Bästa Koppar – Tillskott 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa Koppar – Tillskott 2024

Koppar är ett livsnödvändigt grundämne som kroppen behöver för att kunna fungera normalt. Ibland kan man dock behöva ett tillskott av detta ämne.

Vi har granskat marknaden efter bästa koppar för att kunna utse det bästa kosttillskottet och vi ger dig även goda tips inför ditt köp. Häng med så kikar vi.

Sidan innehåller annonser

Topplista bäst i test koppar -tillskott

Med det här tillskottet kan du säkerställa ditt intag av koppar. Koppar bidrar bland annat till immunsystemets och nervsystemets normala funktion och skyddar kroppen mot oxidativ stress. Användare tycker att det är en bra produkt och tycker att de har hjälpt deras immunsystem!

HealthWell Koppar är ett kosttillskott som innehåller 2 mg koppar per kapsel, vilket ligger inom rekommenderade dagliga intagsgränser. Det är utformat för att stödja kroppens normala funktioner och bidra till en optimal hälsa.

Bra delbetyg på våra kriterier och nöjda användare till ett billigt pris ger denna produkt titeln bäst i test.

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kvalitetsingredienser: HealthWell Koppar är framställt av högkvalitativa och säkra ingredienser. Produkten innehåller kopparbisglycinat, en lättabsorberad form av koppar som kroppen kan använda effektivt.
 • Lätt att svälja kapslar: HealthWell Koppar kommer i lätt att svälja kapslar, vilket gör det enkelt att integrera i den dagliga rutinen.
 • Vegansk och allergivänlig: Produkten är fri från animaliska ingredienser, vilket gör den lämplig för veganer. Dessutom är den fri från gluten, laktos och nötter.
 • God tillverkningssed (GMP): HealthWell följer GMP-standarder, vilket innebär att deras koppartillskott uppfyller strikta kvalitetskontrollkrav och säkerhetsstandarder.
 • Prisvärd: HealthWell Koppar erbjuder ett konkurrenskraftigt pris i förhållande till kvaliteten, vilket innebär att det är ett prisvärt alternativ för de som söker ett högkvalitativt koppartillskott.
Nackdelar

Inga direkta

Det här tillskottet innehåller kelaterad koppar vilket innebär att det tas upp mycket lättare i kroppen. Bidrar till normal nervfunktion och pigmentering. Kapslarna passar bra för vegetarianer och innehåller 2,5 mg koppar per tablett.

Solgar är ett välkänt företag inom hälsokostindustrin som har funnits sedan 1947 och är kända för sina högkvalitativa kosttillskott. Kelaterad koppar är ett kosttillskott som innehåller koppar bundet till aminosyror för att förbättra absorptionen i kroppen. 

Ca pris: 120 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Hög kvalitet: Solgar är känt för sina högkvalitativa produkter, och denna kelaterade koppar är inget undantag. Den är tillverkad enligt stränga kvalitetskontroller och är fri från föroreningar och onödiga tillsatser.
 • Förbättrad absorption: Kelaterad koppar är designad för att förbättras absorption och biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen kan använda koppar mer effektivt.
 • Lämplig för veganer och vegetarianer: Produkten är fri från animaliska ingredienser och passar därmed även för
Nackdelar
 • Precis som med alla kosttillskott med koppar så finns det en risk för överdosering om man inte följer rekommenderade doseringsanvisningar. För mycket koppar kan leda till biverkningar såsom illamående, kräkningar, buksmärtor och diarré.

Ett högdoserat koppartillskott som ger 200 % av det dagliga behovet av koppar!

Koppar är ett kosttillskott som innehåller kopparbisglycinat, en form av koppar bundet till aminosyran glycin. Denna form av koppar är känd för sin höga biotillgänglighet och goda absorption.

Bidrar också till håret och hudens normala pigmentering. Många anser att det är en jättebra produkt som gör det den ska!

Ca pris: 120 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kopparbisglycinat i Holistic Koppar har visat sig ha hög biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen lätt kan ta upp och använda koppar.
 • Produkten är 100% vegansk och passar därmed för personer som följer en vegansk eller vegetarisk kost.
 • Holistic är ett svenskt företag som följer strikta kvalitets- och produktionskrav, vilket ger konsumenterna trygghet om att de får en högkvalitativ produkt.
Nackdelar
 • Lite dyrare

Ett kombinerat kosttillskott med koppar och vitamin B2. Tabletterna ger dig en normal nervfunktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress, plus att det ger en näringsbalansering. Varje tablett innehåller 2 mg koppar.

Ca pris: 150 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bra komplement med B12
Nackdelar
 • Lite dyrare

En avancerad multivitamin som är utvecklad för att ge aktiva människor allt de behöver. 1 kapsel innehåller 0,5 mg koppar och består även av ämnen som biotin, järn och mangan.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

bästa koppar som tillskott

Detta gör koppar i din kropp

Detta grundämne är en mineral som hjälper din kropp att fungera som den ska och ingår i flera enzymer som hjälper ämnesomsättningen. Ämnet hjälper även kroppen att omsätta järn, vilket är viktigt för ditt generella välmående. Det är alltså viktigt att ha rätt nivå i kroppen. Ämnet lagras i din lever och det är även levern som styr hur mycket som utsöndras till kroppen.

Du kan hitta ämnet i lever och annan inälvsmat, men även i kött, fisk, skaldjur och nötter. Eftersom vattenledningarna i de flesta hem består av koppar så får du även i dig ämnet när du dricker vatten. Studier visar därför att du lätt får i dig din välbehövliga dagliga dos på naturligt sätt.

Så väljer du rätt när du ska köpa koppar kosttillskott

När du ska välja rätt tillskott bör du bland annat kika efter följande:

 1. Form och källa av koppar: Det finns olika former av koppar som kan användas i kosttillskott, inklusive kopparcitrat, kopparbisglycinat och kopparglukonat. Välj en form som anses vara lättupptaglig och biotillgänglig för att säkerställa maximal absorption i kroppen.
 2. Dosering: En viktig faktor att tänka på är den rekommenderade doseringen av koppar per dag. För att undvika överdosering eller otillräckligt intag, se till att följa den rekommenderade dagliga dosen som anges på produkten eller av din läkare.
 3. Kvalitetscertifieringar: Se till att produkten har genomgått kvalitetskontroller och är certifierad av oberoende organisationer, såsom GMP (Good Manufacturing Practice) eller ISO. Detta garanterar att produkten har tillverkats enligt höga kvalitets- och säkerhetsstandarder.
 4. Ingredienser och allergener: Välj en produkt som är fri från onödiga tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen. Om du har några allergier eller matintoleranser, leta efter produkter som är glutenfria, laktosfria och sojafria.
 5. Vegansk eller veget
 6. Vegansk eller vegetarisk: Om du följer en vegansk eller vegetarisk kost är det viktigt att välja ett koppartillskott som inte innehåller animaliska ingredienser. Se till att produkten är märkt som vegansk eller vegetarisk.
 7. Pris och värde: Jämför priser och mängder av koppar per enhet för att avgöra vilket tillskott som ger bäst värde för pengarna. Det kan vara värt att betala lite extra för högre kvalitet, men kom ihåg att det inte alltid är nödvändigt att välja det dyraste alternativet.
 8. Förpackning och hållbarhet: Kontrollera förpackningens kvalitet och återförslutningsbarhet för att säkerställa att produkten förblir färsk och skyddad från yttre faktorer. Håll även koll på bäst före-datumet för att undvika att konsumera föråldrade produkter.
 9. Användarrecensioner och expertomdömen: Ta del av användarrecensioner och expertomdömen för att få en bättre förståelse för hur produkten fungerar för andra och om den uppfyller dina specifika behov.

Detta kan låta rätt jobbigt att hålla reda på, det fina är att vi redan har gjort utvärderingen av dessa faktorer när vi tagit fram vår bäst i test lista över koppartillskott.

Kom ihåg att jämföra och testa olika produkter för att hitta det bästa valet för just dig. Enligt oss på Prokost så finns det gott om produkter av hög kvalitet på marknaden. Det är därför enkelt att göra ett bra val. Om du inte vill ta ett rent tillskott så kan du ofta hitta koppar i olika multivitamintabletter eller multimineraltillskott.

beställ koppar på nätet

Så stor dos ska du inta

Det rekommenderade dagliga intaget vid terapeutisk användning är 1-2 mg per dag. Se därför till att välja en produkt vars kapslar består utav 1-2 mg så att du enkelt kan mäta hur mycket du får i dig.

Om du däremot lider av reumatoid artrit så kan du ta mellan 1-6 mg av tillskottet. Studier visar att du vid vitiligo du ta 2-6 mg av tillskottet då det hjälper din hud med sin naturliga pigmentering.

Bäst i test av koppar

Här är en översikt över hur vi har genomfört vårt test och vad vi har tagit hänsyn till.

 1. Urval av produkter: Vi började med att undersöka marknaden och välja ut de mest populära och lovande koppartillskotten från en rad olika tillverkare. Vårt urval inkluderade både syntetiska och naturliga tillskott samt varianter i olika former, såsom kapslar, tabletter och vätskor.
 2. Ingrediensanalys: Vi granskade noggrant ingredienslistorna för varje produkt för att säkerställa att de innehöll högkvalitativa och säkra ingredienser. Vi jämförde också mängden koppar i varje produkt med rekommenderade dagliga intag för att säkerställa att de var inom säkra gränser.
 3. Kliniska studier och forskning: Vi genomförde en omfattande granskning av tillgänglig forskning och kliniska studier för att förstå koppartillskottens effektivitet och säkerhet. Vi tog hänsyn till studieresultat och expertutlåtanden för att bedöma huruvida produkterna var värdiga att rekommendera.
 4. Kvalitetskontroll och tillverkningsstandarder: Vi undersökte varje produkts tillverkningsprocess och kvalitetskontroll för att säkerställa att de uppfyllde de högsta standarderna. Vi kontrollerade om tillverkarna följde god tillverkningssed (GMP) och om de hade nödvändiga certifieringar.
 5. Pris och värde: Vi jämförde priset på varje koppartillskott med dess kvalitet och mängd för att bedöma huruvida produkterna erbjöd bra värde för pengarna. Vi tog även hänsyn till eventuella rabatter, erbjudanden och prisvärda paket.
 6. Användarrecensioner och feedback: Vi analyserade kundrecensioner och feedback för att förstå hur användarna upplevde produkternas effektivitet, smak, biverkningar och användarvänlighet. Vi inkluderade både positiva och negativa omdömen i vår analys för att få en balanserad och rättvis bedömning.

Utefter dessa områden så har ett totalbetyg tagits fram som vi redovisar i vår topplista.

Vår topplista med bäst i test av koppar hittar du här, bästa koppar.

Vanliga frågor – Koppar -tillskott

Vad gör koppar i kroppen?

Koppar är viktigt för att producera röda blodkroppar, underhålla nervsystemet, stödja immunförsvaret och för energiproduktion. Det är även involverat i bildandet av kollagen och hjälper kroppen att absorbera järn.

Hur mycket koppar behöver jag per dag?

Rekommenderat dagligt intag (RDI) av koppar varierar beroende på ålder och kön. För vuxna män rekommenderas ca 900 mikrogram per dag, medan vuxna kvinnor rekommenderas ca 700 mikrogram per dag.

Kan jag få i mig för mycket koppar?

Ja, överdrivet intag av koppar kan leda till toxicitet, vilket kan orsaka symtom som illamående, kräkningar, buksmärtor och diarré. Det är viktigt att hålla sig inom de rekommenderade doserna för att undvika eventuella biverkningar.

Kan jag få i mig tillräckligt med koppar genom kosten?

Det är möjligt att få i sig tillräckligt med koppar genom en varierad kost som innehåller livsmedel som lever, skaldjur, nötter, frön och fullkornsprodukter. Dock kan vissa individer med bristande kostintag eller medicinska tillstånd behöva ta kosttillskott för att säkerställa tillräckligt intag.

Är det säkert att ta koppartillskott?

För de flesta individer är det säkert att ta koppartillskott inom de rekommenderade doserna. Dock bör personer med vissa medicinska tillstånd, som Wilsons sjukdom, undvika koppartillskott och rådgöra med sin läkare innan de tar några tillskott.

Hur lång tid tar det att märka effekterna av koppartillskott?

Effekterna av koppartillskott kan variera mellan individer och beror på faktorer som dosering och kroppens behov. Det kan ta flera veckor till månader att märka skillnad.

Avslutande ord

Om du regelbundet intar ett kosttillskott av koppar kan du uppnå mycket bra effekter, speciellt om du terapeutiskt behandlar en sjukdom. Den produkt som är bäst i test kan hjälpa din kropp att fungera optimalt och ge dig en bättre hälsa.

Användare upplever sig få mycket bra effekt av tillskotten i vårt test. Något som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer tillskott är att köpa ett som innehåller en mindre dos så att du enkelt kan testa dig fram till den optimala dosen för just dig.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa koppar -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Källor

 1. Institute of Medicine (US) Panel on Micronutrients. Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. Washington (DC): National Academies Press (US); 2001. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK222310/)
 2. U.S. National Library of Medicine. Copper in diet. MedlinePlus. (https://medlineplus.gov/ency/article/002419.htm)

Testvinnare Bästa Koppar -tillskotten – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa koppartillskotts-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källor:  https://www.livsmedelsverket.se/l

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :