Bästa Karnitin (Carnitine) 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa Karnitin (Carnitine) 2024

Aminosyror är väldigt viktiga för oss människor, och ett tillskott av en viss aminosyra kan hjälpa oss vid olika hälsoproblem, vid träning eller om vi vill minska i fettmassa.

En av de här aminosyrorna är karnitin, och den har egenskaper som framförallt kan hjälpa till när man vill gå ner i vikt.

I den här artikeln ska vi kolla närmare på bästa karnitin och förklara vad det är bra till. Vi ska också undersöka om det finns några biverkningar och göra en recension av karnitin som kosttillskott. I vårt bäst i test ska vi berätta vilket karnitin vi tycker är bäst!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med bästa karnitin

Bäst i Test
Core Carnitine

Core Carnitine

 • MÄNGD: 500 mg/kapsel
 • ANTAL: 120

Core ALC Caps är en högkvalitativ produkt som erbjuder en generös dos av acetyl-L-karnitin, en form av karnitin som är mer biotillgänglig och kan ha många hälsofördelar. Kapslarna är lätta att svälja och innehåller inga onödiga tillsatser.

Acetylerad form av karnitin. Kundbetygen är mycket goda.

Ca pris: 229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Core ALC Caps kan också ha en positiv effekt på hjärt- och kärlhälsan genom att minska inflammation och förbättra blodflödet.


Produkten är också lämplig för veganer och vegetarianer eftersom det inte innehåller några animaliska produkter.

Nackdelar

Inga kända

Innehåller bundet karnitin som även kallas för ALC. Du kommer att få en mer effektiv fettförbränning och användare vittnar om att de ger ett bra resultat!

Ca pris: 190 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

1200 mg l-karnitin i kapselform. Används för en aktiv livsstil och för minskad fettmassa. Många anser att de verkligen bränner fett med hjälp av de här kapslarna, så väl värt att testa!

Ca pris: 80 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

En stimulansfri fettförbrännare med rent l-karnitin. Kapslarna hjälper kroppen att transportera fett genom cellmembranen så att de används som bränsle. Perfekt under deffen!

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Aminosyror som ger dig högre fettförbränning och ökad uthållighet. Kapslarna innehåller 1000 mg karnitin och är gjorda av säkra och noggrant utvalda ingredienser.

Ca pris: 120 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Dessa kapslar innehåller en patenterad karnitinråvara som heter CarniPure som anses vara det renaste karnitinet i världen och maximerar din fettförbränning! Omvandlar det oönskade fettet till energi istället.

Ca pris: 160 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa karnitin

Karnitinets egenskaper

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som bland annat är viktig för fettomsättningen i kroppen, och gör att fettomsättningen i cellerna optimeras. Det är en populär aminosyra hos tränande individer som vill ha en låg fettprocent och få mer energi till träningen.

Ett tillskott med karnitin kan ge de här effekterna:

 • Man får mer energi.
 • Kan påverka hjärnans funktion och håller nervsystemet friskt.
 • Har en detox-effekt.
 • Ökar fettförbränningen.
 • Du orkar mer under träning och ger bättre resultat av den.
 • Stärker hjärthälsan genom att sänka kolesterolvärdet.

Karnitin finns i den här maten:

 • Kött
 • Mjölkprodukter
 • Fisk
 • Avocado
 • Kyckling

Det går alltså att få i sig karnitin via maten, men om man av någon anledning har svårt för att äta en sån diet (till exempel om man är vegan) kan man ta det som ett kosttillskott.

bästa karnitin i avokado

Kosttillskottet karnitin

När det kommer till kosttillskott med karnitin finns det olika namn att hålla koll på:

 • ALC
 • ALCAR
 • L-karnitin
 • Acetyl L-karnitin

Det är alltså samma sak alltihop, men har samma funktion. L:et står för att karnitinet kommer i fri form, vilket gör att kroppen tar upp det snabbare och lättare.

Dosering

Karnitin finns som kapslar och pulver. När vi har gjort vår undersökning har vi funnit att rekommenderad dosering av karnitin ligger på 1-4 gram per dag.

Biverkningar

Det finns inte många biverkningar rapporterade, men man kan må illa och kräkas om man tar en för stor dos av karnitin. Människor med epilepsi eller bipolär sjukdom ska undvika karnitin eftersom de sällan behöver mer energi i hjärnans celler och kan ge biverkningar.

Köpa karnitin

Kosttillskott med karnitin kan du köpa i butiker som säljer kosttillskott och hälsokost. Det finns också ett stort utbud på internet där du kan beställa karnitin direkt hem till dig.

handla karnitin på nätet

Pris

I vår genomgång har vi hittat produkter mellan ca 140 kr upp till ca 400 kr. Priset är lite olika beroende på om du vill ha kapslar eller pulver.

I vårt bäst i test har vi valt ut karnitinprodukter i olika prisklasser så att du ska kunna hitta något som passar dig och din ekonomi!

Bäst i test karnitin

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa karnitin!

När du gör en bäst i test för Karnitin (Carnitine) produkter finns det flera faktorer som kan vara viktiga att ta hänsyn till, inklusive:

 1. Typ av karnitin: Det finns olika former av karnitin, såsom L-karnitin, acetyl-L-karnitin och propionyl-L-karnitin. Varje form kan ha olika effekter på kroppen, så det är viktigt att välja en produkt med rätt typ av karnitin för dina behov.
 2. Dosering: Doseringen av karnitin kan variera mellan olika produkter. En högre dosering kan vara fördelaktig för vissa hälsotillstånd, men det är också viktigt att doseringen är säker och lämplig för individuella behov.
 3. Renhet och kvalitet: Produkter av hög kvalitet ska vara fria från onödiga tillsatser och tillverkade i en GMP-certifierad anläggning.
 4. Effektivitet: Karnitinprodukter kan ha olika effekt på kroppen och det är viktigt att undersöka vilka specifika hälsofördelar som produkten kan ge och om det finns tillräckligt med vetenskapligt stöd för dess påstådda fördelar.
 5. Pris: Kostnaden för karnitinprodukter kan variera och kan vara en viktig faktor att ta hänsyn till när man gör en jämförelse av olika produkter.
 6. Kundrecensioner: Att läsa kundrecensioner kan ge en bra indikation på hur andra människor har upplevt produkten och dess effektivitet.
 7. Tillverkarens rykte: Att välja produkter från etablerade och ansedda tillverkare kan bidra till att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

Dessa faktorer har vi gett delbetyg som vi sedan viktat och sammanställt till ett totalbetyg.

Vi har tröskat igenom nätet efter jakt på omdömne, gjorda tester, betyg och producent information. Allt detta väger vi samman för att göra en topplista så att du inte ska behöva lägga tid på detta.

Vi har verkligen kollat igenom olika faktorer för att kunna avgöra vilket karnitin som är det bästa, så att du ska kunna känna dig trygg med att produkterna i vårt test verkligen är bra!

Vanliga frågor – Karnitin

Vad är karnitin?

L-karnitin spelar en viktig roll i fettomsättningen genom att transportera fettsyror in i förbränningsanläggningen (mitokondrierna) i cellerna.

Vilken mat innehåller karnitin?

Karnitin finns naturligt i kött och mejeriprodukter, med de högsta mängderna i rött kött.

Vad är fördelarna med Acetyl-L-karnitin?

ALC kan hjälpa till att öka kroppens produktion av energi, förbättra kognitiv funktion och minne, minska inflammation, stödja hjärt- och kärlhälsan och förbättra trötthet och åldrande.

Finns det några biverkningar av Acetyl-L-karnitin?

Generellt anses ALC vara säkert att ta, men vissa personer kan uppleva biverkningar som magont, illamående eller diarré.

Sammanfattning

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som är viktig för vår hälsa.

Framförallt kan karnitin hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom den ökar fettförbränningen. Men den kan också hjälpa personer med hjärt-kärlsjukdom och hjälper till att hålla nervsystemet friskt.

Karnitin har få biverkningar, men om man tar för stor dos kan man må illa och kräkas. Rekommenderad dos är 1-4 gram per dag.

Det är säkert för de allra flesta att ta karnitin, men om man har epilepsi eller är bipolär ska man vara försiktig.Källor

L-karnitin och acetyl-L-karnitin | Kurera.se

Karnitin, Acetyl-l -karnitin (ALC, ALCAR) | Passion för hälsa (passionforhalsa.se)

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med det bästa karnitinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Bästa Karnitin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Carnitine
 2. Bästa snabbverkande : Mutant Test
 3. Billigast köp : Pro Nutrition L-Carnitine
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Carnitine
 5. Bästa kapseln : Self Omninutrition ALC
 6. Populärast i sökningar : Pro Nutrition L-Carnitine