Bästa Glykogen – Kolhydrattillskott 2024

Hem » Träning » Uthållighet & energi » Bästa Glykogen – Kolhydrattillskott 2024

När man tränar riktigt hårt så kan man ibland behöva komplettera kosten med något kosttillskott. Då kan glykogen som du får i dig via kolhydrater vara ett alternativ som kan hjälpa dig att träna hårdare under en längre tid.

I den här artikeln ska vi göra en liten recension av bästa glykogen och dess funktioner och vi ska i vårt test avgöra vilket glykogen som är bäst i test!

Våra främsta testkriterier är i detta fall: Typ av kolhydrat, testbetyg, kvalitet och pris. Mer detaljer hittar du när du läser vidare.

Även denna produkt är bra om du är ute efter återhämtning:

Återhämtning för dig som tränar hårt
Raw Muscle Saver

Raw Muscle Saver

Typ : Kapsel

RAW Muscle Saver är ett nyskapande kosttillskott designat för att stödja återhämtning och motståndskraft mot stress för de som tränar intensivt. Genom att kombinera adaptogena växtextrakt och viktiga näringsämnen, syftar denna produkt till att hjälpa idrottare att hantera fysiska och mentala påfrestningar, stödja nervsystemet och främja optimal muskelåterhämtning.

Ca pris: 269 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stödjer Återhämtning: Cortiblock Formula, som innehåller ashwagandha, cordyceps, GABA och reishi, hjälper till att hantera stress och främjar mental och fysisk välbefinnande. Detta kan bidra till att förbättra återhämtningen efter intensiva träningspass.
 • Förbättrar Nervsystemets Funktion: Nervous System Support-blandningen inkluderar magnesium, vitamin B6, B12 och biotin, vilka alla bidrar till en normal nervfunktion och hjärnans signalering.
 • Flexibel Dosering: Du kan anpassa din dosering baserat på dina individuella behov, vilket gör detta till ett flexibelt tillskott.
Nackdelar
 • Potentiella Biverkningar: Som med alla kosttillskott kan vissa individer uppleva biverkningar, såsom magbesvär.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa glykogen

Denna produkt består av ren maltodextrin som ger energi väldigt snabbt. Får återhämtning snabbt efter eller under långa träningspass. Snällt mot magen vilket gör att du kan blanda den i hög koncentration.

Efter att ha testat produkten känner vi att det ger en snabb energiboost efter träning och hjälper till att minska muskelsårhet och trötthet.

Lättsmält och prisvärd är några av väldigt många positiva kommentarer från användare.

Utmärkt totalbetyg gör denna till vår testvinnare.

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Lättsmält och enkelt att blanda i vatten eller annan dryck.
 • Inga onödiga tillsatser eller fyllnadsmedel. 
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Snabba kolhydrater och inte komplexa kolhydrater vilket vissa önskar

Kolhydratspulver för snabbladdning av kolhydrater. Perfekt för uppladdning inför träning eller långa träningspass. 3 olika kolhydratstyper som laddar på dina glykogen nivåer.

Det innehåller en blandning av snabba och komplexa kolhydrater, såsom maltodextrin, fruktos och havremjöl, som frisätts gradvis för att bibehålla en hög nivå av energi under längre perioder.

Ca pris: 190 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Blandning av snabba och komplexa kolhydrater
 • Innehåller även elektrolyter, som hjälper till att bibehålla vätskebalansen och förhindra dehydrering
Nackdelar

 -

Kolhydratspulver för snabbladdning av kolhydrater. Perfekt för uppladdning inför träning eller långa träningspass. 3 olika kolhydratstyper som laddar på dina glykogen nivåer.

Ca pris: 320kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kolhydratinnehåll: 100% Vitargo®!
 • Effektivare än maltodextrin och dextros
Nackdelar

 -

Fler utmärkta varianter hittar du här.

bästa glykogen just nu

Sammanfattning

När man man tränar hårt och ofta så behöver man ha bra nivåer av glykogen i musklerna och levern för att kunna prestera på topp.

Om man har svårt att få i sig rätt mängd kolhydrater via maten så finns det en del olika typer av kosttillskott som man kan köpa som fyller på glykogenet snabbt och smidigt.

Om molekylerna på kolhydraterna är små i det kosttillskott man väljer så kan ett för stort intag göra att man kan få problem med magen. Så ju större molekyler, desto mindre risk för magproblem.

Genom att kombinera vissa typer av kolhydrater kan man påverka hur snabbt de upptas av kroppen.

Glykogentillskott kommer oftast i formen av ett pulver som man löser upp i vatten eller annan vätska.

De här tillskotten går att hitta i olika prisklasser och kvantiteter och de finns att köpa både i fysisk butik och på nätet.

Här är en tabell som sammanfattar viktig information om glykogen:

FaktorBeskrivning
Vad är glykogen?Glykogen är en form av kolhydrater som lagras i musklerna och levern som kroppen använder som energi.
Funktion i kroppenGlykogen är en viktig energikälla för musklerna och levern under fysisk aktivitet eller perioder av låg blodsockernivå.
Var finns glykogen?Glykogen finns främst lagrat i musklerna och levern, men även i hjärnan och andra organ.
Återhämtning av glykogenEfter intensiv träning eller perioder av låg energi kan glykogenlagren i musklerna och levern tömmas. Återhämtning av glykogen kan främjas genom att konsumera kolhydrater efter träning eller vid behov av energi.
Typ av kolhydrater för glykogenSnabba kolhydrater såsom druvsocker och maltodextrin är vanliga ingredienser i glykogentillskott, men mer komplexa kolhydrater såsom ciklamat eller fruktos kan också vara fördelaktiga.
BiverkningarGlykogen är generellt sett säkert för friska personer, men överkonsumtion av kolhydrater kan leda till viktuppgång och ökad risk för hälsoproblem såsom diabetes och hjärtsjukdom.
KällorGlykogen finns naturligt i kolhydratrika livsmedel såsom bröd, pasta, ris, frukt och grönsaker. Glykogentillskott finns också tillgängliga i pulver- eller dryckform.
Interaktion med andra läkemedel eller kosttillskottGlykogentillskott kan potentiellt interagera med vissa läkemedel eller kosttillskott, såsom insulin. Det är viktigt att rådgöra med en läkare eller dietist innan man tar glykogentillskott om man tar andra läkemedel eller kosttillskott.

Vår topplista med bästa glykogen/kolhydrater hittar du här.

Fler bra tillskott för muskelbygge hittar du här.

Highly Branched Cyclic Dextrin, 400 g

Highly Branched Cyclic Dextrin, 400 g

Ett perfekt, högeffektivt kolhydrattillskott att dricka både före och efter dina träningspass. Tillför energi snabbt och långvarigt, är även skonsam mot magen. Av svenska Star Nutrition.

PRIS: 169 kr

Vitargo Electrolyte, 2 kg, Citrus

Vitargo Electrolyte, 2 kg, Citrus

Ett ovanligt kolhydratstillskott med speciell effekt. Det innehåller nämligen den patenterade kolhydraten Vitargo®. Säkerställer din mineralbalans och återställer din vätskebalans i kroppen.

PRIS: 489 kr

Vitargo Pure, 5kg

Vitargo Pure, 5kg

Ett unikt och glutenfritt kolhydratstillskott från Vitargo. Innehåller alltså den patenterade kolhydraten Vitargo, speciellt utvecklad för att lagra lättillgänglig muskelenergi (glykogen) i kroppen.

PRIS: 979 kr

Vitargo Pure, 1kg

Vitargo Pure, 1kg

Ett unikt kolhydrattillskott som även är prisvärt. Innehåller mycket stora kolhydrater.

PRIS: 1091 kr

10 x Restore, BIG BUY 16 tabs

10 x Restore, BIG BUY 16 tabs

Ett unikt kolhydratEtt kolhydrattillskott i brustablettform som även innehåller en del bra mineraler. Snabblösta i vatten och lätta att ta med ut i löpspåret om så behövs.tillskott som även är prisvärt. Innehåller mycket stora kolhydrater. 

PRIS: 395 kr

Carbo Engine, 1kg

Carbo Engine, 1kg

Ett kolhydrattillskott som innehåller den unika kolhydratformulan CelluCarb™ som kan ta dina energier till en nivå, i synnerhet om du styrketränar tungt. Det här är den typen av träningstillskott som helt enkelt är underskattad bland människor som bygger muskler och försöker gå upp i vikt i allmänhet.

PRIS: 139 kr

Nitro Carbs, 1 kg

Nitro Carbs, 1 kg

Ett annorlunda kolhydrattillskott som består av en unik kolhydratladdningsmix som består av flera högklassiga, lättupptagliga kolhdyratskällor som snabbt tas upp av kroppen. Snabba energi till inte bara musklerna, men även hjärnan. Innehåller magnesium.

PRIS: 159 kr
PRIS / G: 0,13 kr
PROTEIN: 6g

18 x Vitargo Carboloader, 75 g, Apelsin

18 x Vitargo Carboloader, 75 g, Apelsin

Ett kolhydratstillskott i pulverform som innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater. Lätt att ta med sig nästan vart som helst.

PRIS: 600 kr
PROTEIN: 6g

Vitargo Professional, 700 g

Vitargo Professional, 700 g

Ett väldigt speciell sportdryck som till och med motverkar trötthet. Förbättrar även uthållighet och koncentration en kort stund efter intag. Rekommenderas för elitidrottare.

PRIS: 349 kr
PRIS / G: 0,42 kr
PROTEIN: 6g

Sloow Carbs +, 1,2 kg

Sloow Carbs +, 1,2 kg

Ett koffeintillskott som ger energi samtidigt som den ersätter vätske-, salt- och mineralförlust under fysisk aktivitet. Perfekt för dig som är ute efter mer än bara ett simpelt koffeintillskott utan även vill pröva något utöver det vanliga. Skonsam mot magen perfekt för dig som har långa träningspass.

PRIS: 259 kr
PROTEIN: 6g

Längst ner på sidan kommer vår sammanfattade topplista med de glykogen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Vanliga frågor FAQ glykogen

Vilken nytta gör glykogen i kroppen?

Glykogen är ett komplext kolhydrat som fungerar som en energikälla i djurorganismer. Glykogen består av glukos och fungerar som kroppens lagring av glukos, främst i levern och musklerna.

Varför kan man behöva fylla på glykogen lagret med ett tillskott?

Mer glykogen ger bättre prestanda Välfyllda glykogenförråd brukar räcka till 1-2 timmars träning, beroende på intensiteten. Träning utöver detta kommer att tömma glykogenlagren, och prestationen kommer därmed att försämras.

Var finns glykogen?

Glykogen finns främst lagrat i musklerna och levern, men även i hjärnan och andra organ.

Vilken typ av kolhydrater är vanliga ingredienser i glykogentillskott?

Snabba kolhydrater såsom druvsocker och maltodextrin är vanliga ingredienser i glykogentillskott, men mer komplexa kolhydrater såsom ciklamat eller fruktos kan också vara fördelaktiga.

Finns det biverkningar av glykogen?

Glykogen är generellt sett säkert för friska personer, men överkonsumtion av kolhydrater kan leda till viktuppgång och ökad risk för hälsoproblem såsom diabetes och hjärtsjukdom.

Hur kan man återhämta glykogen efter träning?

Återhämtning av glykogen kan främjas genom att konsumera kolhydrater efter träning eller vid behov av energi.

Källor

https://www.svensktkosttillskott.se/kolhydrater-for-traning

https://www.svensktkosttillskott.se/vad-ar-vitargo

https://www.styrkelabbet.se/glykogen/

https://www.tillskottsbolaget.se/-/snabba-kolhydrater/index.html

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Glykogenet – Testvinnare – Prokost.se

 1. Bäst i vårt test : Core Carbs
 2. Bästa komplext sammansatt formula : Core Carboloader
 3. Billigast köp : Maxim Total Hydration, 10 tabletter
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Carbs
 5. Populärast i sökningar : Core Carbs

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa glykogen-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport