Bästa Detox – Köpguide 2024

Hem » Hälsa » Viktkontroll » Bästa Detox – Köpguide 2024

Det har varit en härlig sommar med många grillkvällar, många härliga glas rosé och mycket slappande i solstolen. Men nu är semestern slut, och kanske känner du dig lite seg och sliten efter sommarens “livsnjuteri”? Kanske kan det vara dags för en detox för att kicka igång hösten?

I den här artikeln ska vi gå igenom vad en detox är för något, hur det kan hjälpa dig och vad det finns för produkter på marknaden som kan hjälpa dig med det. Vi ska också gå igenom vad som kan vara viktigt att tänka på innan köp av dessa produkter.

Vi ska göra en liten recension av bästa detox produkter och avgöra vilken av dem som är bäst i test! Så läs vidare så ska vi guida dig genom detta!

Bästa Detoxen – Bäst i vårt test

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa detox

Detox Greens från Healthwell är en näringsrik och naturlig greens mix som är utformad för detox och rening. Den innehåller en välbalanserad kombination av grönsaker, frukt, bär, alger och örter som hjälper till att stödja kroppens reningssystem. 

Denna blandning av frukt, bär, grönsaker och örter hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din detoxkur som möjligt! En ren produkt som du kan blanda i din juice, smoothie eller bara vatten. Användare tycker att de känner sig piggare och de flesta tycker att den smakar väldigt gott!

Bra mix av ingredienser, bra kvalitet och goda omdömen gör detta till vår bäst i test vinnare.

Ca pris: 279 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Naturliga ingredienser: Detox Greens består av 100% naturliga ingredienser utan tillsatser eller sötningsmedel. Det är en ren produkt som passar dem som vill undvika konstgjorda ämnen i sin kost.
 • Näringsrik mix: Produkten innehåller en bred variation av näringsämnen från grönsaker, frukt, bär, alger och örter. Det ger kroppen en bra dos av vitaminer, mineraler och antioxidanter som stödjer immunsystemet och skyddar cellerna.
 • Enkel att använda: Detox Greens är lätt att använda. En portion motsvarar en stor skål med frukt och grönsaker. Det kan enkelt blandas i vatten eller i en smoothie för en snabb och enkel konsumtion.
Nackdelar
 • Smak: Vissa användare har rapporterat att smaken av Detox Greens kan vara något gräsliknande eller bitter. Det kan vara en utmaning för dem som är känsliga för smak.

Det här pulvret från Healtwell kan du använda som måltidsersättning när du genomgår en detox! Pulvret är helt vegansk och passar alla. Innehåller inga konstgjorda ämnen och ger en behaglig mättnad. Många som använder det tycker att den smakar bra, men för vissa är det viktigt att blanda med annat för att de inte gillar smaken.

Ca pris: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Vegansk och glutenfri: Detox Näringspulver passar perfekt för personer som följer en vegansk kost eller har glutenintolerans. Det är fritt från animaliska ingredienser och gluten, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med specifika kostbehov.
 • Naturliga ingredienser: Produkten innehåller en mix av naturliga råvaror av hög kvalitet. Det är viktigt att notera att Detox Näringspulver inte innehåller artificiella smakämnen, sötningsmedel eller tillsatt socker. Det ger en ren och hälsosam måltidsersättning för detox.
 • Näringsrik mix: Detox Näringspulver ger en bred spektrum av nödvändiga vitaminer och mineraler. Det innehåller även ärtprotein, som är en vegetabilisk proteinkälla som bidrar till att bibehålla muskelmassa och normal benstomme. Dessutom innehåller det cystein, en aminosyra som bidrar till glutationnivåerna och stödjer leverns naturliga reningsprocess.
Nackdelar
 • Smak: Vissa användare har rapporterat att smaken av Detox Näringspulver inte är tilltalande. Det kan vara en utmaning att dricka det enbart med vatten. Att blanda det med andra ingredienser som frukt och bär kan dock förbättra smaken.
Tabletter
Immitec 30 Days Waistline Plus 120 tabletter

Immitec 30 Days Waistline Plus 120 tabletter

TYP AV DETOX: Tabletter
ANTAL TABLETTER: 120

Immitec 30 Days Waistline Plus är ett kosttillskott utformat för att stödja detox, främja viktminskning och öka energiomsättningen. Med en unik blandning av örter och mineraler som krom och jod, erbjuder detta tillskott en omfattande strategi för en hälsosam och säker detox.

Användare verkar generellt sett uppskatta Immitec 30 Days Waistline Plus. Många nämner att de har märkt förbättringar i sin energinivå och allmänna välbefinnande. Andra betonar att de har upplevt viktminskning i kombination med en balanserad kost och regelbunden motion.

Ca pris: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Produkten kombinerar en rad örter, inklusive lakritsrot, maskros och kronärtskocka, som alla bidrar till matsmältningen, samt mariatistel som hjälper till att ta hand om slaggprodukter.
 • Det inkluderade krom bidrar till normal omsättning av fett, kolhydrater och protein samt till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Jod stödjer normal sköldkörtelfunktion och energiomsättning.
  Doseringen är enkel och rakt på sak: 2 tabletter på morgonen och 2 på kvällen.
 • Kommer som tablett vilket uppskattas av en del.
Nackdelar

Produkten kan inte användas av personer med jästallergi, vilket begränsar tillgängligheten för vissa potentiella användare.
Priset kan vara lite högre jämfört med andra detoxprodukter, men den omfattande ingredienslistan och dess potentiella hälsofördelar gör den till ett värdefullt alternativ.

Komplett paket
Detoxkur 14 dagar

Detoxkur 14 dagar

TYP AV DETOX: Paket
ANTAL DAGAR: 14

Paket med det du behöver för total detox under 14 dagar. Folder med tips och råd kommer i paketet som innehåller ersättningar för hela dagen. Blandade omdömen om smaken men effekten verkar god.

Ca pris: 890kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Allt du behöver till paketpris
Nackdelar

 -

Detox te

Detox te

TYP AV DETOX: Generell
ANTAL PORTIONER: 50

Här har vi ett grönt te som är blandat med spenat som fungerar perfekt om du vill ha en detox-effekt! Lättblandat och med 100 % rena ingredienser. Det innehåller även maskros, mjölon och nässlor som ger en fräsch uppiggande smak. Omdömena är mest positiva när det kommer till smaken, men vissa personer har svårt för en viss beska i téet. Många känner sig mycket piggare!

Ca pris: 130kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

En 10-dagars detoxkur i kapselform! En naturlig produkt med en aktiv örtblandning som kommer att hjälpa kroppen att bli av med slaggprodukter. 100 % vegetabiliska kapslar som innehåller bland annat maskros, mjölon, grönt te samt den bruna algen wakame. Användare tycker att den gav en bra utrensande effekt redan efter några dagar!

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de stora fördelarna med Better You Detox är dess omfattande innehåll av näringsämnen som har valts för sina antioxidativa och avgiftande egenskaper. Den innehåller även probiotika som bidrar till en hälsosam tarmflora, vilket är viktigt för övergripande hälsa och välbefinnande. Dessutom har många kunder uppskattat att det är enkelt att ta som ett dagligt tillskott.
Nackdelar
 • Ett potentiellt negativt aspekt av Better You Detox kan vara att vissa användare upplever oönskade biverkningar, som illamående eller magont, särskilt vid starten av en detox-regim. Dessutom, även om produkten innehåller många potentiellt fördelaktiga ingredienser, bör man vara medveten om att resultaten kan variera och att ett kosttillskott inte kan ersätta en allsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.
Detoxkapslar Morgon

Detoxkapslar Morgon

TYP AV DETOX: Generell
ANTAL KAPSLAR: 28

Kapslar som är anpassade för att tas på morgonen i samband med en detox-kur. Innehåller mycket antioxidanter, c-vitamin och komplex av växter och örter. Man har också tillsatt peperin i dessa kapslar som ska främja upptaget. Vissa upplever att de har fått en bättre sömn och ökad energi när de tar dem, och de upplever dessutom en ökad stresstålighet.

Ca pris: 120kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

UltraDetox

UltraDetox

TYP AV DETOX: Generell
ANTAL KAPSLAR: 28

Den här produkten ger kroppen det stöd den behöver under en detox. Det är en fiberdrink i pulverform som innehåller en blandning av 35 olika örter. Man tar den mellan måltiderna och blandar i juice eller vatten. Användare tycker att den smakar lite illa, men att det kompenseras av en riktigt bra effekt!

Ca pris: 290kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Vanliga frågor om detox – FAQ

 • Är det farligt att göra en detox?
 • Om du gör det på fel sätt kan det vara farligt. Det bästa är därför att du läser på ordentligt innan du sätter igång, eller att du innan du börjar med detoxen pratar med din läkare.

 • Är det säkert att en detox kommer hjälpa mig?
 • Det finns som sagt inga studier som visar att det säkert fungerar, men många vittnar om att det har hjälpt dem till en bättre hälsa. Det finns alltså inga garantier, men kan vara värt att testa om man vill!

 • Hur ofta ska jag göra en detox?
 • Eftersom det kan vara ganska ansträngande för kroppen att utsättas för detox så rekommenderar många att man endast gör det två gånger per år. Det finns också de som rekommenderar fyra gånger per år, en detox innan varje ny årstid till exempel. Vad som är bäst för dig måste du avgöra!

  Vad är detox?

  Detox är en process där du tar bort eller eliminerar gifter från kroppen. Det kan göras på olika sätt, såsom genom diet, fasta, motion, vätskeintag och användning av naturläkemedel.

  Varför ska jag göra en detox?

  Tanken med detox är att hjälpa kroppen att bli av med toxiner som kan ha byggts upp över tiden på grund av dålig kost, alkohol, tobak, kemikalier och miljögifter. Detta kan i sin tur hjälpa till att förbättra din energi, hälsa och övergripande välbefinnande.

  Kan jag detoxa genom att bara ändra min kost?

  Ja, det går definitivt att stödja detoxprocessen genom kostförändringar. Det innebär vanligtvis att äta en ren, hel matdiet som är rik på frukt och grönsaker, hela korn, magra proteiner och mycket vatten, samtidigt som man undviker bearbetade livsmedel, socker, koffein och alkohol.

  Bäst i test detox

  Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa detox!

  Vi presenterar här de detox-produkter som har utmärkt sig i vårt noggranna test och som vi, baserat på vår expertbedömning, har korat till de bästa inom detox-kategorin.

  För att nå till denna slutsats har vi beaktat en rad faktorer. Dessa inkluderar pris, kvalitet, kvantitet samt användarvänlighet – alla element som vi anser är avgörande när vi utvärderar produkters övergripande värde och effektivitet.

  Vår granskning har sträckt sig över ett brett spektrum av detox-produkter. För att försäkra oss om att vi förser dig med den mest tillförlitliga informationen, har vi grundligt granskat och jämfört produkterna, analyserat användarrecensioner och betyg, samt vägt in expertutlåtanden. Vårt team har därefter sammanställt dessa insikter och skapat en omfattande topplista över de bästa detox-produkterna.

  Vi vill understryka att vår prioritet ligger i att du, som konsument, ska kunna känna dig trygg i ditt val. Därför kan du vara säker på att alla produkter som har gjort sig förtjänta av en plats i vår topplista har genomgått omfattande tester och bedömningar. De representerar det bästa av det bästa inom detox, och är produkter som du verkligen kan lita på när det gäller att stödja din hälsa och ditt välbefinnande.”

  Sammanfattning

  En detox är ett speciellt kostprogram eller intag av produkter som har som syfte att avgifta kroppen från slaggprodukter och göra dig piggare och friskare.

  Om du känner dig tröttare än vanligt, om magen krånglar eller om håret känns livlöst och matt kan du vara en av dem som skulle kunna dra nytta av att testa en detox-kur.

  Drick mycket vatten under detox-kuren! Vatten hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukterna fortare.

  Många av produkterna för detox hjälper din lever att bli mer effektiv på att rensa ut avfallsprodukter och kroppen att rensa ut överflödig vätska.

  Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa detoxen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


  Bästa Detoxen – Slutsats

  1. Bäst i vårt test : Detox greens – Healthwell
  2. Bäst för veganer : Detox näringspulver
  3. Billigast köp: Detox te
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Detox te
  5. Populärast i sökningar : Detoxkur 14 dagar


  Källor

  Detox – fungera det? | I FORM

  Från utbrändhet till livslust: Vanliga biverkningar vid detox (komtillbaka.blogspot.com)

  Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

  Skribent 

  Faktakontroll – Martin Olofsson

  Skapad :

  Uppdaterad :