Bästa Tillskotten Vid Trötthet 2024

Hem » Hälsa » Sömn & Stress » Bästa Tillskotten Vid Trötthet 2024

Att alltid vara trött är ingen höjdare, varför mängder med kosttillskott skapats som bidrar till just minskad trötthet bland annat.

Ibland räcker det med en eller flera koppar kaffe på morgonen för att få energin man behöver, men ibland räcker inte det varför kosttillskott börjar bli allt mer relevant att överväga.

Då vi jämfört hundratals kosttillskott som vitaminer och uppiggande hälsokost genom åren har vi tagit oss friheten att dela in vår jämförelse i 3 delar och även utsett vad vi anser vara det bästa tillskottet vid trötthet.

Vår lista består främst av består av en lista där vi listar rekommenderade rosenrot & ginseng-tillskott mot trötthet. Det kan även vara värt att testa GABA som du kan läsa mer om här.

Vi hoppas får jämförelse är till hjälp och att du hittar rätt tillskott!

Bästa uppiggande kosttillskotten mot trötthet – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Rekommenderade tillskott mot trötthet

Bäst i test
Gerimax instant energy

Gerimax instant energy

PRIS/KAPSEL: 3,73 kr
ROSENROT/KAPSEL: 120 mg

Gerimax Instant Energy är ett energigivande kosttillskott som kombinerar vitaminer, mineraler och naturliga växtextrakt för att ge en omedelbar energiökning. Det är utformat för att hjälpa individer som behöver en snabb pick-me-up, oavsett om det gäller fysisk aktivitet, mental stress, eller bara en lång dag.

Guaranaextrakt, rosenrot och ginsengextrakt. Ämnen som kan ge dig en kick i perioder av trötthet och när du behöver fokusera extra mycket. Fina betyg.

De goda omdömena om märkbara effekter tillsammans med våra delbetyg för ingående ämnen och kvalitet gör detta till vår testvinnare.

Ca pris: 108 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Omedelbar energi: Gerimax är designat för att ge en snabb energiökning, vilket kan vara mycket användbart för att bekämpa trötthet under dagen.
 • Naturliga ingredienser: Produkten använder naturliga växtextrakt, vilket kan vara fördelaktigt för dem som försöker undvika syntetiska energitillskott.
 • Bred spektrum av näringsämnen: Gerimax Instant Energy innehåller en mängd olika vitaminer och mineraler som är viktiga för att stödja övergripande hälsa.
Nackdelar
 • Kortvarig effekt: Medan Gerimax kan ge en omedelbar energiökning, kan effekten vara kortlivad och kanske inte räcker hela dagen.
 • Möjliga biverkningar: Vissa användare kan uppleva biverkningar som magbesvär eller nervositet, särskilt om de är känsliga för koffein eller andra stimulerande ämnen.
 • Kostnad: Beroende på var du köper det, kan Gerimax Instant Energy vara dyrare än andra energitillskott på marknaden.

Ett rosenrot-tillskott skapad för dig som är stressad och känner dig trött. Innehar en patenterad formula vilket är vad som gör tillskottet unikt. Healthwell Rosenrot Extrakt är ett naturligt kosttillskott avsett att bekämpa tecken på trötthet och utmattning. Rosenrot, som är känt för sina adaptogena egenskaper, har använts i traditionell medicin i århundraden för att öka energi, uthållighet, styrka och mental kapacitet.

Kan även användas vid utövning av valfri sport med framgång. Kan ge dig energi under hela dagen.

Bra kvalitativ produkt som blir vår testvinnare.

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stödjer Energinivåer: Rosenrot är känt för att hjälpa till att minska trötthet och utmattning, vilket gör detta till ett utmärkt tillskott för dem som letar efter ett naturligt sätt att öka sin energi.
 • Adaptogen: Rosenrot är en adaptogen, vilket innebär att den hjälper kroppen att anpassa sig till stress och återställa balansen i kroppens olika system.
 • Naturligt och Rent: Healthwell Rosenrot Extrakt är tillverkat med endast naturliga ingredienser, utan tillsatta fyllmedel eller konstgjorda tillsatser.
Nackdelar
 • Effekter kan variera: Precis som med alla kosttillskott, kan effekterna variera från person till person. Vissa användare kanske inte märker någon betydande förbättring av deras energinivåer.

Vi säger bara vad tillverkaren av tillskottet själva sagt: Låt Gerimax pigga upp din tillvaro. Med en kraftfull dos av ginseng, som är känt för att stödja energi, vitalitet och mental klarhet, erbjuder denna produkt ett enkelt sätt att införliva denna hälsosamma rot i din dagliga rutin.

Det här är ett tillskott som av många anses vara det bästa uppiggande tillskottet på marknaden av vissa men fungerar tyvärr inte för alla varför inte kan ge det högsta betyg. Innehåller ren ginseng som är speciellt lämpligt vid hög belastning eller tillfällig trötthet.

Ca pris: 147 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Energistöd: Ginseng är känt för att stödja energi och vitalitet, vilket gör Gerimax Ginseng till ett bra alternativ för dem som behöver en extra energiboost.
 • Stödjer Mental Klarhet: Ginseng är också känt för att förbättra mental prestanda och koncentration, vilket kan vara fördelaktigt för dem som behöver hjälp att fokusera under dagen.
 • Hög Kvalitet: Gerimax är kända för sina högkvalitativa kosttillskott, och deras Ginseng-produkt är inget undantag.
  Nackdelar:
Nackdelar
 • Individuella Skillnader: Som med alla kosttillskott, kan effekterna variera från individ till individ. Vissa personer kanske inte upplever de energigivande fördelarna med ginseng.
 • Interaktioner: Ginseng kan interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande och diabetesmediciner.
Healthwell Vitamin B12

Healthwell Vitamin B12

PRIS/KAPSEL: 0,79 kr
VITAMIN B12/KAPSEL: 500 µg

Ett vitamin B12-tillskott som är viktigt för blodbildning och celldelning. Består av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet väldigt bra. Ett populärt tillskott bland den äldre befolkningen - innehåller allt man behöver för att ens hjärna ska fungera optimalt. Även bra mot illamående.

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Ökar energinivån: Vitamin B12 är involverat i produktionen av röda blodkroppar och hjälper till att transportera syre till cellerna i kroppen. Genom att ta tillskott av vitamin B12 kan man öka energinivån och minska känslan av trötthet.
 • Förbättrar koncentration och minne: Vitamin B12 är viktigt för en frisk nervfunktion och kan bidra till att förbättra koncentrationen och minnet hos personer som lider av brist på detta vitamin.
 • Stödjer nervsystemet: B12-vitamin är nödvändigt för att upprätthålla en hälsosam nervfunktion. Att ta tillskott kan bidra till att stödja nervsystemet och minska risken för neurologiska komplikationer som kan uppstå vid brist på detta vitamin.
Nackdelar
 • Potentiella biverkningar: I allmänhet är vitamin B12-tillskott säkra och har få biverkningar när de tas i rekommenderade doser. Men vissa människor kan uppleva milda biverkningar som magbesvär, illamående eller hudutslag. Om du upplever några obehagliga biverkningar bör du sluta använda tillskottet och rådfråga en läkare.
Core Vitamin B-Complex+

Core Vitamin B-Complex+

 • Tiamin (B1)
 • Riboflavin (B2)
 • Niacin (B3)
 • Folsyra (B9)
 • Vitamin B12
 • Pantotensyra (B5)
 • Biotin (B7)

Alla viktiga B-vitaminer i en enda kapsel. För enkelhetens skull. Menat framför allt för aktiva & stressade människor. Hjälper till att pigga upp och bidrar till minskad trötthet.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Energinivå och trötthet: B-vitaminer är involverade i energiomsättningen och kan hjälpa till att öka energinivån och minska trötthet och utmattning. De är viktiga för kroppens produktion av energi från kolhydrater, fett och protein.
Nackdelar
 • Biverkningar och intolerans: I allmänhet betraktas B-vitaminer som säkra när de tas enligt doseringsrekommendationerna. Men vissa människor kan uppleva milda biverkningar som magbesvär eller hudreaktioner. 
GABA 1000

GABA 1000

  MÄNGD: 100 Tabletter

1000 mg GABA per tablett

Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. GABA 1000 är ett kosttillskott som innehåller gamma-aminosmörsyra (GABA), en naturligt förekommande signalsubstans i hjärnan. GABA anses ha lugnande egenskaper och används ofta för att hjälpa till att minska symtomen på stress och oro.

Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. Användare rapporterar hjälp mot kronisk trötthet, stress och muskelspänningar samt bättre sömn. Många positiva recensioner.

 

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • GABA är en signalsubstans som kan hjälpa till att blockera eller minska vissa signaler i centrala nervsystemet, vilket kan bidra till att minska känslor av oro och stress. Många användare av GABA 1000 rapporterar att de upplever en ökad känsla av lugn och avslappning efter att ha tagit detta tillskott.
Nackdelar
 • En nackdel med GABA 1000 kan vara att det inte har lika starka vetenskapliga bevis för sin effektivitet jämfört med vissa andra tillskott för stress och oro. Dessutom är det otydligt i vilken utsträckning GABA från kosttillskott faktiskt kan korsa blod-hjärnbarriären och påverka GABA-nivåerna i hjärnan. 
kosttillskott mot trötthet

Köpguide kosttillskott mot trötthet

Välkommen till vår omfattande köpguide för kosttillskott och uppiggande hälsokost mot trötthet. I dagens snabba, stressiga värld är det vanligt att människor lider av känslor av trötthet och utmattning, vilket kan ha en betydande inverkan på livskvaliteten. Att bekämpa trötthet handlar inte bara om att få mer sömn – det handlar också om att ge din kropp de nödvändiga näringsämnena för att fungera optimalt.

Kosttillskott kan spela en viktig roll i att hantera trötthet, eftersom de kan bidra till att fylla eventuella näringsgap i din kost. Från B-vitaminer till järn och magnesium, finns det en mängd olika tillskott tillgängliga som var och en har unika fördelar.

Men med så många produkter på marknaden kan det vara överväldigande att försöka bestämma vilket tillskott som är bäst för dig. Det är här vår köpguide kommer in. Vi kommer att förse dig med grundläggande information om de mest populära kosttillskotten för trötthet, inklusive deras fördelar, potentiella biverkningar och viktiga faktorer att tänka på vid val av rätt produkt.

Det är viktigt att notera att medan kosttillskott kan vara ett effektivt verktyg för att bekämpa trötthet, är de inte en ersättning för en balanserad kost och en hälsosam livsstil. Dessutom, eftersom varje individ är unik, kan effektiviteten av ett specifikt kosttillskott variera från person till person.

Så dyk in, utforska och lär dig mer om hur du kan använda kosttillskott för att bekämpa trötthet och återta din energi och vitalitet.

Varför ska man ta tillskott som bidrar till minskad trötthet?

Enkelt — för att man inte får i sig tillräckligt med energi, vitaminer och/eller näring i allmänhet för att kroppen ska känna sig tillräckligt pigg varken mentalt eller fysiskt.

Genom att köpa ett lättanvänt kosttillskott kan du enkelt få i dig ämnet din kropp saknar i syfte att bli mer pigg som person.

Du hade blivit förvånad över effekterna vissa kosttillskott kan ha mot trötthet, varför det kanske inte är så svårt att se hur den här typen av kosttillskott blivit populära.

När ska man använda tillskott som bidrar till minskad trötthet?

Oftast så fort man vaknar på morgonen.

Det finns ingen mening med att vänta att ta den här typen av tillskott, varför majoriteten är menade att tas till din frukost varje morgon.

Vilket är det bästa tillskottet vid trötthet?

Om vi fick välja 2 hade det varit Vitamin D3 5000 IE från healthwell och Rosenrot Plus från healthwell då båda tillskotten är högdoserade och accepterade som bra tillskott vid trötthet av den breda massan.

Det är svårt att inte känna någon skillnad när ett tillskott är så pass högdoserat som i exemplet ovan. Magnesium kan också vara en bra mineral att testa vilket du kan läsa mer om här.

bästa tillskottet vid trötthet

Så har vi gjort vårt test av Bästa kosttillskott vid trötthet

För att utse de bästa kosttillskotten för bättre sömn är det viktigt att vi tar hänsyn till följande faktorer:

 1. Effektivitet: Vi behöver utvärdera den vetenskapliga forskningen kring varje tillskott. Vilka studier finns det som stöder att tillskottet faktiskt kan hjälpa till att förbättra sömnen?
 2. Säkerhet: Vi måste överväga eventuella biverkningar eller risker associerade med tillskottet. Är det säkert för alla att ta, eller finns det vissa grupper av personer (som till exempel de med vissa medicinska tillstånd) som bör undvika det?
 3. Kvalitet: Vi bör kontrollera tillverkarens trovärdighet och produktkvalitet. Är tillskottet tillverkat i en anläggning som följer god tillverkningspraxis (GMP)? Är det testat av tredje part för renhet och potens?
 4. Dosering: Vilken dos har visat sig vara effektiv i vetenskapliga studier, och är den dosen som levereras i tillskottet?
 5. Kostnad: Vi måste ta hänsyn till kostnaden för tillskottet. Är det prisvärt för den genomsnittliga konsumenten?
 6. Interaktion med andra läkemedel: Vi behöver överväga huruvida tillskottet kan interagera negativt med andra läkemedel eller kosttillskott som en individ kan ta.
 7. Personliga preferenser och behov: Slutligen, alla individer är olika och vad som fungerar bäst kan variera beroende på personliga faktorer. Till exempel kan vissa människor föredra naturliga tillskott, medan andra kanske behöver något starkare för att hantera sömnproblem.

Det är viktigt att notera att kosttillskott kan hjälpa till att stödja god sömn, men de bör inte användas som en ersättning för hälsosamma sömnvanor.

Vanliga frågor – Kosttillskott vid Trötthet

Vilka ämnen kan bota eller lindra ”trötthet”?

Rosenrot, magnesium, ginseng, vitamin D är ämnen som kan vara värda att prova mot trötthet.

Vad kan mer hjälpa mot trötthet?

Det som de flesta bör prova först och främst är motion, nyttig mat med stor andel grönsaker samt minskat alkoholintag. Prova i två veckor så får du se, komplettera med kosttillskott vid behov.

Hur kan B-vitaminer hjälpa mot trötthet?

B-vitaminer spelar en central roll i cellernas energiproduktion. Om du har brist på B-vitaminer kan du känna dig trött och utmattad.

Är det säkert att ta kosttillskott mot trötthet på lång sikt?

Det beror på tillskottet. Vissa tillskott, som B-vitaminer, är generellt säkra att ta på lång sikt. Dock bör järntillskott endast tas under medicinsk övervakning eftersom för mycket järn kan vara skadligt.

Fungerar kosttillskott mot trötthet för alla?

Nej, effektiviteten av kosttillskott kan variera beroende på en mängd faktorer, inklusive individens allmänna hälsotillstånd, kost och livsstil.

Sammanfattning – Uppiggande hälsokost och tillskott

Om du börjar bli så pass trött i din vardag att det börjat påverka dina sociala relationer med människorna omkring dig, alternativt att det börjar gå ut över din arbetsförmåga så är det en hög tid att överäga att ändra din kost i första hand, eller överväga att köpa ett kosttillskott i andra hand.

Vi har sammanställt en lista över vad vi anser vara och även utsett det bästa tillskottet vid trötthet på marknaden i dagens läge.

Vi hoppas du håller med oss i vår betygsättning och att du hittar rätt tillskott för dig som gör att du känner dig mer pigg och energisk än någonsin!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för trötthet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Tillskotten för trötthet – Slutsats

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :