Bästa Leucin -tillskott 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa Leucin -tillskott 2024

Vill du ha bättre ämnesomsättning? Vill du klara av fysisk och psykisk stress bättre? Då kan ett tillskott av aminosyran leucin vara något för dig!

Om du tränar mycket så har du säkert kommit i kontakt med leucin förut, eftersom det är ett väldigt vanligt kosttillskott i såna sammanhang.

I den här artikeln ska vi göra en recension av bästa leucin och försöka ge svar på frågor om egenskaper, eventuella biverkningar och så vidare. Vi ska också visa vilket leucin som vi tycker är bäst i test! Dosering, kvalitet, testares omdömen samt prisbild ges extra tyngd i vår utvärdering.

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med bästa leucin

Bäst i Test
Core Leucine

Core Leucine

 • MÄNGD PER DOS: 5g
 • 100 % rent L-leucin. 

Core Leucine är en högkvalitativ leucinprodukt som har visat sig vara effektiv för att öka muskelproteinsyntesen och främja muskeltillväxt. 100% rent leucin i dess fria form l-leucin. Perfekt för att snabbstarta muskeluppbyggnaden. Hämmar även muskelnedbrytning när du deffar. Användare rapporterar bra effekt.

Vi har sett positiva resultat av att använda Core Leucine i kombination med träning. Efter att ha tagit produkten regelbundet under några veckor, har vi märkt en ökning av muskelstyrka och muskelmassa. Det är tydligt att Core Leucine verkligen fungerar som den ska.

Ca pris: 129 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Core Leucine är en högkvalitativ leucinprodukt som har visat sig vara effektiv för att öka muskelproteinsyntesen och främja muskeltillväxt.

Lätt att använda

Nackdelar

 Inga kända

Stimulerar proteinsyntesen så att du kan få ut det mesta av din träning! Lätt att blanda i sin Pre Workout dryck för att få ett extra tillskott av leucin och säkerställer en maximal proteinsyntes under hela dagen. 

Ca pris: 150 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Bra pris

Nackdelar

Blandade omdömen -

Maximal muskeltillväxt med 100% ren leucin. Tas upp snabbt av kroppen och minskar din trötthet. Man blandar pulvret i den dryck man tycker mest om, och produkten har en neutral smak.

Ca pris: 219 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

100 % leucin i lättupptaglig form som kommer att bidra till att bibehålla och bevara muskelmassa. Många anser att den definitivt gör sitt jobb, men däremot att smaken inte är särskilt trevlig.
 

Ca pris: 210 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Blanda din egen proteindryck med l-leucin från bulk! Det som kan vara värt att veta är att det enligt användare kan vara svårt att blanda ordentligt och att smaken kan vara lite svår, men till det låga priset är det ändå en populär produkt. 

Ca pris: 170 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Här har vi inte en ren leucinprodukt, men ett tillskott med olivbladsextrakt som i kombination med leucin hjälper till att stärka immunförsvaret. Varje kapsel innehåller 40 mg leucin.

1 kapsel innehåller:

Olivbladsextrakt (Olea europaea): 500 mg
L-leucin: 40 mg

Ca pris: 280 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa leucinet

Vad är leucin bra för?

Leucin är en essentiell aminosyra och det betyder att kroppen inte kan tillverka den själv, utan vi behöver få i oss den via mat eller tillskott.

Leucin är bra för:

 • Är viktig för återhämtningen.
 • Förbättrar förmågan att bygga muskler.
 • Hjälper till att reglera blodsockret.
 • Hjälper till vid sårläkning.
 • Förhindrar muskelnedbrytning.
 • Ger ökad uthållighet.

Exempel på mat med leucin i är:

 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Ägg.
 • Fisk.
 • Nötter.
 • Baljväxter.
 • Kyckling.
mat med bra leuxin

All mat som innehåller protein innehåller leucin, så det är lätt att få i sig om man äter sådan mat. Om man är vegan kan man ta ett tillskott för att vara säker på att man får i sig tillräckligt.

Det är svårt att få brist på leucin, men om man skulle få det så är symptomen yrsel, huvudvärk, irritation och trötthet.

Leucin som kosttillskott

Leucin är en huvudingrediens i kosttillskotten BCAA, HMB och EAA, men finns också som rent leucin med namnet L-leucin. När man tar L-leucin får man ett snabbare upptag av leucinet eftersom det är i fri form i dessa tillskott.

I vårt test hittar du produkter av olika sorter med leucin!

Dosering

Leucintillskott finns som kapslar och pulver. I vår genomgång har vi sett att en normal dagsdos är 16 mg per kilo kroppsvikt per dag. Man bör ta leucin på tom mage för att få bäst effekt av det, eftersom det tas upp lättare då.

Finns det biverkningar?

Man har inte hittat några biverkningar av leucin, men man har sett att ammoniakhalterna i kroppen ökar om man har ett väldigt stort intag.

Var får jag tag på leucin?

Du kan hitta leucin i butiker som säljer kosttillskott och hälsokost. Det finns många leucinprodukter att hitta på internet som du bekvämt kan beställa hem!

Vad kostar leucin?

I vår genomgång så har vi hittat leucinprodukter från en hundralapp till ca 400 kr.  

Vi har hittat många bra produkter med leucin till bra priser i vårt test, så att du ska kunna hitta det leucinet som är bäst för dig!

köp bra leucin online

Bäst i test leucin

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa leucin!

När man ska välja det bästa leucintillskottet, finns det flera faktorer att tänka på. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga:

 1. Renhet: En hög renhet är viktig för att få en effektiv leucinprodukt. Det är viktigt att leta efter ett tillskott som är fritt från föroreningar och har en hög renhet.
 2. Tillverkningsprocess: Det är viktigt att se till att leucintillskottet tillverkas enligt högkvalitativa produktionsstandarder. Produkter som tillverkas enligt GMP-standarder (Good Manufacturing Practice) är ofta av hög kvalitet och säkerhet.
 3. Dosering: Doseringen är en annan viktig faktor att titta på när du väljer leucintillskott. En lämplig dosering beror på dina individuella behov och hälsotillstånd, men vanligtvis rekommenderas en dos på mellan 2 och 5 gram per dag.
 4. Formulering: Leucin finns i olika formuleringar, till exempel som fri aminosyra eller som en del av en BCAA (grenade aminosyror) blandning. Det är viktigt att välja den formulering som är bäst lämpad för dina behov.
 5. Tillverkarens rykte: Det är viktigt att titta på tillverkarens rykte och varumärke. En tillverkare med ett gott rykte och positiva recensioner från kunder är mer troligt att producera en högkvalitativ leucinprodukt.
 6. Andra ingredienser: Om du har känslighet eller allergi mot vissa ingredienser, är det viktigt att kontrollera etiketten för att se om produkten innehåller några andra ingredienser som kan vara problematiska.

Genom att titta på dessa faktorer så har vi valt ut det bästa leucintillskottet som passar olika kategorier, denna lista hittar du längst ner på denna sida.

Vi skannar löpande nätet efter recensioner, tester, omdömen och användares betyg så att vi ska få den bästa topplistan i ämnet. Vi gör även löpande uppdateringar i ämnet.

Vanliga frågor – Leucin

I vilka maträtter kan jag hitta leucin?

det kan hittas i kött, mjölk, ägg och kyckling för att nämna några.

Vad används leusin till?

Leucin stimulerar proteinsyntesen till att bygga muskler.

Vad är leucin?

Leucin är en av de nio essentiella aminosyrorna som kroppen inte kan producera själv och därför måste erhållas genom kosten eller tillskott.

Vilka är fördelarna med leucintillskott?

Leucintillskott kan öka muskelproteinsyntesen och hjälpa till att bygga muskelmassa, öka styrka och uthållighet, samt förbättra återhämtning och minska muskelnedbrytning.

Finns det några biverkningar med leucintillskott?

Leucintillskott är vanligtvis säkra, men höga doser kan orsaka magbesvär, illamående och diarré i vissa fall.

Sammanfattning

Leucin är en essentiell aminosyra som till exempel är viktig för återhämtning, sårläkning, för att bygga muskler, blodsockerkontroll och uthållighet.

Leucin är beståndsdel i populära kosttillskott som EAA, BCAA och HMB men finns också i ren form. Alla de här är populära hos personer som tränar mycket.

Symptom på leucinbrist kan vara trötthet, irritation, huvudvärk och yrsel. Dock är det ovanligt att man får stor brist på leucin.

Inga biverkningar finns registrerade, men om man tar väldigt höga doser har man sett i forskning att man får höga ammoniakhalter i kroppen.

AspektInformation
NamnLeucin
Kemisk formelC6H13NO2
KategoriAminosyra
Funktion i kroppenLeucin hjälper till att främja muskelproteinsyntes, öka styrka och uthållighet, och minska muskelnedbrytning.
KällorLeucin finns naturligt i proteinrika livsmedel som kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och baljväxter. Det finns också som tillskott.
AnvändningsområdenLeucintillskott används av idrottare och personer som vill bygga muskelmassa, öka styrka och uthållighet, samt förbättra återhämtning efter träning.
DoseringEn lämplig dosering av leucintillskott beror på dina individuella behov och hälsotillstånd, men vanligtvis rekommenderas en dos på mellan 2 och 5 gram per dag.
BiverkningarLeucintillskott är vanligtvis säkra, men höga doser kan orsaka magbesvär, illamående och diarré i vissa fall.
Interaktion med medicinerLeucintillskott kan interagera med vissa mediciner, så det är viktigt att prata med din läkare innan du tar leucintillskott om du tar några mediciner.

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa leucin-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

Vad gör aminosyran L-Leucin? | Svenskt Kosttillskott

L-Leucin (revivabio.se)

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Leucinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Leucinet – Testvinnare

 1. Bäst i vårt test : Core Leucine
 2. Bästa för immunförsvaret : Olivbladsextrakt
 3. Billigast köp : Bulk L-leucin
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Leucine
 5. Populärast i sökningar : Core Leucine