Bästa Spirulina Köpguide & Bäst i Test 2023

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Spirulina Köpguide & Bäst i Test 2023

Många nyttiga hälsobomber finns i havet, och visste du att det finns en alg som är en riktig boost för ditt välbefinnande och mående? Det vi pratar om är den fantastiska blåalgen spirulina! Den anses vara en av de bästa och mest näringstäta livsmedlen i världen.

I den här artikeln kommer du att få en liten recension om vad bästa spirulina är och vad den kan göra för dig, plus att du får veta vilken vi anser vara Spirulina bäst i test!

Bästa Spirulina – Bäst i vårt test – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

5 Topplista bästa spirulina

Bäst i Test
Spirulina Kapslar Eko

Spirulina Kapslar Eko

MÄNGD: 200 Kapslar
PRIS/PORTION: 2,16 kr

Healthwell Spirulina Kapslar EKO levererar ett tätt paket av näringsämnen, inklusive proteiner, vitaminer, mineraler och nyttiga omega-fettsyror. Denna produkt är framställd av helt vegetabilisk spirulina, vilket gör den perfekt för alla dietplaner. Spirulina är känd för sin rika näringsprofil, och Healthwell har gjort ett utmärkt jobb med att komprimera dessa fördelar i lättsmälta kapslar. Dessutom är Spirulina Kapslar EKO certifierat ekologiskt, vilket förstärker dess ställning som ett föredömligt kosttillskott.

Användare har rapporterat en märkbar ökning av energi och förbättrad magfunktion, vilket är två vanliga utmaningar för många människor i dagens stressade samhälle. Den imponerande näringsprofilen, som innehåller alla essentiella aminosyror, en rad vitaminer och mineraler samt nyttiga omega-fettsyror, gör detta till ett kraftfullt kosttillskott som kan bidra till att fylla eventuella näringsluckor i en persons diet.

Bland spirulinaprodukter framstår Healthwell Spirulina Kapslar EKO som "Bäst i test" på grund av dess höga näringsinnehåll, ekologiska certifiering och övervägande positiva kundfeedback. Dessutom erbjuder dessa kapslar en lättanvänd form av spirulina, till skillnad från pulveralternativen som kan vara svåra att blanda jämnt i vätskor.

Ca pris: 170 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de största fördelarna med Healthwell Spirulina Kapslar EKO är dess höga näringsinnehåll. Med över 100 olika näringsämnen, inklusive alla essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler, gör denna produkt till en rik källa till näringsämnen som kroppen behöver. Dessutom är det en vegetabilisk källa till omega-3-fettsyror, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för vegetarianer och veganer.
 • En annan betydande fördel är att denna produkt är ekologiskt certifierad, vilket innebär att inga kemiska bekämpningsmedel eller syntetiska gödningsmedel har använts under dess produktion. Detta är en fördel för de konsumenter som värderar ekologiska produkter för deras hälso- och miljöfördelar.
Nackdelar
 • Enligt vissa kundrecensioner kan storleken på kapslarna vara en utmaning för vissa konsumenter. 
Tabletter
Spirulinatabletter Eko 300 st

Spirulinatabletter Eko 300 st

MÄNGD: 300 Tabletter
PRIS/PORTION: 1,75

Som experter inom området för kosttillskott har vi noga utvärderat och analyserat Rawpowder's Spirulinatabletter Eko 300 st. Denna produkt skiljer sig från andra på marknaden genom att erbjuda Spirulina i ett enkelt och bekvämt tablettformat, vilket gör den idealisk för de som föredrar att inte använda pulver.

Överlag är användarfeedback för denna produkt mycket positiv. Användare upplever att tabletterna är effektiva för att öka energinivåerna, minska migrän och till och med hjälpa till med hud- och magproblem. Det finns rapporter om förbättrad hy, minskade pollenbesvär och ökad allmän energi. Några användare har noterat att tabletterna luktar illa, men det här verkar inte ha påverkat deras totala tillfredsställelse med produkten.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ekologisk: Rawpowder använder en ekologisk producent för att säkerställa hög kvalitet på deras spirulina. Detta är en enorm fördel för miljömedvetna konsumenter.
 • Användarvänlig: Tabletterna är enkla att ta med sig och kan enkelt tas med till arbete, skola och andra platser, vilket gör dem bekväma för dagligt bruk.
  Ingen tillsats: Dessa tabletter består enbart av sammanpressad spirulina, utan några extra tillsatser.
 • Veganvänlig: Som en 100% veganvänlig produkt är den lämplig för alla dieter.
Nackdelar
 • Smak och lukt: Vissa användare rapporterar att tabletterna har en obehaglig lukt. Detta är ett gemensamt problem med spirulina-produkter och kanske inte är en nackdel med just denna produkt, men det är värt att nämna för potentiella användare.
Body Science Wellness Spirulina

Body Science Wellness Spirulina

MÄNGD: 200 Kapslar
PRIS/PORTION: 2,56 kr

Body Science Wellness Series Spirulina är ett högkoncentrerat kosttillskott som packar en kraftfull dos av spirulina, en näringsrik blågrön mikroalg, i en enkel tablettform. Med 600 mg spirulina per tablett och tillverkad i Sverige, erbjuder denna produkt en bekväm och effektiv lösning för att boosta ditt intag av protein, vitaminer och mineraler.

Användare av Body Science Wellness Series Spirulina har överlag positiva åsikter om produkten. De upplever förbättrat fysiskt välbefinnande och en minskning i trötthet. Dessutom har en användare nämnt att han blivit mindre sjuk sedan han började ta spirulina, vilket indikerar ett potentiellt boost i immunförsvaret. 

Ca pris: 169 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Högkoncentrerad: Varje tablett innehåller 600 mg spirulina, vilket ger dig en kraftfull dos av denna näringsrika alg varje gång.
 • Vitamin och mineralrik: Spirulina är känd för sitt höga innehåll av protein, kalium, kalcium, fosfor, riboflavin och folsyra, vilket gör den till en utmärkt källa för dessa viktiga näringsämnen.
 • Tillverkad i Sverige: Produkten är tillverkad i Sverige, vilket ger konsumenter förtroende för dess kvalitet och säkerhet.
Nackdelar
 • Spår av mjölk: Vissa användare har rapporterat allergiska reaktioner på grund av spår av mjölk i produkten. Detta är något att vara medveten om om du är laktosintolerant eller allergisk mot mjölkprotein.
Spirulina EKO pulver

Spirulina EKO pulver

MÄNGD: 200 g Pulver
PRIS/PORTION: 1,62 kr

Healthwell Spirulina EKO är ett ekologiskt odlat spirulina pulver med ett brett innehåll av protein, mineraler, antioxidanter och omega-6.

Spirulina är en näringsrik blågrön mikroalg som växer i sötvatten. Det är rikt på mineraler som järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink, och innehåller också vitaminer B, C, E och betakaroten. Omkring 5-8 % av algen består av omega-6-fettsyror, vilka behövs för celluppbyggnad och reparation.

Denna produkt kan användas som ett tillskott till din dagliga diet, genom att blanda pulvret med vatten, juice, eller i en smoothie.

Kunderna verkar överlag nöjda med produkten, med en genomsnittlig betyg på 4,58 / 5. De uppskattar att det är ett enkelt sätt att öka näringsintaget och många gillar att använda det i sina smoothies.

Ca pris: 129 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 •  En del kunder rapporterar att det hjälper deras tarmar att fungera bra. 
Nackdelar
 • Det finns några kunder som inte tycker om smaken.

Helt ekologisk tablett utan tillsatser. Vi har genomgått Holistic Active Spirulina Tabletter och vi är imponerade av det näringsrika innehållet i dessa ekologiska tabletter. Som experter på området är vi glada att se att dessa spirulinatabletter är fritt från onödiga tillsatser och har behållit den naturliga näringsprofilen hos spirulinaalgen. De är inte bara rika på klorofyll, men innehåller också proteiner, omega-3 fettsyror samt vitaminer och mineraler.

Ca pris: 209 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ekologiskt: Spirulinatabletterna är ekologiska, vilket betyder att de är fria från bekämpningsmedel och andra skadliga kemikalier.
 • Näringsrika: De är packade med näringsämnen som proteiner, omega-3 fettsyror, klorofyll och en rad vitaminer och mineraler.
 • Enkel användning: Tabletterna är lätta att svälja och passar bra för personer som har svårt att svälja kapslar.
Nackdelar
 •  Lite dyr
 • Effekten kan ta tid: Enligt en del användare kan det ta tid innan de fulla hälsoeffekterna uppnås.

Fler produkter hittar du här

bästa spirulina just nu

Köpguide & Bäst i test av Sprulina

Vad är spirulina?

Att äta tillskott som förbättrar hälsan är något som de flesta av oss har gjort någon gång, och idag finns det ett oerhört stort utbud att botanisera i beroende på vad man vill ha hjälp med.

Spirulina är en organism som är en typ av cyanobakterie, och den växer i både sötvatten och i saltvatten. Cyanobakterier är en familj av encelliga mikrober som kallas för blågröna alger. Alltså – spirulina är en form av blågröna alger. Den kan överleva i temperaturer mellan -10 grader celsius upp till +50 grader celsius.

Redan på forntiden åt aztekerna spirulina för deras positiva effekter på hälsan, och det gjorde man även i afrika. 1828 katalogiserades och namngavs spirulina, och sen dess är det ett populärt kosttillskott världen över.

Det finns idag moderna anläggningar där man odlar spirulina i Centralamerika, Sydamerika, Afrika, Hawaii och Mexiko.

spirulina alger odling
Odling av spirulina alger

Vad är spirulina bra för?

Spirulina är rik på jod, magnesium, fosfor, kalium, järn och klorofyll. Den har också en stor halt av protein, hela 67%!

Spirulina har många positiva effekter på hälsan som till exempel:

 • Spirulina kan sänka ett för högt kolesterolvärde.
 • Det har utrensande och detoxande effekter.
 • Spirulina är antiinflammatoriskt.
 • Högt innehåll av antioxidanter.
 • Kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Sägs kunna minska risken för cancer.
 • Har positiv påverkan på diabetes.
 • Kan sänka blodtrycket.
 • Spirulina kan minska allergiska besvär från ögon och näsa.
 • Ett dagligt intag av spirulina kan hjälpa vid blodbrist.
 • Kan ha effekt på uthållighet och styrka.

Som du ser så finns det många anledningar att testa att lägga till spirulina till din kost redan idag! Fortsätt läsa artikeln om du vill veta vilken spirulinaprodukt som är bäst!

Hur mycket kostar det?

Så, du har bestämt dig för att det här med spirulina skulle vara bra för dig att testa, men vad kostar det då?

Vi har hittat spirulinaprodukter för så lite som 50 kr och uppåt. Det beror förstås på volym på förpackning och i vilken form spirulinan är i. Här i vårt test kan du hitta alla olika sorter!

Det leder oss osökt in på nästa fråga – i vilka former finns spirulina i?

Vilka typer av spirulina finns det?

Spirulinatillskott finns som tabletter, kapslar eller som pulver. Du får testa dig fram till vad som passar bäst för just dig. Den vanligaste sorten är tabletter på 500 mg.

Var kan jag köpa det?

Spirulina kan man köpa på olika hälsokostbutiker både online och i fysisk butik. Här i vårt test kan du hitta många ställen att beställa från direkt hem till din brevlåda!

Hur mycket ska du äta?

Enligt den forskning som finns så är en dos på 1-8 gram per dag tillräckligt för att få en effekt på olika hälsoproblem.

 • För att sänka ett högt kolesterol, kan 1-8 gram/dag ha effekt.
 • För att stärka muskler, 2-7,5 gram/dag.
 • För att sänka blodtrycket, 3,5-4,5 gram/dag.
 • För att kontrollera blodsocker, 2 gram/dag.
 • För fettlever har man sett effekter med 4,5 gram/dag.

Att äta mer än 8 gram per dag har inte visat några extra effekter, och därför rekommenderas det inte att inta mer än det.

bästa spirulina i nyttig mat

Finns det några risker och biverkningar med spirulina?

Även om vi har konstaterat att spirulina är en fantastisk produkt på många sätt, så finns det faktiskt några saker man ska vara medveten om och tänka på innan man börjar göra det till en del av sin kost.

Spirulina kan innehålla vissa gifter, om den växer vilt i vatten som är förorenat med tungmetaller, bakterier eller andra skadliga partiklar. Det är också så att eftersom spirulina har en boostande effekt på ditt immunförsvar så kan ett intag av det förvärra vissa autoimmuna sjukdomar, som till exempel reumatism. Det har också en blodförtunnande effekt som kan innebära risker för vissa personer.

Om du pratar med din läkare innan du börjar äta spirulina, och att du köper din produkt från välkända varumärken så minimierar du riskerna för att drabbas av de här biverkningarna.

En annan sak att tänka på är att i början kan en bieffekt vara illamående. Det löser du genom att börja med en lägre dos, för att sen öka på vartefter. Börja med till exempel en halv tsk per dag för att sedan öka med halv tsk per vecka tills du har nått den dos som skulle vara bäst för dig.

Hur smakar spirulina?

Ja här har vi väl en annan sak att vara medveten om. Spirulina har en smak som man kanske måste vänja sig vid. Det smakar nämligen som sjögräs enligt många. Vilket i och för sig inte smakar illa för alla…

Men visst kan du väl vänja dig vid det här för att få ta del av alla fördelar va? Det är främst pulvret som kan vara lite svårt att få i sig utan att rynka på näsan, men det finns ju tabletter och kapslar på marknaden som kan vara lättare att äta!

Hur använder jag spirulina?

Det finns många sätt att använda bästa spirulina på, och vad som är det bästa sättet för dig måste du testa dig fram till. Bakverk, smoothies, röror eller bara att blanda med vatten och dricka som det är – många alternativ finns det!

Här är några som vi har stött på i vår research:

Eller ja, blanda pulver med vatten, eller svälj dina kapslar med vatten. Valet är ditt! Det viktiga är ju faktiskt ATT man får i sig sin dagliga dos spirulina, inte HUR.

bakverk med spirulina

Bäst i test spirulina

När vi gjorde vårt ”Bäst i Test” för spirulina, följde vi en flerstegsprocess som involverade flera olika kriterier.

 1. Produktval: Vi började med att välja ett brett utbud av spirulina-produkter. Det inkluderade allt från populära märken till mindre kända alternativ. Vi säkerställde att vi hade en blandning av olika former – tabletter, pulver och kapslar – för att täcka alla preferenser.
 2. Kriteriesättning: Nästa steg var att bestämma vilka kriterier vi skulle bedöma produkterna på. Vi valde att fokusera på följande aspekter: kvalitet och renhet av spirulina, kostnadseffektivitet, tillverkningssätt (ekologisk vs icke-ekologisk), mängd protein, järn och andra näringsämnen per portion, smak (för pulver), och lätthet att svälja (för tabletter och kapslar).
 3. Produkttestning: Vi gick igenom fakta för varje produkt och satte betyg efter kriterierna.
 4. Datainsamling och analys: Vi samlade in all data från våra tester och jämförde resultaten. Vi rankade varje produkt utifrån hur väl de presterade i varje kategori och kombinerade sedan dessa rankningar för att få en övergripande poäng.
 5. Slutlig bedömning: Slutligen gick vi igenom resultaten och bestämde vilka produkter som var ”bäst i test”. Detta var inte nödvändigtvis produkten med högst total poäng, men snarare produkten som bäst balanserade alla de kriterier vi bedömt.

Genom att följa denna metod, kunde vi med säkerhet avgöra vilken spirulina-produkt som presterade bäst över alla kategorier. Vi hoppas att vår forskning hjälper konsumenter att göra ett mer informerat beslut när de väljer vilken spirulina produkt de ska köpa.

Bilder från våra tester:

Här hittar du vår Topplista över bästa Spirulina just nu!

Vanliga frågor – Spirulina

Vad innehåller spirulina för ämnen?

Förutom en hög andel protein innehåller spirulina viktiga vitaminer och mineraler. Algerna är särskilt rika på B-vitaminer, inklusive B1 (tiamin), B2 (riboflavin) och B3 (niacin). Tiamin, riboflavin och niacin kan alla bidra till normal energiomsättning och nervsystemets normala funktion.

Är spirulina farligt på något sätt?

Spirulina är generellt säker för de flesta människor att konsumera, men vissa kan uppleva biverkningar som illamående, huvudvärk, svettningar, eller en allergisk reaktion. Det är alltid bäst att börja med en liten dos och se hur din kropp reagerar.

Hur intar man spriulina?

Spirulina kan tas i både pulverform och kapsel. Du kan enkelt blanda pulvret i vatten, men på grund av den skarpa smaken föredrar vissa att blanda det i olika livsmedel.

Vad är spirulina?

Spirulina är en typ av blågrön alg som är rik på protein, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den används ofta som ett kosttillskott på grund av dess höga näringsinnehåll.

Vilka är hälsofördelarna med spirulina?

Spirulina har flera potentiella hälsofördelar, inklusive stärkande av immunsystemet, förbättrad tarmhälsa, minskad inflammation, och hjälp med viktminskning. Det är också känt för att ha antioxiderande egenskaper.

Är spirulina bra för veganer och vegetarianer?

Ja, spirulina är ett utmärkt tillskott för veganer och vegetarianer eftersom det är en bra källa till protein och andra näringsämnen som ibland kan vara svåra att få i sig genom en vegansk eller vegetarisk kost.

Sammanfattning

Spirulina är en blågrön alg som vi människor redan på forntiden upptäckte en massa hälsofördelar med. Den växer både på planteringar i bland annat Sydamerika och vilt i både salt- och sötvatten.

Spirulina kan ha positiva effekter på många saker från högt blodtryck till att stärka immunförsvaret. Det finns vissa biverkningar man ska vara medveten om och det är bra om man konsulterar sin läkare om man är osäker, innan man börjar använda det. Man ska också vara noga med att köpa sin spirulina från välkända varumärken så att risken för gifter minimeras. Det finns som pulver, tabletter och kapslar. Smaken påminner om sjögräs, vilket gör att många gör olika bakverk och smoothies med spirulina i för att det ska bli lättare att få i sig.

En annan alg med liknande egenskaper är Chlorella som du kan läsa om här.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Spirulinan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Spirulina – Vår slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Spirulina-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :


Källor

https://kurera.se/10-superfakta-om-spirulina/

https://www.healthline.com/-/10-proven-benefits-of-spirulina

https://examine.com/supplements/spirulina/

https://www.healthline.com/–spirulina-side-effects#side-effects

https://kurera.se/blagrona-alger/

Uppdaterad den 2022-07-20