Hur går man upp i vikt snabbt som ungdom?

Hem » Hälsa » Viktkontroll » Hur går man upp i vikt snabbt som ungdom?

Hej, och välkommen till vår blogg på Prokost!

Det här blir vårt första blogginlägg där vi kommer besvara en fråga från en läsare.

Den berör ämnet viktökning där läsaren, som vi förmodar är i sina tonår, frågar: hur går man upp i vikt snabbt som ungdom?

I den här artikeln kommer vi dels besvara frågan, men även ge våra bästa tips i allmänhet och produktrekommendationer i synnerhet.

Vill du gå upp i vikt i allmänhet eller gå upp i vikt och samtidigt lägga på dig muskler?

Äter du mer mat leder det till att du går upp mer i vikt — det är ingen raketforskning. Men vilken typ av vikt är du på jakt efter?

Är du en smal person som försöker lägga på dig lite mer vikt i allmänhet eller är du någon som potentiellt är redo att förvandla din kropp till något helt annorlunda med synlig muskelmassa?

Lägger du på dig 10 kg för fort, utan att träna, finns det en väldigt stor chans att du nästan enbart lägger på dig fett som i sin tur börjar lägga sig på ställen du inte vill att det ska lägga sig på.

Det bästa sättet att gå upp i vikt snabbt på som ungdom

Det bästa sättet att gå upp i vikt snabbt på som ungdom — utan att lägga på dig för mycket fett samtidigt som du lägger på dig muskler — är att börja träna på gym samtidigt som du ändrar i din kost.

Jag som skriver det här inlägget, Nabil, trodde aldrig att jag skulle bli en person som tränade på gym regelbundet. Sen prövade jag bara att hålla igång träningen i några månader och sen fortsatte det.

Ska man fokusera på att få i sig mer protein eller kalorier när man försöker gå upp i vikt så snabbt som möjligt?

Jag har i dagens läge styrketränat på gym i lite över 2 år och det är ett av mitt livs bästa beslut.

Jag började nämligen min resa som smal och har lyckats gå upp ungefär 20 kg i vikt senaste 2 åren — och då är det långt ifrån allt som är ren muskelmassa. Poängen jag försöker göra är att när du går upp i vikt vill du öka en viss mängd fettmassa och muskelmassa, inte bara det ena.

Människor som fokuserar för mycket på att bara få i sig protein när de väl börjar träna blir sällan stora utan får ganska små ramar med något större muskler.

De som får en imponerande fysik är de som både ligger på ett kaloriöverskott men samtidigt äter mer protein än vad de behöver.

Det är i den sistnämnda kategorin vi föreslår våra läsare att ligga i.

Du behöver alltså få i dig betydligt mer kalorier, högst troligen mer än vad du tror att du behöver varför vi föreslår att du tar och kikar på vår jämförelse av vad vi anser vara Sveriges bästa gainers.

Kosttillskott för viktökning bland ungdomar

Om du väljer att börja träna på gym rekommenderar vi starkt att du köper in en så kallad ”gainer” — d.v.s. en produkt vars främsta syfte är att hjälpa dig få i dig mer kalorier så du slutligen går upp i vikt.

Bästa gainern
En gainer från Star Nutrition vid namn Supreme Mass som vunnit vår stora jämförelse av vad vi anser vara Sveriges bästa gainer.

Som tur för dig har vi sammanställt en lista över vad vi anser vara Sveriges bästa gainers. Kika på den och se ifall du hittar en produkt du gillar.

Sammanfattning

Det bästa med ens ungdom är att man växer så det knakar. Det är därför riktigt smart ifall man börjar ta tag i sin träning redan under tonåren då det helt enkelt är lättare att lägga på sig vikt då.

Det gäller bara att äta ordentligt i första hand, men även träna på ett gym ifall du inte bara vill gå upp i fettvikt men även lägga på dig lite muskler.

Vi rekommenderar träning för alla ungdomar — oavsett kön, etnicitet eller tidigare erfarenhet av träning. Vem som helst kan gå upp i vikt snabbt på ett snabbt men ack så nyttigt sätt, det gäller bara att hitta disciplinen både vad gäller kosten och träningen. Det är genuint vårt absolut bästa råd, vi hoppas inte du tycker det är jobbigt. Stort lycka till!

Just gainers är en produkt vi starkt rekommenderar till alla ungdomar som försöker lägga på sig vikt, då produktens primära syfte är just det — nämligen att hjälpa dig gå upp i vikt.

Börjar du träna, gör om din kost något och inkluderar mer protein samt inhandlar antingen en gainer eller ett proteinpulver så är vi fullkomligt övertygade om att du kommer lyckas gå upp i vikt riktigt, riktigt snabbt som ungdom. Stort lycka till!