Bästa Proteinpulvret För Viktminskning 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Proteinpulvret 2023 » Bästa Proteinpulvret För Viktminskning 2023

Att proteinpulver kan hjälpa en bygga mer muskler på kort tid är nog inte något som kommer som en överraskning, men visste du att du kan nyttja dig av vissa proteinpulver för att bidra till viktminskning också?

Ett högt proteinintag motverkar muskelnedbrytning under diet, vilket gör att förlorad vikt i huvudsak utgörs av fett. Vid viktminskning har det nämligen visat sig att det ger resultat att öka proteinintaget. Både för att höja mättnadskänslan men också för att inte bryta ned musklerna.

Då vi jämfört hundratals proteinpulver genom åren har vi tagit oss tiden att jämföra och utse vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för viktminskning. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Bästa Proteinpulvren för viktminskning – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Toppsäljare : Whey-100, 1 kg
 3. Billigast köp: Ultimate Whey, 1kg
 4. Bästa pulvret med vasselprotein : Whey-100, 1 kg
 5. Snabbast upptagning : Ultimate Whey, 1kg
 6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Bäst i vårt test

Bäst i Test
Aware 100% Whey

Aware 100% Whey

MÄNGD PROTEIN: 22 g /portion

TYP:  Vassleprotein

Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det! 

Ca pris: 279 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Hög svensk kvalitet

Uppskattade smaker

Nackdelar

 -

Toppsäljare
Whey-100, 1 kg

Whey-100, 1 kg

PROTEINHALT: 85%
PRIS/KG: 269 kr

Ett välkänt proteinpulver gjort på kvalitativt mjölkprotein. Skopa ingår om du handlar hos Gymgrossisten. Lättblandat och skummar eller klumpar sig inte. Vi anser det här vara det bästa proteinpulvret för viktminskning. Bidrar inte bara till muskeluppbyggnad men även fettförbränning vilket är unikt för ett proteinpulver skapat av ett svenskt företag i vårt tycke. Kommer i många goda smaker och är väldigt populär att använda under en diet bland professionella muskelbyggare. Ett kosttillskott som inte bara hjälper dig bygga muskler, men även gå ner i vikt samtidigt med andra ord.

Ca pris: 260 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ultimate Whey, 1kg

Ultimate Whey, 1kg

PROTEINHALT: 77%
PRIS/KG: 219 kr

Ett fantastiskt vassleprotein som innehåller matspjälkningsenzymer. Superbt post workout-protein. Här får du verkligen valuta för både pengarna och din träning. Snabbt upptag.

Ca pris: 210 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ultimate Hydro Whey

Ultimate Hydro Whey

PROTEINHALT: 74%
PRIS/KG: 221 kr

Ett hydrolyserat vassleprotein från Star Nutrition för dig som kräver det bästa. Kan även bidra till viktminskning indirekt. Proteinet utgörs av Optipep®, en varumärkesskyddad råvara som garanterar en genomgående hög kvalitet och konsekvent hydrolyseringsgrad. Du kan med andra ord vara 100% säker på att proteinet är grundligt förspjälkat och ger alla de effektmässiga fördelar ett hydrolyserat vassleprotein avser ge. Det vill säga: Ett snabbt upptag och en effektiv stimulering av muskeluppbyggnaden. Rekommenderas att man blandar med vatten och inte mjölk för bästa möjliga upplevelse.

Ca pris: 190kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa proteinpulvret för viktminskning

Varför ska man vid viktminskning inkludera proteinpulver i sin kost?

För att det kan bidra till ytterligare viktminskning och en snabbare metabolism i allmänhet.

Kombinerar man dessutom sin viktminskning med träning — vilket är att föredra i vårt tycke! — kan man uppnå resultat som får människors hakor att nudda marken gång på gång.

Kombinerar man rätt träning och genuint är seriös med faktumet att man vill gå ner i vikt oavsett vad det kräver så är ett proteinpulver den perfekta produkten att investera sin hårt intjänade pengar på.

När på dygnet ska man använda sig av proteinpulver för bästa effekt ifall man försöker uppnå viktminskning?

Om man redan följer ett träningsprogram och därmed är aktiv föreslår vi att man intar sitt valda proteinpulver kort efter ett träningspass för bästa möjliga effekt.

Just vassleprotein består av protein som är snabbupptagligt av dina muskler och kroppen i allmänhet varför det är att föredra att inta bokstavligen talat direkt efter ett träningspass oavsett om du sysslar med styrketräning, långdistanslöpning eller spelar padel på fritiden.

Vilket är det bästa proteinpulvret för viktminskning enligt Tillskotsbibeln.se?

Just nu anser vi produkten Aware 100% Whey vara det bästa proteinpulvret för viktminskning sett till våra kriterier och vår erfarenhet vad gäller träning i synnerhet.

Det är ett proteinpulver som fungerar bra även för dig som inte försöker gå ner i vikt, men för dig som specifikt är ute efter att gå ner några kilon är det här proteinpulvret vi hade rekommenderat primärt, tätt följt av resten av alla proteinpulver vi valt att inkludera i vår lista.

Mer om viktminskning och fettförbränning kan du läsa här.

Vanliga frågor – Viktminsknings proteinpulver

Hur fungerar viktminskningspulver?

Ett högt proteinintag motverkar muskelnedbrytning under diet, vilket gör att förlorad vikt i huvudsak utgörs av fett.

Måste jag träna om jag äter proteinpulver för att gå ner i vikt.

Det enkla svaret är ja, musklerna du skapar bränner energi och därmed i förlängningen fett. Tar du extra protein så skyndar du på processen.

Är det hälsosamt att använda proteinpulver?

Protein har många viktiga funktioner i kroppen som att bygga, underhålla och återställa muskelmassa samt att bibehålla normal benstruktur. Därför är det viktigt att se till att du får i dig tillräckligt med protein genom kosten, eller ta proteinpulvertillskott utöver en hälsosam och varierad kost.

Vad är viktminsknings proteinpulver?

Viktminsknings proteinpulver är en typ av proteintillskott som innehåller färre kalorier och fett än vanliga proteintillskott. De är utformade för att hjälpa till att öka mättnadskänslan och minska hunger, vilket kan hjälpa till att minska kaloriintaget och leda till viktminskning.

Vilka är de vanligaste proteinkällorna i viktminsknings proteinpulver?

Vanliga proteinkällor i viktminsknings proteinpulver inkluderar vassleprotein, kaseinprotein, ärtprotein, sojaprotein och risprotein.

Hur fungerar viktminsknings proteinpulver?

Viktminsknings proteinpulver fungerar genom att öka mättnadskänslan och minska hunger. De innehåller vanligtvis färre kalorier än vanliga proteintillskott, vilket gör det lättare att upprätthålla en kaloriunderskott och leda till viktminskning.

Vilka andra ingredienser kan finnas i viktminsknings proteinpulver?

Viktminsknings proteinpulver kan också innehålla andra ingredienser som hjälper till att stödja viktminskning, såsom fiber, grönsaker, probiotika och andra näringsämnen.

Finns det några biverkningar med viktminsknings proteinpulver?

Vanligtvis är det inga biverkningar med viktminsknings proteinpulver om de används enligt anvisningar. Men om du lider av någon sjukdom eller allergi, är det alltid viktigt att rådgöra med en läkare innan du börjar använda något nytt tillskott.

Sammanfattning

Det må låta ironiskt, men genom att få i dig mer protein så kan du faktiskt bidra till att du går ned mer i vikt. Vi föreslår därför att du följer ett träningsprogram strikt, säg, att du går till gymmet 3 gånger i veckan, spenderar 45 minuter på rullbandet och nästkommande 30 minuter på att utföra diverse olympiska lyft efter bästa förmåga.

Att ta sig till gymmet kan vara svårt till en början men är en vana som fullkomligen kan komma att ändra kvalitén på ditt liv både professionellt och privat. Det här varför jag, Nabil, började träna på gym från första början.

Vi hoppas vår jämförelse av proteinpulver i allmänhet men vår utnämning av vad vi anser vara Sveriges bästa proteinpulver för viktminskning i synnerhet hjälper dig gå ner den mängd vikt du önskar gå ner!

Lycka till i din resa!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Proteinpulvren för viktminskning som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Topplistan Proteinpulvren för viktminskning – De bästa enligt oss!

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Toppsäljare : Whey-100, 1 kg
 3. Billigast köp: Ultimate Whey, 1kg
 4. Bästa pulvret med vasselprotein : Whey-100, 1 kg
 5. Snabbast upptagning : Ultimate Whey, 1kg
 6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :