Bästa kosttillskotten mot PMS 2024

Hem » Målgrupp » Kvinnor » Bästa kosttillskotten mot PMS 2024

Under tiden innan mens så lider många kvinnor av både kroppsliga och psykiska besvär. Med rätt hjälp så kan besvären ofta lindras. Vi har därför genomfört ett stort test av de bästa kosttillskotten mot pms, med fokus på naturläkemedel.

Vi ger dig även gott om information om vad du bör tänka på när du väljer kosttillskott. Allt för att du ska kunna må bra under hela menscykeln. Häng med så kikar vi på topplistan: bäst i test kosttillskott mot Pms!

4 Testvinnare Bästa kosttillskott mot PMS – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Hela topplistan med bäst i test kosttillskott mot pms

Som experter på kosttillskott, är vi stolta att presentera Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar som vår toppval bland tillskott för att lindra PMS-besvär. Dessa kapslar, med deras unika kombination av högkvalitativa ingredienser och beprövade effekt, har visat sig vara oöverträffade när det kommer till att stödja kvinnors hälsa och välbefinnande.

Vad som gör Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar till ett framstående kosttillskott är deras innehåll av gamma-linolensyra (GLA) från jättenattljusolja. GLA är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att lindra symtom som upplevs under PMS, som ömma bröst, humörsvängningar och klåda. 

Vi har valt Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar som bäst i test på grund av deras unika blandning av kvalitet, användarrecensioner och effekt. 

Ca pris: 189 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 •  Kapslarna är även lätta att svälja och har en neutral smak, vilket gör dem till ett bekvämt alternativ för dagligt intag.
 • Baserat på feedback från användare, har de flesta rapporterat att de har upplevt en betydande förbättring i deras PMS-symtom sedan de började ta dessa kapslar. De nämner ofta lindring av humörsvängningar, mindre vallningar och färre fysiska obehag som de stora fördelarna. 
Nackdelar
 • De är relativt dyrare än andra liknande produkter på marknaden. 
Premens 60 kapslar

Premens 60 kapslar

MÄNGD: 60 Kapslar

 Premens 60 Kapslar är ett kosttillskott specifikt utformat för kvinnor som upplever premenstruella symtom (PMS). Med en unik blandning av vitaminer, omega-3, 6 och 9 från krillolja, och extrakt från salvia och rosmarin, samt sojaisoflavoner, har detta tillskott visat sig bidra till välbefinnande i samband med menstruation.


 

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Flera användare rapporterar att Premens har hjälpt dem att uppleva mindre humörsvängningar, minska mensrelaterade symptom och förbättra deras allmänna välbefinnande under menstruationscykeln. Dessutom har några användare rapporterat att de kände sig mer energiska och att de upplevde en mer stabil humörnivå under perioden. En annan fördel är att kapslarna är lukt- och smakfria, vilket gör dem lätta att inta.
Nackdelar
 • Det är värt att notera att resultaten kan variera från person till person och alla kanske inte upplever samma grad av lindring från PMS-symptom. Dessutom, även om produkten är lukt- och smakfri, finns det användare som föredrar att ta tillskott i form av tabletter snarare än kapslar.

Dessa kapslar innehåller 500 mg tyrosin. Tyrosin har många positiva effekter och används ofta som en del i behandlingen av personer som har en diagnos som till exempel ADHD och ADD, grava PMS-symptom, depression och ångest. Användare uppskattar det här tillskottet väldigt mycket och tycker att det fungerar bra mot stress och vissa vittnar även om att de lättare går ner i vikt!

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • I samband med PMS kan L-tyrosin potentiellt bidra till att stabilisera humörsvängningar genom att stödja produktionen av dopamin och noradrenalin, men det finns ännu ingen konkret vetenskaplig forskning för att styrka detta.
Nackdelar
 • Fungerar inte för alla

Detta munkpeppar-pulver kan användas som en mild krydda i matlagning exempelvis. Munkpeppar har länge använts för att mildra besvär vid klimakterie och vid PMS. Bra pris som gör att det absolut kan vara värt att testa. Bra betyg från användare.

Ca pris: 70 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • "Blev rekommenderat detta av en väninna. Tar en ungefär 1 tsk /dag PMS veckan och en varannan dag annars. Oerhörd skillnad i humöret, inte lika många o mycket humörsvängningar som tidigare. Jämnare humör oftare. Skulle rekommendera detta till många som har pms-besvär eller omkring en viss tid i månaden"
Nackdelar

 -

bästa tillskotten mot pms

Lindra dina premenstruella besvär

I det här testet ska vi utse den bästa produkten för dig som lider av premenstruella besvär. Det är nämligen utbredda besvär som många kvinnor lider av i tysthet. Oftast ger besvären symtom såsom illamående, trötthet, svullnad, ömma bröst och smärta.

Det finns dock gott om kosttillskott och naturläkemedel mot pms att välja mellan. Det finns nämligen naturliga ämnen som kan lindra symtomen och hjälpa dig att må bättre. 

Dessa naturliga ämnen är bra mot pms

Det finns mängder med naturliga ämnen som kan hjälpa till att lindra dina pms-besvär. Genom att använda naturläkemedel behöver du inte lida i onödan eller ta hjälp av kemiska preparat. 

Många av naturläkemedlen har använts av ursprungsbefolkningar i många generationer och är därför välbeprövade. De som är lite extra välkända och kan kopplas till positiva effekter under menscykeln är:

 • Omega 3 – Hälsosamma fetter är mycket bra mot dina besvär. Hit räknas bland annat omega 3 som är hälsosamma fettsyror kan lindra jobbiga symtom.
 • Jamsrot – Används som medicinalväxt i Sydamerika. Innehåller Diosgenin som är förstadiet till DHEA som i sin tur kan omvandlas till östrogen, progesteron och andra hormoner. Balanserar dina hormoner under menscykeln.
 • Kakao – Innehåller Tryptofan som är ett förstadiet till må bra-hormonet serotonin. Innehåller även Theobromin som är humörhöjande. 
 • Jättenattljusolja – Kommer från örtväxten nattljus och används som naturmedel. Mycket rik på fettsyran GLA som kan minska depression, irritabilitet, premenstruella ömhet och huvudvärk. 
 • Vitamin B6 – En viktig vitamin som hjälper till att reglera dina hormoner och minska såväl trötthet som utmattning. 
 • Salvia – Stödjer din hormonbalans i kroppen och bidrar till en normal funktion i sköldkörteln. 

Studier pekar även på att motion är väldigt bra vid pms. Då frisätts endorfiner i hjärnan som kan motverka nedstämdhet och få dig att bli både piggare och gladare. Varför inte kombinera ett kosttillskott med lätt motion både under dina jobbiga dagar och i förebyggande syfte?

olika tillskott vid pms besvär

Kosttillskott mot PMS och klimakteriet

Det finns gott om tillskott både för pms och för övergångsåldern. Ofta listas dessa tillskott i samma kategori på apotek och hälsokostbutiker. Vanligtvis är man i behov av samma vitaminer, mineraler, ämnen och hormoner. 

Om du har stora besvär och jobbiga symtom så rekommenderar vi på Prokost dock att du testar ett tillskott som är specifikt framtaget för att lindra pms. Då kan du få bäst effekt. 

Om du istället köper ett tillskott som är till för övergångsbesvär så kan det innehålla ämnen som fokuserar på att lindra torra slemhinnor, benskörhet och värmevallningar. Det är alltså inte den sorts besvär som du lider av vid pms. 

Minska kaffet och må bättre

Många kvinnor mår bättre om de drar ner på sitt kaffeintag. Det är vanligt att tre-fyra koppar per dag slinker ner utan att man tänker på det.

Kaffe innehåller höga halter av koffein som stimulerar kroppens utsöndring av kortisol och adrenalin. Det leder till att kroppen blir stressad och producerar mer stresshormoner än könshormoner. 

Genom att dra ner på kaffedrickandet och byta tillhälsosamma téer kan din kropp återställa sina hormonnivåer och må bättre. Då kommer du snabbt att må bättre under hela din menscykel. Mindre kaffe leder alltså till positiva effekter. 

När ska jag ta naturläkemedlet?

Premenstruella besvär uppstår vanligtvis under menscykelns andra halva. De brukar dra igång under ägglossningen och kan vara i allt från några dagar tills dess att mensen kommer.

Du bör dock inte begränsa ditt intag av kosttillskottet till de dagar då du har besvär. Det är istället bra att ta tillskottet under månadens alla dagar så att kroppen kan bygga upp ett skydd och få rätsida på alla hormoner. 

De flesta kosttillskott i vårt test består utav kapslar. Det beror på att de innehåller diverse oljor, bland annat jättenattljusolja. Ta så många kapslar som förpackningen anger och svälj ner med ett glas vatten.

Hur hittar jag det bästa naturläkemedlet?

För att kunna sammanställa bäst i test-listan så genomförde vi en noggrann granskning av alla produkter. Vi kikade på allt från ingredienser och effekt till användares recensioner. Därefter jämförde vi de olika produkterna med varandra. 

Vi rekommenderar att du gör samma sak för att hitta det bästa naturläkemedlet. Om du inte väljer att testa en produkt från vår topplista såklart. Vi har nämligen redan gjort grovjobbet åt dig!

För att hitta det bästa kosttillskottet så är en jämförelse det bästa steget. Kika bland annat på följande saker:

 • Ingredienser – Vilka ingredienser innehåller tillskottet och kan de lindra de besvär du lider av? Vi har listat de vanligaste ingredienserna här ovan.
 • Pris per dos – Titta på vad tillskottet kostar per dos snarare än per kapsel. Det ger dig ett hum om vad den totala månadskostnaden blir. 
 • Kvalitet – Vilket varumärke är det som har tillverkat kosttillskottet och vad har det för erfarenhet och rykte i branschen?

Alla kosttillskott innehåller olika ingredienser och olika mängd av dem. Det kan vara så att din kropp är i behov av ett ämne som inte finns i dina valda kapslar. Då kan det vara en god idé att testa ett annat kosttillskott innan du ger upp. Olika kvinnor behöver nämligen olika tillskott. 

ont i magen av pms

Återta kontrollen av din mens

I det här testat utsåg vi det kosttillskott mot pms som är bäst i test. Vi granskade en lång rad produkter av hög kvalitet som kan hjälpa dig att lindra dina besvär. Naturläkemedel är trots allt en mycket bra väg att gå istället för att testa kemiska preparat.

Vår genomgång visar att det finns många ämnen som kan lindra smärta och höja ditt humör. Vi hoppas att du blir hjälpt av någon av våra produkter. Lycka till med ditt köp!

Källhänvisning: https://www.kry.se/din-halsa/minska-pms-besvar/

Våra tester av tillskott

Vi har utfört en omfattande och noggrann granskning av marknadens ledande kosttillskott för att bekämpa symtom på PMS. Här följer en beskrivning av vår process:

1. Produkturval: Vi började med att identifiera en lång lista av kosttillskott som är utformade för att lindra PMS-symtom. Dessa produkter inkluderade både specialiserade PMS-kosttillskott och generella kvinnliga hälsotillskott.

2. Ingrediensanalys: Vi granskade noggrant varje produkts ingredienslista. Vi prioriterade produkter som innehöll naturliga och vetenskapligt stödda ingredienser, som till exempel vitamin B6, magnesium och E-vitamin, vilka alla har visat sig lindra vissa PMS-symtom.

3. Användarrecensioner: Vi gick igenom recensioner och kundomdömen för varje produkt för att få en uppfattning om hur effektiva de var i praktiken. Vi noterade både positiva och negativa kommentarer, samt hur ofta vissa kommentarer upprepades.

4. Säkerhet och biverkningar: Vi granskade också varje produkts säkerhetsprofil, inklusive eventuella rapporterade biverkningar. Produkter med minimala biverkningar prioriterades.

5. Pris och värde: Vi jämförde priset för varje produkt med dess ingredienser och kundomdömen för att bedöma dess värde. Vi ville hitta produkter som erbjöd bästa möjliga resultat till ett rimligt pris.

6. Tillverkarens Rykte: Slutligen undersökte vi varje tillverkares rykte inom branschen. Vi föredrog företag som var transparenta om sina ingredienser och tillverkningsprocesser, och som hade starka kundservicepolicyer.

Bilder från våra tester:

FAQ – Kosttillskott mot pms

Vilka är de vanligaste besvären vid pms?

Oftast ger besvären symtom såsom illamående, trötthet, svullnad, ömma bröst och smärta.

Kan det vara bra att sluta dricka kaffe vid pms?

Höga halter av koffein stimulerar kroppens utsöndring av kortisol och adrenalin. Det leder till att kroppen blir stressad och producerar mer stresshormoner än könshormoner vilket kan öka pms-besvär.

Vad betyder PMS?

PMS, eller premenstruellt syndrom, refererar till en grupp symptom som några kvinnor upplever i dagarna före deras menstruation. Det kan inkludera humörsvängningar, trötthet, irritabilitet, uppblåsthet, och bröstömhet.

Hur lång tid tar det innan jag märker effekten av kosttillskott för PMS?

Det kan ta flera cykler att märka en betydande förbättring i PMS-symptomen. Varje individ är unik, så det kan variera beroende på personen och vilket tillskott som används.

Vilka kosttillskott kan hjälpa till att lindra PMS-symptom?

Vissa studier tyder på att tillskott som exempelvis vitamin B6, magnesium, kalcium och omega-3 fettsyror kan hjälpa till att lindra vissa PMS-symptom.

Hur fungerar magnesium för PMS?

Magnesium kan hjälpa till att lindra uppblåsthet, trötthet och humörsvängningar kopplade till PMS. Detta kan bero på dess roll i serotoninsyntesen, ett hormon som påverkar humöret.

Är det säkert att ta kosttillskott för PMS?

Generellt sett är det säkert att ta dessa kosttillskott i rekommenderade doser. Men det är alltid bäst att konsultera en läkare eller apotekare innan du börjar med ett nytt tillskott, eftersom de kan interagera med andra mediciner eller ha biverkningar.


Testvinnare Bästa kosttillskott mot PMS – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :