Bästa Gainer Kosttillskott 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Bästa Gainer Kosttillskott 2023

Om du precis börjat träna på gym och behöver befinna dig på ett kaloriöverskott men har svårt att få i dig tillräckligt med mat kan kosttillskott av sorten ”Gainers” vara precis vad du är i behov av.

Vi är två träningstokiga killar som tagit oss tiden att jämföra alla bästa gainers baserat på ett antal parametrar. Grundfaktorerna för betygssättning i vår bäst i test lista är kaloriinnehåll, proteininnehåll, kolhydratprofil samt smak och pris.

Lycka till i din sökning!

Bästa Gainers – Bäst i vårt test – Summering

 1. Bäst i vårt test : Core Gainer, 1,6 kg
 2. Högst protein per portion : Mutant Mass, 6,8 kg
 3. Billigast köp : GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Gainer, 1,6 kg
 5. Bästa Kcal per port : Serious Mass, 2,7 kg
 6. Populärast i sökningar : Core Gainer, 1,6 kg

Sidan innehåller annonser

Testvinnare Bästa Gainers

Core Gainer, 1,6 kg

Core Gainer, 1,6 kg

MÄNGD: 1.4kg 

Energi: 409 kcal/100 g

Fett: 6 g

Kolhydrater: 66 g

Core Gainer innehåller en hög andel protein (33g) per portion, vilket kan hjälpa till att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning.
Produkten har en balanserad kolhydratprofil som inkluderar både snabba och långsamma kolhydrater, vilket kan ge en jämn energiförsörjning och stödja muskelåterhämtning. Den perfekta gainern för dig som är i stort behov av att gå upp i vikt. Lättupptagligt av kroppen och ger dog en optimal återhämtning efter ett tungt styrketräningspass. Finns i många trevliga smaker.

Ca pris: 190kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Core Gainer innehåller en balanserad mix av essentiella vitaminer och mineraler som kan stödja immunfunktionen och allmän hälsa.
 • Core Gainer är lätt att blanda och har en god smak, vilket kan göra det lättare för användare att ta det regelbundet.
 • Mycket fina kundbetyg
Nackdelar
 •  Vissa smaker ses som för söta
Serious Mass, 2,7 kg

Serious Mass, 2,7 kg

MÄNGD: 2.7kg 

379 kcal per 100 g

Innehåller över 1250 kalorier per portion. 

Gainern för dig som seriöst vill bli stor och lägga på dig massa snabbt. Ett exceptionellt kosttillskott för hardgainers. Gjort på högkvalitativt vassleprotein och har fantastiskt goda smaker enligt många.

Ca pris: 470 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Högt kaloriinnehåll

Innehåller även en mängd vitaminer och mineraler

Nackdelar

 Lite dyr

Gold Standard Gainer, 1,6 kg

Gold Standard Gainer, 1,6 kg

MÄNGD: 1.6 kg 

376 kcal/100 g

 

En gainer från Optimum Nutrition som av många beskrivs för "den bästa gainern de någonsin köpt".

Gold Standard Gainer från Optimum Nutrition har ett innehåll av kvalitativa ingredienser och kolhydrater och proteiner i en ratio av 2:1.

Ett rent nöje att dricka den här gainern efter ett hårt träningpass. Gör inte heller att du känner dig allt för mätt efteråt heller.

Ca pris: 470 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Massive Mass, 7 kg

Massive Mass, 7 kg

MÄNGD: 3.5 kg 

1867 kcal/100 g

En gainer som ger långvarig energi till dina muskler och är skapat i Sverige. Serious Mass innehåller en hög mängd kalorier (1250 kcal) per portion, vilket kan hjälpa till att öka muskelmassa och vikt om det tas regelbundet som en del av din tränings- och näringsplan. Främjar muskeltillväxt på många olika sätt. Rekommenderas för människor som är smala.

Ca pris: 399 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Produkten innehåller en blandning av olika kolhydrater, inklusive snabba och långsamma kolhydrater som kan hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra återhämtningen efter träning.

Nackdelar

En nackdel med Serious Mass är att det innehåller en hög andel socker, vilket kan vara ett problem för personer som försöker undvika socker i kosten.

bästa gainer just nu

Information om gainer

En gainer är, kort och gott, ett kosttillskott som består av en en stor mängd protein och kolhydrater menat att tas för människor som försöker gå upp i vikt.

I vissa sällsynta fall skapas även gainers med kreatin och andra tillsatta fetter och ämnen för att ge bättre effekt.

Människor som dricker gainer har oftast ett och samma mål — att skapa mer muskelmassa och gå upp i vikt fort av sin styrketräning.

Det är därför det primärt är människor som styrketränar hårt som dricker gainer. Att dricka gainer är något som är väldigt vanligt bland människor nya till styrketräning som försöker lägga på sig vikt snabbt.

En väldigt positiv egenskap med just gainers är att deras typ av kolhydrater är snabbverkande, vilket är just den typen av näringsämnen du behöver få i dig snabbt efter ett hårt träningspass.

Detta för att återhämta dig mycket snabbare än om du inte hade druckit något över huvud taget.

Kolhydraterna gör att du återhämtar dig snabbare och får tillbaka din energi. Proteinet i en gainer gör att musklerna får en chans att återhämta sig betydligt fortare.

Här är en tabell som visar näringsinnehållet för några vanliga ingredienser i en gainer:

IngrediensKalorier per 100 gProtein per 100 gKolhydrater per 100 gFett per 100 g
Vassleproteinpulver38978 g6 g5 g
Kreatinmonohydrat3690 g0 g0 g
Maltodextrin3800 g95 g0 g
Havregryn38913 g66 g6 g
Jordnötssmör58825 g21 g50 g

Det är viktigt att notera att näringsinnehållet kan variera beroende på märke och typ av produkt. Det är viktigt att läsa noggrant på produkternas etiketter och näringsinnehållstabeller för att välja en gainer som passar ens individuella behov och mål.

FAQ – Vanliga frågor om gainer

Varför ska man ta gainer?

En gainer tar man för att man vill gå upp i vikt snabbt, helt enkelt.

Om man har svårt för att laga mycket och nyttig mat, eller bara inte har en tillräckligt stor magsäck för att klara av att äta mycket mat än kan en gainer vara det perfekta kosttillskottet för vikt- och muskelökning.

Hur snabbt går man upp i vikt av gainers?

Det tar tid att gå upp i vikt, men du kan lätt gå upp ett halvt till ett kilo i veckan med hjälp av en gainer.

Man får titta på sin vikt både veckovis men även månadsvis för att börja kunna räkna ut hur många kalorier som krävs för att gå upp 1 kilo.

Rent krasst krävs det att du har ett kaloriöverskott på 7000 kalorier för att du ska gå upp 1 kilo i vikt — och då är det inte endast muskelmassa vi pratar utan mycket fett och vatten.

Jag kan ärligt säga att det inte alls ser dåligt ut att lägga på sig både muskler och även fett.

Många som börjar träna är rädda för fett, kolhydrater och kalorier.

Lägger man bara på sig muskler ser man väldigt tanig ut med något definierade muskler.

Lägger man på sig rätt mängd muskler, fett och vatten ser man uppblåst ut och människor kommenterar ifall man gått upp i vikt redan efter några veckor om man gör allting rätt.

Vad innehåller gainer?

Alla gainers innehåller framför allt 2 ingredienser:

Vassle: Som du kanske listat ut vid det här laget är vassle ett protein som från början utvinns från komjölk. Det här typen av gainer är med andra ord inte optimal för människor som är laktosintoleranta.

Maltodextrin: Maltodextrin är, i korta drag, en kolhydrat som kroppen tar upp väldigt, väldigt fort. Vanligtvis är det här en stärkelse som kommer från majs, ris, potatis och ser ut lite som mjöl — alltså helt vitt pulver.

Vad är skillnaden mellan gainer och proteinpulver?

Styrkelabbet har gjort en bra video om just gainer vs proteinpulver.

Gainers och proteinpulver har en primär skillnad, nämligen att en gainer syftar till att få dig att gå upp i vikt i allmänhet (både i muskelmassa och fett) men att proteinpulvret inte nödvändigtvis får dig att gå upp i vikt utan hjälper dig öka din muskelmassa.

Båda gör sina jobb väldigt bra separat, men vissa gainers är som sagt en bra kombination av båda ifall man inte bara vill öka i muskelmassa utan även lägga på sig vikt (och faktiskt bli stor).

Vad gäller innehållet kan man mer eller mindre säga:

 • En gainer innehåller oftast proteinpulver också
 • Ett proteinpulver består nästan enbart av just protein

Du får alltså i dig både och i en gainer, men bara det ena via ett proteinpulver.

När ska man använda gainer?

En gainer bör optimalt drickas upp till 30 minuter efter avslutat träningspass då kolhydraterna är väldigt snabba och proteinet likaså.

En gainer är för övrigt något man dricker varje dag, som en naturlig del av sin kost — alltså inte bara på dagar när man tränar ifall man verkligen vill gå upp i vikt.

Vilken gainer är bäst i test?

I skrivande stund är det Core Gainer som är den bästa gainern på vår sajt sett till bland annat protein och kolhydrater per krona, kundrecensioner samt priset förstås.

Prokost testar core gainer
Test av Core Gainer

Se gärna vår lista ovan för att hitta den bästa gainern för just dig!

Jämförelsetabell för våra bästa gainers

ProduktSupreme Mass GainerCore Gainer Svenskt kosttillskottSerious MassGold Standard Gainer
Portionsstorlek160 g150 g334 g203 g
Kalorier per portion600 kcal630 kcal1250 kcal760 kcal
Protein per portion32 g33 g50 g55 g
Kolhydrater per portion97 g93 g252 g111 g
Fett per portion5 g4 g4.5 g4.5 g
Vitaminer och mineralerJaJaJaJa
Artificiella sötningsmedelNejNejJaJa
TillsatserJaJaJaJa
Pris per portion (ungefärlig)15 kr12 kr24 kr15 kr

Hur stor är effekten när du använder gainer?

Effekten när du använder gainer är enorm, speciellt om du är en kille eller tjej som för tillfället är smal eller bara har svårt att lägga på sig vikt i allmänhet.

Istället för att behöva äta ytterligare en måltid om dagen kanske du sveper i dig en shake gainer istället i syfte att få i dig tillräckligt med kalorier, kolhydrater och proteiner för att öka i muskelmassa.

Jag som skriver det här inlägget började använda mig av en gainer när jag var ny på gymmet i syfte att lägga på mig så mycket som vikt som möjligt, så fort det bara gick. Jag gick över till att använda primärt ett proteinpulver först efter några månader.

Hur ska man blanda gainer enklast?

Det lättaste sättet att få i sig en gainer på är precis som med allt annat — skaffa dig en shake, fyll den med vatten och lägg sedan till en skopa gainer.

Skaka sedan din shake tills det inte finns några klumpar kvar i den och njut av drycken och känn hur dina muskler bara pumpas fyllda med alla nödvändiga kalorier, kolhydrater och proteiner för din muskeltillväxt.

Kan gainer rekommenderas till alla som tränar?

Jag rekommenderar en gainer till alla som styrketränar och är i behov av att lägga på sig vikt snabbt.

Det finns nästan inget bättre och mer hälsosamt sätt att lägga på sig vikt på än genom att träna hårt, äta rätt och dricka en gainer eller en proteinshake efteråt.

Din kropp kommer tacka dig.

Jag rekommenderar primärt en gainer till människor som är nya på gymmet och i behov av att öka i vikt, inte enbart i muskelmassa.

Många som tränar tror att proteinpulver är det enda som behövs och att protein är det enda som får en att se står ut. Ingenting är längre ifrån sanningen.

För att gå upp i vikt och se stor ut behöver du gå upp i vikt i allmänhet, inte bara få större muskler. Du behöver gå upp i både muskelvikt samt lägga på dig en hälsosam mängd fetter också.

Vart kan man köpa gainer i Sverige?

Gainer är väldigt populärt i Sverige.

Du hittar din gainer i alla stora hälsobutiker i Sverige eller i webbutiker specialiserade på kosttillskott i allmänhet eller träningstillskott i synnerhet.

Vi rekommenderar att du köper din gainer hos Gymgrossisten.

Gymgrossisten.com har ett stort utbud av gainers, här en skärmbild på deras butik och kategorin gainers. De säljer även den gainer vi utsett till bäst i test!

Det är där den är som billigast (enligt vårt test) och det skadar inte att man kan köpa med en liten shake för sin nya gainer för endast 39 kr!

Fördelar med gainer

 • Får dig att öka i vikt snabbt
 • Ger dina muskler protein snabbt efter ett pass
 • Du slipper laga lika mycket mat

Nackdelar med gainer

 • Det är möjligt att gå upp i alldeles för mycket vikt med en gainer, varför det är viktigt att man verkligen har koll på sin kost och ser till att inte gå upp alldeles för mycket i vikt.

  Fråga dig själv, är en gainer verkligen nödvändig i mitt fall?
 • Du borde gradvis försöka äta bättre med tiden

Biverkningar

Det finns inga direkta biverkningar av att dricka gainer, annat än att du kanske lägger på dig alldeles för mycket vikt ifall du i övrigt har en rätt bra kost men helt enkelt dricker för mycket gainer.

Så har vi betygsatt bästa Gainers

Som experter inom tränings- och näringsområdet anser vi att det finns flera faktorer som är viktiga att överväga när man väljer den bästa gainern. Här är några av de viktigaste faktorerna:

 1. Kaloriinnehåll: En gainer är avsedd att ge extra kalorier och näring för att hjälpa till att öka muskelmassa och återhämtning. Därför bör man välja en gainer som innehåller tillräckligt med kalorier för att matcha ens kaloribehov och uppfylla ens träningsmål.
 2. Proteininnehåll: Protein är en viktig byggsten för muskeluppbyggnad, så det är viktigt att välja en gainer med tillräckligt högt proteininnehåll för att stödja muskelreparation och återhämtning. Vi rekommenderar att välja en gainer med minst 20-30 gram protein per portion.
 3. Kolhydratprofil: Kolhydrater ger energi och hjälper till att återställa glykogenlager efter träning. En gainer med snabba kolhydrater kan vara fördelaktig direkt efter träning, medan en gainer med långsamma kolhydrater kan vara bättre som mellanmål eller måltidsersättning.
 4. Kvaliteten på ingredienserna: Det är viktigt att välja en gainer med högkvalitativa ingredienser som är lätta för kroppen att smälta och absorbera. Undvik gainer med onödiga tillsatser, socker eller artificiella sötningsmedel.
 5. Smak och konsistens: Att välja en gainer med en smak och konsistens som passar ens smak och preferenser kan göra det enklare att ta den regelbundet och uppfylla ens träningsmål.

Dessa delområden samt pris har fått ett varsitt delbetyg som vi sedan har lagt samman till ett totalbetyg som legat till grund för vår bäst i test lista. Sedan har vi även lagt produkterna i separata kategorier så att du snabbt och enkelt kan hitta produkten för dig.

Fler förslag som hamnat utanför vår topp 5 lista

Pro Nutrition Pro Mass, 3 kg

Pro Nutrition Pro Mass, 3 kg

En gainer för dig som har svårt att gå upp i vikt. Innehåller även vitaminer och är berikad med både vitaminer och mineraler vilket är ypperligt för dina musklers återhämtning.
 

PRIS: 289 kr
KCAL PER PORTION: 335 kcal
PROTEIN PER PORTION: 30 g

GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate

GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate

Den optimala träningsdrycken efter ett tungt styrketräningspass enligt många. Vissa gillar inte smaken, men huruvida tillskottet kan hjälpa dig öka i vikt snabbt är det inte någon fråga om.

PRIS: 99 kr
KCAL PER PORTION: 432 kcal
PROTEIN PER PORTION: 25 g

Better You Vegetarisk Gainer, 1 kg

Better You Vegetarisk Gainer, 1 kg

En vegetarisk gainer för dig som vill gå upp i vikt men ändå tänka på ditt miljöavtryck samtidigt.

PRIS´: 299 kr
KCAL PER PORTION: 126 kcal
PROTEIN PER PORTION: 12 g

Mutant Mass, 6,8 kg

Mutant Mass, 6,8 kg

En energirik gainer som låter dig bygga muskler och gå upp i vikt väldigt fort! Se bara till att du tränar hårt på gymmet också för att optimera din viktökning så gott som möjligt. Perfekt efter träning eller som mellanmål.

PRIS: 679 kr
KCAL PER PORTION: 1100 kcal
PROTEIN PER PORTION: 56 g

Sammanfattning

Glöm aldrig bort din kost!

En gainer är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa dig gå upp i vikt på din resa men glöm aldrig av att din alldeles egna kost är basen för din framtida resa i den stora världen av styrketräning.

En gainer är ett kosttillskott, inte ett substitut för en bra kost.

Inte ens världens bästa gainer kommer kunna vara ett substitut för en hälsosam och sund kost i övrigt.

Det här är något ni kommer märka att vi upprepar på Prokost då vi inte vill förmedla någon slags övertro på just tillskott och preparat i sig utan gärna ser att man har en hälsosam kost i övrigt men kombinerar det med kosttillskott som gainers i det här fallet.

Har du en tillräckligt bra kost ska du inte behöva använda en gainer i första hand. Det här är alltså ett kosttillskott för människor som har svårt att lägga på sig vikt och behöver en extra knuff i ryggen.

Har du en normal kost i övrigt och du kombinerar det med en gainer kommer du högst troligen få se rätt snabba och nämnvärda resultat rätt fort. Detta i synnerhet om du inte haft en bra kost tidigare.

Vi hoppas vårt stora test av gainers på svenska marknaden hjälper dig i ditt val. Stort lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Gainers som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Gainers är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Gainers – Bäst i vårt test – Summering

 1. Bäst i vårt test : Core Gainer, 1,6 kg
 2. Högst protein per portion : Mutant Mass, 6,8 kg
 3. Billigast köp : GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Gainer, 1,6 kg
 5. Bästa Kcal per port : Serious Mass, 2,7 kg
 6. Populärast i sökningar : Core Gainer, 1,6 kg