Bästa EAA -tillskotten – Köpguide 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa EAA -tillskotten – Köpguide 2024

Om du tar din styrketräning på stort allvar så är det bara en tidsfråga innan du ställer dig själv frågan huruvida EAA kan hjälpa dig i din träning. Du kan få en snabb effekt med ökad muskeltillväxt på kort tid.

Vi har jämfört alla EAA-tillskott där ute och listat dessa i vår lista nedan baserat på dessa kriterier: ingredienser, proteinhalt, smak, pris och testares recensioner. Bästa EAA för en rad olika kategorier hittar du här. Läs vidare om hur vår EAA bäst i test köpguide kan hjälpa just dig!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test EAA enligt Prokost.se

Det här är en unik produkt som inte bara innehåller en av aminosyrorna utan många. Innehåller alltså BCAA, EAA och Alanin! En produkt vi högt rekommenderar för människor som vill få större muskler.

Olimp Amino EAA Xplode Powder är ett kosttillskott som kan bidra till att förbättra muskelreparation och tillväxt, samt att öka träningsprestationen. 

Fina delbetyg i vårt test som gör denna till vår testvinnare. Testare rapporterar exempelvis" Den löser sig fint smakar gott, ger energi direkt. Dricker ofta en portion direkt på morgonen o kvällen när e extra nöjd med dagen pass."

Ca pris: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

En av fördelarna med Olimp Amino EAA Xplode Powder är att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga muskler.

En annan fördel med detta kosttillskott är dess snabba absorption och användning av aminosyrorna. 

Lättlösligt pulver som blandar sig enkelt i vatten eller annan dryck för en snabb och enkel konsumtion.

Kommer i flera olika smaker, vilket gör det enkelt att hitta en smak som passar din personliga preferens.

Nackdelar

Smaken och lösligheten kan vara en personlig preferens och vissa personer kan uppleva en obehaglig smak.

En komplett EAA som smakar fantastiskt bra. Inte många som klarar av att skapa ett bra EAA-tillskott som dessutom har godissmak. Min personliga favorit i skafferiet när det vankas riktigt hård träning och många andras med.

Ca pris: 190 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
 • Tillverkad med högkvalitativa ingredienser som ger en ren och högkvalitativ produkt.
 • Kommer i flera goda smaker som påminner om klassiska godisar.
 • Helt sockerfri
 • Vegansk
Nackdelar
 • Vissa användare kan finna smaken för sött och artificiell.

Ett EAA-tillskott vars smak är lång över förväntan för de flesta som prövar det. Många beskriver denna EAA som den godaste EAA:n de någonsin provat. Det bör säga allt.

Ca pris: 180 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Både BCAA & EAA i en produkt. Ger dig alla livsnödvändiga aminosyror för muskeluppbyggnad samt återhämtning i en portion. Superenkelt att ha med sig till gymmet. Smakar vattenmelon, perfekt för dig som gillar det. Ett komplett aminosyretillskott.

Ca pris: 340 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Unik blandning mellan EAA + BCAA + Elektrolyter
 • Innehåller inga onödiga tillsatser eller socker.
 • Starkt doserad produkt
Nackdelar

 -

Fler testade produkter hittar du längre ner på denna sida.

Köpguide för EAA

Bästa EAA

Essentiella aminosyror, även förkortat EAA (Essential Amino Acids på engelska) är några av kroppens absolut viktigaste byggstenar för att bilda protein i rätt mängd vid muskeluppbyggnad.

Din kropp består naturligt av ungefär 10 aminosyror, men resterande 10 är det tänkt att du får i dig via mat och dryck — det vill säga din kost i övrigt.

Det är därför viktigt, precis som alltid, att du tänker på din kost innan du väljer att köpa EAA-tillskott i det här fallet.

Här på Prokost är vi experter på alla sorters tillskott i allmänhet, men träningstillskott i synnerhet. Det är därför du kan lita på vår jämförelse av EAA-tillskotten ovan.

Viktigt att tänka på när du väljer bästa EAA

Här är en tabell som sammanfattar några viktiga faktorer att tänka på när du väljer det bästa EAA-tillskottet:

FaktorBeskrivning
IngredienserInnehåller tillskottet alla nödvändiga essentiella aminosyror?
ProteinhaltHur mycket protein finns det i varje portion av tillskottet?
Smak och konsistensÄr tillskottet trevligt att dricka? Är det lätt att blanda?
PrisKostar tillskottet rimligt med hänsyn till dess kvalitet och effektivitet?
Tillverkarens rykteÄr tillverkaren en ansedd och pålitlig producent av kosttillskott?
KundrecensionerVad säger andra människor om tillskottet? Finns det några kända biverkningar eller problem?

Genom att bedöma varje faktor och jämföra olika produkter baserat på dina personliga behov och mål, kan du välja det bästa EAA-tillskottet för dig.

Vanliga frågor om EAA (FAQ)

Varför ska man ta EAA?

Enkelt — för att få sina muskler att växa sig större mycket snabbare. Detta då EAA-tillskott enkelt påverkar kroppens muskelsyntes vilket gör att du kan bygga fler muskler i en mycket snabbare takt.

Vad innehåller EAA?

EAA innehåller bokstavligen talat alla essentiella aminosyror, inte mer eller mindre.

När ska man använda EAA?

Du kan ta EAA lite när du vill. Före, under eller efter ett pass går bra.

Vilken är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till när man väljer det bästa EAA-tillskottet?

Det är viktigt att tillskottet innehåller alla essentiella aminosyror i rätt proportion för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.

Vilken roll spelar proteinkoncentrationen i EAA-tillskottet?

Proteinkoncentrationen i EAA-tillskottet är viktig eftersom protein är avgörande för att bygga muskler och stödja återhämtning.

Hur påverkar smak och konsistens av EAA-tillskottet dess effektivitet?

Trevlig smak och konsistens av EAA-tillskottet kan göra det lättare och trevligare att dricka, vilket kan hjälpa dig att konsumera det regelbundet och få maximal nytta av dess fördelar.

Vilka är de 9 essentiella aminosyrorna?

De essentiella aminosyrorna (EAA) är de aminosyror som kroppen inte kan producera själv och som därför måste tillföras genom kosten eller kosttillskott. Det finns nio essentiella aminosyror som kroppen behöver:

alla aminosyrorna

Vilken EAA är bäst i test hos oss?

När vi utser det bästa EAA-tillskottet finns det flera faktorer som vi tar hänsyn till för att bedöma produkternas kvalitet och effektivitet.

 1. Ingredienser: Det är viktigt att EAA-tillskottet innehåller de essentiella aminosyrorna som kroppen behöver för att bygga muskler. Vi tittar på kvaliteten och mängden av varje aminosyra som ingår i produkten.
 2. Proteinhalt: Vi tittar på hur mycket protein som finns i varje portion av EAA-tillskottet. Det är viktigt att produkten innehåller tillräckligt med protein för att främja muskeltillväxt och återhämtning.
 3. Smak och konsistens: För att ett EAA-tillskott ska vara effektivt måste det vara trevligt att dricka. Vi bedömer smaken och konsistensen av varje produkt för att säkerställa att de är trevliga att konsumera.
 4. Pris: Priset på EAA-tillskott varierar stort mellan olika produkter. Vi tar hänsyn till kostnaden för varje produkt och bedömer om det finns några alternativ som ger bättre värde för pengarna.
 5. Tillverkarens rykte: Vi undersöker tillverkarens rykte och historia för att bedöma om de är en ansedd och pålitlig tillverkare av kosttillskott.
 6. Kundrecensioner: Vi läser kundrecensioner för att få en uppfattning om hur produkten har fungerat för andra människor och om det finns några kända biverkningar eller problem.

Genom att noggrant överväga alla dessa faktorer kan vi utse det bästa EAA-tillskottet som passar just dina behov och mål. Faktorerna har fått egna delbetyg som vi sedan ställt samman till ett totalbetyg som har utmynnat i vår bäst i test lista

Just nu anser vi produkten Olimp Amino EAA Xplode Powder, 520g vara den enskilt bästa EAA:n ute på marknaden. Detta sett till både mängden EAA per krona, smak och betyg, den har blivit väldigt populär på kort tid.

Bilder från våra tester av EAA:

Vi rekommenderar att du tar dig en titt på vår jämförelse som vi gjort av alla bästa EAA-tillskotten vi hittat i Sverige.

Vi har köpt och testat varje tillskott för att kunna ge dig bästa möjliga användarupplevelse här på Prokost.

Hur stor är effekten när du använder EAA?

Om du inte får i dig tillräckligt mycket protein via din kost kan EAA vara fantastiskt effektivt och kanske även vara skillnaden mellan att du bygger muskler eller att du inte gör det.

Hur ska man blanda EAA?

Oftast med 3 dl vatten.

Hur smakar essentiella aminosyror?

Oftast lite beskt, men det finns nya produkter ute på marknaden som har fantastisk smak.

Kan EAA rekommenderas till alla som tränar?

Ja, om du inte tycker om att äta många ägg på daglig basis. Ungefär så skulle jag svara på den frågan.

90% av alla som tränar håller sig till vanligt proteinpulver gjort med mjölkprotein som bas, oftast är det bara människor som kommit väldigt långt i sin resa i gymmet som väljer att leta efter vilken EAA man ska köpa.

Vart kan man köpa EAA i Sverige?

Det går att köpa EAA i vanliga hälso- och träningsbutiker, men det mest vanligt förekommande är att man gör en beställning i en webbutik.

Gymgrossisten är vår rekommendation ifall man är intresserad av att köpa EAA till överkomliga priser. Se vår prisjämförelse ovan för att se hur just Gymgrossisten ställer sig i relation till övriga butiker.

Fördelar med EAA

 • Hjälper dina muskler att växa
 • Hjälper dina muskler att återhämta sig snabbare
 • Kalorisnålt
 • Innehåller alla 9 essentiella aminosyror som är vitala för muskeltillväxt
 • Påverkar kroppens muskelsyntes

Nackdelar med EAA

 • Kostar pengar
 • Det går att få i sig de essentiella aminosyrorna via mat

Övriga testade produkter

Tabletter
Athletics Optimal EAA, 120 tabletter

Athletics Optimal EAA, 120 tabletter

Athletics Optimal EAA är ett kosttillskott från Pureness. Detta är EAA i form av tabletter. Enkla att använda och helt fria från onödig utfyllnad.

 En full servering på 5 tabletter ger dig + 3 600 mg aminosyror.

Core EAA Powder, 400g

Core EAA Powder, 400g

EAA av högsta möjliga kvalité med en fantastisk smak. Perfekt för dig som antingen vill bygga eller bibehålla befintlig muskelmassa. Kommer i 3 oslagbara smaker.

PRIS: 249 kr
EAA/PORTION: 9 g
PRIS/100 G: 62 kr

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy är en högkvalitativt EAA (essentiella aminosyror) tillskott som är utformat för att hjälpa till att främja muskeluppbyggnad, förbättra återhämtning och prestation under träning. Produkten har en syrlig cola smak och är lätt att använda.

En av de största fördelarna med XLNT Sports EAA Sour Cola Candy är att det innehåller alla de nio essentiella aminosyrorna som kroppen behöver för att bygga upp och reparera muskelvävnad. Produkten är också fri från socker och onödiga tillsatser, vilket gör den lämplig för personer som vill undvika socker och onödiga kalorier i sin kost.

Ca pris: 289 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Delta Nutrition EAA Amino

Delta Nutrition EAA Amino

 Ett högkoncentrerat tillskott med essentiella aminosyror som har snabbt upptag.

Många som testat uppskattar smakerna väldigt mycket. Fina omdömen överlag.

Sammanfattning

EAA är något vi starkt rekommenderar för dig som är sugen på att ta din styrketräning till nästa nivå.

Det är ett billigt, men ack så effektivt träningstillskott som kan förändra dina musklers sätt att återhämta sig på — kanske för alltid.

Vi hoppas vårt stora test av alla EAA-tillskott på marknaden har varit av stor hjälp för dig och att du hittar något du är nöjd med.

Nedan kommer vår sammanfattade topplista med det bästa EAA tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Testvinnare Bästa EAA