga.

Övergripande är användarnas feedback mycket positiv. Användare uppskattar speciellt hur produkten har hjälpt dem att hantera stress och förbättra deras energinivåer. Vissa rapporterar att de inte märker någon skillnad, vilket pekar på att individuella reaktioner kan variera.

Vi har valt Healthwell Rosenrot Extrakt som bäst i test på grund av dess överlägsna kvalitet, innehåll och positiva användarrecensioner.

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Den innehåller en hög dos av standardiserat rosenrotsextrakt, som garanterar att du får ett konsekvent intag av de aktiva ämnena rosaviner och salidrosider.
 • Tillsatsen av pantotensyra (B5-vitamin) är ett smart drag som hjälper till att stödja mental prestation.
 • Användarna har betonat att de upplever förbättrad energi, minskad trötthet och förbättrat fokus efter att ha tagit Healthwell Rosenrot Extrakt. Många nämner att de känner sig piggare under dagen och upplever mindre stress.
Nackdelar
 • Vissa användare rapporterar att de inte märkte någon märkbar effekt. Detta visar att resultat kan variera mellan olika individer.
 • En del användare upplever svårigheter att somna vid intag sent på kvällen, vilket innebär att det kan vara bäst att ta detta tillskott tidigt på dagen för att undvika eventuella sömnproblem.

Elexir Rosenrot är ett kosttillskott som är baserat på ett högkoncentrerat extrakt av rosenrot. Detta kosttillskott innehåller också pantotensyra (vitamin B5), vilket bidrar till att upprätthålla normal mental prestation samt minska trötthet och utmattning. Dessutom innehåller Elexir Rosenrot det patenterade svartpepparextraktet Bioperine, som är känt för att öka biotillgängligheten av andra ingredienser, vilket innebär att kroppen kan absorbera dem mer effektivt.

Ca pris: 132 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Prisvärd

Nackdelar

-

Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver är ett 100 gram kosttillskott som innehåller rosenrot, en ört som traditionellt har använts i länder som Island, Norge, Sverige och Ryssland som en energiöka. Denna produkt är ekologisk, vilket betyder att den är fri från pesticider och andra kemikalier som ofta används i konventionellt jordbruk. Är helt ekologiskt, naturligt utan tillsatser.

Ca pris: 139 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Pulverform så att du kan dosera hur du vill.
Nackdelar

-

Vi på expertpanelen har noga granskat Body Science Rhodiola Rosea, ett högkoncentrerat rosenrotkosttillskott berikat med svartpeppar för optimalt upptag. Med sina 750 mg högdoserade rosenrot per kapsel och dess adaptogena egenskaper utmärker sig detta kosttillskott.

Fina betyg av användare, det enda som vissa anser vara negativt är att kapslarna innehåller gelatin - den är alltså inte vegansk.

Användarna är i stort sett mycket nöjda med Body Science Rosenrot. Många rapporterar att de märker en ökad energi, koncentration och mental klarhet, vilket gör att de känner sig mer fokuserade både i träning och studier. Vissa användare rapporterar att produkten har hjälpt dem att reglera sin menstruationscykel och att de har upplevt ökad sexlust. En recensent som lider av en hjärtåkomma berättar att han har använt produkten i flera år utan problem.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de mest framträdande fördelarna med Body Science Rosenrot är dess höga koncentration av rosenrot - 750 mg per kapsel. Detta är betydligt mer än vad många andra liknande produkter på marknaden erbjuder. Rosenrot är känd för att bidra till ökad styrka, uthållighet, normal blodcirkulation och mental funktion, vilket gör denna produkt till ett effektivt tillskott för både kropp och sinne.
 • Produkten är också berikad med svartpeppar, vilket har visat sig öka upptaget och effekten av örtextrakt och näringsämnen. Detta innebär att användaren får maximal nytta av varje dos.
Nackdelar
 • Trots dess många fördelar har Body Science Rosenrot några nackdelar. En av dem är att kapslarna är tillverkade av bovint gelatin, vilket gör produkten olämplig för vegetarianer och veganer. 
Bästa rosenrot en fetbladig växt

Köpguide Rosenrot

Vad är rosenrot?

Rosenrot har en lång historia som ett medel för mer välbefinnande. Det är en fetbladsväxt som trivs på torra, karga platser och växer i Asien, USA och i norra Europa.

Man säger att rosenrot är en så kallad adaptogen och med det menar man att växten kan hjälpa kroppen att anpassa sig vid olika påfrestningar, både fysiska och mentala.

Vad kan rosenrot göra för din hälsa?

Ett tillskott av rosenrot har en hel del positiva effekter för din kropp:

 • Ger ökad kognitiv förmåga. Ska du ha ett viktigt möte eller skriva ett svårt prov? Ta rosenrot några timmar innan så kommer du känna dig mer skärpt!
 • Dämpa och lindra stress. Bara efter några dagar efter att du börjat äta rosenrot visar studier att du kan känna dig lugnare och mindre orolig!
 • Sänka ditt blodsocker. Det finns tydliga tecken på att rosenrot kan hjälpa till att reglera dina blodsockernivåer.
 • Motverka trötthet. Om du ofta känner dig trött kan ett intag av rosenrot hjälpa dig att bli piggare inom bara någon vecka.
 • Ökad uthållighet.  Att ta rosenrot några timmar innan ett träningspass kan hjälpa dig att orka med längre och intensivare träning.

För att vara säker på att man kan få de här effekterna så är den rekommenderade doseringen 200-600 mg, beroende på vilka problem du har.

Många positiva effekter alltså! Men som med andra kosttillskott så kan det finnas vissa biverkningar. De ska vi kolla på nu!

utökad uthållighet med rosenrot

Finns det några risker med att ta rosenrot?

Kosttillskott är för det mesta helt ofarliga och har eventuellt väldigt milda biverkningar, men man ska alltid kolla upp det innan! Så hur ligger det då till när det gäller rosenrot?

I de studier som vi har tittat på visar inga jätteallvarliga biverkningar av rosenrot. Det känns ändå viktigt att ta upp de indikationer som finns i forskningen:

 • Försämring av autoimmuna sjukdomar. Man har sett att rosenrot skulle kunna förvärra autoimmuna sjukdomar som till exempel MS.
 • Kan ge stor sänkning av blodsockret. Det här är väldigt negativt för diabetiker då det kan bli svårt att reglera blodsockret på ett säkert sätt.
 • Kan sänka blodtrycket för mycket. De som redan har ganska lågt blodtryck kan få större problem med det av att äta rosenrot.
 • Sömnproblem. Det verkar vara väldigt sällsynt, men vissa personer kan uppleva att de får svårare att somna om det äter rosenrot.

Vår undersökning visar som sagt att det trots det här är det ganska ovanligt med biverkningar av rosenrot och det anses vara ett tryggt och säkert kosttillskott. Vi tycker att det definitivt kan vara värt att testa det!

Var får jag tag på rosenrot?

Om du har bestämt dig för att testa vad rosenrot kan göra för dig ska du leta reda på butiker som säljer hälsokost eller apotek. För här finns rosenrot att köpa!

Här i vårt bäst i test kan du hitta många olika rosenrotsprodukter, som du med fördel kan beställa hem direkt i din brevlåda!

Priset på rosenrot

Rosenrot går att få tag på relativt billigt, men finns också dyrare produkter. Vad det kostar beror på vilken typ av produkt och storlek på förpackning.

 Vi har hittat priser från ca 40 kr till ca 400 kr.

Vi tror i alla fall att du kommer att hitta den bästa rosenroten för dig, som både passar dina behov och den prisklass du vill ha!

bästa pris på rosenrot online

Vanliga frågor – Rosenrot

Kan rosenrot motverka trötthet?

Ja det kan den göra, i längden har rosenrot visats ha positiv effekt.

Är rosenrot farligt?

Rosenrot är inte farligt så länge du håller dig till den rekommenderade dagliga dosen (100-600 mg rosenrot per dag). Överskrider du intaget av rosenrot något kolossalt kommer du att kunna uppleva biverkningar som ökad salivutsöndring, oro, rastlöshet, sömnproblem eller illamående.

Hur tillverkar man rosenrotprodukter?

För medicin är det den tjocka rotstammen som används, medan det är de gröna ovanjordsdelarna som i första hand används till mat.

Vad är rosenrot bra för?

Rosenrot har visat sig kunna bidra till att minska trötthet och utmattning, öka mental prestanda och uthållighet, och det kan även ha positiva effekter på humöret.

Hur mycket rosenrot bör man ta per dag?

Doseringen kan variera beroende på individens hälsa och andra faktorer, men en allmän dos är ofta mellan 200-600 mg per dag.

Kan rosenrot interagera med andra läkemedel?

Rosenrot kan potentiellt interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande mediciner och antidepressiva.

Rosenrot bäst i test

Här kan du se vår topplista och vilken rosenrot som vi har utsett till vinnaren i vårt bäst i test – bästa rosenroten!

I vår undersökning av rosenrot har vi kollat på en massa olika faktorer för att avgöra vilken vi tycker passar för titeln bäst i test! Kvalitet, pris och kvantitet är exempel på faktorer som har hjälpt oss att avgöra det.

Vi tar även del av de tester andra gör samt användarbetyg, recensioner och tillverkarnas beskrivningar. Allt för att du ska slippa göra jobbet.

Sammanfattning

Rosenrot är en fetbladsväxt med historiskt dokumenterade effekter på till exempel trötthet och stress.

Rosenrot kan hjälpa till med att minska stress, öka din kognitiva förmåga, minska blodtrycket och öka din uthållighet i stressande situationer.

Den rekommenderade dosen är 200-600 mg per dag.

Även om det verkar vara ovanligt så finns det indikationer på att rosenrot kan ge vissa biverkningar som till exempel svårigheter att reglera blodsockret och försämring av autoimmuna sjukdomar.

Har man naturligt lågt blodtryck eller diabetes bör man prata med sin läkare innan börjar äta rosenrot.

Rosenrot finns i butiker som säljer hälsokost och på apotek i olika styrkor och produkter.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa rosenroten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Rosenrot – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa rosenrot-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

http://www.tidningenhalsa.se/-/rosenrot-roten-som-gor-dig-pigg-och-glad/

https://www.lakemedelsvarlden.se-/mirakelrotter-eller-bluff/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :