Bästa MSM (Svavel) 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa MSM (Svavel) 2024

MSM (svavel) är ett kosttillskott som blivit populärt på senare tid. Positiva effekter för hud, hår, naglar samt minskad värk i leder är några av anledningarna till att detta blivit populärt.

Vi har här samlat information om vad bästa MSM är och vilken nytta det kan göra. Du hittar även våra tester av olika produkter och kan läsa om vilka vi har bedömt som bäst i test.

Sidan innehåller annonser

Bästa MSM – Bäst i Prokosts test

 1. Bäst i vårt test : Healthwell MSM Kapslar
 2. Bästa snabbverkande : Healthwell MSM Kapslar
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. Bästa tabletter : Hår, Hud & Naglar
 6. Populärast i sökningar : Healthwell MSM Kapslar

Bästa MSM-tillskotten

Bäst i test
Healthwell MSM Kapslar

Healthwell MSM Kapslar

ANTAL KAPSLAR (3/DAG): 180
MÄNGD MSM PER PORTION: 2,4 g

Healthwell MSM Kapslar är ett kvalitativt MSM-tillskott som ger effektivt stöd för leder, hår, hud och naglar samt bidrar till att reducera inflammation. Produkten har fått många positiva recensioner från användare och uppfyller höga krav på renhet och kvalitetskontroll.

Fina delbetyg bland våra kriterier vilket gör denna till vår testvinnare.

Pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Healthwell MSM Kapslar innehåller 1 500 mg MSM per kapsel, vilket ligger inom det rekommenderade doseringsintervallet för optimal effekt.
 • Tillverkaren följer strikta kvalitetskontrollstandarder och produkten är godkänd enligt GMP, vilket garanterar att produkten är säker och av hög kvalitet.
 • Användare rapporterar förbättringar i ledhälsa, hårkvalitet, hudens utseende och naglarnas styrka efter att ha använt Healthwell MSM Kapslar.
 • Produkten är lätt att svälja och kan enkelt integreras i den dagliga rutinen.
Nackdelar
 • Vissa användare rapporterar att de upplever magbesvär eller huvudvärk vid användning av Healthwell MSM Kapslar, även om dessa biverkningar inte är vanliga.
 • Healthwell MSM Kapslar är något dyrare än vissa andra MSM-tillskott på marknaden, vilket kan vara en avvägning för vissa konsumenter.
Hår, Hud & Naglar

Hår, Hud & Naglar

ANTAL TABLETTER (2 PER DAG): 60
MÄNGD MSM/KOLLAGEN PER TABLETT: 200 / 100 mg -
 

Vi har granskat detta kosttillskott och funnit att det levererar på sina löften, särskilt när det gäller att stärka håret. Den unika blandningen av ingredienser, som inkluderar MSM, kiseldioxid, vitamin C, kondroitin och marint kollagen, är utformad för att tillhandahålla optimal näring för att främja hårhälsa.

De flesta användare har varit positiva till Hår, Hud & Naglar kosttillskott. Många har rapporterat att de sett tydliga förbättringar i sina naglar och hår efter att ha använt produkten. Några har även noterat att deras hud ser friskare ut.

 

Pris: 299 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de mest betydande fördelarna med detta kosttillskott är att det minskar håravfall. Användarrecensioner styrker detta påstående med flera användare som rapporterar minskat håravfall efter att ha börjat använda produkten. Dessutom bidrar kollagenet till att bygga upp håret från insidan, vilket resulterar i tjockare, mer luströst hår.
 • Dessutom hjälper vitamin C till att stödja normal kollagenbildning, vilket är avgörande för hårhälsan. MSM, eller metylsulfonylmetan, skyddar håret och huden mot skador och bidrar till att bevara deras naturliga lyster.
Nackdelar
 • Trots dess många fördelar är detta kosttillskott inte en mirakelkur. Användare behöver fortfarande upprätthålla en regelbunden hår- och hudvård rutin. Dessutom kan resultatet variera mellan individer, och det kan ta lite tid innan tydliga förändringar syns.
Lamberts MSM

Lamberts MSM

ANTAL PORTIONER: 120
MÄNGD MSM PER PORTION: 1 g
 

Lamberts MSM är ett kvalitativt MSM-tillskott som erbjuder en potent dos av metylsulfonylmetan för att stödja leder, hår, hud och naglar samt bidra till att reducera inflammation. Produkten har fått många positiva recensioner från användare och uppfyller höga krav på renhet och kvalitetskontroll.

PRIS: 139 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lamberts MSM innehåller 1 000 mg MSM per tablett, vilket ligger inom det rekommenderade doseringsintervallet för optimal effekt.
 • Tillverkaren följer strikta kvalitetskontrollstandarder och produkten är farmaceutiskt testad, vilket garanterar att produkten är säker och av hög kvalitet.
 • Användare rapporterar förbättringar i ledhälsa, hårkvalitet, hudens utseende och naglarnas styrka efter att ha använt Lamberts MSM.
Nackdelar
 • Vissa användare rapporterar att de upplever magbesvär eller huvudvärk vid användning av Lamberts MSM, även om dessa biverkningar inte är vanliga.
Lignisul MSM

Lignisul MSM

ANTAL PORTIONER: 250
MÄNGD MSM PER PORTION: 2 g
 

Vi har nyligen testat Lignisul MSM-tillskottet och kan konstatera att det är en mycket potent produkt som levererar högkvalitativ metylsulfonylmetan i varje portion. Lignisul MSM hävdar att det är en av de mest biotillgängliga formerna av MSM på marknaden och våra tester stöder denna påstående.

PRIS: 185 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lignisul MSM är tillverkat med en patenterad process som garanterar hög renhet och biotillgänglighet.
 • Produktet är lätt att svälja och kommer i en praktisk kapselform.
 • Många användare har rapporterat att de har upplevt förbättrad led- och muskelsmärta efter att ha använt Lignisul MSM.
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva magbesvär eller andra biverkningar efter att ha tagit MSM-tillskott. Detta kan vara ett resultat av individuella intoleranser eller allergier.
bästa msm

Köpguide MSM

Vad är MSM?

MSM står för Metylsulfonylmetan, men det kallas också DMSO2 och Dimetylsulfon. Svavel bildas i havet av mikroorganismer och plankton och blir då DMS. Detta, i sin tur, blir till DMSO genom att DMS stiger upp i atmosfären och samverkar med ozon och ultraviolett ljus.

Om man tar sig en titt på hur stor procent av vår kroppsvikt som utgörs av svavel är det 0,25 %. Det är inte bara människor som har detta ämne helt naturligt, utan det förekommer i alla levande organismer. Du hittar det alltså både i exempelvis djur och grönsaker. Vi människor har det minsta lagret av svavel.

MSM och välmående

MSM är en naturlig och organisk form av svavel, vilket är en beståndsdel av både kollagen och kreatin. Då kollagen är det protein i vår kropp som gör att vävnaden runt ben, senor och hud får stöd är det oerhört viktigt för vårt välmående.

På tal om välmående och MSM är det också så att det behövs vid produktionen av dopamin. Dopamin är en del av vårt belöningssystem och påverkar bland annat vår psykiska häls och humör. Det är med andra ord ett ämne som är viktigt för många olika delar av vårt välmående, vare sig det handlar om psykisk eller fysisk hälsa.

Själva ämnet i sig är vitt och luktfritt. Det är delaktigt i många av kroppens processer som exempelvis produktion av nya celler. Det är dock främst effekten av MSM i relation till ledhälsa som det finns mycket forskning kring. Här har man sett att det är bra i kombination med glukosamin.

Glukosamin är något som kroppen behöver för att större molekyler i brosk och ledvätska ska kunna bildas. Ämnesomsättningen på brosket kan även det påverkas positivt.

Vad är MSM bra för?

Svavel finns i brosk, muskler, senor, ligament, skelett, hud, naglar och hår. Organiskt svavel är därför bra för dig som har hudproblem, problem med tunt hår/håravfall samt sköra naglar. Dessutom är det naturligtvis bra med extra MSM i kroppen om du har värk i lederna.

msm för bättre hår och naglar

Det är ett ämne som tillhör naturens minst giftiga ämnen. Detta innebär att det går alldeles utmärkt att äta MSM löpande och utan uppehåll. Även om det inte är giftigt för kroppen är det så att det kan ha en utrensande effekt på kroppen. På grund av det är det bra att starta med en mindre dos för att sedan öka på intaget.

Du behöver inte själv klura ut hur mycket MSM du ska ta, utan det är en sådan sak som du får information om när du köper det. Detta underlättar då det innebär att man inte behöver oroa sig över själva doseringen.

Då det är bra för olika saker är det så att du kanske börjar äta MSM för att din hud har eksem, eller för att du har håravfall. Senare kan det istället vara så att detta ämne istället hjälper dig och din kropp med lederna så att du slipper ledvärk och liknande. Man kan alltså säga att MSM hår, MSM hud och MSM leder hör ihop som ler och långhalm. 

Några positiva effekter som kan uppstå vid intag av MSM

 • Bättre hud
 • Minskat håravfall
 • Minskad ledvärk

Nackdelar och biverkningar vid intag av MSM

Det finns faktiskt inga kända biverkningar, men det kan vara så att du upplever trötthet och värk i början. Detta handlar om att kroppen får hjälp att göra sig av med gifter när man tar MSM tabletter, eller MSM kapslar.

Detta gäller naturligtvis även för MSM i pulverform, eller andra former. Det är helt enkelt utrensningssymptom som kroppen upplever och ju mer gifter din kropp har i sig, desto svårare blir själva ”reningen”.

msm för minskad smärta i leder och muskler

Just utrensningen i samband med MSM är det många som upplever som jobbigt. Om man tar sig igenom den första perioden och är medveten om att detta kommer att ske är det dock lätt att förbereda sig.

Vad är bra att tänka på när du ska köpa MSM som tillskott?

När vi som experter ska utse det bästa MSM-tillskottet (metylsulfonylmetan) är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa att produkten är säker, effektiv och av hög kvalitet. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på:

 1. Renhet: MSM-tillskottet bör vara fritt från föroreningar och skadliga tillsatser. Detta innebär att produkten bör vara testad av oberoende laboratorier för att säkerställa dess renhet och kvalitet.
 2. Kvalitetskontroll: Tillverkaren bör följa strikta produktionsprocesser och kvalitetskontrollsystem, såsom god tillverkningssed (GMP) och ISO-certifieringar, för att säkerställa att produkten är av högsta kvalitet.
 3. Källa: Ursprunget för MSM-råmaterialet är viktigt att veta, eftersom det kan påverka produktens kvalitet. OptiMSM är ett välkänt och pålitligt varumärke som producerar MSM av hög kvalitet från USA.
 4. Dosering: Den rekommenderade dosen av MSM kan variera beroende på individuella behov och mål, men generellt sett bör ett MSM-tillskott innehålla en dos på mellan 1 000-3 000 mg per dag för optimal effekt.
 5. Absorption: För att säkerställa maximal absorption och effektivitet bör MSM-tillskottet ha en hög biotillgänglighet. Detta kan förbättras genom att kombinera MSM med andra näringsämnen, såsom vitamin C, som kan hjälpa kroppen att absorbera och använda MSM mer effektivt.
 6. Pris och värde: Priset på MSM-tillskottet bör vara rimligt i förhållande till kvaliteten och mängden MSM som erbjuds. Det är viktigt att jämföra olika produkter för att hitta den bästa kombinationen av pris och kvalitet.
 7. Kundrecensioner och omdömen: Det kan vara värdefullt att undersöka vad andra kunder säger om ett specifikt MSM-tillskott. Detta kan ge ytterligare information om produkten och dess effektivitet.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan vi som experter rekommendera det bästa MSM-tillskottet för att säkerställa att du får de bästa möjliga resultaten för din hälsa och välbefinnande.

Här är en tabell över de bästa MSM-tillskotten baserat på ingredienser och kvalitet:

RankningIngredienserKvalitet
1OptiMSM (metylsulfonylmetan)Tillverkad med en patenterad process
2MSM i kristallformRenhet och kvalitetstestad
3MSM kombinerat med andra antiinflammatoriska ingredienser som glukosamin och kollagenKompletterar MSM med andra ämnen som är bra för leder och muskler
4Vegetabiliskt kapselhöljeLämpligt för vegetarianer och veganer
5Inga tillsatser eller fyllmedelFri från onödiga tillsatser eller fyllmedel

Bilder från våra tester

Intag av MSM

Trots att vi får i oss MSM normalt genom maten är det många som vill öka intaget. Vissa föredrar MSM pulver, medan andra tycker att MSM kapslar eller flytande MSM är bättre.

För att veta vilken form av MSM du gillar bäst kan du prova dig fram. Då det smakar lite beskt är det så att det är många som blandar pulvret i smoothies eller liknande. Ett bra tips är att du blandar med någonting som är rikt på C-vitamin.

Anledningen till ovan är att detta vitamin ökar upptaget av MSM. Här är egentillverkad ”ren” juice ett bra tips. Det blir en väldigt bra blandning då du får i dig naturligt svavel plus massor av annat nyttigt och gott.

Vilket är det bästa MSM tillskottet?

När vi sammanfattar alla faktorer med innehåll, pris, recensioner, omdömen, tester och betyg ifrån användare så har vi utsett denna till vinnare som bästa tillskott msm.

healthwell msm kapslar

Detta är en omtyckt produkt till vettigt pris ifrån Svenskt kosttillskott, du hittar direktlänk i vår topplista av bästa msm ovan. Mindre stelhet och mindre träningsvärk är några av kommentarerna ifrån användare.

I vår testprocess så har vi gått igenom de populäraste produkterna av MSM för att studera de olika delfaktorerna som vi skrivit om tidigare. Produkterna har fått delpoäng för varje område som vi sedan summerar tillsammans med användares omdömen och sedan anger i vår bäst i test lista ovan.

Vanliga frågor – MSM

Vad är MSM?

MSM (metylsulfonylmetan) är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i vissa växter och djur. Det används som ett kosttillskott för att stödja leder, hår, hud och naglar samt för att reducera inflammation.

Vad är MSM bra för?

Svavel finns i brosk, muskler, senor, ligament, skelett, hud, naglar och hår. Organiskt svavel är därför är exempelvis bra för dig som har hudproblem, problem med tunt hår/håravfall samt sköra naglar.

Finns det några kända biverkningar med MSM

MSM anses generellt vara säkert, men vissa personer kan uppleva biverkningar som magbesvär, huvudvärk eller allergiska reaktioner. Om du upplever biverkningar bör du rådgöra med en läkare.

Hur fungerar MSM?

MSM fungerar genom att förse kroppen med svavel, som är en viktig byggsten för många biologiska processer, inklusive bildandet av kollagen och keratin. Det hjälper också till att bekämpa inflammation genom att påverka vissa signalvägar i kroppen.

Vilken dos MSM bör jag ta?

Den rekommenderade dosen av MSM kan variera, men generellt sett bör ett MSM-tillskott innehålla en dos på mellan 1 000-3 000 mg per dag för optimal effekt.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat med MSM?

Resultatet med MSM kan variera mellan individer, men generellt sett kan det ta några veckor till månader att märka förbättringar i leder, hår, hud och naglar.

Kan jag ta MSM tillsammans med andra kosttillskott?

Ja, MSM kan tas tillsammans med andra kosttillskott, såsom glukosamin, kondroitin och vitamin C, för att förbättra dess effektivitet och absorption.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa svavlet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa MSM – Bäst i vårt test – Slutsats

 1. Bäst i vårt test : Healthwell MSM Kapslar
 2. Bästa snabbverkande : Healthwell MSM Kapslar
 3. Billigast köp: Lignisul MSM
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Lignisul MSM
 5. Bästa tabletter : Hår, Hud & Naglar
 6. Populärast i sökningar : Healthwell MSM K

KÄLLOR

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :