Bästa PWO -tillskotten – NY – 2023

Hem » Träning » Uthållighet & energi » Bästa PWO -tillskotten – NY – 2023

Om du tränar på gym och är i behov av en stor dos energi under ditt träningspass kan ett träningstillskott i form av en pre-workout (även förkortat PWO) hjälpa dig avsevärt.

Vi har jämfört alla bästa PWO kosttillskotten som finns tillgängliga att köpa i Sverige för att du ska slippa göra det. Som huvudfaktorer som vi anser vara viktigast för dig när du ska köpa en PWO och som utgör grunden i vår betygsättning har vi valt att titta närmare på: Ingredienser, effektivitet, smak och pris.

Specifika PWO för exempelvis fotboll, löpning med mera hittar du länkar till nedan. Lycka till i din jämförelse!

Tränar du hårt så kan det oxå vara bra att satsa på en bra produkt för återhämtning så som denna:

Återhämtning för dig som tränar hårt
Raw Muscle Saver

Raw Muscle Saver

Typ : Kapsel

RAW Muscle Saver är ett nyskapande kosttillskott designat för att stödja återhämtning och motståndskraft mot stress för de som tränar intensivt. Genom att kombinera adaptogena växtextrakt och viktiga näringsämnen, syftar denna produkt till att hjälpa idrottare att hantera fysiska och mentala påfrestningar, stödja nervsystemet och främja optimal muskelåterhämtning.

Ca pris: 269 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stödjer Återhämtning: Cortiblock Formula, som innehåller ashwagandha, cordyceps, GABA och reishi, hjälper till att hantera stress och främjar mental och fysisk välbefinnande. Detta kan bidra till att förbättra återhämtningen efter intensiva träningspass.
 • Förbättrar Nervsystemets Funktion: Nervous System Support-blandningen inkluderar magnesium, vitamin B6, B12 och biotin, vilka alla bidrar till en normal nervfunktion och hjärnans signalering.
 • Flexibel Dosering: Du kan anpassa din dosering baserat på dina individuella behov, vilket gör detta till ett flexibelt tillskott.
Nackdelar
 • Potentiella Biverkningar: Som med alla kosttillskott kan vissa individer uppleva biverkningar, såsom magbesvär.

Sidan innehåller annonser

Bästa PWO enligt våra tester

Bäst i Test
Raw Rampage PWO

Raw Rampage PWO

PRIS/PORT: 14,95 kr
KCAL/PORT: 38 kcal
KOFFEIN/PORT: 500 mg

Ett grymt PWO-tillskott som passar de som tränar hårt som exempelvis utövare av kampsport extra bra. Bidrar till ökat fokus och muskelpump. Notera dock att en portion av tillskottet innehåller hela 300 mg koffein varför det kan ge en enorm effekt för någon som exempelvis inte dricker kaffe.

Produkten innehåller flera högkvalitativa ingredienser, inklusive koffein, beta-alanin, kreatin och L-citrullin, som alla har visat sig förbättra prestationen och minska muskeltrötthet.

Smaken av colanappar är extremt populär bland människor i Sverige. En produkt som tveklöst kommer de dig en muskelpump utöver det vanliga och dessutom kan göra dig mer explosiv under ditt träningspass.

Ca pris: 300 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Mycket fina kundbetyg
 • Optimal mix av ingredienser
 • Vettigt pris
Nackdelar
 •  Koffeinhalten kan vara för hög för vissa.
F-cked Up Joker Edition

F-cked Up Joker Edition

PRIS/PORT: 5,81 kr
KCAL/PORT: 0 kcal
KOFFEIN/PORT: 300 mg

Ett PWO-tillskott som inte bara ser häftigt ut, men även ger kroppen häftiga effekter. En PWO för dig som kräver det lilla extra och inte tvekar på att gå den extra milen för att nå dina resultat. Var försiktig med att ta för mycket bara. Kommer dessutom i många goda smaker!

Ca pris: 310kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Totalt 11 aktiva ingredienser

Kundomdömen är fina: "Testat över 20 olika Pwo och denna är det absolut kraftfullaste av dom, sjukaste pumpen och minimal mjölksyra."

Nackdelar

 Någon har klagat om kort effekt och huvudvärk

Off the Hook PWO

Off the Hook PWO

PRIS/PORT: 11,25 kr
KCAL/PORT: 0 kcal
KOFFEIN/PORT: 350 mg

Ett speciellt PWO-tillskott framtaget för atleter varför det lämpar sig perfekt för exempelvis människor som spelar fotboll. Innehåller bla koffein, beta-alanin, kreatin och L-citrullin. Ger dig ett sylvasst fokus och främjar en explosiv pump samt en bra styrka och uthållighet. Ett PWO-tillskott som gör skillnad, utan tvekan. 

Ca pris: 360 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Smakar bra
 • Bra pump
 • Finns även som stimfri
Nackdelar
 •  Väldigt hög koffeinhalt
AWARE PWO

AWARE PWO

PRIS/PORT: 18 kr
KCAL/PORT: 20 kcal

Aware är en PWO som innehåller bland annat glycersize (Glycerol), Arginin Nitrat som är patenterade och TM och L-citrulline. Som sagt inget koffein så passar perfekt för dem som vill gymma kvällar, vill undvika koffein etc. Men ändå få en galen pump, energi osv. Kan gärna kombineras med Awares andra PWO produkter. Mycket fina betyg och goda smaker att välja på, klart värt att testa. Betyg och recensioner talar om marknadens bästa, grym pump och mycket bra.

Ca pris: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Omtyckt

Nackdelar

 -

Information om PWO

Bästa PWO

PWO är en förkortning för pre-workout vilket är ett populärt kosttillskott som syftar till att ge en människa mer krut i sin styrketräning. PWO är nämligen ett samlingsnamn för prestationshöjande ämnen med syfte att öka energin vid fysisk aktivitet.

Klicka här för att se alla fördelar med PWO-tillskott.

Klicka här för att se potentiella nackdelar med PWO-tillskott.

PWO för specifika aktiviteter hittar du här:

Så har vi utsett bästa PWO

När man utser det bästa pre-workout-tillskottet är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Som experter på området, så anser vi att följande faktorer är viktiga att ta hänsyn till:

 1. Ingredienser: De bästa PWO-tillskotten bör innehålla högkvalitativa ingredienser som har visat sig förbättra prestationen och bidra till att öka energin och fokus under träning. Vissa vanliga ingredienser inkluderar koffein, beta-alanin, kreatin, L-citrullin, och aminosyror.
 2. Effektivitet: Ett effektivt pre-workout-tillskott bör ge påtagliga resultat och förbättra prestationen genom att öka energi, uthållighet, pump, och fokus under träning. Det är viktigt att tillskottet inte bara ger en kortsiktig energikick utan även hjälper till att öka prestationen över en längre tidsperiod.
 3. Smak: Pre-workout-tillskott kommer ofta i olika smaker, så det är viktigt att välja en produkt som smakar gott och inte har en obehaglig smak eller konsistens.
 4. Pris: Kostnaden för pre-workout-tillskott varierar, så det är viktigt att välja en produkt som passar in i ens budget och ger valuta för pengarna.
 5. Biverkningar: En del pre-workout-tillskott kan orsaka biverkningar, så det är viktigt att välja en produkt som är säker och inte orsakar oönskade biverkningar.

Dessa faktorer ger vi delbetyg som sedan summeras och finjusteras utifrån vad ett antal testare anser om var och en av produkterna.

Bilder från våra tester:

Sammanfattningsvis, för att utse det bästa pre-workout-tillskottet är det viktigt att ta hänsyn till ingredienser, effektivitet, smak, pris, och eventuella biverkningar som produkten kan orsaka.

Jämförelse av några populära PWO:er

Här är en jämförelsetabell som jämför tre olika pre-workout-tillskott: Raw Rampage PWO, Off the Hook PWO och Aware Plasma PWO. Observera att detta är en allmän jämförelse baserad på vanliga ingredienser och näringsvärden, och att resultatet kan variera beroende på personliga preferenser och träningsmål.

Pre-Workout-TillskottRaw Rampage PWOOff the Hook PWOAware Plasma PWO
Koffein per servering350 mg350 mg300 mg
Beta-alanin per servering3 g3 g3.2 g
Kreatin per servering1 g3 g3 g
L-citrullin per servering3 g2 g6 g
Taurin per servering1 g1 g2 g
Niacin per servering20 mg10 mg20 mg
Antal portioner per förpackning302030
Pris per portion4-5 kr6-7 kr7-8 kr
SmakerFlera smakerFlera smakerFlera smaker
FördelarKraftfull energikick, hög dos av koffein, förbättrar uthållighet och styrkaKraftfull energikick, hög dos av beta-alanin, förbättrar uthållighet och pumpInnehåller höga doser av L-citrullin och taurin, ger en kraftfull energikick och pump
NackdelarHög dos av koffein som kan vara för hög för vissa användare, för kraftfull för vissa träningsformerKan innehålla för höga doser av vissa ingredienser för vissa användare, högre pris per portionHög dos av taurin som kan orsaka nervositet och sömnlöshet för vissa användare, högre pris per portion

Vilken PWO blev bäst i test?

rampage pre workout

Detta då det gett oss fantastiska resultat och fortfarande kvalar in som ett billigt PWO-tillskott. En produkt som är utmärkt för dig som vill prestera på topp, helt enkelt. Den innehåller inte heller för mycket koffein.

Bilder från våra tester:

Högst betyg i vår bäst i test utvärdering helt enkelt

FAQ

Varför ska man ta PWO?

En PWO dricker man innan ett pass i syfte att få mer energi under passets gång, kort och gott. Det är ett perfekt kosttillskott för dig som styrketränar.

Vad innehåller PWO?

Vanliga ingredienser i pre-workout-tillskott inkluderar koffein, beta-alanin, kreatin, L-citrullin, aminosyror och andra stimulantia.

När ska man använda PWO?

En PWO bör tas in 30-45 min innan ett tungt träningspass.

Vad kan PWO göra för mig?

PWO hjälper dig som en prestationshöjare, för att du ska få ut det mesta av din träning.

Vad är bra med Pre-Workout?

En pwo kan ge extra ”pump” under passet. Bättre blodflöde och friskt syre till musklerna ger mindre muskelstelhet och mjölksyra. Uthålligheten ökar. Ökat fokus på träning.

Vilket pre-workout-tillskott är det bästa?

Det bästa pre-workout-tillskottet beror på personliga preferenser och individuella behov. Det är viktigt att välja en produkt med högkvalitativa ingredienser som förbättrar prestationen och inte orsakar oönskade biverkningar.

Hur stor är effekten när du använder PWO?

Alla PWO:er påverkar människor olika. Vissa känner mer än andra. Men generellt sett känner man verkligen av en PWO kort efter att man tagit den, speciellt ifall kroppen inte är van vid ett intag av pre-workout innan.

Hur ska man blanda PWO?

En PWO blandas oftast med 3-4 dl vatten, likt många andra tillskott som är tänka att kombineras med träning.

Kan PWO rekommenderas till alla som tränar?

Det beror på.

Har du svårt för att ta dig till gymmet?

Har du svårt att koncentrera dig när du väl är där?

Blir du trött fort?

Har du någonsin kommit på dig själv med att gäspa mitt under ett pass?

Förlorar du din pump snabbt?

Känner du att du är i ett behov av att ha mer energi i din kropp under passets gång?

Behöver du mer krut, mer styrka i dina pass?

Känner du att någonting helt enkelt fattas?

I så fall kan PWO-tillskott vara något att överväga.

Jag som skriver den här artikeln föreslår aldrig PWO-tillskott för nybörjare på gymmet av anledningen att jag tycker det är något man bör vänta med tills dess att man blivit mer ”varm i kläderna”.

Oftast kan man, i egenskap av nybörjare, pusha sina gränser rätt ordentligt utan hjälpen av någon form av kosttillskott — varför det är att föredra initialt i min mening.

Vart kan man köpa PWO i Sverige?

PWO-tillskott är väldigt populära i dagens läge, varför de går att köpa på många olika ställen. Vi rekommenderar Gymgrossisten & MMSports.

I dessa webbutiker kan du köpa några av Sveriges mest populära och bäst recenserade PWO-tillskott till väldigt förmånliga priser.

Det är anledningen till varför vi rekommenderar butikerna.

Fördelar med PWO

 • Ökad energi
 • Ökat fokus
 • Ökad styrka
 • Ökad uthållighet
 • Ökad muskelpump & tryck
 • Hjälper dig ta dig till gymmet på morgonen
 • Någonting smaksatt och färgglatt att dricka under passets gång
 • Kan vara precis vad du behöver för att ta dig genom din nuvarande platå

Nackdelar med PWO

 • Kan framkalla stickningar i kroppen (p.g.a. förekomsten av Beta-Alanin)
 • Potentiella magbesvär (diarré, magont och i vissa fall illamående)
 • För höga halter PWO kan ge skador på njurarna (inget unikt för just PWO-tillskott, gäller även många andra former av tillskott)
 • Potentiella hjärtrubbningar och kärlskador: detta då PWO-tillskott ofta innehåller en väldigt hög dos av koffein, kan då leda till en allt för stimulerande effekt.

Övriga testade produkter

Aware Nutrition Aware PWO

Aware Nutrition Aware PWO

Ett PWO-tillskott som smakar väldigt gott. Just smaken "sura colanappar" är väldigt populär bland användare i Sverige. Beskrivs som ett PWO som tyvärr håller en väldigt kort stund. 95% grymt nöjda kunder

PRIS/PORT: 9,69 kr
KCAL/PORT: 20 kcal
KOFFEIN/PORT: 200 mg

PWO Aura-7

PWO Aura-7

Aware nutrition som är kända för kvalitet och xtra bra produkter har skapat denna potenta Pre-workout produkt. En av de kraftfullaste på marknaden med hög dosering och den bästa vi själva testat på. Efter en kort tid så känner man en tydlig ökad fokus, skärpa och lust att köra på stenhårt. Använder denna både när det är dags för löprundan och gymmet. Smaken är uppskattad av de flest, typ sura s-märken, tog för lite vatten vid ett tillfälle och då blev det brutalt surt. Innehåller bla L-citrullin, beta-alanin, l-tyrosin, l-teanin och koffein. Tar du den sent i stor dos så finns det risk för sömnproblem. Kan kombineras med deras "non-stim" Aware Plasma för extra boost. Grym energi och bra pump är några av omdömena och betygen som hittas. En fullträff och ny favorit.

PRIS/PORT: 12 kr
KCAL/PORT: 20 kcal
KOFFEIN/PORT: 200 mg 
 

Core Performance

Core Performance

Ett PWO-tillskott framtagen av en välkänd träningsprofil i Sverige med motivationen att han aldrig tidigare hittat en produkt som gett honom allt han vill ha innan ett träningspass. Den här produkten har allt du behöver i en PWO. Ett av de bästa PWO-tillskotten vi recenserat i allmänhet, men även det bästa PWO-tillskottet för löpare i synnerhet.

PRIS/PORT: 10 kr
KCAL/PORT: 61 kcal
KOFFEIN/PORT: 90 mg

Caffeine Kick

Caffeine Kick

Ett av de mest högdoserade koffeintillskotten på marknaden. Rekommenderas starkt för dig som är i behov av ett starkare koffeintillskott. Prisvärt också.

PRIS: 59 kr
KOFFEININNEHÅLL: 300 mg
ANTAL: 60 st

Self Omninutrition Inject

Self Omninutrition Inject

Ännu ett PWO-tillskott från Self Omninutrition. Innehåller effektiva ingredienser som ökar din mentala skärpa under ett gympass, ökar din energi i allmänhet och anses vara ett PWO-tillskott som bidrar till ökat tryck.

PRIS/PORT: 11,96 kr
KCAL/PORT: 0 kcal
KOFFEIN/PORT: 200 mg

Core PWO Zero

Core PWO Zero

Nu i uppdaterad version. En unik PWO som innehåller koffein, men inte kreatin vilket annars är väldigt vanligt i PWO-tillskott. Ger dig energi och styrka inför ditt pass utan att lägga på dig onödig vätska. Gör dig pigg och smakar väldigt gott. Passar både inför styrketräning som konditionsträning. Innehåller bla beta-alanin, citrullin, rödbetspulver och koffein. En bra PWO till ett rimligt pris helt enkelt.

PRIS/PORT: 6,6 kr
KCAL/PORT: 0 kcal
KOFFEIN/PORT: 150 mg

BOOZT TRÄNINGSPEPP

BOOZT TRÄNINGSPEPP

En 100% vegansk PWO. För dig som vill höja din prestation inför ditt pass men ändå tänker på vad du får i dig och gärna tackar nej till mängder av konstiga kemikalier och blandningar i allmänhet. Produceras i Skåne, så stöd gärna dina lokala handlare genom ett köp av denna PWO — det blir dagens goda gärning!

PRIS/PORT: 11,63 kr
KCAL/PORT: 0 kcal
KOFFEIN/PORT: 200 mg

Viking Shot

Viking Shot

Den kanske bästa PWO shoten i Sverige just nu. Älskad av många just på grund av dess absolut brutala effekt. Den här PWO shoten är ingenting för veklingar och innehåller alldeles, alldeles för mycket kraft för sitt lilla format. Innehåller en brutal dos beta-alanin på 4000 mg. Det här är den typen av PWO där du bokstavligen talat inte kan gå fel. Den kommer slå så hårt att du inte kommer kunna stå still. Smidigt att ha med sig vart som helst. Bara att skruva upp korken och dricka. Går även att köpa styckvis.

PRIS/SHOT: 20 kr
STORLEK: 100 ml
KOFFEIN/SHOT: 300 mg

BULK Koffeintabletter

BULK Koffeintabletter

Ett marknadsledande koffeintillskott från det välkända varumärket Bulk. Många beskriver det här som den bästa koffeintabletten de någonsin prövat.

PRIS: 59 kr
KOFFEININNEHÅLL: 200 mg
ANTAL: 100 st

Sammanfattning

Ett PWO-tillskott är troligtvis precis vad du behöver för att få mer energi till att lyfta tyngre och orka länge nog att stimulera muskelhypertrofi.

Ett PWO-tillskott är den perfekta kuren när man är trött på morgonen och inte riktigt orkar ta sig till gymmet, oberoende ifall det kommer i pulver eller kapselform.

Vi hoppas vårt test av alla bästa PWO-tillskott varit till hjälp och att du hittat en ny favorit. Besök gärna andra delar av sajten för att ta del av våra tankar och jämförelser kring andra typer av tillskott som kan vara bra i din träning, i synnerhet ifall du sysslar med styrketräning.

Är du intresserad av pwo så är du säkert också nyfiken på vad en gainer kan göra för din träning, se vår guide med bästa gainer.

Här är en tabell som jämför vanliga ingredienser i pre-workout-tillskott:

IngredienserFördelarPotentiella biverkningar
KoffeinÖkar energi och fokus, minskar trötthetNervositet, sömnlöshet, högt blodtryck
Beta-alaninÖkar muskeluthållighet och minskar muskeltrötthetStickningar i huden, kliande känsla
KreatinÖkar styrka, uthållighet och muskelmassaMagebesvär, kramp
L-citrullinÖkar blodflödet och ger ökad pump under träningIllamående, huvudvärk
AminosyrorBidrar till muskeluppbyggnad och återhämtningIngen kända biverkningar
TaurinÖkar fokus och uthållighetInga kända biverkningar
TyrosinÖkar mentalt fokus och minskar stressIllamående, huvudvärk
B-vitaminerÖkar energi och minskar trötthetIngen kända biverkningar

Observera att detta inte är en komplett lista över alla ingredienser som kan finnas i pre-workout-tillskott och att potentiella biverkningar kan variera beroende på dosen och individuella faktorer.

Nedan hittar du vår sammanfattade topplista med de PWO -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa PWO – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Raw Rampage PWO
 2. Bäst PWO shot : Viking Shot
 3. Billigast köp : Core PWO Zero
 4. Bästa koffeinfria : AWARE PLASMA PWO
 5. Populärast i sökningar : Core Performance