Bästa PWO Shot 2023

Hem » Träning » Uthållighet & energi » Bästa PWO -tillskotten – NY – 2023 » Bästa PWO Shot 2023

Att PWO-tillskott är effektiva och används i stor utsträckning råder det ingen tvekan om. Vad många däremot inte vet är att PWO:er kommer i många olika former.

Vanligast är förstås att PWO-tillskott förekommer i pulverform, men det finns även en relativt ny sorts produkt på marknaden som tagit fitnessvärlden med storm — nämligen PWO shots!

Då det finns mängder av olika smaker, koffeinmängder och priser på alla olika PWO shots som går att köpa i Sverige i dagens läge, varför vi sammanställt en jämförelse och även utnämnt vad vi anser vara Sveriges bästa PWO shot.

Artikeln innehåller annonser

Bästa PWO shotsen i våra tester

Bäst i Test
Viking Shot

Viking Shot

PRIS/SHOT: 20 kr
STORLEK: 100 ml
KOFFEIN/SHOT: 300 mg

Den kanske bästa PWO shoten i Sverige just nu. Älskad av många just på grund av dess absolut brutala effekt. Den här PWO shoten är ingenting för veklingar och innehåller alldeles, alldeles för mycket kraft för sitt lilla format. Innehåller en brutal dos beta-alanin på 4000 mg. Det här är den typen av PWO där du bokstavligen talat inte kan gå fel. Den kommer slå så hårt att du inte kommer kunna stå still. Smidigt att ha med sig vart som helst. Bara att skruva upp korken och dricka. Går även att köpa styckvis.

Ca pris: 240kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Innehåller en kraftfull kombination av ingredienser som kan hjälpa till att öka energi, uthållighet och fokus under träning.
  • Finns i flera olika smaker och är lätt att blanda.
  • Innehåller inga onödiga tillsatser som socker eller fett.
Nackdelar
  • Produkten kan vara för kraftfull för personer med låg tolerans för koffein eller andra stimulantia.
  • Priset kan vara högre jämfört med andra pre-workout-produkter på marknaden.
Off The Hook PWO-Shot

Off The Hook PWO-Shot

PRIS/SHOT: 20 kr
STORLEK: 60 ml
KOFFEIN/SHOT: 200 mg

En potent PWO shot. En jätte i miniformat så att säga. Smakar riktigt gott och går så det kliar på flera ställen i kroppen — ibland i ansiktet. Ger dig ett oerhört förbättrat fokus och en muskelpump du sen kommer glömma förutsatt att du tar tillskottet inför ett styrkepass på gymmet. Fungerar även fantastisk för människor som sysslar med intervallcykling- och intervallöpning. Går även att köpa styckvis.

Ca pris: 190kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

FAST Boom! BCAA Shot

FAST Boom! BCAA Shot

PRIS/SHOT: 23 kr
STORLEK: 60 ml
KOFFEIN/SHOT: 200 mg

En unik PWO shot som dessutom innehåller en brutal mängd BCAA. Perfekt att dricka inför ett träningspass där man behöver en stor mängd energi men även vill hjälpa musklerna återhämta sig snabbare efter och under passets gång. Inte en vanligt PWO shot i Sverige varför vi tycker den kan vara värd att pröva.

Ca pris: 280kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Star Nutrition PWO Shot

Star Nutrition PWO Shot

PRIS/SHOT: 11,62 kr
STORLEK: 60 ml
KOFFEIN/SHOT: 200 mg

En PWO shot från kära Star Nutrition. Det här är en ganska standard PWO shot som är tänkt göra jobbet och inte innehålla så mycket mer. Menat att användas av människor som sysslar med styrketräning men kan med nöje användas av många fler typer av människor än så exempelvis cyklister och löpare.

Ca pris: 330kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Vad är en PWO shot för något?

En PWO shot är, kort och gott, en effektiv prestationshöjare i ett lättanvänt shotformat. Istället för att du ska behöva blanda ner valfritt PWO-pulver i en shaker, blanda det med mjölk eller vatten och skaka en stund så kan du istället bara öppna locket på en PWO shot och svälja innehållet på 3 sekunder för att sedan slänga förpackningen.

Vem är PWO shots bra för?

PWO shots är bra för alla som tränar i någon form och är ute efter att försöka ta träningen till nästa nivå genom att inta någon form av kosttillskott.

PWO shots är speciellt bra för människor som utövar sporter som ställer krav på att man har ett sylvasst fokus och där reaktionstider är väldigt viktigt.

Kan PWO shots vara farliga?

Nej. En PWO shot som genomgått rätt kvalitetskontroll och säljs öppet på svenska marknaden idag bör inte kunna vara farlig.

Potentiellt farliga produkter märks väldigt tidigt och blir bannlysta från marknaden tämligen omedelbart.

Vad som däremot kan anses vara farligt med PWO shots är ifall man dricker flera styckna direkt efter varandra i syfte att försöka uppnå en högre effekt.

Koffein når nämligen doser som rent ut sagt kan vara dödliga för människor vid ungefär 4000 mg. De högst doserade PWO-tillskotten brukar oftast inneha en koffeinmängd på 400 mg per portion.

Vilken är Sveriges bästa PWO shot?

Viking Shots

Vi anser att PWO shoten ”Viking Shot” från företaget Viking Power är den bästa PWO shoten just nu sett till effekt kombinerat med pris bland annat.

Vart kan man köpa PWO shots?

Det går att köpa PWO shots i nästan varje webbutik i Sverige som säljer kosttillskott för människor som tränar. Vår personliga favorit är förstås Gymgrossisten då deras utbud av PWO shots är enormt, milt uttryckt — och dessutom säljs till vad vi anser vara ett rimligt pris överlag.

Vanliga frågor – PWO shots

Varför vill man ta PWO shots?

De har samma funktion som pulver men kommer i en liten smidig flaska så du slipper blanda själv.

Är det farligt med pwo shots?

Som med alla tillskott ska man följa instruktionerna för dosering som finns på flaskorna. Överdoserar du inte så är det ingen fara. Det finns några grupper som ex. gravida och de med hjärtproblem som behöver läsa extra noga på om det finns någon varning för dessa grupper.

Sammanfattning

PWO shots är inte det mest vänliga alternativet för ens plånbok när det kommer till kosttillskott, men ack så effektivt.

Det är förstås alltid billigare att försöka få i sig näringen man är ute efter via en hälsosam kost i övrigt, men med hjälp av en PWO shot kan du få dina energinivåer att fullkomligen explodera inför en viktig tävling eller träning.

Vi hoppas vår lilla jämförelse och utnämning av vad vi anser vara Sveriges bästa PWO shot stämmer överens med dina förväntningar och att du lyckas ta din träning — oavsett vad det är du gör — till nästa nivå!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de PWO shots som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa PWO shots – Testvinnare hos Prokost

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa PWO-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :