Bästa Kalcium kosttillskotten 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa Kalcium kosttillskotten 2024

Det finns många olika ämnen man behöver för att kroppen ska må så bra som möjligt. Kalcium är ett av dem. Symptom på brist är exempelvis, muskelspasmer och kramper, domningar, trötthet, torr hud och tandproblem. Ibland kan man få brist på kalcium och då kan man behöva ta ett kosttillskott som hjälper till att åtgärda det.

Vi ska i den här artikeln göra en recension av bästa kalciumtillskott och reda ut vilket som är bästa köp. Vi ska avgöra vilket kalciumtillskott som är bäst i test helt enkelt!

Artikeln innehåller annonser

Bäst i test lista med de bästa kalcium tillskott produkterna

Kalcium 800 Healthwell är ett välkänt kosttillskott som syftar till att stödja och upprätthålla god benhälsa och muskelfunktion.

Generellt bra betyg i våra testkriterier gör denna till vår testvinnare och bäst i test.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kalciumhalt: Med 800 mg kalcium per tablett, ger Kalcium 800 Healthwell en betydande mängd av det rekommenderade dagliga intaget, vilket kan vara särskilt användbart för de som har svårt att få tillräckligt med kalcium från kosten.
 • Enkel dosering: Två kapslar om dagen räcker för att komplettera kalciumintaget, vilket gör det bekvämt och enkelt att använda.
 • Inga onödiga tillsatser: Produkten är fri från onödiga färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel, vilket kan vara fördelaktigt för de som är känsliga för sådana ämnen.
Nackdelar
 • Vissa användare kan tycka att Kalcium 800 Healthwell är dyrare än andra kalciumtillskott på marknaden.
 • Inget D-vitamin: Produkten innehåller inte D-vitamin, som spelar en viktig roll i kalciumupptaget. Användare som inte får tillräckligt med D-vitamin från kosten eller solen kan behöva komplettera med ett separat D-vitamintillskott.
 • Storlek på tabletterna: Några användare har nämnt att tabletterna är stora och kan vara svåra att svälja för vissa.

Alg-Börje Kalktabletter är ett unikt kosttillskott som utvinner kalcium från röda alger, vilket erbjuder en naturlig och hållbar källa till kalcium. Användare uppskattar produkten för dess miljövänliga egenskaper och lättillgängliga kalciumkälla. 

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Naturlig källa: Alg-Börje Kalktabletter utvinner kalcium från röda alger (Lithothamnium calcareum), vilket erbjuder en naturlig och lättabsorberad källa till kalcium.
 • Miljövänligt: Produkten är hållbart producerad och miljövänlig, vilket kan vara särskilt viktigt för miljömedvetna konsumenter.
 • Veganvänligt: Alg-Börje Kalktabletter är ett lämpligt alternativ för veganer och vegetarianer som söker en icke-animalisk källa till kalcium.
 • Extra mineraler: Förutom kalcium innehåller tabletterna även spårämnen som magnesium och zink, vilket kan bidra till att främja ytterligare hälsomässiga fördelar.
Nackdelar
 • Användare måste ta fyra tabletter om dagen för att få den rekommenderade dosen av kalcium, vilket kan vara mindre bekvämt än produkter med en daglig dos.

Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc är ett kosttillskott som kombinerar tre viktiga mineraler för att främja god benhälsa, muskelfunktion och immunsystemets funktion.

Användare uppskattar dess balanserade formula och kvalitetsingredienser, men vissa kan finna doseringen något besvärlig. 

Ca pris: 139 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kombinerade mineraler: Produkten innehåller kalcium, magnesium och zink, vilka alla är viktiga för att främja god benhälsa och muskelfunktion samt stödja immunsystemet.
 • Kvalitetsingredienser: Solgar är känt för att använda högkvalitativa ingredienser i sina produkter och följa strikta tillverkningsprinciper.
 • Vegansk
Nackdelar
 • Doseringsfrekvens: Användare måste ta tre tabletter om dagen för att få den rekommenderade dosen av alla mineraler, vilket kan vara besvärligt för vissa.
 • Inget D-vitamin: Produkten innehåller inte D-vitamin, som är viktigt för kalciumupptaget. Användare som inte får tillräckligt med D-vitamin från kosten eller solen kan behöva komplettera med ett separat D-vitamintillskott.
 • Priset: Vissa användare kan tycka att Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc är dyrare än andra liknande tillskott på marknaden.
bästa kalcium för din kropp

Köpguide kalcium -tillskott

Kalcium är ett essentiellt näringsämne som spelar en avgörande roll för att upprätthålla starka ben, tänder och en sund hjärtfunktion. Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med kalcium enbart genom kosten, och då kan kalciumtillskott vara en utmärkt lösning. I denna guide kommer vi att presentera de bästa kalciumtillskotten på marknaden, baserat på faktorer som effektivitet, kvalitet, pris och användarupplevelse.

Vi har testat och jämfört produkter från olika tillverkare och i olika former, såsom tabletter, kapslar och pulver. Vår expertpanel har analyserat varje produkts ingredienser, biotillgänglighet och renhet för att säkerställa att du får det bästa tillskottet för dina behov. Dessutom kommer vi att ge dig praktiska tips och råd om hur du väljer det bästa kalciumtillskottet, samt hur du kan optimera dess användning för att främja din hälsa och välmående.

Vem behöver äta tillskott av kalcium?

Det finns rekommenderade mängder av kalciumintag beroende på ålder och kön:

Spädbarn 6-11 månader 540 milligram

Barn 1-5 år 600 milligram

Barn 6-9 år 700 milligram

Barn, tonåringar 10-17 år 900 milligram

Vuxna 800 milligram

Gravida och ammande 900 milligram

Källa: Livsmedelsverket

Om man av någon anledning får i sig mindre än det rekommenderade intaget och under en längre tid, riskerar man att få brist på kalcium. Det kan leda till benskörhet hos vuxna och att man som barn inte växer som man ska. Därför är det såklart viktigt att ha koll på att man får i sig det enligt rekommendationerna.

Vanliga orsaker till kalciumbrist är till exempel ålder (ju äldre man blir desto sämre upptag av kalcium har man), d-vitaminbrist, sjukdomar, klimakteriet och rökning.

kalcium brist

Finns det några biverkningar av kalciumtillskott?

Ja, det finns det faktiskt. Om man intar för stora mängder av kalcium kan det leda till njurproblem, onromal hjärtfunktion och hjärnfunktion, dålig benhälsa och kan till slut bli livshotande.

Det tillstånd man hamnar i om man har för höga halter kalcium i kroppen kallas för hyperkalcemi.

Det här gör att det är väldigt viktigt att man har koll på hur mycket kalcium man faktiskt får i sig varje dag och att man inte överskrider dem med ett tillskott.

Var köper jag kalciumtillskott?

Kalciumprodukter köper du i hälsokosten eller på till exempel apotek. Det finns många produkter att hitta, både online och i fysiska butiker.

I det här testet så visar vi många ställen där du kan beställa de här kalciumtillskotten från och få dem levererade direkt hem till dig!

Vad är priset på kalciumtillskott?

Vi har hittat kalciumprodukter i många olika prisklasser, vilket du kommer se i vår topplista. Priset beror på märke, storlek på förpackning och innehåll.

I vår genomgång har vi hittat priser från ca 40 kr till ca 300 kr.

Vi är övertygade om att du kommer hitta en produkt som uppfyller dina behov, och även för din plånbok!

Bäst i test kalcium

Här kan du se vilket kalcium som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa kalcium kosttillskott!

Vi har tittat på många olika faktorer för att kunna välja ut den bästa kalciumprodukten. Bland annat pris, kvalitet och smak är exempel på faktorer som är viktiga för att få ett högt betyg i vårt test.

Vi väger även in omdömen och betyg från verifierade användare samt andra testsidors testning.

För att kunna välja ut kalciumtillskott så att just du ska kunna hitta ett som passar dina behov har vi valt ut produkter i olika prisklasser.

Bästa övriga testade produkter

Elexir pharma kalcium/magnesium

Elexir pharma kalcium/magnesium

De här tabletteInnehåller både kalcium och magnesium och är fritt från konserveringsmedel och konstgjorda färg- och smakämnen. Bidrar till normal benstomme och muskelfunktion har även vitaminer tillsatta i form av D3 och K2. Omdömet är en bra och prisvärd produkt från användare!rna är utvecklade för att kalcium ska tas upp optimalt i kroppen. Det är med hjälp av tillsatta aminosyror som det sker. Skelett och tänder kommer att må bra plus att matsmältning och muskelfunktion förbättras!

PRIS: 119 kr
MÄNGD: 120 tabletter

Kalcium, 120 kapslar

Kalcium, 120 kapslar

Här har vi en ekologisk och vegansk produkt som gör det den ska! Matspjälkning, benstomme och muskelfunktion kommer att bibehållas om du tar dem. Omdömena är positiva, och användare upplever bra effekt!

PRIS: 99 kr
MÄNGD: 120 tabletter

Kalcium optimal

Kalcium optimal

Ett skonsamt kalciumtillskott som är snälla mot magen. Bidrar till normal benstomme och normala tänder. Kapslarna är helt veganska och du får ut 16 till 50 doser med en burk!

PRIS: 127 kr
MÄNGD: 100 kapslar

Holistic Kalcium

Holistic Kalcium

Ett 100% organiskt kalciumtillskott av svenska Holistic. Håller fantastisk kvalité och är väldigt prisvärt i vårt tycke. Älskar de organiska kapslarna! Vi rekommenderar detta tillskott till alla, mer eller mindre.

PRIS/KAPSEL: 1,25 kr
KALCIUM/KAPSEL: 128 mg

FAQ – vanliga frågor om kalcium

Hur mycket kalcium behöver jag per dag?

Det beror på hur gammal du är. Från övre tonåren så ligger rekommenderad dagsdos på ungefär 800 mg.

Vilken mat är rik på kalcium?

De flesta livsmedel innehåller kalcium. Mjölk, nötter och bladgrönsaker är de som har mest i sig.

Varför är kalcium viktigt att få i sig?

Kalcium är mycket viktigt för framförallt skelettet och dess uppbyggnad. Eftersom ny benvävnad hela tiden skapas och byts ut så behöver man fortsätta att fylla på med kalcium (och vitamin D) så att man inte får ett försvagat skelett.

Vad är kalcium?

Kalcium är en viktig mineral som är nödvändig för många kroppsfunktioner, inklusive benhälsa och muskelfunktion.

Vad är tecken på kalciumbrist?

Vanliga tecken på kalciumbrist är muskelkramper, svaghet, trötthet, bensmärta och förändringar i naglar och hår.

Kan man få för mycket kalcium?

Ja, överdriven kalciumintag kan leda till hälsoproblem som njurstenar, förkalkning av blodkärlen och nedsatt njurfunktion.

Vilken roll spelar kalcium för benhälsa?

Kalcium bidrar till att bygga och upprätthålla starka ben och tänder samt minska risken för benskörhet.

Sammanfattning

Kalcium är ett grundämne som är väldigt viktigt för att våra kroppar ska fungera som de ska. Framförallt vårt skelett.

Att äta tillskott av kalcium tillsammans med magnesium och d-vitamin är väldigt bra för att kroppen ska kunna ta upp kalciumet ordentligt.

Kalcium finns i många livsmedel vi äter, men mest i mjölkprodukter och bladgrönsaker.

Det är viktigt att ha koll på sitt kalciumintag så att man inte får i sig för lite eller för mycket för det kan leda till jobbiga problem.

För mycket kalcium kan leda till hyperkalcemi som i värsta fall kan leda till döden. För lite kan leda till benskörhet.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Kalcium -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kalcium – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Kalcium 800
 2. Bästa som innehåller D vitamin : Kalcium 800
 3. Billigast köp: Alg-Börje Kalktabletter
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : HealthWell Kalcium/Magnesium
 5. Bästa tabletter : Alg-Börje Kalktabletter
 6. Populärast i sökningar : HealthWell Kalcium/Magnesium

Källor

https://foodtrotter.com/svenska/ar-det-farligt-ata-mycket-kalcium/

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/salt-och-mineraler1/kalcium

https://www.doktorn.com/sjukdomar/allt-om-kalciumbrist-hypokalcemi-vad-%C3%A4r-kalciumbrist/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :