Bästa Metionin 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa Metionin 2024

När man är en person som tränar mycket styrketräning så är oftast det största målet att bygga så mycket muskelmassa som möjligt. Om man vill optimera sin träning och muskelmassa finns det en hel del kosttillskott som metionin att ta till på marknaden, och en av de kategorierna är aminosyror.

Nu ska vi titta lite extra på en av de här aminosyrorna – metionin. Vi ska göra en recension av bästa metionin som kosttillskott och reda ut vad det har för effekter i kroppen, om det finns några biverkningar och vart man kan köpa det.

Vi ska också avgöra vilket metionin som är bäst i vårt bäst i test!

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa metionin

Bäst i Test
XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

DL-metionin 200 mg per skopa

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy är en högkvalitativt EAA (essentiella aminosyror) tillskott som är utformat för att hjälpa till att främja muskeluppbyggnad, förbättra återhämtning och prestation under träning. Produkten har en syrlig cola smak och är lätt att använda.

En av de största fördelarna med XLNT Sports EAA Sour Cola Candy är att det innehåller alla de nio essentiella aminosyrorna som kroppen behöver för att bygga upp och reparera muskelvävnad. Produkten är också fri från socker och onödiga tillsatser, vilket gör den lämplig för personer som vill undvika socker och onödiga kalorier i sin kost.

kapslar.

Ca pris: 289 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Kan öka muskelmassa och styrka genom att ge kroppen de nödvändiga byggstenarna som krävs för muskeluppbyggnad.
 • Kan förbättra återhämtning och minska muskelsmärta efter träning.
 • Kan förbättra fokus och mental klarhet under träning.
 • Kan bidra till att minska trötthet och öka uthållighet under träning.
Nackdelar
 • Produkten kan innehålla konstgjorda sötningsmedel som kan vara obehagliga för vissa personer och orsaka magbesvär hos andra.

En vegansk kapsel med 500 mg l-metionin! Det finns inte så många tillskott med rent metionin, så det här är en unik och bra produkt till ett bra pris. Ett bra och effektivt sätt att få i sig den essentiella aminosyran!

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Rent tillskott med 500 mg L-metionin
Veganvänlig

Nackdelar

 -

Den här produkten innehåller det viktiga ämnet selen som är bundet med metionin. Du kommer att få bättre hår och naglar, bättre immunförsvar och normal sköldkörtelfunktion om du tar det här tillskottet!

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Zink Plus

Zink Plus

MÄNGD: 90 Tabletter

En zinkprodukt med 5 mg metionin i varje kapsel. Zink hjälper bland annat till att hålla benstommen frisk och bidrar till normal funktion av immunförsvaret. Kapslarna är helt veganska.

Ca pris: 160 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Vegansk

Nackdelar

 -

För snabb återhämtning efter ett hårt träningspass. Innehåller en stor mängd aminosyror, och däribland metionin. Många användare rekommenderar den här produkten, både för den bra effekten men även för den goda smaken!

Ca pris: 299 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

ZMC Plus

ZMC Plus

MÄNGD: 60 Kapslar

Tillskottet innehåller zink, mangan och C-vitamin i kombination med bland annat tiamin och metionin. Kapslarna är helt vegetabiliska vilket gör att det passar utmärkt att använda för veganer.

Ca pris: 580 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Vegansk

Nackdelar

Dyr-

bästa metionin just nu

Metionin är en essentiell aminosyra, det vill säga vi kan inte tillverka det själva i våra kroppar. Alltså måste vi tillföra det via maten vi äter eller genom tillskott.

Metionin bidrar som de flesta andra aminosyror till proteinsyntesen i kroppen, men den har också andra viktiga egenskaper:

 • Har en avgiftande effekt.
 • Fungerar som en antioxidant.
 • Kan hjälpa vid håravfall.
 • Ökar proteinsyntesen vilket ger mer muskelmassa.
 • I studer har metionin visat sig hjälpa vid depression.
 • Sänker kolesterolvärdet.

Metionin finns naturligt i mat som:

 • Nötkött
 • Nötter
 • Fisk
 • Kyckling
 • Lever
 • Skaldjur
metionin mat kyckling nöt

Tecken på metianinbrist

Under vissa förutsättningar kan man få brist på metionin och då kan man få symptom som:

 • Depression
 • Astma
 • Huvudvärk
 • Håravfall
 • Allergi
 • Schizofreni
 • Problem med hår och hud
 • Utmattning

Förutom att man kan ta tillskott av metionin för att behandla brist så används det till att behandla till exempel reumatiska besvär, grå starr, avgiftning av tungmetaller och för att sänka höga kopparnivåer i kroppen.

Många tar som sagt metionin som kosttillskott för att optimera muskelmassan och det finns som kapslar. Som tillskott heter det L-metionin.

Biverkningar vid intag metionin

Vissa kosttillskott kan ge biverkningar om man tar för höga doser, och metionin är ett av dem. Det vanligaste är illamående, kräkningar och dåsighet.

Riktigt allvarliga biverkningar vid för höga doser kan bli:

 • Hjärnskador.
 • Hjärt- och kärlproblem.
 • Kan öka storleken på tumörer.
 • Död.

Väldigt allvarligt alltså, och därför ska man vara väldigt noga med att tala med sin läkare innan man börjar ta det om man är osäker! De allvarligaste biverkningarna är vid för höga doser, så det är viktigt att man följer den rekommenderade doseringen på förpackningen.

I vår genomgång har vi funnit att den rekommenderade dosen ligger på mellan 500 mg – 3000 mg per dag.

Var hittar jag metionin?

Metionintillskott kan du hitta på vissa apotek, i hälsokostbutiker och butiker som säljer kosttillskott. Det finns också en hel del butiker online som säljer metionin, och det är ju extra bekvämt att kunna beställa det direkt hem!

Det kostar ungefär mellan 100 kr – 500 kr per burk. Det beror på om det är rent metionin eller om det är en beståndsdel i ett annat kosttillskott till exempel EAA.

I vårt test hittar du produkter får olika prisklasser så att du kan hitta det metionin som passar dig bäst!

kop metionin på nätet

Bäst i test metionin

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa metionin!

När vi bestämmer vilken produkt som är vinnare i våra test så tar vi hänsyn till många faktorer. Faktorer som pris, smak och effekt är exempel på vad vi tittar extra på.

Något annat vi tittar på är andra tester och recensioner. Även användares betyg och omdömen vägs in för att ge bästa totalbetygen.

Om du väljer ett metioninprodukt från vår topplista kan du vara säker på att det är ett tryggt val!

Vanliga frågor – Metionin

Kan metionin hjälpa mig mentalt?

Ja, metionin har visats hjälpa mot bland annat depression.

Vilken mat innehåller naturlig metionin?

Metionin finns i större mängder i ris, quinoa, havre, paranötter och sesam, och i mindre mängder i baljväxter som bönor.

Sammanfattning

Metionin är en essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen inte kan tillverka det på egen hand. Vi måste alltså få i oss det via maten eller via tillskott.

Metionin hjälper till vid muskelbygge, har en avgiftande förmåga och har också visat sig hjälpa för behandling av depression.

Det finns i mat som kött, kyckling, skaldjur och fisk. Även i vissa nötter.

Rekommenderad dos vid tillskott är 500 mg – 3000 mg per dag, följ anvisningarna på förpackningen. Om du är osäker på om du bör ta tillskott av metionin bör du prata med din läkare först!

Om man tar för mycket av metionin så kan man få väldigt vanliga biverkningar. I värsta fall kan det leda till döden. Mindre allvarliga biverkningar är illamående, dåsighet och kräkningar.

MetioninInformation
Vad är det?En essentiell aminosyra som kroppen inte kan producera själv och som därför måste fås via kost eller kosttillskott
FunktionerBygger upp proteiner, bidrar till lever- och gallblåsefunktion, är viktig för produktionen av hormoner och enzymer, hjälper till att upprätthålla frisk hud och hår
MatkällorKött, fisk, mejeriprodukter, ägg, bönor, linser, quinoa, nötter, frön
Rekommenderat dagligt intagCirka 19 mg per kilo kroppsvikt, vilket innebär 1330 mg per dag för en person som väger 70 kg
BristLågt intag av metionin kan leda till minskad muskelmassa, fettlever, nedsatt leverfunktion, hudproblem och håravfall
ÖverskottHöga doser av metionin kan öka kalciumutsöndringen i urinen, vilket kan leda till osteoporos, och kan öka risken för hjärtsjukdomar och vissa cancerformer

Källor

https://kurera.se/aminosyror-l-metionin/

https://nootriment.com/sv/e-side-effects/#safe

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de metioninet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Metioninet – Testvinnare hos Prokost

 1. Bäst i vårt test : Solgar L-Methionine 500 mg
 2. Bästa tabletten : Zink Plus
 3. Billigast köp : Thorne Selenomethionine
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Solgar L-Methionine 500 mg
 5. Bästa pulvret : XLNT Sports EAA Sour Cola Candy
 6. Populärast i sökningar : Solgar L-Methionine 500 mg

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa kelp-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.