Bästa Kreatinet – Vår Köpguide 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Kreatin » Bästa Kreatinet – Vår Köpguide 2023

Om du har ägnat dig åt gymträning ett tag och ännu inte har utforskat fördelarna med bästa kreatin, så har du något spännande framför dig. Kreatin är känt för sin förmåga att snabbt öka muskelstorlek och styrka, och du kan börja se märkbara resultat redan efter en månads användning.

Genom att ta en daglig dos av 5g kreatin under 30 dagar kan du uppleva betydande förbättringar i dina träningsprestationer, muskelstyrka och muskeltillväxt. Vi på ProKosth ar genomfört en omfattande jämförelse av de bästa kreatintillskotten på marknaden, allt för att göra ditt val enklare och mer korrekt.

Bästa Kreatinet Topp 6

Sidan innehåller annonser

Bästa kreatin -tillskotten – Bäst i test

Bäst i test
Core Creatine Pro, 340g

Core Creatine Pro, 340g

PRIS/PORTION: 3,66 kr
SERVERINGAR: 68 st

I vårt test av kreatintillskott har vi utsett Core Creatine Pro från tillverkaren Svenskt Kosttillskott till nummer ett. Det finns många anledningar till det. Om du vill klicka dig vidare till mer information och köpa nu direkt kan vi utlova att du kommer bli nöjd.

En faktor bakom guldmedaljen för Core Creatine Pro är blandningen av flera olika sorters kreatin. På så sätt kan du få ut största möjliga effekt av den här molekylen som är så nyttig för dig som tränar.

Vi ser också en stor fördel med att Core Creatine Pro är direktverkande. Vad betyder det? Kort och gott kan du få effekt på din träning direkt utan långa laddningsperioder. Det är inte många kreatintillskott som kan bjuda på den här egenskapen. OBS! För ämnet kreatinnitrat krävs dock uppladdning.

När vi har tittat på olika kreatintillskott har vi också undersökt om blandningarna innehåller ämnen som kan hjälpa till med träningen ännu lite mer. Core Creatine Pro innehåller en sådan ingrediens, nämligen citrullin. Det här ämnet har flera egenskaper, bland annat att vidga blodkärlen för mer syre.
Ett kosttillskott får inte en förstaplats på en topplista utan goda betyg från användare. Vad säger de som har köpt och använder Core Creatine Pro? Betygen är höga och omdömena nästan rakt igenom positiva.

En källa till plusbetyg hos användarna är smaken. Ibland är kosttillskott mindre aptitliga, men det här tillskottet upplevs som mycket välsmakande. Andra omdömen som vi har läst handlar om att pulvret löser sig lätt i vatten och att det rent faktiskt ger effekt.

Vi är benägna att hålla med användarna. Core Creatine Pro är i vår mening ett riktigt bra kreatintillskott. Det enda vi kan ha en synpunkt på är priset. En burk ger ungefär 30 portioner och priset per portion blir ungefär 10 kr. Det är betydligt mer än vad ”vanligt” kreatinmonohydrat kostar.

Priset drar ner totalbetyget ett snäpp, men det går inte att argumentera mot den här produktens övriga egenskaper.

Ca pris: 290 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Flera olika sorters kreatin
 • Direktverkande
 • God lösning och smak
Nackdelar
 •  Något dyr

Det kanske mest prisvärda kreatinet du hittar på marknaden idag. Prestationshöjande för högintensiv träning likt styrketräning. Ger dig en ökad explosiv styrka.

Ca pris: 159 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • 100 % kreatin
 • Fyller på ATP-förråden
 • 100 % rent kreatin monohydrat
Nackdelar

Priset har gått upp rejält

Creatine Monohydrate, 500 g

Creatine Monohydrate, 500 g

PRIS/PORTION: 2,49 kr
SERVERINGAR: 100 st

Det kanske mest prisvärda kreatinet du hittar på marknaden idag. Det är en enkel form av kreatin som är lätt att använda och som har visat sig vara effektiv i många studier. Dessutom är det ofta en av de billigaste formerna av kreatin på marknaden, vilket gör det till ett överkomligt val för många användare.

Prestationshöjande för högintensiv träning likt styrketräning. Ger dig en ökad explosiv styrka.

Mycket fina kundrecensioner.

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • 100 % mikroniserat kreatin
 • Vegan
Nackdelar
 •  Lätt bitter smak och en kornig konsistens som inte alla uppskattar.
Ultimate Creatine

Ultimate Creatine

SERVERINGAR: 90 st

KAPSLAR

Ett lättdoserat kreatintillskott i kapselform av Star Nutrition. 2-3 kapslar om dagen brukar vara lagom vid högintensiv styrketräning. Ger dig ökad volym och pump — rekommenderas starkt av oss.

Ca pris: 269 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Snabbverkande
 • Smidigt med kapslar
Nackdelar

 -

bästa kreatinet just nu

Information om kreatin

Kreatin är ett av världens bäst studerade träningstillskott, varför det kommit att bli väldigt populärt bland människor som utövar styrketräning.

Kreatin är nämligen ett av få träningstillskott för människor som tränar som faktiskt ger något i form av styrka och uthållighet.

Anledningen är simpel — kreatin har dokumenterad effekt.

Det finns dessutom inga biverkningar, annat än att man kanske blir tvungen att dricka ett extra glas eller två av vatten under dagens gång.

Det är dessutom säkert för människor i alla åldrar.

Varför ska man ta kreatin?

Kreatin tar man för att orka lyfte tyngre och orka träna längre.

Man ser även mer muskulös ut. Detta då kreatinet binder sig med vattnet i din kropp i allt större utsträckning och därmed får dig att se mer muskulös ut.

Jag som skriver det här inlägget heter Nabil och har snart tagit kreatin i 2 månader. Jag märkte av enorma skillnader i både styrka och uthållighet när det kom till min styrketräning — och allt detta för ynka 99kr!

Precis som nämnt i början av inlägget (och inte för att ta ifrån Prokost sin kredibilitet i övrigt) — kreatin är seriöst en av få träningstillskott som verkligen fungerar.

Du kan göra enorma framsteg i din styrketräning som en följd av det.

Vad är kreatin?

Något som är väldigt viktigt att komma ihåg är att kreatin naturligt förekommer i din kropp. Det bildas ur aminosyrorna arginin, glycin och metionin.

Kolla in denna video som förklarar kreatin från Styrkelabbet:

När ska man använda kreatin?

Den bästa tiden att ta kreatin är precis innan ett pass börjar. Research har visat att du inte bör ta kreatin långt innan ett pass, utan precis innan. 30 minuter är lagom.

Detta gör att musklerna fylls med kreatin precis innan de skall användas vilket är optimalt för all styrketräning.

Vad gör kreatin i din kropp?

 • Kreatin hjälper musklerna i din kropp att bilda mer energi inför ett träningspass
 • Gör dina muskler mer fuktiga, och en muskel som är fuktig växer mycket, mycket snabbare
 • Kreatin bygger även styrka och muskler (indirekt)
 • Fördröjer trötthet i dina muskler
 • Inte omöjligt att man upplever att man kan springa snappare vid löpträning
 • Ämensomsättningen i ditt kreating ser till att du återhämtar dig snabbare efter ett motionspass och styrkepass i allmänhet

Hur stor är effekten när du använder kreatin?

Effekten när du använder kreatin är enorm.

Personligen fick jag slog jag någr av mina största personliga rekord i samband med att jag började använda mig av kreatin som träningstillskott.

Hur ska man blanda kreatin?

Kreatin är ett tillskott som blandas likt mycket annat. Jag blandar i mitt kreatin i en proteinshake på morgonen för att slippa ta ett träningstillskott två gånger om dagen.

Är en uppladdningsfas ett måste?

Nej, detta är bara en myt.

En uppladdningsfas vad gäller kreatin går ut på att du får i dig 20 gram kreatin om dagen i en vecka för att verkligen ladda upp musklerna med kreatinet som behövs för att musklerna ska växa så bra som möjligt.

Det räcker gott och väl med att du tar den rekommenderade dagliga dosen på 5 gram per dag under en månads tid för att dina muskler ska ha fått i sig den mängd kreatin som behövs för att verkligen vara uppladdade till fullo.

Vilka tar kreatin och varför?

Kroppen producerar ungefär 1 gram kreatin naturligt per dag, du får även i dig några gram via maten du äter.

Det gör att de allra flesta människorna landar på ett intag av cirka 2 gram kreatin per dag, vilket alltså räcker för de allra flesta — men det finns de som behöver mer än så.

Här kommer några exempel på vilken typ av människor som kan vara i behov av ett kreatintillskott:

 • Veganer & vegeterianer: får man inte i sig tillräckligt med kreatin naturligt i sin kost kan man behöva få i sig det genom ett tillskott.
 • Elitidrottare: inför en större prestation eller tävling kan kreatin hjälpa till att öka prestationsförmågan avsevärt. Tänk dock på att ladda upp dina muskler med kreatin en lång tid före evenemanget.
 • Muskelbyggare: försöker man sig på att bygga en stor mängd muskler på sin kropp är det naturligt att man vill optimera mängden ämnen man tillför sina muskler — varför kreatin kan vara ett naturligt val.

Kan kreatin rekommenderas till alla som tränar?

Ja. Jag rekommenderar både proteinpulver och kreatin till nästan alla som utövar någon form av högintensiv träning — exempelvis styrketräning eller högintensiv löpning i form av konditionsintervaller.

Som sagt, kreatin är en av få träningstillskott som verkligen fungerar och som gör stor skillnad — varför jag självsäkert rekommenderar det till nästan alla — nya som gamla på gymmet.

Är kreatin klassat som dopingmedel?

Nej. Då kreatin inte har någon påverkan på en människas hormonsystem, blod eller andra fysiologiska system är det inte klassat som ett dopingmedel.

Doping är, rent formellt, samlingsnamnet för en mängd preparat och läkemedel som som ökar muskelmassa och prestation (uthållighet) som exempelvis anabola steroider.

Vart kan man köpa kreatin i Sverige?

Trots att det går att köpa kreatin i hälso- och träningsbutiker i allmänhet föreslår vi att man lägger en beställning på internet.

Det är mycket smidigare, billigare och många gånger bättre för både miljön och ens egna plånbok på lång sikt ifall man beställer kreatin i en webbutik istället för att åka ner på stan och handla det.

Fördelar med kreatin

 • Billigaste träningstillskottet du hittar
 • Ökar din styrka
 • Ökar din rena muskelmassa både fysiskt men även visuellt
 • Hjälper dina muskler återhämta sig snabbare under ett pass
 • Ger dig mer energi under passets gång

Nackdelar med kreatin

 • Kan ta upp till 14 dagar innan du känner av dess effekt
 • Viktuppgång. Då kreatin är ett träningstillskott som lagras i musklerna, bokstavligen talat, så medför det en ökad vätskeansamling som oftast resulterar i viktuppgång. Det här är dock vattenvikt och försvinner ifall du slutar ta kreatin regelbundet.

Vanliga ämnen i kosttillskott med kreatin

Här är en tabell som visar olika typer av kreatintillskott och deras egenskaper:

Typ av kreatinEgenskaper
KreatinmonohydratDen vanligaste formen av kreatin. Lättupptagligt och effektivt.
Kreatin-HClKreatin bundet till saltsyra, vilket kan göra det mer lösligt och lättupptagligt.
Kreatin-etyl-esterKreatin bundet till etylester, vilket kan göra det mer lösligt och lättupptagligt.
Kreatin-nitratKreatin bundet till nitrat, vilket kan öka blodflödet och därmed förbättra upptagningen.
Buffrat kreatinKreatin bundet till en buffert som kan bidra till att minska muskeltrötthet under träning.
KreatinmagnesiumkelatKreatin bundet till magnesium, vilket kan öka absorptionen av kreatinet.

Notera att olika typer av kreatintillskott kan ha olika effektivitet och upptagning, beroende på individuella faktorer och dosering.

Testvinnare – prispallen för kreatintillskott

Testvinnare bästa kreatin hos tillskottsbibeln

Vi har inte lämnat någon sten orörd i vårt test av kreatintillskott. Vi har tittat på alla viktiga aspekter för att kunna presentera en topplista med produkter av bästa märke.

I vår genomgång och i våra tester har vi identifierat några kreatintillskott som sticker ut från mängden lite extra. Dessa har fått en plats på pallen på vår topplista. 

Vilka produkter handlar det om? Vi har valt ut Core Creatine Pro, Creatine Monohydrate från Star Nutrition och Optimum Nutrition Creatine Powder som våra favoriter med Core Creatine Pro som bäst i test.

core creatine pro bäst i test hos tillskottsbibeln

I vår genomgång stod det tidigt klart att Core Creatine Pro borde uppmärksammas lite extra. Det var inte så svårt att utse det här tillskottet som det bästa i vår genomgång. 

Core Creatine Pro är en blandning av inte bara kreatinmonohydrat utan av flera sorters kreatin. I blandningen finns också andra prestationshöjande ämnen som kan göra skillnad i träningen. 

Vår tes om att det här tillskottet borde ta förstaplatsen bekräftades snabbt av kundernas omdömen. Det är verkligen många som uppskattar de effekter som Core Creatine Pro kan ge. Den uppenbara nackdelen är det högre priset, men som med allt annat får man vad man betalar för.

Silverplatsen i vårt test går till Star Nutritions tillskott Creatine Monohydrate. Det som vi ser är den främsta fördelen med det här tillskottet är enkelheten. Här får du rent kreatin utan något extra. På så sätt kan du dosera mer fritt och blanda ut med vad du vill.

Creatine Monohydrate har också en mycket aptitlig prislapp och vi tycker att det här tillskottet kan vara perfekt för dig som vill prova på att använda kreatin. En stark rekommendation!

Tredjeplatsen är vikt för Creatine Powder från Optimum Nutrition. Även den här produkten är ett rent kreatintillskott utan krusiduller. Du kan dosera mer fritt och blanda ut med vad du vill. Kundomdömena är också mycket goda.

Varför blir det en tredjeplats efter Star Nutritions produkt? Det handlar framför allt om priset. Optimum Nutritions kreatintillskott är något lite dyrare per portion.

Så gjorde vi vårt test

Vi är noggranna när vi sonderar utbudet av ett visst kosttillskott och väljer ut de produkter som vi vill rekommendera. Noggrannheten tycker vi är mycket viktig. Den stora och spretiga världen av kosttillskott är lite av en djungel och det är viktigt att få rätt fakta.

I vårt test av kreatintillskott för träning och hälsa har vi tittat på många faktorer. De produkter som har fått bäst betyg i flest kategorier har fått en plats på vår topplista. Nedan ser du vad vi har tittat på lite mer konkret.

Innehåll

Ett kreatintillskott kan bestå av ren kreatinmonohydrat, en blandning av olika sorters kreatin eller en blandning av både kreatin och andra ämnen. Vissa produkter innehåller tyvärr också en del onödiga tillsatser. I vår genomgång har vi varit noga med att välja ut produkter utan tillsatser som vi tycker är onödiga.

Kundernas omdömen

Det finns ingen faktor som är viktigare än kundernas omdömen. Om exempelvis 90 av 100 användare tycker att en viss produkt både är lätt att använda och ger resultat, varför ska man misstro det? Kundernas omdömen väger mycket tungt i vår topplista.

Pris

Som du kan se i vår topplista finns tillskott i lite olika prisklasser. Det är helt normalt. Alla kreatintillskott har inte samma innehåll. Vad alla produkter på vår topplista har gemensamt är att de är prisvärda.

Tillverkare/varumärke

Det är aldrig fel att välja tillskott från kända och välrenommerade varumärken. Anledningen? Dessa varumärken har oräkneliga processer för att säkra kvaliteten i sina produkter. Ofta testas och granskas produkterna också av oberoende parter. I vårt test har vi bara tagit med tillskott från ansedda och stora varumärken.

Smak och löslighet

Smak är alltid just en smaksak. Blandningar med kreatin och andra ämnen är ofta smaksatta. Rent kreatinmonohydrat är inte smaksatt (det smakar överlag ingenting). Lösligheten är en annan faktor. Det ska vara enkelt att blanda ut kreatinet exempelvis i vatten. Dessa två faktorer har vi tittat på i vårt test.

Dosering

Det är en del användare som föredrar att ta kapslar med kreatin. Den absolut majoriteten föredrar emellertid pulver. Pulver kan blandas i vatten, juice eller proteindrinkar. Det är också lättare att dosera fritt med pulver. Hur doseringen går till har vi tittat särskilt på och en majoritet av produkterna på topplistan är kreatin i pulverform.

Dessa faktorer har getts ett delbetyg som vi sedan har sammanställt tillsammans med utvärderingar från folk som testat och har erfarenhet av produkten. Utifrån detta totalbetyg har vi sedan skapat vår egen topplista.

Kreatin testvinnare

Övriga testade produkter

GAAM Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

GAAM Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

Gör mer energi tillgängligt i dina muskler inför ett träningspass. Ett bevisat effektivt kosttillskott från GAAM Nutrition. Finns inga smaker att välja på. Ett kreatinpulver, varken mer eller mindre.

PRIS: 299 kr
500 g

BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate, 500 g

BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate, 500 g

100% rent kreatin monohydrat från BioTechUSA. Motverkar mjölksyra och är även lättlösligt i vatten. Smakar inte illa som mångra andra kreatin kan göra enligt användare.

PRIS: 399 kr

Aware 100% Creatine

Aware 100% Creatine

Öka muskler, uthållighet och styrka med ett rent och kvalitativt kreatin från Aware. Perfekt, dunder och bättre än de flesta är användares kommentarer.

PRIS: 249 kr
SERVERINGAR: 70 st

Olimp Creatine Xplode, 500g

Olimp Creatine Xplode, 500g

Ett kreatin som beskrivs ha en "exploderande effekt". Här får du verkligen valuta för ditt slit, hypertrofimässigt. Låt nu fantasin flöda och planera in ditt nästa styrkepass.

PRIS: 699 kr

GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

Ett kreatin som smakar godis. Beskrivs som det godaste kreatinet på marknaden av många. Vad mer kan man begära när man styrketränar hårt? Två flugor i en smäll!

PRIS: 299 kr

Här är en jämförelsetabell som visar några av de viktigaste skillnaderna mellan Core Creatine Pro, Creatine Monohydrate, Ultimate Creatine och Aware 100% Creatine:

ProduktTyp av kreatinDoseringPris per portion (cirka)
Core Creatine ProKreatinmonohydrat5 g per portion3,5 kr
Creatine MonohydrateKreatinmonohydrat5 g per portion2,5 kr
Ultimate CreatineKreatin-HCl1,5 g per portion4 kr
Aware 100% CreatineKreatinmonohydrat5 g per portion3,5 kr

Notera att detta är endast en generell jämförelse och att olika personer kan ha olika upplevelser och resultat med dessa produkter beroende på individuella faktorer.

Core Creatine Pro innehåller samma form av kreatin som Creatine Monohydrate, men den marknadsförs som en mer avancerad och förbättrad formel. Ultimate Creatine innehåller istället Kreatin-HCl, vilket är en annan form av kreatin som vissa användare tycker är lättare att smälta än Kreatinmonohydrat. Aware 100% Creatine är en annan form av kreatinmonohydrat som också är prisvärd och av hög kvalitet.

Det är viktigt att notera att priset per portion kan variera beroende på var produkten köps och hur mycket som köps åt gången.

Vanliga frågor – Kreatin

Är det bra för veganer att ta extra kreatin?

Det finns en ökad risk att inte få i sig tillräckligt med kreatin om du är vegan, därför kan ett tillskott vara bra.

Hur fungerar ett tillskott med kreatin?

När du annat tar kreatin kommer muskelcellerna att dra in mer vatten så att de börjar svälla. Det ger cellerna stimuli som får dem att växa mer än de skulle ha gjort utan extra kreatin, åtminstone i början av en träningsperiod.

Finns det biverkningar med kreatin?

Det finns inga större kända risker med att ta kreatin. Lite viktuppgång på grund av vätskebindning och mindre magont finns rapporterat i några enstaka fall.

Vad är kreatin?

Kreatin är en naturlig substans som finns i kroppen och som hjälper till att producera energi i musklerna.

När ska man ta kreatintillskott?

Kreatintillskott tas vanligtvis innan eller efter träning för att öka prestation och förbättra återhämtning. Dosering kan variera beroende på produkt och individuella faktorer.

Vilken form av kreatin är bäst?

Kreatinmonohydrat är den vanligaste och mest studerade formen av kreatin, men andra former som kreatin-HCl och kreatin-nitrat kan också vara effektiva för vissa personer.

Vilka är biverkningarna av att ta kreatintillskott?

Vanliga biverkningar av kreatintillskott inkluderar ökad törst, diarré och magont. Det är viktigt att konsultera med en läkare eller tränare innan man börjar ta kreatintillskott.

Sammanfattning

Kreatin är ett fullkomligt fantastiskt träningstillskott. Jag kan inte rekommendera det tillräckligt.

Vänligen ta en titt på vårt stora test av alla bästa kreatin för att hitta just kreatinet för dig. Det kostar trots allt bara 99:- att pröva en påse på ett halvt kilo av Star Nutrition som räcker dig nästan ett kvartal förutsatt att du tar den rekommenderade dagliga dosen på 5 gram.

Här nedan kommer vår sammanfattade topplista med de Kreatinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Testvinnare Bästa Kreatinet – Snabblistan


Betygsätt denna artikel
[Total: 11 Average: 4.6]