Bästa Anti Age produkterna 2023

Hem » Målgrupp » Kvinnor » Bästa Anti Age produkterna 2023

Om du vill förebygga en åldrad hud med tråkiga rynkor, då är det dags att satsa på en riktigt bra anti age kräm. Genom att tillföra rätt sorts fukt till din hud så kan du fördröja åldrande och få en len och slät hud.

Vi har testat en mängd produkter av hög kvalité som ger dig bästa anti age effekt och skapat vår egen bäst i test lista. Allt för att du ska kunna göra ett bra val för din hud. Häng med så kikar vi!

5 Bästa Anti age produkterna – Snabblistan

Artikeln innehåller annonser

Bäst i test lista med de bästa anti aging produkterna

En kräm som stödjer och stimulerar huden under natten. Perfekt att börja med när man har passerat 30 då de första rynkorna har börjat komma! Rekommenderas varmt av användare för krämens toppeneffekt!

Ca pris: 410kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Återfuktar huden: Krämen är utformad för att ge intensiv fukt till huden under natten, vilket hjälper till att hålla huden mjuk och smidig.
 • Främjar cellförnyelsen: Krämen sägs innehålla ingredienser som hjälper till att främja cellförnyelse, vilket kan bidra till att reducera utseendet på åldersfläckar och fina linjer.
 • Förbättrar hudtonen: Krämen sägs hjälpa till att jämna ut hudtonen och förbättra hudens textur.
Nackdelar
 • Högt pris: Krämen kan vara ganska dyr jämfört med andra nattkrämer på marknaden.
 • Känslig hud: Om du har känslig hud kan du uppleva irritation eller rodnad efter att ha använt krämen.

En intensivt fuktighetsbevarande antirynkkräm för mogen hud. Krämen är helt ekologisk och innehåller höga nivåer av antioxidanter. Passar alla hudtyper!

Ca pris: 360 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Naturliga ingredienser: Krämen innehåller en kombination av naturliga ingredienser som ros och jojobaolja, vilket gör den lämplig för personer med känslig hud.
 • Minimerar rynkor: Krämen sägs hjälpa till att reducera synligheten av rynkor och förbättra hudens fasthet.
 • Förbättrar hudtonen: Krämen sägs hjälpa till att jämna ut hudtonen och förbättra hudens textur.
Nackdelar
 • Känslig hud: Om du har känslig hud kan du uppleva irritation eller rodnad efter att ha använt krämen.

NIVEA Q10 Power Firming Day Cream SPF30 är en avancerad anti-age-kräm som lovar att ge fastare hud och synbart minskade rynkor inom bara en vecka. Berikad med Q10 och Kreatin, samt SPF 30, den verkar vara en komplett hudvårdslösning för de som söker att bekämpa tecken på åldrande.

Majoriteten av användare tycker mycket om denna produkt. De uppskattar dess underbara konsistens, subtila doft och långvariga fukteffekter. De rapporterar att huden känns fräsch och återfuktad hela dagen. Användare märker också att den är dryg och prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna. Ett fåtal användare har kommenterat att krämen kan rulla sig, särskilt om man är för snabb eller för hårdhänt med att applicera foundation eller andra makeupprodukter.
 

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Denna dagkräm ger dubbelverkande effekter. För det första, genom att skydda hudceller mot skador orsakade av fria radikaler och externa faktorer, ger den ett försvar mot vardagens skadliga påverkan. För det andra, det hjälper cellerna att reparera och neutralisera cellskador från dagen. Dessa egenskaper gör det till ett starkt val för de som söker effektiva anti-ageing-lösningar.
 • Dess innehåll av SPF 30 skyddar huden mot UVA/UVB-strålar som kan orsaka förtidigt hudåldrande. Detta gör krämen till ett utmärkt val för dagligt användande, speciellt för dem som tillbringar mycket tid utomhus.
 • Dess burk är tillverkad av 50% återvunnet material och är 100% återvinningsbar, vilket visar NIVEA's engagemang för hållbarhet.
Nackdelar
 • Även om den hävdar att passa alla hudtyper, kan några användare uppleva att krämen kan rulla sig vid applicering av makeup eller om den appliceras för snabbt. Detta kan kräva extra försiktighet vid användning.

NS Organic Certified Anti-Gravity Face Serum från Natura Siberica är ett ansiktsserum som riktar sig mot åldrande med en stark blandning av naturliga ingredienser. Med anti-age-effekten från Cladonia, sibirisk tallolja, hyaluronsyra och vitamin E, arbetar denna produkt för att återfukta huden på djupet, lyfta och stödja hudens återuppbyggnadsprocess.

Användare verkar vara överväldigande positiva till detta serum. Användare har rapporterat att de ser och känner omedelbara resultat, med en som beskriver det som "det bästa". Många uppskattar även det faktum att produkten är hållbar, organisk och tillverkad i Europa. Det finns också en notering om att produkten är ekonomisk att använda, vilket kan vara fördelaktigt för de som söker långvariga hudvårdslösningar. 
 

Ca pris: 109 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Serumet använder en kombination av kraftfulla, naturliga ingredienser som jobbar tillsammans för att bekämpa tecken på åldrande, vilket resulterar i en strålande, vacker hy.
 • Hyaluronsyra, en av huvudingredienserna, är känd för dess förmåga att hålla i fukt, vilket bidrar till en återfuktad och plumpad hud.
 • Produkten är veganvänlig, vilket är ett stort plus för de som följer en vegansk livsstil.
 • NS Organic Certified Anti-Gravity Face Serum är även certifierat ekologiskt, vilket innebär att det är fritt från skadliga kemikalier och är mer skonsamt mot huden.
Nackdelar
 • Inga specifika nackdelar har noterats för denna produkt,

Här hittar du fler anti age produkter

bästa anti-aging produkterna

Vem behöver använd en anti-aging kräm?

Om du tidigt vill börja förebygga huden i ansiktet så att den inte drabbas av för tidiga ålderstecken, då ska du börja använda en anti-aging kräm. Med en förebyggande kräm så tillför du mycket fukt till huden och förhindrar att den bildar rynkor och fina linjer i ansiktet.

Många börjar använda en åldersförebyggande kräm redan i 20-årsåldern, men det är aldrig för sent att börja ta hand om din hud. Studier visar att åldern är mindre viktig och att såväl kvinnor som män kan dra fördel av en bra kräm.

Så här använder du en anti-aging kräm

Använd din anti-age i ansiktet som en del av din morgonrutin eller kvällsrutin. Användare upplever att ett regelbundet användande ger bäst resultat.

 1. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsprodukt
 2. Applicera ett serum över hela ansiktet
 3. Smörj in krämen med cirkelrörelser
 4. Applicera smink (om du använder krämen på morgonen)
smörj in antiaging krämen den bästa

3 fördelar med att använda förebyggande krämer

En bra kräm med anti-age effekt som ger din hud fukt och som förebygger rynkor, det är något som alla kvinnor drömmer om. Men vad är egentligen fördelarna med att använda en kräm och kommer ditt ansikte att få sig ett lyft? Enligt vår undersökning så kan den bästa anti-aging krämen ge en effekt av just ett ansiktslyft och ge dig en mjuk och hälsosamt skinande hud.

 • Många innehåller SPF och skyddar din hud mot solen
 • Tillför gott om rätt fukt
 • Stimulerar hudens förnyelseprocess

Vår genomgång visar att anti aging-krämerna tillför rätt fukt och därmed håller huden mjuk, samtidigt som hudens förnyelseprocess stimuleras. På så sätt kan fina linjer och rynkor minskas och förebyggas.

När du väljer vilken anti-aging kräm du ska köpa så kan det vara bra att satsa på en anti-age med SPF. Då skyddas din hud mot solen, speciellt på sommaren.

Välj mellan kräm, masker och serum

Det finns mängder med produkter som har en anti-age effekt. Du kan bland annat välja mellan en kräm, mask eller ett serum. Studier visar att det bästa oftast är att låta dessa produkter komplettera varandra i din hudvårdsrutin.

Applicera först ett lätt serum. En kräm har en tjockare konsistens och smörjs in ovanpå serumet. Båda bör användas varje dag. En mask däremot kan du använda en gång varje eller varannan vecka för en förebyggande och uppiggande effekt.

Vilken effekt är du ute efter?

Vår undersökning visar att det finns en mängd krämer med anti-age effekt som alla ger olika resultat. En kräm kan bland annat innehålla:

 • SPF – skyddar huden mot solens skadliga strålar och förebygger tråkiga pigmentfläckar
 • Plumberfunktion – en kräm som gör att rynkor och linjer fylls ut
 • C-vitamin – har rynkförebyggande egenskaper
sola med bästa antiaging krämen

I vårt test finns produkter som utlovar olika resultat och användare upplever att de i mångt och mycket hålls. Fundera därför på vilken effekt som är viktigast för dig när du väljer kräm.

En kräm kan även ge effekter såsom:

 • Förminskade porer
 • Jämnare hudton
 • Mindre mörka ringar
 • Reducerade pigmentfläckar
 • Bättre elasticitet

Välj rätt anti age kräm för din hud

Olika sorters hud behöver olika produkter, det har vi tagit hänsyn till när vi testat produkter till vår topplista. Många krämer är anpassade efter ålder och hudtyper.

Om du är över 40 är den bästa krämen för dig en som är framtagen för mogen hud. Sedan finns det även krämer för just 40+, 50+ och så vidare. Det finns även ekologiska och veganska produkter om det är viktigt för dig.

Bäst i test av anti age produkter

För att utse den produkt som är bäst i test sammanfattar vi först och främst testpanelens betyg. Därefter utser vi vinnaren. Vilken produkt som blir vinnare är enkelt att avgöra – det blir den produkt som får bäst betyg. 

När vi som experter utvärderar anti-age produkter för att bestämma vilka som är bäst, tar vi hänsyn till en rad viktiga faktorer. Vårt mål är att rekommendera produkter som är effektiva, säkra och passar olika hudtyper och behov.

 1. Ingredienser med vetenskapligt stöd: Vi letar efter produkter som innehåller ingredienser med starkt vetenskapligt stöd för att förbättra hudens utseende och bekämpa åldrande. Dessa kan inkludera retinoler, vitamin C, hyaluronsyra, peptider och solskyddsfaktor (SPF).
 2. Formulering och stabilitet: Ingredienserna bör vara i en form och koncentration som är effektiv, stabil och absorberas väl av huden. För vissa ämnen, som retinol och vitamin C, är det viktigt att de är ordentligt formulerade för att förhindra nedbrytning och förlust av effektivitet.
 3. Säkerhetsprofil: Varje produkt vi rekommenderar bör ha en stark säkerhetsprofil. Detta innebär minimala biverkningar och ingen risk för farliga reaktioner. Produkterna bör också vara fria från skadliga ingredienser, såsom parabener och syntetiska dofter, som kan irritera huden.
 4. Passande för olika hudtyper: En bra anti-age produkt bör passa en rad olika hudtyper och tillstånd, inklusive känslig, torr, oljig, eller kombinerad hud.
 5. Användarrecensioner och feedback: Användarnas feedback och recensioner kan ge oss en bra indikation på hur väl produkten fungerar i praktiken för olika människor. Vi tar också hänsyn till användarnas upplevelse av produkten, inklusive huruvida den känns behaglig på huden, hur snabbt den absorberas, och om den lämnar någon kvarvarande känsla.
 6. Pris och värde för pengarna: Vi tar hänsyn till kostnaden för produkten och det värde den erbjuder. En bra anti-age produkt bör inte bara vara effektiv, utan också ge bra värde för pengarna.
 7. Hållbarhet och etik: Vi föredrar produkter som är skonsamma mot miljön och etiskt framställda, vilket innebär att de inte testas på djur och använder hållbart inköpta ingredienser.

Kom ihåg att även om dessa produkter kan hjälpa till att minska tecken på åldrande, är den bästa försvarslinjen mot åldrande huden att följa en hälsosam livsstil. Det innebär att äta en näringsrik kost, få regelbunden motion, sova tillräckligt, undvika solskador och inte röka.

Här hittar du våra bästa anti-aging produkter .

Vanliga frågor – Anti age produkter

Vad kan fördelen vara med att använda anti-aging produkter?

En fördel kan vara att din hy kan sakta ner hur den bryts ner. Jämnare hudton och bättre elasticitet kan också uppnås.

Vilken ålder är bäst för antiaging produkter?

Rekommendationer är ofta att människor kan etablerar en effektiv anti-aging hudvårdsrutin i 40- och 50-årsåldern. Detta inkluderar att använda en fuktkräm som är märkt som anti-aging och solskyddsmedel.

Vilka är de mest effektiva ingredienserna i anti-age produkter?

Ingredienser som retinol (vitamin A-derivat), peptider, vitamin C, E och niacinamid, hyaluronsyra och solskyddsfaktor (SPF) har visat sig vara effektiva för att bekämpa tecken på åldrande.

Hur ofta bör jag använda anti-age produkter?

Användning kan variera beroende på produkten, men många anti-age produkter rekommenderas för daglig användning. Det är alltid bäst att följa anvisningarna på produkten.

Vilka är de bästa anti-age produkterna på marknaden?

Vilka som är ”bäst” kan variera beroende på din hudtyp, din budget, och vilka specifika åldersrelaterade problem du vill adressera. Produkter från välrenommerade märken som har forskningsbaserade ingredienser och positiva kundrecensioner kan ofta anses vara bland de bästa.

Är det några biverkningar med att använda anti-age produkter?

Beroende på produkt och din hudtyp kan vissa individer uppleva biverkningar som torrhet, rodnad, irritation eller känslighet för sol. Det är alltid rekommenderat att testa en ny produkt på en liten del av huden först för att se hur din hud reagerar.

Avslutande ord

En bra anti-aging kräm behöver inte vara dyr, men priset indikerar ofta kvalitén. I vårt test har vi tagit hänsyn till att kvinnor och män i olika åldrar behöver olika produkter, allt beroende på ålder och hudtyp.

Välj den anti-age som utlovar just de effekter som är viktiga för dig, allt ifrån minskade porer till färre fina linjer. Då kommer du att bli nöjd med din produkt.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Anti age som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Anti age – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Antiage-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor:

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/reduce-premature-aging-skin, https://hudspecialisten.se/annica/for-ung-for-anti-age/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :