Bästa Koffeintabletterna 2024 » Köpguide & Bäst i test!

Hem » Träning » Uthållighet & energi » Bästa Koffeintabletterna 2024 » Köpguide & Bäst i test!

Vi har jämfört de bästa koffeintabletterna för att du ska slippa göra det — oberoende av om du använder tillskottet som en del av din träning eller bara som ett tillskott för att få mer energi i vardagen i allmänhet. » Köpguide & Bäst i test för dig som som behöver piggas upp.

Vi har kommit fram till en bäst i test lista för koffeintillskott genom att jämföra de viktigaste faktorerna i vår tyck, nämligen: Koffeinhalt, koffeinkälla, kvalitet och pris.

Läs vidare och se en mängd bedömda koffeintillskott!

Artikeln innehåller annonser

Testvinnare Bästa koffeintabletter

Bäst i Test
Caffeine Kick

Caffeine Kick

MÄNGD: 60 Tabletter

200 mg koffein/tablett

Marknadsförs som en snabb och bekväm koffeinkälla. Ett av de mest högdoserade koffeintillskotten på marknaden. Rekommenderas starkt för dig som är i behov av ett starkare koffeintillskott. Prisvärt också.

Ca pris: 89 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Enkelt att ta med sig
 • Högdoserat
Nackdelar

 Syntetisk källa

GAAM Nutrition Power Series Caffeine

GAAM Nutrition Power Series Caffeine

KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 100 st

Det första koffeintillskottet jag någonsin prövade inför ett träningspass på gymmet. Skapat av Star Nutrition vilket levererat många kvalitativa produkter genom åren. En av de bästa koffeintillskotten ute på marknaden just nu både sett till effekt men även pris.

Ca pris: 70 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Produkten fri från tillsatser och färgämnen

Nackdelar

 Hög dos för vissa

BULK Koffeintabletter

BULK Koffeintabletter

MÄNGD: 100 Tabletter

200 mg/dos

Ett marknadsledande koffeintillskott från det välkända varumärket Bulk. Många beskriver det här som den bästa koffeintabletten de någonsin prövat.

Tabletterna är också en bekväm källa av koffein för de som vill undvika kaffesmak och andra tillsatser som kan finnas i energidrycker. Dessutom erbjuder BULK högkvalitativa koffeintabletter till ett överkomligt pris.

Ca pris: 70kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Högdoserat

Nackdelar

 För hög dos för vissa

Caffeine

Caffeine

KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 90 st

Det första koffeintillskottet jag någonsin prövade inför ett träningspass på gymmet. Skapat av Star Nutrition vilket levererat många kvalitativa produkter genom åren. En av de bästa koffeintillskotten ute på marknaden just nu både sett till effekt men även pris.

Ca pris: 70kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Finns även som 100mg kapslar för dig som vill testa olika doseringar

Nackdelar

 -

Information om koffeintabletter

Koffeintabletter är, som namnet kanske antyder, tillskott som syftar till att öka mängden koffein du har i din kropp.

Koffein är ett ämne som får dig att piggna upp tämligen omedelbart och ger dig känslan av att ha betydligt mer energi, varför det är ett tillskott som blivit väldigt populärt bland människor som styrketränar hårt.

Det här är varför kaffe blivit populärt i allmänhet — det innehåller koffein och gör att man piggnar upp. Tyvärr kan det därför även bli beroendeframkallande väldigt snabbt så det gäller att man är på sin vakt.

Jag som skriver det här inlägget gillar personligen inte att dricka kaffe, varför koffeintabletter är något som passar mig perfekt i min vardag.

Varför ska man ta koffeintabletter?

För att man behöver mer energi — antingen inför ett styrkepass exempelvis eller bara i vardagen i allmänhet för att man börjar känna sig trött och slö i allmänhet trots bra sömn och kost.

När ska man använda koffeintabletter?

Konsultera alltid med din läkare om du är osäker vid bruk av koffeintabletter.

Koffeintabletter är något man använder precis innan man behöver energin. För mig som styrketränar väldigt hårt innebär det, kort och gott, att jag tar en koffeintablett innan mitt träningspass.

Om du känner dig slö mot kvällarna för att du vaknar tidigt på morgonen varje dag kan det vara en bra idé att använda koffeintabletter fram mot kvällen exempelvis, eller mot morgonen om det är då du känner dig som mest trött och kanske inte tycker om att dricka kaffe i allmänhet.

Vilka koffeintabletter är bäst i test? – Så har vi gjort!

Vi har gjort vårt bästa för att jämföra alla koffeintabletter på marknaden i syfte att kunna kora de bästa koffeintabletterna.

Som experter inom tränings- och näringsområdet anser vi att det finns flera viktiga faktorer att överväga när man ska utse det bästa koffeintillskottet på marknaden. Nedan är några av de faktorer som vi anser är avgörande:

 1. Koffeinhalten: Det är viktigt att välja ett tillskott som har en tillräckligt hög koffeinhalt för att ge den önskade effekten, samtidigt som det inte ska vara för högt att leda till oönskade biverkningar.
 2. Koffeinkälla: Koffein kan komma från olika källor, såsom kaffe, te eller guarana. Det är viktigt att välja en källa som är lämplig för ens specifika behov och känslighet.
 3. Dosering: En korrekt dosering av koffein är viktig för att undvika oönskade biverkningar och maximera de fördelar som koffein kan ge. Doseringen varierar från person till person beroende på kroppsvikt och toleransnivå.
 4. Tillverkarens rykte: Det är viktigt att välja ett koffeintillskott från en pålitlig tillverkare som producerar högkvalitativa produkter. Man kan läsa recensioner från andra användare och undersöka tillverkarens produktionsmetoder och kvalitetskontroller.
 5. Andra ingredienser: Det är viktigt att överväga andra ingredienser som kan finnas i koffeintillskottet. Vissa tillsatser kan förbättra koffeinets effektivitet och upptag, medan andra tillsatser kan ha oönskade effekter.
 6. Pris: Priset på koffeintillskott kan variera från produkt till produkt. Det är viktigt att hitta en produkt som är prisvärd men också av hög kvalitet och som uppfyller ens behov och mål.

Sammanfattningsvis, när man ska välja det bästa koffeintillskottet är det viktigt att överväga koffeinhalten, koffeinkälla, dosering, tillverkarens rykte, andra ingredienser och pris. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan man hitta det koffeintillskottet som passar ens behov och mål bäst.

Vi tror oss ha hittat en vinnare — som du kan se i testet ovan. Håller du med i vårt val om vad vi anser vara de bästa koffeintabletterna?

Hur stor är effekten när du använder koffeintabletter?

Effekten är enorm.

200mg koffein (vilket är en tablett, och motsvarar två stora koppar kaffe) är väldigt mycket koffein, i synnerhet om du inte är van vid det sen tidigare.

Jag känner personligen en ordentligt stark effekt av att ta diverse koffeintabletter då jag inte dricker kaffe över huvud taget.

Det är inte ovanligt att man blir yr första gången man tar koffeintabletter beroende på vad ens kropp är van vid och hur ens kost ser ut i övrigt.

Var därför försiktig och ta aldrig två koffeintabletter oberoende av hur mycket energi du är i behov av.

Hur tar man koffeintabletter?

Koffeintabletter kommer, som namnet kanske antyder, oftast i kapsel- och tablettform.

Du sväljer exempelvis en kapsel med ett glas vatten, likt många andra former av medicin (eller tillskott).

Det går oftast väldigt snabbt (och är smärtfritt) att ta en koffeintablett sett till naturen av hur man gör det (sväljer en kapsel eller tablett).

Jämförelse mellan olika typer av koffeinkällor

Här är en tabell som jämför viktiga faktorer för olika typer av koffeintillskott på marknaden:

FaktorKaffein-tabletterKoffeinpulverKoffein-kapslarKoffein-energidrycker
KoffeinhaltenVarierandeHögreVarierandeVarierande
DoseringFastVariabelFastFast
KoffeinkällaKaffeSyntetisktSyntetisktKaffe/andra ingredienser
TillverkningsprocessExtraheringSyntetiseringSyntetiseringBlandning
Andra ingredienserInga eller fåInga eller fåInga eller fåVitt socker, taurin, B-vitaminer, etc.
EffekttidKortKort till medellångKort till medellångMedellång till lång
PrisVarierandeLågt till mediumMedium till högtMedium till högt
Tillverkarens rykteVarierandeVarierandeVarierandeVarierande
Bärbarhet och bekvämlighetLätt att ta medKräver mätningLätt att ta medSvårt att ta med

Kan koffeintabletter rekommenderas till alla som tränar?

Koffeintabletter är inte bara ämnade för människor som tränar, utan även människor som behöver mer energi i vardagen i allmänhet.

Jag anser att koffeintabletter ämnar sig bäst för de som har problem med att ta sig till gymmet ibland och kan behöva en extra boost inför ett pass. Eller om man har stora problem med sina energinivåer under dagens gång.

Släng i dig en koffeintablett och ta dig till gymmet. Det är som att dricka två stora koppar kaffe, som sagt — du kommer inte kunna sova efteråt ändå.

Jag som skriver det här inlägget har tränat på gym i snart två år och har precis inhandlat mina första koffeintabletter som jag hoppas på ska kunna ge mig mer energi under mina pass.

Jag kommer inom sin tid att publicera en recension om koffeintabletterna jag köpt, förstås.

Vart kan man köpa koffeintabletter i Sverige?

Det går att köpa koffeintabletter i många olika butiker i Sverige.

Även statligt ägda Apoteket säljer koffeintabletter, dock i mindre doser (100 mg).

Fördelar med koffeintabletter

 • Billigt i jämförelse med andra kosttillskott!
 • Högdoserat oftast (tänk, två koppar kaffe)
 • Bidrar till ökad vakenhet
 • Bidrar till ökad medveten om ens omgivning
 • Kan tas med till jobbet, gymmet eller skolan

Nackdelar med koffeintabletter

 • Kostar pengar
 • Kan bidra till en känsla av yrsel och illamående ifall ens kropp är känslig för koffein

Övrigt testade produkter

SmartSupps Caffeine

SmartSupps Caffeine

Ett väldigt prisvärt koffeintillskott av hög kvalité från SmartSupps. Innehåller 200 tabletter. Gör vad den ska till ett vettigt pris enligt många recensioner på nätet.

PRIS: 99 kr
KOFFEININNEHÅLL: 100 mg
ANTAL: 100 st

Core Caffeine

Core Caffeine

Ett koffeintillskott som ger dig energi när du behöver det som mest men inte är för starkt. Det bästa PWO-tillskottet för fotbollsspelare i vårt tycke. 1 kapsel motsvarar 2 koppar kaffe. Innehåller rent, starkt koffein som verkligen piggar upp dig.

PRIS: 149 kr
KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 100 st

Caffeine Storpack

Caffeine Storpack

Ett koffeintillskott av Body Science i större format. Hela 200 dagsdoser ingår. Räcker nästan i ett år om inte längre beroende på din användning och behov av koffein i din kost.

PRIS: 149 kr
KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 200 st

Delta Nutrition Caffeine

Delta Nutrition Caffeine

Ett koffeintillskott som bäst används inför långa och hårda träningspass för bäst effekt. Milt vätskedrivande för dig som är ute efter den egenskapen.
 

PRIS: 139 kr
KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 90 st

Scitec Nutrition Caffeine

Scitec Nutrition Caffeine

Koffeintillskottet som kan ge dig just den extra energin du behöver inför ett tungt träningspass.

PRIS: 89 kr
KOFFEININNEHÅLL: 100 mg
ANTAL: 100 st

Vanliga frågor – Koffeintabletter

Varför ska jag ta koffeintabletter?

Koffeintabletter kan hjälpa dig att vakna till liv, du kanske är lite trött och då kan en tablett vara bättre än en kopp kaffe till exempel.

I vilka former finns tillskott av koffein?

Koffein finns i en mängd olika produkter som exempelvis flytande i energidrycker och pwo:er, pulver, tabletter och kapslar finns det också att välja på.

Kan det vara farligt att ta koffeintabletter?

Tar du för mycket så kan du råka ut för koffeinförgiftning. Symptom på detta är huvudvärk, magont, hög och oregelbunden puls.

Hur mycket koffein finns det i koffeintillskott?

Koffeinhalten i koffeintillskott varierar beroende på produkten. Vanligtvis innehåller koffeintillskott mellan 100 och 200 milligram koffein per portion.

Finns det några risker med att ta för mycket koffeintillskott?

Ja, överkonsumtion av koffeintillskott kan orsaka allvarliga biverkningar, såsom högt blodtryck, hjärtklappning, sömnstörningar och ångest. Därför är det viktigt att följa doseringsanvisningarna och rådgöra med en läkare eller dietist innan man börjar ta koffeintillskott.

Sammanfattning

Var uppmärksam på din kost i övrigt och var försiktig med att inte få i dig alldeles för mycket koffein. Det är lätt hänt att man dricker kaffe under dagens gång och gärna vill pröva på att ta koffeintabletter mot kvällen.

Köp en burk koffeintabletter för hundralappen och pröva om det här kan vara ett tillskott som passar dig i din vardag.

I egenskap av någon som tränar fungerar koffeintabletter prima för mig. Min träning har verkligen skjutit i höjden sen jag började med tillskottet, då jag som sagt inte van vid koffein sen innan.

Vi hoppas vårt stora test av koffeintabletter hjälper i ditt sökande av det perfekta koffeintillskottet. Stort lycka till!

Nedan, längst ner, kommer vår sammanfattade topplista med de koffeintabletterna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Koffeintabletterna – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Caffeine Kick
 2. Bästa kapseln : GAAM Nutrition Power Series Caffeine
 3. Billigast köp : BULK Koffeintabletter
 4. Bästa storpack : Caffeine Storpack
 5. Bästa tabletter : Caffeine Kick
 6. Populärast i sökningar : Core Caffeine