Bästa kosttillskotten för ökad sexlust 2024

Hem » Hälsa » Övrigt » Bästa kosttillskotten för ökad sexlust 2024

Har din sexlust minskat? Då kan du med fördel testa ett lusthöjande kosttillskott. Det finns gott om bra alternativ för både män och kvinnor.

Vi har undersökt de populäraste tabletterna på marknaden för att sammanställa en bäst i test-lista. Häng med så kikar vi på den! Dessutom lär vi dig allt du behöver veta om kosttillskotten. 

Ett bra utbud med lusthöjande tabletter, stimulerande gel, gel för orgasm från bland annat RFSU hittar du här hos Meds>>.

Som man som börjar komma upp i åren så kan det vara en testobooster du behöver, du hittar dessa i vår guide över bästa testoboosters.

Bästa tillskotten för ökad sexlust – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Vår topplista med bäst i test kosttillskott för ökad sexlust

Bäst i test
LUST OCH ENERGI – Protein.se

"Lust och Energi" från Protein.se är ett kosttillskott speciellt utformat för att ge en ökad sexuell lust och energi. 

Denna produkt innehåller de flesta ämnen som sägs vara bra för ökad sexlust. Här finns bla L-arginin, L-citrullin, Maca, Ginseng, Zink, Vitamin B6 och B12. Övervägande positiva omdömen bland användare som satt betyg.

En del har inte märkt större effekt men ofta har de provat en för kort period. Det står att den är för kvinnor men ämnena är de som även män kan behöva, komplettera med ex en bra testobooster så kan det bli trevligt framöver. 

Genomgången visar att detta är en bra optimerad produkt och får vårt högsta totalbetyg i vår genomgång.

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ökad Sexuell Lust: Med ingredienser som är kända för att stödja sexuell lust och prestanda, kan "Lust och Energi" bidra till att öka din sexuella lust och upplevelse.
 • Energiboost: Tillskottet innehåller också energigivande ingredienser, vilket kan hjälpa dig att känna dig mer energisk och alert under dagen.
 • Naturliga Ingredienser: "Lust och Energi" använder naturliga ingredienser, vilket kan vara mer attraktivt för de som föredrar naturliga alternativ till syntetiska kosttillskott.
Nackdelar
 • Individuella Skillnader: Liksom med alla kosttillskott, kommer effekterna av "Lust och Energi" att variera från person till person. Inte alla kanske upplever en ökning av sexuell lust eller energi.

Uppföljare till tidigare populära produkten L-Argiplex som länge har varit marknadsledare inom lusthöjare.

L-arginin, L-citrullin, L-ornitin ginseng och zink är några av de ämnen som hjälps åt att höja lusten. Fungerar genom att bland annat öka energin vilket även gör den lämplig vid träning. Hyfsat bra betyg hos användare.

Generellt sett har användarna av "L-Argiplex Total Man" varit positiva till produkten. Många har upplevt förbättrad sexuell prestation och en ökad känsla av energi. 

Ca pris: 267 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ökad Sexuell Lust: L-Argiplex Total Man innehåller ingredienser som är kända för att stödja sexuell lust och prestanda, vilket kan bidra till en förbättrad sexuell upplevelse.
 • Övergripande Hälsostöd: Förutom att öka den sexuella lusten, innehåller L-Argiplex Total Man en rad vitaminer och mineraler som stödjer allmän hälsa och välbefinnande.
 • Stödjer Fysisk Prestanda: Formulan innehåller också aminosyran L-Arginin, som kan stödja fysisk prestanda och uthållighet, vilket kan bidra till en förbättrad sexuell upplevelse.
Nackdelar
 • Individuella Skillnader: Effekterna av L-Argiplex Total Man kan variera från person till person. Vissa kan inte uppleva en betydande ökning av sexuell lust eller förbättrad prestanda.
 • Pris: Som ett mer premium-tillskott, kan priset på L-Argiplex Total Man vara högre jämfört med andra kosttillskott på marknaden.

L-Argiplex Total Kvinna är ett kosttillskott avsett att stärka den sexuella lusten och öka allmänt välbefinnande hos kvinnor. Med en unik sammansättning av aminosyror, vitaminer och mineraler, syftar denna produkt till att skapa en positiv effekt på kvinnors sexuella upplevelse och allmänna hälsa.

Generellt sett har användarna av "L-Argiplex Total Kvinna" varit positiva till produkten. Många har upplevt en ökad sexuell lust och en förbättring av deras hormonella balans och välbefinnande. Vissa användare har dock inte märkt samma nivå av effektivitet.

Ca pris: 267 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Förhöjd Sexuell Lust: L-Argiplex Total Kvinna innehåller naturliga ingredienser som är kända för att stimulera sexuell lust och förbättra sexuell prestanda, vilket kan bidra till en förbättrad sexuell upplevelse för kvinnor.
 • Stöd för Allmän Hälsa: Förutom att öka den sexuella lusten, innehåller L-Argiplex Total Kvinna en mängd vitaminer och mineraler som stödjer allmänna hälsa och välbefinnande, vilket gör det till ett omfattande kosttillskott för kvinnor.
 • Fysisk Prestanda: Tillskottet innehåller aminosyran L-arginin, som kan stödja fysisk prestanda och uthållighet, vilket kan bidra till en förbättrad sexuell upplevelse.
Nackdelar
 • Individuella Skillnader: Som med alla kosttillskott kan effekterna av L-Argiplex Total Kvinna variera betydligt mellan individer. Vissa kvinnor kanske inte märker någon betydande ökning i sexuell lust eller förbättring av deras allmänna hälsa.
 • Priset: L-Argiplex Total Kvinna kan vara dyrare än andra liknande kosttillskott på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

KSM-66 Ashwagandha är en specialiserad form av Ashwagandha, en välkänd adaptogenisk ört med djupa rötter i Ayurvedisk medicin. Denna produkt har en koncentrerad formulering och är avsedd att stödja kroppens naturliga respons på stress och oro, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som söker naturliga lösningar på dessa utmaningar.

Oerhört många positiva användare som fått hjälp mot stress, oro, sexlust sömnproblem med mera.

Ca pris: 210 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • KSM-66 Ashwagandha är en fullspektrumextrakt, vilket innebär att den innehåller alla de bioaktiva föreningarna i ashwagandha i deras naturliga proportioner. Detta är en fördel jämfört med andra ashwagandha-produkter som kan fokusera på en specifik förening.
 • Många användare rapporterar minskad stress och oro, förbättrat humör, och bättre sömn efter att ha tagit KSM-66 Ashwagandha.
 • Denna produkt är certifierad ekologisk och icke-GMO, vilket ger extra trygghet för de som bryr sig om produktens renhet.
Nackdelar
 • Även om de flesta användare inte rapporterar några biverkningar, har en mindre grupp upplevt mindre magbesvär eller huvudvärk efter att ha tagit KSM-66 Ashwagandha.
 • Medan många människor tycker att denna produkt är effektiv, fungerar den inte för alla. Vissa användare rapporterar ingen märkbar förändring i deras stressnivåer eller humör.
Finns även i en kvinnlig version i samma butik
RFSU Lust & Energi Forte Man

RFSU Lust & Energi Forte Man

MÄNGD: 100 kapslar

RFSU Lust & Energi Forte Man är ett kosttillskott utformat för att stödja och främja sexuell lust, prestanda och energinivåer hos män.

Med en kombination av naturliga ingredienser, vitaminer och mineraler, syftar denna produkt till att hjälpa män att uppnå en förbättrad sexuell upplevelse och övergripande välbefinnande.

De flesta användare av "RFSU Lust & Energi Forte Man" har varit nöjda med produkten och rapporterat positiva resultat. Många har märkt en förbättring av sexuell lust och energi, vilket har förbättrat deras övergripande sexuella upplevelse och välbefinnande. 

Ca pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ökad Sexuell Lust och Prestanda: RFSU Lust & Energi Forte Man innehåller ingredienser som är kända för att stödja och främja sexuell lust och funktion, vilket kan leda till en förbättrad sexuell upplevelse.
 • Ökad Energi och Vitalitet: Formulan innehåller också ingredienser som är utformade för att öka energinivåerna och vitaliteten, vilket kan hjälpa män att känna sig mer alert och engagerad i deras dagliga aktiviteter, inklusive sexuella aktiviteter.
 • Allmän Hälsa och Välbefinnande: RFSU Lust & Energi Forte Man innehåller en rad vitaminer och mineraler som bidrar till att stödja allmän hälsa och välbefinnande.
Nackdelar
 • Individuella Skillnader: Som med alla kosttillskott kan effekterna av RFSU Lust & Energi Forte Man variera betydligt mellan individer. Vissa män kanske inte märker någon betydande ökning i sexuell lust eller förbättring av deras energinivåer och allmänna hälsa.
 • Priset: RFSU Lust & Energi Forte Man kan vara dyrare än andra liknande kosttillskott på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

Köpguide för lusthöjande kosttillskott för kvinnor och män

Därför ska du ta ett kosttillskott för din lust

Det finns många kosttillskott som är specifikt framtagna för att öka sexlusten. Ofta så behöver män och kvinnor olika produkter och det anges på förpackningen vem som kan ta tillskottet. Att olika kön behöver olika produkter är inte så märkligt, vi har trots allt olika hormoner i våra kroppar. 

Kosttillskotten hjälper till att skapa bättre balans i kroppen och ge ökad ork och energi. Det leder till att glädjen och lusten ökar.

Många innehåller även ämnen som ökar blodgenomströmningen i kroppen. Det leder till att den sexuella lusten höjs. Studier pekar på att ämnena kan vara mycket effektiva. 

Ämnen som ökar din sexlust

Om du har haft en svackande sexlust under lång tid, då kan det vara dags att testa ett kosttillskott. Många kan nämligen snabbt bli hjälpta av ämnen som förekommer naturligt i både kroppen och naturen. De ingredienser som är vanligast i lusthöjande tillskott är följande:

 • L-arginin – En aminosyra som hjälper till att öka blodgenomströmningen. 
 • L-citrullin – En aminosyra som hjälper till att öka blodgenomströmningen.
 • Zink – Hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning och hormoner. Viktigt för män som har en hel del zink i prostatan och dessutom bibehåller det normala testosteronnivåer. 
 • Maca – Den sydamerikanska roten maca har en lång historia bland lokalbefolkningen av att ge energi, styrka och öka lusten. 
 • Tiggarnöt – Studier visar att tiggarnöt har en erektil effekt. Har lång erfarenhet av att användas i Indien och Kina för att öka lusten. 
 • Vitamin B6 – Hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning och hormoner. 
 • Rosenrot – Sänker stresshormonet kortisol och ökar må bra-hormonet serotonin. 
 • Testosteron tillskott – rena tillskott är läkemedelsklassade men det finns så kallade testoboosters som stimulerar kroppens produktion, läs mer på länken här.

Det finns många tillskott som innehåller en väl avvägd kombination av de ovanstående ämnena samt andra. Det gäller att testa vilket av alla tillskott som passar bäst. Det kan nämligen vara så att du får effekt av en viss produkt men inte en annan. Allt beror på vilket ämne du är i behov av.

Skillnader mellan lusthöjare för kvinnor och män

Sexlust, eller libido, påverkas av en mängd olika faktorer och kan variera stort mellan individer, oavsett kön. Hormoner, mentala faktorer, fysisk hälsa, och relationer spelar alla en stor roll. Men det finns vissa skillnader i hur kosttillskott kan påverka sexlusten hos kvinnor jämfört med män.

För män är testosteron det primära hormonet som påverkar sexlust. Kosttillskott som tribulus terrestris, fenugreek och D-asparaginsyra har alla visat potential för att öka testosteronproduktionen, vilket i sin tur kan leda till en ökad sexlust. Dessutom kan vissa kosttillskott, som ginseng och maca, hjälpa till att öka energin och bekämpa trötthet, vilket indirekt kan bidra till att förbättra sexlusten.

För kvinnor är hormonbalansen mer komplex, med flera hormoner, inklusive östrogen, progesteron och testosteron, som alla spelar en roll i sexlusten. Kosttillskott som maca och ginseng har använts traditionellt för att balansera hormoner och öka sexlusten hos kvinnor. Dessutom kan vissa kosttillskott, som svart cohosh och vitex, hjälpa till att hantera symptom på hormonell obalans som kan påverka sexlusten, som PMS och menopaus symptom.

Det är också viktigt att notera att många kosttillskott för sexlust fungerar genom att förbättra den allmänna hälsan och välbefinnandet, oavsett kön. Till exempel kan kosttillskott som hjälper till att minska stress och ångest, som ashwagandha, bidra till att öka sexlusten hos både män och kvinnor.

mer lust med tillskott

Dålig lust på grund av stress?

Många upplever att de saknar sexlust och en vanlig orsak är all den stress som finns i dagens moderna samhälle. Kroppen och hjärnan är helt enkelt för stressad och fokuserad på annat och prioriterar därför bort den naturliga lusten. 

Om du tror att stress är orsaken till ditt problem, då ska du satsa på ett tillskott av rosenrot. Användare upplever att rosenrot har bäst effekt vid stress

Det bästa med rosenrot är att det ökar ditt må bra-hormon serotonin och sänker stresshormonet kortisol. Då får kroppen ro och kan fokusera på att öka sexlusten igen. 

Mat eller kosttillskott – vad är bäst?

Det finns mycket mat som tros ge en ökad lust. Vi anser att det givetvis är en god idé att testa olika lusthöjande livsmedel. Om du inte märker någon skillnad, då kan det dock vara effektivare att testa ett kosttillskott.

Den mat som anses ge god effekt på din sexlust är bland annat choklad, rödvin, ostron och ägg. Mörk choklad är en klassiker som innehåller stämningshöjande substanser som gör oss glada. Ostron innehåller många mineraler som är viktiga för både mannens och kvinnans sexliv. Alkoholen i rödvin kan ge sexlivet en kick och ägg innehåller många viktiga vitaminer och mineraler som ger kroppen en god balans.

Testa alltså att äta mat som höjer din lust, även om det bara är tillfälligt. Välj sedan att testa tabletter om du vill få en större och mer långvarig effekt.

Så väljer du det bästa kosttillskottet

Att hitta det bästa kosttillskottet kan upplevas som svårt. Det finns nämligen ett relativt stort utbud på den svenska marknaden. Enligt oss på Prokost väljer du det bästa tillskottet genom att göra en noggrann jämförelse på samma vis som vi har gjort. Då ser du snabbt vilka produkter du är intresserad av att prova. 

De saker du bör kika på är följande:

 • Ingredienser – Vilka ämnen innehåller de olika tillskotten? Ju fler lusthöjande ämnen de innehåller, desto troligare är det att du får en bra effekt. Välj därför ett väl kombinerat tillskott.
 • Dosering – Hur många tabletter måste du ta per dag för att få den rekommenderade dagliga dosen? Tänk på att ju färre tabletter du måste ta, desto längre räcker burken. 
 • Pris per dos – Kika på vad priset per dos är. Då kan du räkna ut hur mycket tillskottet kommer att kosta per månad snarare än per burk. Här beror det på hur många tabletter som räknas som en dos.
 • Vad säger användare – Läs gärna vad använder tycker och tänker om produkterna. Det är alltid bra om de lusthöjande medlen har fått fina omdömen. 

Allt detta är faktorer som vi tar med när vi utser bästa produkterna.

piller för ökad sexlust

Dosering och beredningsform

För att få den bästa sexlusten kan du behöva ta ett tillskott. Följ de anvisningar som står på förpackningen. Doseringen varierar nämligen mellan olika tillskott. 

De flesta tillskott består av tabletter som du enkelt sväljer ner med ett glas vatten. Det är därför ett mycket praktiskt och smidigt tillskott som du kan ta med dig även på resande fot. 

Bäst i test för ökad sexlust

För att hitta de bästa produkterna för ökad sexlust har vi på teamet utfört ett noggrant och omfattande test. Vi är medvetna om att sexlust kan påverkas av en mängd olika faktorer, därför har vi tagit en helhetssyn vid bedömningen av produkterna.

För det första tog vi hänsyn till produkternas innehåll. Vi har valt att fokusera på kosttillskott som innehåller naturliga ingredienser kända för att bidra till en ökad sexlust, såsom maca, tribulus terrestris, ginseng, och saffran. Varje produkt har granskats utifrån sitt innehåll och de aktiva ingrediensernas kända effekter.

Sedan undersökte vi tillverkningens kvalitet och säkerhet. Vi prioriterade produkter som produceras under strikta kvalitetskontroller, och vi tog hänsyn till produkternas certifieringar, t.ex. om de är organiska, GMO-fria eller tredjepartstestade.

Vi analyserade också produkternas prisvärdhet, vilket innebär att vi jämförde kostnaden per dos med produktens övergripande kvalitet och effektivitet. Vi är medvetna om att en bra produkt inte nödvändigtvis behöver vara den dyraste.

Slutligen tog vi hänsyn till användarrecensioner och feedback. Vi har läst och analyserat recensioner från människor som har provat dessa produkter, och det gav oss en klar bild av produkternas effektivitet i verkligheten.

Få hjälp att höja lusten

I vårt stora test hittar du recensioner av de bästa lusthöjande kosttillskotten för kvinnor och män. Alla är mycket bra alternativ för dig som vill höja sexlusten på ett naturligt sätt. 

Det finns diverse mat som sägs vara lusthöjande, men användare upplever att tabletter ibland är ett bättre och effektivare val. Enligt oss på Prokost så är alla kosttillskott i vårt test väl värda att testa! Lycka till med ditt köp.

FAQ – Vanliga frågor och svar om tillskott för ökad sexlust

Kan många snabbt bli hjälpta av ämnen som förekommer naturligt i både kroppen och naturen.?

Jajamen, det finns ett antal ämnen som kan öka lusten, dessa förekommer naturligt i både kroppen och naturen men kan kompletteras med tillskott.

Vilka ämnen är vanligast i lusthöjande tillskott?

Vanliga ämnen är B6, rosenrot, Zink och L-arginin.

Är viss mat eller ett tillskott bäst för ökad sexlust?

Det ena behöver inte utesluta det andra, en kombination är troligen bästa vägen för dig.

Hur fungerar tillskott för ökad sexlust?

Tillskott för ökad sexlust innehåller ofta naturliga ingredienser som växtextrakt, vitaminer, mineraler eller aminosyror som är kända för att öka libido eller sexuell prestanda. De kan verka genom att öka blodflödet, balansera hormonerna, eller stärka energinivåerna och stresståligheten.

Är tillskott för ökad sexlust säkra att ta?

De flesta tillskott för ökad sexlust är säkra för friska individer att ta, men det är alltid bäst att konsultera en läkare eller farmaceut, särskilt om du tar andra mediciner eller har befintliga medicinska tillstånd.

Hur snabbt kan jag förvänta mig resultat från ett tillskott för ökad sexlust?

Hur snabbt du kan se resultat varierar beroende på individens unika kropp, kost och livsstil. Vissa kan märka en skillnad inom några dagar, medan det för andra kan ta några veckor.

Bästa kosttillskotten för ökad sexlust – Slutsats


Källhänvisning: https://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/etikett/mat-for-okad-sexlust/


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :