Bästa Glycin Kosttillskott 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa Glycin Kosttillskott 2024

Om du tränar mycket så behöver du också mycket återhämtning. Sömn ger oss den bästa återhämtningen, och om du har svårt att somna och varva ner på kvällen så kommer inte din träning att ge dig de resultat du vill ha.

Här kommer aminosyran glycin in. Den är intressant för tränande individer eftersom den gör så att kroppen återhämtar sig bättre och har också en påvisat positiv effekt på sömnen.

I den här artikeln ska vi göra en recension av bästa glycin och förklara dess egenskaper, eventuella biverkningar och annat man ska tänka på. Vi ska också avgöra vilket glycin som är bäst i test!

Om du är ute efter bra återhämtning så kan kanske denna produkt vara något för dig:

Återhämtning för dig som tränar hårt
Raw Muscle Saver

Raw Muscle Saver

Typ : Kapsel

RAW Muscle Saver är ett nyskapande kosttillskott designat för att stödja återhämtning och motståndskraft mot stress för de som tränar intensivt. Genom att kombinera adaptogena växtextrakt och viktiga näringsämnen, syftar denna produkt till att hjälpa idrottare att hantera fysiska och mentala påfrestningar, stödja nervsystemet och främja optimal muskelåterhämtning.

Ca pris: 269 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Stödjer Återhämtning: Cortiblock Formula, som innehåller ashwagandha, cordyceps, GABA och reishi, hjälper till att hantera stress och främjar mental och fysisk välbefinnande. Detta kan bidra till att förbättra återhämtningen efter intensiva träningspass.
 • Förbättrar Nervsystemets Funktion: Nervous System Support-blandningen inkluderar magnesium, vitamin B6, B12 och biotin, vilka alla bidrar till en normal nervfunktion och hjärnans signalering.
 • Flexibel Dosering: Du kan anpassa din dosering baserat på dina individuella behov, vilket gör detta till ett flexibelt tillskott.
Nackdelar
 • Potentiella Biverkningar: Som med alla kosttillskott kan vissa individer uppleva biverkningar, såsom magbesvär.

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa Glycin produkterna

Bäst i Test
Healthwell glycin 500

Healthwell glycin 500

 • MÄNGD: 120 Kapslar
 • Aminosyran glycin 500 mg

Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjälpa kroppen och hjärnan att återhämta sig bättre under natten och tas därför bäst innan man ska sova. Kapslarna är helt veganska.

Vi anser denna vara bäst för att Healthwell glycin 500 är en högkvalitativ produkt som är välformulerad med en lämplig dos glycin för att främja hälsa och välbefinnande. Kapslarna är lätta att svälja och innehåller inga onödiga tillsatser.

Många nöjda användare och kundbetyg

Ca pris: 90 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Healthwell glycin 500 är också lämpligt för veganer och vegetarianer eftersom det inte innehåller några animaliska produkter.

Healthwell glycin 500 kan hjälpa till att förbättra sömnen genom att öka produktionen av sömnhormonet melatonin och minska ångest och stress.

Nackdelar

Inga kända

Rent glycin i pulverform som ger en bra upptagningsförmåga. Glycin påverkar nervsystemet så att du känner dig lugnare och har även en effekt på hår och hud. Många tycker att den ger önskad effekt och dessutom att den har ett bra pris!

Core Glycine är en högkvalitativ produkt som erbjuder en generös dos av glycin, en icke-essentiell aminosyra som finns naturligt i kroppen. Produkten är också ren och fri från onödiga tillsatser.

Ca pris: 50 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Pulverform som vissa föredrar

Core Glycine är tillverkad i en GMP-certifierad anläggning, vilket garanterar att produkten uppfyller höga kvalitetsstandarder.

Nackdelar

 Inga kända

Thorne Glycine

Thorne Glycine

 • MÄNGD: 250 Kapslar
 • 0,5 g/Kapsel

Dessa kapslar från Thorne ger dig 500 mg glycin. Du kommer få lättare att hantera stress och bli mer avslappnad. Användare tycker att de minskar ångest och att sömnen blir mycket bättre!

Ca pris: 340 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ett billigt glycintillskott i pulverform! Hjälper till med att lagra glykogen och sänka kortisolnivåerna vilket kommer att göra dig mer avslappnad. Produkten är väldigt populär bland användare som tycker att den är extremt bra mot stress.

Ca pris: 60 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Mycket glycin för pengarna! Ett vegansk pulver med rent glycin som många tycker ger en bra effekt mot stress och att de sover bättre!

Ca pris: 40 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

En gainer som är ett sätt att få i sig en liten mängd glycin på med 0,54 gram per portion. En otroligt prisvärd gainer med många olika aminosyror i! Många tycker att det är en jättebra produkt som är lätt att få i sig!

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa glycin just nu

Fakta om glycin

Glycin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan skapa den själv. Den är viktig för leverns förmåga att göra sig av med gifter, men har också betydelse för till exempel sårläkning.

Viktiga egenskaper hos glycin:

 • Är kramplösande.
 • Har en antiinflammatorisk effekt.
 • Kan hjälpa vid stroke och minskar de skadliga effekterna.
 • Kan hjälpa mot symptom vid schizofreni.
 • Gör det lättare att somna. Fler tips på kosttillskott för bättre sömn hittar du här.
 • Motverkar stress och överträning.

Mat med naturligt glycin i är:

 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Baljväxter.
 • Fisk.

I baljväxter och mjölkprodukter är nivåerna minst och i köttprodukter är nivåerna högst. I genomsnitt får vi i oss ca 2 g glycin per dag med kosten, men vissa personer (särskilt de som tränar mycket) behöver mycket mer än så.

kött fisk glycin

Kosttillskott med glycin

Glycin förekommer i vanliga proteintillskott, men det finns också produkter med rent glycin även om de är lite sällsynta på marknaden.

Rent glycin finns som kapslar och pulver, och kallas ibland för L-glycin. I L-glycin kommer aminosyran i fri form som gör att kroppen snabbare kan ta upp det.

 Här i vårt bäst i test kan du hitta många produkter som vi tycker är det bästa glycinet på marknaden just nu!

Dosering

Studier pekar på att maxdosen för glycin är 15-20 gram för att få en positiv effekt utan biverkningar.

Att tänka på

Det finns vissa saker man ska vara medveten om innan man börjar använda glycin, även om det anses vara ett väldigt säkert kosttillskott.

Om din lever är väldigt stressad så kan du börja må illa vid vissa doser av glycin, då ska man sänka dosen och sakta trappa upp. Det här är inte en farlig biverkning även om den såklart kan vara obehaglig.

Om man är en hyperaktiv person kan bli överstimulerad av den, det här gäller även människor med diagnosen schizofreni.

Gravida och ammande ska inte ta tillskott med glycin.

Var köper man glycin?

Du kan hitta glycin i butiker som är specialiserade på kosttillskott och hälsokost. Idag finns det som tur är ett väldigt stort utbud med såna här butiker på nätet så det är lätt att hitta!

handla glycin online

Pris

I vår genomgång så har vi hittat glycinprodukter från ca 50 kr till ca 300 kr..  

I vår topplista där vi visar vilka glycinprodukter som enligt oss är bäst i test kommer du hitta glycin i olika prisklasser så att du lätt kan hitta en produkt som passar dig!

FAQ – Glycin

Vad gör glycin?

Glycin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan skapa den själv.

Är kramplösande.
Har en antiinflammatorisk effekt.
Kan hjälpa vid stroke och minskar de skadliga effekterna.
Kan hjälpa mot symptom vid schizofreni.
Gör det lättare att somna.
Motverkar stress och överträning.

Hur kan jag få i mig glycin naturligt?

Kött, mjölk och fisk är bra källor till glycin.

Vad är glycin-tillskott?

Glycin tillskott är kosttillskott som innehåller höga doser av glycin, oftast i form av kapslar eller pulver. Dessa tillskott kan hjälpa till att öka intaget av glycin, vilket kan ha många hälsofördelar.

Finns det några biverkningar av glycin tillskott?

Generellt anses glycin tillskott vara säkra att ta, men vissa personer kan uppleva biverkningar som magont, illamående eller diarré.

Vilka är de vanligaste formerna av glycintillskott?

Glycin tillskott finns vanligtvis i form av kapslar, tabletter eller pulver. Det är viktigt att välja en form som passar dina personliga preferenser och behov.

Är glycintillskott lämpligt för veganer och vegetarianer?

Ja, glycin tillskott är ofta lämpliga för veganer och vegetarianer eftersom de vanligtvis är tillverkade av vegetabiliska kapslar och inte innehåller animaliska produkter.

Bäst i test glycin

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa glycin!

När du gör en bäst i test för glycin kosttillskott är det flera faktorer som kan vara viktiga att ta hänsyn till, inklusive:

 1. Dosering: Mängden glycin per portion kan variera mellan olika produkter. En högre dosering kan vara fördelaktig för vissa hälsotillstånd, men det är också viktigt att doseringen är säker och lämplig för individuella behov.
 2. Renhet och kvalitet: Produkter av hög kvalitet ska vara fria från onödiga tillsatser och tillverkade i en GMP-certifierad anläggning.
 3. Effektivitet: Glycin kosttillskott kan ha olika effekt på kroppen och det är viktigt att undersöka vilka specifika hälsofördelar som produkten kan ge och om det finns tillräckligt med vetenskapligt stöd för dess påstådda fördelar.
 4. Pris: Kostnaden för glycin kosttillskott kan variera och kan vara en viktig faktor att ta hänsyn till när man gör en jämförelse av olika produkter.
 5. Kundrecensioner: Att läsa kundrecensioner kan ge en bra indikation på hur andra människor har upplevt produkten och dess effektivitet.
 6. Tillverkarens rykte: Att välja produkter från etablerade och ansedda tillverkare kan bidra till att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Dessa delfaktorer har vi gett delpoäng som vi sedan lagt ihop till en totalpoäng som har gett vårt grundbetyg.

Faktorer som pris, kvalitet och effekt är något vi tittar lite extra på i våra test när vi satt slutbetyg och rankat dem.

Vi läser även andras tester, användares betyg och recensioner samt tillverkarnas egna faktablad. Allt för att få en så bra topplista som möjligt som ger dig ett snabbt och enkelt val.

Här är några av de faktorer som vi har sammanställt, topplista hittar du längst ner eller i toppen på artikeln.

Namn på produktDosering per portionPris per portionTillverkarens rykteKostnadseffektivitetHälsofördelar
Healthwell Glycin 500500 mg3,90 krBraBraFörbättrar sömn och kognitiv funktion
NOW Glycine1000 mg4,17 krBraBraSömnförbättring och muskeluppbyggnad
Thorne Research Glycine1000 mg9,80 krMycket braDyrFörbättrar sömn och minskar inflammation
Pure Encapsulations Glycine1000 mg7,20 krBraBraFörbättrar sömn och minskar inflammation
BulkSupplements Glycine Powder1000 mg1,24 krBraMycket braFörbättrar sömn och främjar muskelåterhämtning

Sammanfattning

Glycin är en icke-essentiell aminosyra som har en rad positiva effekter i kroppen. Till exempel så är den kramplösande, förbättrar sömnen och motverkar stress och överträning.

Glycin i ren form är inte så vanligt på marknaden idag, men det finns att få tag på.

Glycin är viktig för leverns förmåga att göra sig av med gifter och kan användas för att skynda på läkning av sår.

Man kan må illa om man tar en för stor dos av glycin, och om man är hyperaktiv kan man bli överstimulerad av det. Annars finns det inga direkta biverkningar. Gravida och ammande ska inte ta glycin.Källor

https://kurera.se/aminosyror-l-glycin/

https://www.svenskhalsokost.se/sok?s=glycin

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Glycerinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Bästa Glycerinet – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Healthwell glycin 500
 2. Bästa kapseln : Healthwell glycin 500
 3. Billigast köp: Gainer
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Healthwell glycin 500
 5. Bästa pulvret : Core glycine
 6. Populärast i sökningar : Core glycine