Bästa Krom – Tillskotten 2023

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa Krom – Tillskotten 2023

Bli av med sötsuget och småätandet med hjälp av krom. Gå ner i vikt utan att förlora din muskelmassa och dra samtidigt nytta av flera fördelar som krom tillskotten har att erbjuda.

Vi har guiden för att hjälpa dig att hitta bästa krom tillskotten.

I vår recension kan du lära dig vad krom är, vad som är bra med krom samt tips på vad du ska tänka på när du ska välja bästa krom tillskotten. Hitta den produkten som är bäst för dig genom att ta del av vårt bäst i test topplista nedan.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa Kromtillskott

Bäst i test
healthwell chrom

healthwell chrom

PRIS/KAPSEL: 1,32 kr
KROM/KAPSEL: 200 mcg

Core Chromium Caps+ är ett kosttillskott som innehåller krom, en viktig mineral som främjar en sund glukosmetabolism och kan bidra till att stabilisera blodsockernivåerna. Användare uppskattar produkten för dess kvalitet och bekväma dosering. 

Storpack av kromkapslar från Svensk hälsokost. Även förstärkt med alfa liponsyra. Detta är en kraftfull antioxidant som har blivit populär på senare tid. Används ofta vid diet och deff. Nöjda användare och ett bra pris gör detta till vår topp produkt.

Pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Glukosmetabolism: Krom är en viktig mineral som hjälper till att reglera blodsockernivåerna och förbättra insulinkänsligheten, vilket kan vara fördelaktigt för personer med diabetes eller insulinresistens.
 • Bevämlighet: Core Chromium Caps+ erbjuder en enkel och bekväm dosering med en kapsel om dagen.
 • Kvalitet: Produkten är tillverkad av ett betrodd varumärke och innehåller högkvalitativt krompikolinat, som anses vara en av de mest biotillgängliga formerna av krom.
 • Vegetabiliska kapslar: Core Chromium Caps+ är lämpligt för vegetarianer och veganer eftersom det används vegetabiliska kapslar.
Nackdelar

-

Helhetshälsa Krom Optimal 200

Helhetshälsa Krom Optimal 200

PRIS/KAPSEL: 1,28 kr
KROM/KAPSEL: 200 µg

Svensktillverkad utan onödiga tillsatser. Vegan vänlig kapsel. Har inte hittat så många recensioner av denna.

Pris: 130 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

Ett kromtillskott från healthwell skapat i syfte att bidra till omsättningen av glukos i din kropp. Består av 100% vegetabiliska kapslar och kan få ditt sockersug att försvinna i ett nafs. Dämpar alltså sötsuget likt få andra tillskott är kapabla till att göra.

Pris: 80 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Glukosmetabolism: Krom är en viktig mineral som hjälper till att reglera blodsockernivåerna och förbättra insulinkänsligheten, vilket kan vara fördelaktigt för personer med diabetes eller insulinresistens.
 • Prisvärdhet: Healthwell Krom erbjuder ett prisvärt alternativ till andra kromtillskott på marknaden utan att kompromissa med kvaliteten.
 • Enkel dosering: Produkten kräver endast en tablett om dagen, vilket gör det bekvämt för användaren att ta.
 • Kvalitet: Healthwell är känt för att använda högkvalitativa ingredienser i sina produkter och följa strikta tillverkningsprinciper.
Nackdelar
 • Healthwell Krom innehåller kromklorid, som inte anses vara den mest biotillgängliga formen av krom jämfört med krompikolinat.
Holistic Krom GTF

Holistic Krom GTF

PRIS/KAPSEL: 1,25 kr
KROM/KAPSEL: 200 µg

GTF står för lucose tolerance factor vilket syftar till kroppens hantering av just socker. Vegetabilisk kapsel och lagom mängd krom. Vissa användare märker bland annat att sötsug minskat vissa inte så mycket.

Pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

Bästa krom tillskotten

Köpguide Krom

Krom är en essentiell mineral som spelar en viktig roll i vår ämnesomsättning och reglering av blodsockernivåer. Det kan bidra till att förbättra insulinkänsligheten, stabilisera blodsockret och hjälpa till att upprätthålla en hälsosam vikt. Men med så många kromtillskott på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa alternativet för dig.

I denna köpguide kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du väljer ett kromtillskott, inklusive olika former av krom, dosering, pris, kvalitet och eventuella biverkningar eller läkemedelsinteraktioner. Vi kommer också att rekommendera några av de bästa kromtillskotten på marknaden baserat på användarrecensioner och expertutlåtanden, så att du kan fatta ett välgrundat beslut och hitta det perfekta tillskottet för dina behov.

Vad är krom?

Krom är mineralen som är känd för att dämpa sötsuget och det är den bidragande orsaken till att folk vill använda kromtillskott. Forskning som har gjorts visar att det sänker ditt sötsug och även hjälper till att kontrollera ditt blodsocker.

Krom är en del av komplexet kromdulin som består av aminosyror och krom. Dessa samspelar under namnet kromodulin och ger dig ett förbättrat glukosupptag. Krom spelar en nyckelroll när det kommer till ämnesomsättningen.

Krom är ett viktigt näringsämne och är en mineral som finns naturligt både i luften, vattnet och i jorden. Mat som innehåller krom är exempelvis:

 • Broccoli
 • Bönor
 • Havregryn
 • Groddar
 • Kött
 • Ost
 • Potatis
 • Tomater

Generellt sett är det kött, fullkornsprodukter och vissa frukter och grönsaker som är bra källor till krom.

innehåll av krom i några livsmedel
enligt livsmedelsverket

Detta är krom bra för

Krom sägs kunna stoppa ditt sötsug och på så sätt kunna hjälpa dig med en viktminskning. Är det verkligen sant?  Ja det är det faktiskt och det är även vetenskapligt bevisat!

Minskat sötsug

Krom hjälper din kropps insulin att jobba på bästa sätt och det bidrar till att glukosupptaget till din hjärnas mättnadscentrum fungerar precis som det ska. Din hunger dämpas och kroppens fettförbränning ökar. Vill du minska på överätandet och sockerintaget så kan du stödja dig på forskningen och studier som visar att krom kan hjälpa dig med detta.

minskat sötsug med krom

Förbättrat blodsocker

Insulin som är ett hormon har en viktig roll när det gäller ditt blodsocker och kroppens alla celler. Personer med diabetes har problem med kroppens normala respons på insulin och flera studier har visat att kromtillskott kan förbättra blodsockret även för människor som har diabetes.

Muskelmassan

Förutom viktiga funktioner som krom har gällande blodsockernivån och glukos, kan ämnet även hjälpa till att öka din muskelmassa. Eftersom krom underlättar upptaget av proteiner i kroppen innebär det att ämnet hjälper till att bygga muskler. Ett tillskott av krom kan öka omsättningen av fetter samt kolhydrater vilket i sin tur innebär att du kan minska i vikt utan att förlora din muskelmassa.

krom för muskelbyggnad

Tänk på detta när du väljer krom som kosttillskott

Det finns olika faktorer att titta på innan du ska välja det bästa krom tillskotten och nedan listar vi de tre viktigaste.

Innehållet i tabletterna

Det första du ska göra när du ska välja är att titta på innehållsförteckningen och se till att tillskottet inte innehåller några allergener, fyllnadsmedel eller konstgjord tillsatser. Är du vegan eller vegetarian kan du även titta efter animaliska produkter som gelatin.

Kromet i tabletterna kan komma i många olika former men den för bästa maximala upptagningsförmåga är krompikolinat. Andra former som kan förekomma är:

 • kromklorid
 • kromikotinat / polunikotinat
 • kromcehelavit
 • kromcitrat

Doseringen

När det gäller doseringen så anses en dos mellan 50 och 200 mcg vara idealt. Generellt sätt så känner de flesta användare ett mycket mindre sötsug efter en 200 mcg tablett.

Det råder skilda meningar om vilken dos som är bäst. Vissa anser att en lägre dos på 100 exempelvis räcker. Vi rekommenderar att du provar dig fram mellan 100-200 för att hitta bästa krom-tillskotten för dig. Ska du använda kromtillskott för viktminskning kanske du behöver ännu större intag. Men som sagt så handlar det om att prova sig fram så du hittar det tillskottet som är bäst för just dig och din kropp.

Mediciner och krom

Krom kan interagera med vissa mediciner såsom betablockerare, PPI, antacida och kortikosteroider. Äter du någon av dessa mediciner eller har underliggande hälsoproblem så prata med din läkare innan du börjar med tillskott av krom.

Så utser vi bäst i test av kromtillskott

För att utse bäst i test av kromtillskott följer vi en noggrann och omfattande process som innefattar forskning, analyser och jämförelser av olika produkter. Vårt mål är att erbjuda konsumenterna en objektiv och pålitlig guide för att hitta de bästa kromtillskotten på marknaden. Här är de viktigaste stegen i vår process:

 1. Forskning: Vi börjar med att undersöka de olika kromtillskotten som finns på marknaden, inklusive deras ingredienser, dosering, form och tillverkare. Vi tar även hänsyn till vetenskapliga studier och forskning kring krom och dess effekter på hälsan.
 2. Produktjämförelse: Vi jämför kromtillskotten baserat på deras kvalitet, pris, användarrecensioner, dosering och form av krom. Vi bedömer fördelar och nackdelar för varje produkt och tar hänsyn till hur de kan passa olika individers behov och preferenser.
 3. Användarrecensioner: Vi analyserar användarrecensioner för att få en inblick i hur produkterna fungerar i praktiken och vilka erfarenheter konsumenter har haft med dem. Detta inkluderar effektivitet, biverkningar, smak och enkelhet i användning.
 4. Expertutlåtanden: Vi konsulterar experter inom näring och hälsa för att få deras åsikter om de bästa kromtillskotten, samt insikt i viktig information om krom och dess effekter på kroppen.
 5. Sammanställning: Efter att ha samlat all information och analyserat produkterna, sammanställer vi en lista över de bästa kromtillskotten och utser en vinnare som bäst i test. Vi presenterar även en översikt över de mest konkurrenskraftiga alternativen och deras unika egenskaper.

Vår recension gör vi för att kunna ge dig en tydlig och rättvis bild av produkterna i vårt test. Detta ska hjälpa dig och vägleda det bästa krom tillskottet för just dig och dina behov.

Här kommer du till vår topplista med bästa kromtillskotten just nu.

Vanliga frågor – Kromtillskott

Vad kan kromtillskott hjälpa dig med?

Krom spelar en viktig roll i glukosmetabolismen och hjälper till att reglera blodsockret genom att förbättra insulinkänsligheten och minska sötsug.

Kan man få i sig för mycket krom?

Det finns en väldigt liten risk för kromförgiftning via mat eller normala doser av kromtillskott, men överdrivet intag av kromtillskott över tid kan göra att kroppen tar upp för lite järn. Vid överdosering kan du ringa Giftinformationstjänsten

Vad är krom?

Krom är en essentiell mineral som kroppen behöver i små mängder för att fungera korrekt.

Vilka är källor till krom i kosten?

Krom finns i livsmedel som fullkornsprodukter, kött, baljväxter, nötter och gröna bladgrönsaker.

Sammanfattning

Minska ditt sötsug med hjälp av krom tillskotten. Få dessutom fördelarna att bibehålla muskelmassa vid viktnedgång och få hjälp med att blodsockret. Krom kommer med många olika fördelar och är en viktig nyckelspelare för din ämnesomsättning.

Målet med vårt bäst i test för bästa krom tillskotten är att guida dig till rätt produkt som passar dig allra bäst. Detta kan du göra genom att ta del av testet med jämförelser, betygsättningar och information om produkterna. Oavsett vilket kromtillskott som du väljer från vårt test, får du en bra produkt,

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Kromet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kromet – Testvinnare – Sammandrag

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Krom -produkter är Svensk Hälsokost, Gymgrossisten samt MMSport


Källor:

https://livsmedelsverket.se

https://ki.se/imm/krom

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :