Bästa Mangan 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa Mangan 2024

Genom att inta ett kosttillskott av mineralet mangan hjälper du din kropp att omsätta protein och kolhydrater. Du behöver bara inta små mängder för att kunna förbättra din hälsa.

Tillskottet är enkelt att få tag i och kan göra under för ditt välmående. Vi har testat en rad olika produkter på marknaden för att utse det tillskott som är bästa mangan. På vår bäst i test lista hittar du säkra och välbeprövade produkter. Häng med så kikar vi!

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa mangan

I denna recension granskar vi Holistic Mangan, ett kosttillskott som hjälper till att upprätthålla kroppens normala funktioner och skydda celler från oxidativ stress. Dessa kapslar innehåller 5 mg mangan. Mangan är en väldigt viktig antioxidant och skyddar dina celler. Holistic har sett till att manganet är gjorda av organiska föreningar vilket leder till att kroppen kommer att ta upp det mycket bättre! Många tycker att det är en väldigt bra produkt!

Överlag riktigt bra delbetyg som summerat gör detta till vår testvinnare.

Pris: 100 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stärker immunförsvaret: Användare rapporterar att Holistic Mangan stärker immunförsvaret och bidrar till att förhindra infektioner och sjukdomar.
 • Användare har märkt förbättringar i deras hud efter att ha tagit detta kosttillskott.
 • Främjar benhälsa: Holistic Mangan bidrar till att stärka benens struktur och öka deras densitet, vilket minskar risken för frakturer och osteoporos.
 • Stödjer nervsystemet: Många användare har rapporterat förbättrad mental klarhet och minskad stress tack vare Holistic Mangan.
Nackdelar
 • Vissa användare har upplevt milda biverkningar som illamående och magbesvär, men dessa verkar vara sällsynta och milda.

Med hjälp av detta lättupptagliga mangan från Thorne kommer du ha lättare att bibehålla friska muskler och leder. Din ämnesomsättning kommer också att fungera bättre om du tar det här. Det är högdoserat och varje kapsel innehåller 15 mg mangan!

Generellt sett är användarnas åsikter om Thorne Manganese Bisglycinate mycket positiva. Många uppskattar den höga biotillgängligheten och de många hälsofördelarna som produkten medför. Några användare har dock rapporterat att de inte har märkt några signifikanta förbättringar efter att ha tagit kosttillskottet.

Pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Hög biotillgänglighet: Thorne Manganese Bisglycinate erbjuder en högabsorberande form av mangan, vilket innebär att kroppen kan använda det mer effektivt jämfört med andra manganprodukter på marknaden.
 • Stödjer kollagensyntes: Användare rapporterar att produkten hjälper till att upprätthålla en frisk hud och hår genom att stödja kollagenproduktionen.

Nackdelar
 • Vissa användare anser att produkten är något dyrare jämfört med andra manganprodukter på marknaden.

Detta är kelaterad mangan i kapselform. Att det är just kelaterat leder till att kroppen lättare kan tillgodogöra sig och ta upp det. Det kommer stödja kolhydrat- och proteinomsättningen i din kropp! Varje kapsel innehåller 8 mg mangan.

Överlag är användarnas åsikter om Solgar Chelated Mangan övervägande positiva. De flesta uppskattar produkten för dess höga absorption och de hälsofördelar den erbjuder. 

Pris: 120 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Många användare rapporterar att de upplever starkare och friskare ben efter att ha tagit detta kosttillskott, eftersom mangan hjälper till att stödja benmineralisering.
 • Produkten är fri från gluten, vete, mejeriprodukter och soja, vilket gör den lämplig för personer med allergier eller känsligheter.
Nackdelar
 • Vissa användare har rapporterat att tabletterna är för stora och kan vara svåra att svälja.

Förutom mangan innehåller det här tillskottet också vitamin B1. Det ska ha särskilt god effekt på håret och nervsystemets normala funktion. Varje tablett innehåller 15 mg mangan och är helt vegansk.

Generellt sett är användarnas åsikter om Alpha Plus HMA Mangan Plus mycket positiva. De uppskattar den omfattande näringsprofilen och de många hälsofördelar som produkten erbjuder. 

Pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lättsmält: Många användare rapporterar att Alpha Plus HMA Mangan Plus är lätt för magen och absorberas väl av kroppen.
 • Vegetariskt och veganskt: Produkten är lämplig för vegetarianer och veganer, vilket gör den tillgänglig för en bred publik.
Nackdelar
 • En liten andel användare rapporterar milda biverkningar som magbesvär och huvudvärk, men dessa verkar vara sällsynta och övergående.

Utvecklat speciellt för ledernas hälsa är det här kosttillskottet. Det är också ett sätt att få i sig mangan. I varje kapsel finns det 1 mg mangan men även ingredienser som nyponpulver, zink, kisel och MSM.

Pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

Ett vitamin- och mineraltillskott av hög kvalitet. Manganet i en kapsel är 1,5 mg. Dessa kapslar kommer att ge dig alla viktiga näringsämnen du behöver dagligen! Ett bra tillskott för en aktiv livsstil.

Pris: 90 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

bästa mangan tillskott just nu

Så har vi gjort vårt Bäst i test av mangantillskott

Vi har testat en rad olika produkter för att utse vilken som är det bästa mangantillskottet.

Som experter på kosttillskott är det viktigt att vi tar hänsyn till flera faktorer när vi ska utse det bästa mangantillskottet. Här är några av de viktigaste faktorerna att beakta inför ditt köp:

 1. Biotillgänglighet: Ett bra mangantillskott bör ha hög biotillgänglighet, vilket innebär att det är lätt för kroppen att absorbera och utnyttja. Kelaterade och bisglycinatformer av mangan tenderar att ha högre biotillgänglighet än andra former.
 2. Renhet och kvalitet: Det är viktigt att tillskottet är av hög kvalitet och innehåller minimala mängder av föroreningar och tillsatser. Produkter som är certifierade av tredje part eller följer god tillverkningssed (GMP) är ofta mer pålitliga när det gäller renhet och kvalitet.
 3. Allergenvänlighet: För personer med allergier eller känsligheter är det viktigt att mangantillskottet är fritt från vanliga allergener som gluten, vete, mejeriprodukter och soja.
 4. Dosering och användarvänlighet: Tillskottet bör erbjuda en lämplig dos av mangan och vara lätt att använda, exempelvis genom att ha en lätt sväljbar tablett eller kapsel.
 5. Kombination med andra näringsämnen: Vissa mangantillskott kombinerar mangan med andra spårämnen eller näringsämnen för att ge en mer komplett näringsprofil. Dessa kan vara fördelaktiga för personer som behöver ytterligare näringsstöd.
 6. Pris och värde: Kostnaden för tillskottet bör vara rimlig och erbjuda bra värde i förhållande till dess kvalitet och innehåll.
 7. Användarrecensioner och erfarenheter: Det kan vara användbart att överväga användarrecensioner och erfarenheter när man utvärderar mangantillskott. Detta ger en mer praktisk inblick i hur väl produkten fungerar och eventuella biverkningar som kan uppstå.

Genom att testa, jämföra och sammanställa betyg så har vi utsett den produkt som är bäst i test genom att ge varje punkt ett delbetyg som vi sedan har vägt samman till ett totalbetyg.

Allt för att hjälpa dig att välja en trygg och säker produkt som ger goda resultat för din hälsa. Här hittar du vår lista bästa mangan.

Vanliga frågor – Mangan

Vad är mangan?

Mangan är ett mineral som är viktigt för kroppen för att stödja ett flertal biologiska funktioner, inklusive benbildning, ämnesomsättning och nervsystemets funktion.

Varför kan man behöva ta ett tillskott med mangan i?

Mineralet skyddar bland annat cellerna i din kropp mot oxidativ stress. Om du tränar mycket hårt under en lång period eller om du håller en strikt diet, då kan kroppen få det svårt att ta upp tillräckligt av mineralet genom kosten och då behövs ett tillskott.

Vilka livsmedel innehåller höga halter av mangan?

Mangan finns i många olika livsmedel, inklusive nötter, frön, fullkornsprodukter, gröna bladgrönsaker, te och kli.

Vad är symtomen på brist eller överskott av mangan?

Brist på mangan kan leda till tillstånd som benskörhet, nedsatt tillväxt, försämrad glukostolerans och nedsatt reproduktiv förmåga. Överskott av mangan kan leda till neurologiska problem och leverskador.

Vilken är den rekommenderade dagliga dosen av mangan?

Den rekommenderade dagliga dosen av mangan varierar beroende på ålder och kön. Vuxna män bör inta 2,3 mg per dag och kvinnor 1,8 mg per dag.

Vilka är de vanligaste formerna av mangan som används som tillskott?

De vanligaste formerna av mangan som används som tillskott inkluderar manganbisglycinat, manganaspartat, mangan citrat och mangan glukonat.

Avslutande ord

Mangan hjälper dig att få och bibehålla en frisk kropp. Vår genomgång visar att ett extra intag hjälper kroppens funktioner, speciellt vid hård träning, mycket stress eller en strikt diet.

Det behövs inte mycket av tillskottet för att uppnå en bra effekt, men du bör inta kosttillskottet regelbundet. Du finner ämnet i många multivitamintabletter, men det blir enklast för dig att kontrollera dosen och dess effekt om du intar ett rent kosttillskott.

Översikt

Typ av manganBiotillgänglighetKombination med andra näringsämnenAllergenvänlighetDoseringAnvändarvänlighetPris
Kelaterad manganHögZinkGlutenfri, mjölkfri, sojafri, vete- och nötfri, ingen allergeninformationLåg (under 5 mg)Kapslar, tabletter, pulver, vätskaMedelkostnad
ManganbisglycinatMedelKopparGlutenfri, mjölkfri, sojafri, vete- och nötfri, ingen allergeninformationMedel (5-10 mg)Kapslar, tabletter, pulver, vätskaHög kostnad
ManganaspartatLågKromGlutenfri, mjölkfri, sojafri, vete- och nötfri, ingen allergeninformationHög (över 10 mg)Kapslar, tabletter, pulver, vätskaLåg kostnad
Mangan citratHögMagnesiumGlutenfri, mjölkfri, sojafri, vete- och nötfri, ingen allergeninformationLåg (under 5 mg)Kapslar, tabletter, pulver, vätskaMedelkostnad
Mangan glukonatMedelIngetGlutenfri, mjölkfri, sojafri, vete- och nötfri, ingen allergeninformationMedel (5-10 mg)Kapslar, tabletter, pulver, vätskaHög kostnad

Källor: https://www.livsmedelsverket.se/-livsmedel-och-innehall/salt-och-mineraler1/mangan

Här kommer vår sammanfattade topplista med den Mangan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Mangan – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa mangan -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :