Bästa Multimineral – Köpguide & Test 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa Multimineral – Köpguide & Test 2024

Om du tränar hårt och regelbundet och har mycket stress i din vardag så finns en risk att du till slut får brist på viktiga mineraler. Likaså om du är vegan. Mineralbrist kan ge jobbiga symptom som inte är så roligt att leva med, men som tur är så finns kosttillskottet multimineral!

I den här artikeln ska vi göra en recension av multimineral och titta på vad det innehåller, vad det kan ha för effekter i din kropp och om det finns några biverkningar man ska se upp med. Vi ska också utse vilken som är bästa multimineral när vi korar bäst i test multimineral!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa multimineral

Healthwell Multimineraler är ett kosttillskott som innehåller en blandning av essentiella mineraler för att stödja en hälsosam kroppsfunktion och välbefinnande. Produkten är utformad för att komplettera en balanserad kost och säkerställa att användaren får tillräckligt med viktiga mineraler.

En kapsel om dagen av den här produkten är tillräckligt för att du ska få i dig alla viktiga mineraler som du behöver. Kapseln är helt vegansk och innehåller järn, magnesium, zink, krom och selen i former som är väldigt lätt för kroppen att ta upp. Användarna är mycket nöjda, däremot kan storleken på kapseln vara lite svår att svälja för vissa.

Bra på alla delmoment som vi har som testkriterier vilket ger ett totalbetyg som innebär att denna är bäst i test.
 

Ca pris: 170kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bred spektrum av mineraler: Healthwell Multimineraler innehåller en mängd viktiga mineraler, såsom magnesium, zink, kalcium, järn och koppar, vilket gör det enkelt att säkerställa en adekvat mineralintag genom en enda produkt.
 • Stödjer kroppsfunktioner: Mineralerna i Healthwell Multimineraler bidrar till att stödja en rad viktiga kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, energiproduktion, immunsystemet och bildandet av röda blodkroppar.
 • Lätt att dosera och svälja: Kosttillskottet kommer i kapselform, vilket gör det enkelt att dosera och ta med sig. Kapslarna är också lätta att svälja, vilket underlättar regelbunden användning.
Nackdelar
 • Potentiellt onödigt för vissa: Personer som redan äter en balanserad och näringsrik kost kan redan få tillräckligt med mineraler och kan därför inte dra någon nytta av att använda Healthwell Multimineraler. Det är viktigt att utvärdera sina individuella näringsbehov innan man tar kosttillskott.

Vitamins & Minerals Daily från Star Nutrition är ett kosttillskott som innehåller en omfattande blandning av både vitaminer och mineraler för att stödja hälsa och välbefinnande. Produkten är utformad för att komplettera en balanserad kost och säkerställa att användaren får tillräckligt med viktiga näringsämnen.

Ett grymt kosttillskott från Star Nutrition som innehåller alla viktiga näringsämnen, både i form av vitaminer och mineraler som din kropp kan tänkas behöva under en dag. 

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Omfattande blandning av näringsämnen: Vitamins & Minerals Daily innehåller en bred profil av både vitaminer och mineraler, vilket gör det enkelt att säkerställa en adekvat näringsintag genom en enda produkt.
 • Stödjer kroppsfunktioner och immunsystemet: De näringsämnen som finns i Vitamins & Minerals Daily bidrar till att stödja en rad viktiga kroppsfunktioner, inklusive energiproduktion, muskel- och nervfunktion, bildandet av röda blodkroppar och stärker immunsystemet.
 • Bekvämt doseringsformat: Kosttillskottet kommer i kapselform, vilket gör det enkelt att dosera och ta med sig. Detta underlättar regelbunden användning och följsamhet till rekommenderade doseringsanvisningar.
Nackdelar
 • Potentiellt onödigt för vissa: Personer som redan äter en balanserad och näringsrik kost kan redan få tillräckligt med vitaminer och mineraler och kan därför inte dra någon nytta av att använda Vitamins & Minerals Daily. Det är viktigt att utvärdera sina individuella näringsbehov innan man tar kosttillskott.

Holistic MultiMineral är ett kosttillskott som innehåller en blandning av viktiga mineraler för att stödja en hälsosam kroppsfunktion och välbefinnande. Produkten är utformad för att komplettera en balanserad kost och säkerställa att användaren får tillräckligt med viktiga mineraler.

Innehåller magnesium, kalium, zink och kalcium i organiska mineralföreningar. Dessutom finns det 70 spårämnen i den här produkten. Många anser att de blir piggare efter att ha använt det ett tag, en bra effekt helt enkelt!

Ca pris: 219 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bred spektrum av mineraler: Holistic MultiMineral innehåller en mängd viktiga mineraler, såsom magnesium, zink, kalcium, järn och koppar, vilket gör det enkelt att säkerställa en adekvat mineralintag genom en enda produkt.
 • Stödjer kroppsfunktioner: Mineralerna i Holistic MultiMineral bidrar till att stödja en rad viktiga kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, energiproduktion, immunsystemet och bildandet av röda blodkroppar.
 • Naturliga och högkvalitativa ingredienser: Holistic MultiMineral är tillverkad med naturliga och högkvalitativa ingredienser, vilket innebär att användarna kan vara säkra på att de får en ren och effektiv produkt.
Nackdelar

Som med de flesta tillskott så finns det en risk för överdosering: Eftersom Holistic MultiMineral innehåller flera olika mineraler kan det finnas en risk för överdosering om man tar för många kapslar eller om man redan får tillräckligt med mineraler från kosten. Överdosering av vissa mineraler kan leda till negativa hälsoeffekter.

MineralOptimal innehåller en mängd viktiga mineraler, såsom magnesium, zink, kalcium, järn och koppar, vilket gör det enkelt att säkerställa en adekvat mineralintag genom en enda produkt. Många anser att de blir piggare efter att ha använt det ett tag, en bra effekt helt enkelt!

Ca pris: 290 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Väl sammansatt och balanserad produkt.
Nackdelar

 -

Den här produkten sägs vara väldigt bra vid restless legs och den ska tas innan sänggående. Innehåller naturligt mineral som skördas utanför Island. Innehåller också vitamin D3 för ett bättre upptag.

Ca pris: 210 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa multimineral

Köpguide Bästa Multimineral

När man ska utse det bästa multimineral-tillskottet är det viktigt att ta hänsyn till en rad faktorer för att säkerställa att man får en produkt som är både säker och effektiv. Som experter inom området rekommenderar vi att man överväger följande kriterier när man väljer ett multimineral-tillskott:

 1. Kvalitet och renhet: Det är viktigt att välja ett tillskott från ett betrodd märke som följer strikta kvalitetskontroller och produktionsstandarder. Detta inkluderar att försäkra att produkten inte innehåller skadliga föroreningar, tungmetaller eller onödiga tillsatser.
 2. Sammansättning och dosering: Ett bra multimineral-tillskott bör innehålla en balanserad blandning av essentiella mineraler som kroppen behöver för att fungera optimalt. Det är också viktigt att doseringen av varje mineral är inom de rekommenderade dagliga intagen (RDI) för att förhindra över- eller underdosering.
 3. Biologisk tillgänglighet: Mineraler bör vara i en form som är lätt för kroppen att absorbera och använda. Kolla efter tillskott som använder kelaterade mineraler, citrat- eller glycinatformer, eftersom dessa generellt har högre biologisk tillgänglighet än andra former.
 4. Allergivänlighet och tillsatsfrihet: Välj ett multimineral-tillskott som är fritt från vanliga allergener som gluten, laktos och soja. Dessutom bör tillskottet vara fritt från konstgjorda färger, smaker och sötningsmedel.
 5. Pris och värde: Jämför priser och mängden mineraler per portion för att hitta ett tillskott som ger bäst värde för pengarna. Kom ihåg att det inte alltid är den billigaste produkten som är det bästa valet, men det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet.
 6. Konsumentrecensioner: Läs omdömen och recensioner från andra konsumenter för att få en uppfattning om hur väl produkten fungerar och om den har några biverkningar. Detta kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilket tillskott som är bäst för dig.
 7. Certifieringar och tredjepartstester: Se efter certifieringar från oberoende organisationer som NSF International, USP eller ConsumerLab. Dessa certifieringar garanterar att produkten har testats och uppfyller strikta kvalitetsstandarder.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett informerat val när det gäller att välja det bästa multimineral-tillskottet för dina individuella behov och mål. Det är också dessa faktorer som har legat till grund för vår utvärdering när vi har betygsatt olika multimineralprodukter.

Multimineral utan järn och utan koppar eftersom de mineralerna kan vara dåligt för en om man inte har någon brist på just dem.

Köpa multimineral

Multimineraltillskott finns att köpa på hälsokostbutiker och apotek, och det finns ett stort utbud på nätet som du kan beställa hem direkt till brevlådan.

Multimineral finns som kapslar, tabletter och i flytande form, och du får betala mellan ca 50 kr – 400 kr för en förpackning beroende på vilken form och kvantitet det är.

I vårt test finns produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta den bästa produkten för just dig!

köpa multimineral på nätet

Bäst i test multimineral

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa multimineral!!

När vi genomförde vårt test av multimineral-tillskott, använde vi en omfattande och noggrann metod för att säkerställa att vi utvärderade varje produkt på ett rättvist och objektivt sätt. Som experter inom området följde vi följande steg för att bedöma kvaliteten och effektiviteten hos de olika tillskotten:

 1. Urval av produkter: Vi valde ett brett urval av multimineral-tillskott från olika tillverkare och med olika sammansättningar. Vi inkluderade produkter som representerade olika prisklasser och som var lättillgängliga för konsumenterna.
 2. Kriterier för bedömning: Vi fastställde tydliga kriterier för att bedöma varje produkt, inklusive kvalitet, renhet, sammansättning, dosering, biologisk tillgänglighet, allergivänlighet, pris och värde, samt konsumentrecensioner.
 3. Recensioner och omdömen: När det kommer till denna typ av produkter så är det inte rimligt att göra egna tester som kan påvisa effekter. Däremot kan man sammanställa de betyg, omdömen och recensioner som finns att tillgå. Detta blir en del av det totala betyget för varje produkt.
 4. Slutsatser och rekommendationer: Baserat på våra tester och analyser sammanställde vi en lista över de bästa multimineral-tillskotten och rekommenderade produkter för olika behov och målgrupper, såsom nybörjare, prisvärdhet och hög kvalitet. Delbetygen viktas ihop till ett totalbetyg.

Genom att följa denna grundliga och systematiska process säkerställde vi att vårt test av multimineral-tillskott gav konsumenterna pålitlig och relevant information för att göra välgrundade val när det gäller att välja ett tillskott som passar deras individuella behov och hälsomål.

Vi är övertygade om att du kommer att hitta den bästa multimineralprodukten för just dig i vårt test!

Bilder från våra tester

Vanliga frågor – Multimineral

Vilka mineraler bör ingå i en multimineral?

Några mineraler som bör ingå är zink, magnesium, jod, mangan, kalcium och järn.

Vad är en mineral?

Mineraler är naturligt förekommande grundämnen och kemiska föreningar som har karakteristiska fysikaliska egenskaper. Dessa egenskaper kan till exempel vara kristallform, färg, linjefärg, glans, hårdhet, klyvbarhet (klyvning), refraktion, densitet och optiska förhållanden.

Är multimineral-tillskott nödvändiga för alla?

Nej, de flesta människor kan få tillräckligt med mineraler genom en välbalanserad kost. Tillskott kan dock vara användbara för vissa grupper, såsom personer med näringsbrist, begränsad kost eller ökad näringsbehov.

Kan jag ta för mycket av ett multimineral-tillskott?

Ja, överdosering av vissa mineraler kan leda till negativa biverkningar eller toxicitet. Följ alltid rekommenderade doseringsanvisningar och konsultera en läkare vid osäkerhet.

Hur ska jag förvara mitt multimineral-tillskott?

Förvara ditt tillskott i en sval, torr plats borta från direkt solljus och utom räckhåll för barn.

Är det bättre att ta ett multivitamin eller ett multimineral-tillskott?

Det beror på dina individuella behov. Vissa personer kan dra nytta av att ta både multivitamin- och multimineral-tillskott, medan andra kan få tillräckligt med näringsämnen från sin kost eller genom att ta endast ett av tillskotten.

Sammanfattning

Multimineral är kosttillskott som innehåller många olika mineraler.

Om man är vegan eller lever ett stressigt liv kan man behöva ta ett multimineraltillskott för att man inte ska få mineralbrist.

Multimineral finns som tabletter, kapslar och i flytande form.

Inga kända biverkningar finns så länge man följer produktens rekommenderade dos. Det finns multimineral utan järn och utan koppar eftersom de två är mineraler som kan ge biverkningar om man tar för mycket av just dem.

Du köper multimineral på apoteket eller i hälsokostbutiken. Det finns också ett stort utbud på internet.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Multivit -mineralerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Multimineralerna- Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Healthwell multimineraler
 2. Bästa kapseln : Healthwell multimineraler
 3. Billigast köp : Alg-Börje Lithomax
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Great earth multi mineral
 5. Bästa tabletter : Alg-Börje Lithomax
 6. Populärast i sökningar : Great earth multi mineral

Källor

https://glimja.com/blogg/–halsa/vanliga-mineralbrister-och-deras-symtom/

https://medisera.se/sa-paverkas-du-av-vitamin-och-mineralbrist/

 1. National Institutes of Health (NIH) Office of Dietary Supplements: https://ods.od.nih.gov
 2. European Food Safety Authority (EFSA) – Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies: https://www.efsa.europa.eu/en/panels/nda

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :