Bästa Tyrosin Kosttillskott 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Aminosyror » Bästa Tyrosin Kosttillskott 2024

Oavsett om du tränar mycket, lite eller inget alls så skulle du säkert ha nytta av något som kan ge dig det där extra fokuset när du behöver prestera på en högre nivå? Kanske vill du också bli lugnare, gladare eller öka dina möjligheter att bränna fett?

Då ska du kolla lite extra på kosttillskott med bästa tyrosin!

I den här artikeln ska vi göra en recension av tyrosin, vad det är för något, vad det skulle kunna göra för dig och vad du ska tänka på om du vill använda det. Vi ska också avgöra vilket tyrosin som är bäst i vårt test!

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa Tyrosin produkterna

Bäst i Test
Tyrosin 1000

Tyrosin 1000

MÄNGD: 60 Tabletter

1000 mg per tablett

Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjälpa kroppen och hjärnan att återhämta sig bättre under natten och tas därför bäst innan man ska sova. Kapslarna är helt veganska.

Ca pris: 229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Tyrosin 1000 från Healthwell innehåller en hög dos av L-tyrosin per portion, vilket gör det enkelt att dosera.
 • Produkten är tillverkad i Sverige och är av hög kvalitet.
 • L-tyrosin är en aminosyra som är viktig för produktionen av signalsubstanser i hjärnan som påverkar humöret och stresshanteringen.
 • Produkten kan bidra till att öka fokus och energi samt minska stress och trötthet.
Nackdelar
 • Vissa personer kan behöva ta en högre dos av L-tyrosin än vad som finns i en portion av produkten för att uppnå önskade resultat.
 • Produkten är inte lämplig för personer som tar vissa typer av antidepressiva läkemedel eller som lider av högt blodtryck.

Rent L-tyrosin i fri form som gör upptaget mer effektivt. Varje kapsel innehåller 600 mg tyrosin. Användare tycker att tillskottet ger ett större fokus och att de sover mycket bättre!

Ca pris: 140kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Produkten är tillverkad i Sverige och är av hög kvalitet.

Nackdelar

Produkten innehåller magnesiumstearat, ett bindmedel som vissa personer kan vara känsliga för.

500 mg L-tyrosin i kapslar från Holistic. Främjar kroppens sköldkörtelhormoner och gör dig mer vaken och mindre stressad. Användare tycker att den fungerar bra!

Ca pris: 279 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Dessa kapslar innehåller 500 mg tyrosin. De kommer att göra dig mer alert och vaken plus att din ämnesomsättning kommer att förbättras. Användare uppskattar det här tillskottet väldigt mycket och tycker att det fungerar bra mot stress och vissa vittnar även om att de lättare går ner i vikt!

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Tyrosin från Scitec ger dig bättre humör, mindre hunger och kan öka din muskelmassa. Tyrosin kan också hjälpa dig att må bättre vid allergi. Kapslarna innehåller 500 mg tyrosin i fri form som förbättrar upptaget i kroppen.

Ca pris: 140kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

L-tyrosin i pulverform som du till exempel kan blanda i den egen PWO-dryck. Många anser att den ger en fin effekt på humöret och att den ger ett riktigt bra fokus!

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

bästa tyrosin just nu

Aminosyran tyrosin

När man pratar om aminosyror brukar man ta upp om det är en icke-essentiell eller essentiell aminosyra, och i tyrosins fall så är det så att den är en icke-essentiell aminosyra. Det betyder att kroppen kan tillverka den själv.

I kroppen så har tyrosin som sin största uppgift att hjälpa till att bilda adrenalin och dopamin. Det är hormoner som finns i hjärnans belöningssystem.

Däremot så är bildandet av den beroende av en annan aminosyra som heter fenylalanin, och saknar man den av någon anledning så blir tyrosin essentiell. Då kan det vara bra att äta extra mycket mat med tyrosin i, eller att göra det enkelt för sig och ta ett kosttillskott.

Tyrosin har de här effekterna på kroppen:

 • Ger ökat fokus och koncentration.
 • Förbättrar minnet.
 • Ger bättre humör.
 • Gör att man får mer energi att prestera bättre.
 • Ökar fettförbränningen.
 • Kan hjälpa vid PMS-symptom.
 • Gör dig mer vaken.
 • För dig som tränar kan det vara bra att känna till att tyrosin stimulerar frisläppandet av tillväxthormon så att du bygger mer muskler och det minskar även lagringen av kroppsfett!
bättre minne och koncentration med tyrosin

Eftersom tyrosin har så här många positiva effekter, används det ofta som en del i behandlingen av personer som har en diagnos som till exempel ADHD och ADD, grava PMS-symptom, depression och ångest.

Man kan ju lugnt säga att tyrosin är en aminosyra som kan göra häftiga saker med våra kroppar!

Tyrosin finns naturligt i viss mat vi äter, som till exempel:

 • Ägg
 • Jordnötter.
 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • Soja.
 • Vetekli.

Tyrosin som kosttillskott

Om man av någon anledning tror att man har brist på tyrosin och inte vill äta sig till rätt nivåer med mat så finns det kosttillskott med ren tyrosin på marknaden att köpa. Det kan ju också vara så att du vill boosta fettförbränningen eller optimera ditt muskelbyggande, och då kan du också testa ett tillskott av tyrosin!

När man köper det som kosttillskott så kallas det L-tyrosin. L:et betyder att tyrosinet är i sin fria form och det snabbar på upptaget i kroppen. Det säljs som kapslar, pulver och tabletter.

Man kan ta L-tyrosin när man vill under dagen men man bör göra det på tom mage för annars kan upptaget försämras. Doseringen brukar ligga på 1000 – 3000 mg per dag, men läs som alltid på förpackningen om vad som gäller för just din produkt.

Biverkningar

Som med många kosttillskott finns det vissa saker man ska vara medveten om innan man börjar ta det. I vissa situationer så rekommenderar man inte användning av tyrosin:

 • Vid migrän. Studier visar att tyrosin kan trigga igång migränanfall hos personer som lider av det.
 • Om man har högt blodtryck. Tyrosin kan leda till att man får farligt högt blodtryck om man redan har det, med stroke eller hjärtinfarkt som konsekvens!
 • Gravida och ammande bör inte ta tyrosin.
 • Personer som äter antidepressiv medicin.

Om du känner dig osäker, prata med en läkare innan du börjar ta tyrosin!

Var finns det att köpa tyrosin?

Tyrosin kan du köpa i kosttillskottsbutiker eller i hälsokostbutiker. Ett stort utbud av produkter finns på internet om du hellre vill beställa hem det!

I vårt test hittar du produkter från många olika ställen!

handla tyrosin på nätet

Pris

För tyrosin får du betala mellan 100 – 400 kr för en förpackning. Det beror på vilken typ av tillskott det är och volymen.

I vårt test har vi valt ut produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta ett tyrosin-tillskott som passar dig bäst!

Tyrosin – bästa i vårt test

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa tyrosin!

En del i vår utvärdering är att titta på andras tester, recensioner och betygsättning. Vi går även igenom leverantörens beskrivning så vi ska få en så bra topplista som möjligt.

Vi har tittat på en massa olika faktorer för att avgöra vilken produkt som är den bästa, till exempel pris, effekt och kvalitet. Det är viktigt för oss att du ska kunna känna dig trygg med att de produkter som finns på vår topplista är just de bästa!

Vanliga frågor – Tyrosinet

Vad är tyrsoin i grunden?

Det är en kemisk sammansättning med den kemiska formeln CH11NO3

Vad används tyrosinet till?

I kroppen så har tyrosin som sin största uppgift att hjälpa till att bilda adrenalin och dopamin.

Vad kan påverkas vid brist på tyrosin?

Minne, koncentration, pms och humör kan påverkas negativt.

Vad kan tyrosinet göra för dig som styrketränar?

För dig som tränar kan det vara bra att känna till att tyrosin stimulerar frisläppandet av tillväxthormon så att du bygger mer muskler och det minskar även lagringen av kroppsfett!

Sammanfattning

Tyrosin är en icke-essentiell aminosyra, men den kan bli en essentiell om man har brist på fenylalanin som är en annan aminosyra som behövs för att skapa tyrosin.

Tyrosin har många positiva effekter på kroppen. Till exempel ökad koncentration, ökad fettförbränning, högre energi och ett bättre humör och välbefinnande.

Det finns mat med tyrosin i naturligt som kött, ägg och jordnötter. Det finns också som kosttillskott och kallas då L-tyrosin. L:et betyder att tyrosinet är i sin fria form och tas då lättare upp av kroppen.

Om man har migrän eller lider av högt blodtryck ska man vara medveten om att det finns risker med tyrosin i de här fallen. Studier har visat att tyrosin kan orsaka migränanfall och ge ett extremt högt blodtryck som kan leda till stroke och hjärtinfarkt.

Kanske även vår artikel om kosttillskott NAC kan vara intressant att läsa för dig?

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Tyrosin-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

https://ocdstockholm.se/wp-content-08/Tyrosin_ett-alternativ-när-medicinen-inte-hjälper.pdf

https://kurera.se/aminosyror-l-tyrosin/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Tyrosinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare – Bäst i Prokosts test

 1. Bäst i vårt test : Tyrosin 1000
 2. Bästa kapseln : Core Tyrosine Caps
 3. Billigast köp : Tyrosin 500
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Tyrosin 1000
 5. Bästa pulvret : Body Science Tyrosine
 6. Populärast i sökningar : Tyrosin 1000