Bästa Citrulline Kosttillskott 2024

Hem » Träning » Uthållighet & energi » Bästa Citrulline Kosttillskott 2024

Vill du kunna träna längre utan att bli trött och få mindre mjölksyra? Få mer pump vid styrketräning? Då är ett kosttillskott med bästa l-citrulline eller citrulline malate någonting för dig!

Vi ska gå igenom egenskaperna hos citrulline i den här artikeln, som en typ av recension ungefär, och avgöra vilket citrulline som enligt oss är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa citrulline produkterna

Bäst i test
Citrulline Malate 1:1

Citrulline Malate 1:1

 • TYP: Pulver
 • MÄNGD: 250 g

Citrulline Malate från Body Science innehåller L-citrullin som har bundits till malat (äppelsyra) för bättre upptag. Pulverform gör bland annat att du kan blanda egna optimerade PWO:er. Sammanfattningsvis tycks Citrulline Malate från Body Science ha många fördelar för de som tränar regelbundet och söker en ökad energi och prestationsförmåga.

Positiva användare pratar om bättre pump och återhämtning.

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-Ökad energi: Citrulline Malate hjälper till att öka blodflödet och syresättningen till musklerna, vilket kan leda till ökad energi och uthållighet.


Förbättrad prestationsförmåga: Citrulline Malate är känt för att hjälpa till att reducera trötthet och muskelsmärta under intensiv träning, vilket kan förbättra din prestationsförmåga.


Minimerar muskelskador: Citrulline Malate hjälper till att skydda musklerna från skador och förbättrar återhämtningen efter träning.

Nackdelar

 Inga direkta rapporterade

Core Citrulline

Core Citrulline

 • TYP: Pulver
 • MÄNGD: 200 g
 • Finns även som kapsel

Hög dosering av citrulline i en kvalitativ och prisvärd form från svenskt kosttillskott. Förbättrar muskelpump och tryck, samtidigt som du minskar din träningsvärk. Ovanligt många som ger denna höga positiva omdömen.

Ca pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Svenskt Kosttillskott är känt för att erbjuda högkvalitativa kosttillskott, och Core Citrulline är inget undantag.

Fina omdömen

Nackdelar

 Någon tycker den är lite sur i smaken

Öka enligt beskrivning pump, blodflöde samt prestationsförmågan. Påverkar kroppen att bilda kväveoxid som får blodkärlen att slappna av och släppa igenom mer blod. Fina omdömen utom någon enstaka som upplevt illamående.

Ca pris: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Vegansk

Nackdelar

 Inga kända

Ren produkt utan utfyllnad. Ta den själv eller blanda i dina övriga tillskott. Få hittade omdömen men de som är gjorda är positiva till produkten.

Ca pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Fina kundbetyg

Nackdelar

Viss förvirring om dosering verkar råda

Kapsel att ta ca 30 minuter före ditt träningspass. 3 300 mg citrullinmalat per dos. Citrullin kan upplevas ha en smak som inte alla gillar, kan då vara lämpligt att ta en kapsel som den här.

Ca pris: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa citrulline tillskott

En inte så vanlig aminosyra

Citrulline är en av de mer ovanliga aminosyrorna. Den är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan tillverka den på egen hand. Vi behöver aminosyror för att bygga upp våra muskler, därför kan såna här kosttillskott verkligen vara till hjälp när man styrketränar!

När man tar citrulline som tillskott så omvandlas det i kroppen till aminosyran arginin och efter det kväveoxid. Kväveoxid är framför allt viktigt för vår blodcirkulation, immunförsvar och nervsystem.  Vi får ett ökad blodflöde till musklerna om vi tar citrulline helt enkelt.

Enligt studier så ger det här extra blodflödet mindre träningsvärk och stelhet efter hård träning och det ger också mer pump, det låter fantastiskt eller hur?

Citrulline i olika former

När man vill börja använda citrulline så finns några olika typer av produkter man kan spana in:

 • L-citrulline – citrulline i fri form.
 • Citrulline malate –  I de här produkterna är l-citrulline bundet med en saltförening som gör att upptaget blir mycket mer effektivt.
 • PWO-produkter – Kosttillskott som man tar innan ett träningspass. Innehåller ofta l-citrulline på grund av dess egenskaper.

Citrulline kan man också få i sig via mat, och finns mest i:

 • Mörk choklad
 • Nötter
 • Fisk
 • Kött
 • Vattenmelon
 • Vitlök
 • Lök
 • Baljväxter
mörk choklad och nötter med citrulline

Hur mycket citrulline ska man ta?

I studier har man sett att man får effekt av citrulline redan vid så lite som 1 g, men den vanligaste doseringen är mellan 1-6 g. Man får börja med ett lägre intag för att sedan testa högre doser och se vilken effekt man får.

Man bör ta citrulline på tom mage eftersom matsmältningen kan försämra upptaget av det.

Biverkningar

Citrulline påverkar blodtrycket därför ska man inte ta det om man äter någon blodtrycksmedicin eller om man är gravid eller ammar. Det kan leda till att man får ett farligt blodtrycksfall så det är väldigt viktigt att vara medveten om!

För övrigt så finns det inga farliga rapporterade biverkningar som vi har lyckats hitta i vår genomgång.

Var köper jag citrulline?

Produkter med citrulline hittar du i butiker som säljer kosttillskott och träningsprodukter. Som med de flesta andra produkter kan du också hitta ett stort utbud på nätet så att du bekvämt kan beställa hem dem!

Är citrulline dyrt?

Så är det dyrt att skaffa sig fördelar i sin träning med citrulline? Nja, det beror på vilken typ av produkt du vill ha. Men i vår genomgång har vi hittat priser mellan ca 150 kr till 650 kr.

Det finns alltså prisklasser som passar de flesta, och här i vårt bäst i test kommer du att hitta de bästa produkterna till bra priser!

citrulline-core svensk hälsokost

Bäst i test citrulline

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till testvinnare i vårt test – bästa citrulline!

För att få hamna på vår topplista så måste det vara en produkt av bra kvalitet och ge bra effekt till ett bra pris! Vår målsättning är att du ska kunna hitta den bästa produkten för just dig när du går igenom vårt test, så du kan känna dig trygg med att de här produkterna verkligen är bra!

Vi tar även hänsyn till andras betyg, recensioner och omdömen när vi gör vår egen topplista.

Vanliga frågor (FAQ)

Vad gör citrulline för din kropp?

Till skillnad från andra aminosyror bygger citrullin inte proteiner. Istället spelar det en viktig roll i ureacykeln och hjälper din kropp att bli av med skadliga ämnen, särskilt ammoniak. Det spelar också en viktig roll för att vidga dina blodkärl (vasodilation) och kan spela en roll i muskeluppbyggnaden.

Ökar L-citrullin testosteron?

L-citrullin omvandlas till l-arginin av njurarna. Även om en ökning av testosteronnivåerna kan vara en av dess effekter, förbättrar l-citrullin blodflödet och nivåerna av kväveoxid, som båda kommer att hjälpa till med erektila dysfunktion.

Sammanfattning

Citrulline är en icke-essentiell aminosyra som vi behöver för att bygga muskler. Just citrulline har dessutom egenskapen att påverka vår blodcirkulation vilket gör att vi kan träna hårdare utan att få så mycket träningsvärk. Citrulline ger också mer pump när man styrketränar.

Citrulline finns som l-citrulline, citrulline malate och i PWO-produkter.

Man ska ta citrulline på fastande mage för att matsmältningen kan störa upptaget av det i tarmen. Doseringen brukar vara mellan 1-6 g per dag.

Man ska inte ta citrulline om man äter medicin för blodtrycket eller om man är gravid eller ammar. Det kan leda till att man får livshotande blodtrycksfall.

Citrulline finns också i viss mat, till exempel mörk choklad, vattenmelon, baljväxter och kött.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Citrulline som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Citrulline-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, samt MMSport


Källor

L-Citrulline vs. Citrulline Malate: Pros & Cons Of Each – Old School Labs

Allt du behöver veta om aminosyran Citrullin | Svensk Hälsokost (svenskhalsokost.se)

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Testvinnare – Bästa Citrulline – Bäst i vårt test