Bästa Äggproteinpulvret 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Äggproteinpulvret 2023

Om du tränat på gym ett tag har du nog listat ut hur viktigt protein är för muskeltillväxt vid det här laget. Protein är den enskilt viktigaste byggklossen för en imponerande fysik.

Vi hjälper dig hitta ditt bästa äggproteinpulver genom att jämföra alla alternativen åt dig — i förväg!

Bra va? 🙂

Sidan innehåller annonser

Bästa äggproteinpulvret i våra tester

Scitec Nutrition Egg PRO är en produkt som innehåller 100% äggvita i pulverform. Produkten är enkel att blanda och kan användas för att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning. Äggvitan är en högkvalitativ proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver.

Ca pris: 349 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
  • Innehåller en högkvalitativ proteinkälla från äggvita som är rik på aminosyror och lätt att smälta.
  • Produkten är fri från tillsatt socker och fett, vilket gör den till ett hälsosamt alternativ för dem som vill öka sitt proteinintag.
  • Lätt att blanda och kan användas i bakning och matlagning.
Nackdelar
  • Produkten kan vara dyrare jämfört med andra proteinkällor som vassleprotein eller ärtprotein.
  • Smaken kan vara lite tråkig jämfört med andra smaksatta proteinpulver på marknaden.
Core Egg Protein, 400g

Core Egg Protein, 400g

PROTEINHALT: 75%
PRIS/KG: 310 kr

Äggprotein gjort på primärt äggvita med en väldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.

Ca pris: 120kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Bulk Powders Äggvitepulver

Bulk Powders Äggvitepulver

PROTEINHALT: Över 80%
PRIS/KG: 259 kr

Beskrivs många gånger som "den gyllene standarden" vad gäller äggproteinpulver. Innehåller över 80% protein. Väldigt lågt förekomst av fett och kolhydrater.

Ca pris: 140kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Äggproteinpulver gjort på äggvita med en hög andel aminosyror — utan tillsatt socker. 

Ca pris: 120kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Information om äggprotein

En av de enskilt viktigaste sakerna vid styrketräning är återhämtningen i allmänhet men att få i sig tillräckligt med protein i synnerhet.

Det är proteinet som är byggstenarna för alla fantastiska fysiker du vilat dina ögon på genom åren. Utan protein — inga muskler.

Så enkelt är det.

Just ägg är en fantastisk källa till protein i relation .

Jag som skriver det här inlägget äter 5 ägg till frukost varje morgon vilket ger mig en oerhört stor mängd av mitt dagliga rekommenderade intag av protein.

Ägg är kalorisnålt men fyllt med protein, vilket gör det till en favorit bland människor som styrketränar och försöker få större muskler.

Äggprotein är ännu bättre!

Det kan dock vara svårt att ha med sig ägg överallt.

Det är inte lätt eller bekvämt att äta ägg på jobbet eller gymmet direkt.

Som tur för dig så finns det numera en fantastisk lösning i form av äggprotein i pulverform där man kan få i sig förstklassigt protein relativt smärtfritt och utan att behöva antingen steka eller koka äggen i förväg.

Vad är äggprotein?

Äggprotein är, som namnet kanske antyder, ett protein som helt är gjort på ägg. Som nämnt ovan är just ägg en fantastisk kloss för att bygga en imponerande fysik då ägg oftast är fyllda med mängder av protein.

Ägg är, minst sagt, viktigt för människor som vill bygga muskler och leva ett hälsosamt liv. Glöm inte heller hur mycket aminosyror du hittar i ägg.

Det är just det här som gör ägg till en så populär vara bland människor försöker få sina muskler att växa genom att träna på gym.

Statistik visar att varje svensk i genomsnitt äter 207 ägg om året.

Någon som tränar äter förstås ännu mer.

Jag kan personligen äta över 200 ägg i månaden om jag känner mig riktigt busig. Allt handlar om hur kosten ser ut i övrigt.

Den främsta fördelen med äggprotein, vilket vi kommer gå in på mer i närmare detalj nedan, är just att det är ett alternativ till mjölk- och sojaprotein vilket innebär att det är laktosfritt.

Äggprotein innehåller för övrigt en låg mängd kalorier, fett och kolhydrater men en väldigt, väldigt hög grad protein.

Exempel på näringsinnehåll av produkten Core egg protein, choklad, 400g.

Ett fantastiskt livsmedel, helt enkelt.

Se vår lista ovan för att hitta det bästa äggproteinet för just dig.

Äggproteinpulver

En stor fördel med äggproteinpulver framför andra sorters proteinpulver är att det tas upp av kroppen väldigt snabbt, likt BCAA (aminosyror) tenderar att göra under ett träningspass.

Det här gör att din kropp och dess muskler kan återhämta sig betydligt fortare efter hård träning. Det är ju då din kropp behöver protein som mest — av absolut bästa kvalité.

Snabbare återhämtning är något varje person som tränar bör överväga. Utan den är det inte möjligt att bygga några muskler på varken lång eller kort sikt.

De flesta äggproteinpulvren som existerar idag är skapade genom att man separerar äggulan från äggvitan och sedan påbörjar en process för att förändra det från ägg till det bästa äggproteinpulvret för dig som tränar.

Det här innebär — kort och gott — att alla aminosyror som hittas i ägg vanligtvis med andra ord även återfinns i äggproteinpulver av olika slag då det trots allt är faktiska ägg som är basen för tillskottet.

Äggproteinpulver avger oftast en vit färg när det blandas med vatten och har en mer udda konsistens än andra typer av proteinpulver, något som kan vara bra att ha i åtanke ifall man är en person som äcklas av fel färg eller konsistens i det man dricker efter ett träningspass.

Vilket för mig till min nästa poäng — nämligen att äggproteinpulver är något som intas direkt efter ett träningspass för snabbare återhämtning.

Heläggsprotein görs på hela ägget

Den primära delen av marknaden består av proteinpulver till 100% gjort på äggvitor, men det finns numera även något som kallas för heläggsprotein när det kommer till äggproteinpulver.

Som namnet kanske avslöjar är det här äggproteinpulver som görs på hela ägget (inklusive äggulan), inte bara äggvitan.

En fördel med heläggsproteinpulver är att det innehåller mer omega 3-fetter och en något högre mängd kolesterol än i vanliga ägg där man får sig vanligt äggprotein.

Det har dessutom visat sig att man inte behöver oroa sig för kolesterolet som förekommer i ägg då det är klassat som ”bra” kolesterol för kroppen.

Säljs vanligtvis utan smak

Äggproteinpulver säljs vanligtvis utan smak, varför de ofta används av människor som tar styrketräning på väldigt stort allvar.

Det som är viktigt att tänka på är att proteinpulver med en tillsatt smak i regel har mycket fler kalorier i sig (på grund av det tillsatta sockret) än ett äggproteinpulver i allmänhet.

Det här är den främsta fördelen med äggproteinpulver.

Man får i sig en optimal mängd protein snabbt, utan något tillsatt socker eller några skumma färgämnen.

Man kan säga att äggproteinpulver är ett mer nyttigare proteinpulver än exempelvis mjölkprotein som oftast är smaksatt.

Äggproteinpulver smakar inte lika gott som andra, mer vanliga proteinpulver gör — varför det i huvudsak används av människor som tar sin träning på väldigt stort allvar och verkligen vill optimera mängden protein de får in i sina kroppar efter sina hårda styrketräningspass.

Många påstår att äggproteinpulver smakar precis som ägg, vilket inte är konstigt då det trots allt är faktiska ägg som är basen för den här typen av tillskott.

Frågar du mig som skriver det här vad jag rekommenderar, så föreslår jag att du försöker få det bästa av båda världar.

Ett äggproteinpulver, som smakar gott.

Det finns mängder med äggproteinpulver som är smaksatta med allt från jordgubb till choklad. Detta trots att människor som använder sig av äggproteinpulver i regel föredrar den naturliga, beska smaken av äggproteinet framför tillsatta smakämnen.

Ett laktosfritt proteinpulver

En väldigt stor fördel med äggprotein är att människor som annars är allergiska mot mjölk och/eller soja med enkelhet får i sig äggprotein i mängder då det inte leder till någon allergisk reaktion.

Trots detta får man i sig minst lika mycket protein som om man åt äggvitorna. Du får med andra ord i dig protein från ett fantastiskt livsmedel som innehåller väldigt lite fett, kalorier och kolhydrater.

Majoriteten av alla smaksatta proteinpulver som går att köpa i dagens läge består av tillsatta preparat och ämnen.

Ett exempel på ett sådant ämne vore aminosyror, de förekommer inte naturligt i exempelvis mjölkprotein eller sojaprotein som blivit allt mer populärt på senare tid.

Naturliga aminosyror är förstås att föredra om du pysslar med hård styrketräning. Detta då din kropp mer enkelt tar upp aminosyrorna som kommit till som ett resultat av naturliga livsmedel som exempelvis ägg.

Även kvalitén på aminosyrorna ökar ifall du får i dig aminosyrorna på naturlig väg.

Nackdelar såsom smak och allergier

Den främsta nackdelen med äggprotein riktar sig till människor som bokstavligen är allergiska mot ägg.

Är man överkänslig mot ägg bör man absolut inte ens leka med tanken att inta någon form av äggprotein.

I vissa sällsynta fall finns det människor som är allergiska mot ägg, men som ändå klarar av ett intag av äggproteinpulver då det endast är äggvitan pulvret görs av oftast och inte äggulan också (vilket betydligt fler människor är allergiska mot).

Är du allergisk eller bara överkänslig mot produkter som innehåller ägg i allmänhet — överväg att lägga dina pengar på något annat proteinpulver. Äggproteinpulver är nog inte för dig i så fall.

Den andra, kanske största nackdelen med äggproteinpulver ifall man inet är allergisk mot ägg, är just dess konsistens.

Äggproteinpulver är inte som andra proteinpulver gjorda på exempelvis mjölk eller soja. Konsistensen och smaken blir därför väldigt annorlunda i jämförelse.

Många anser att smaken och konsistensen av äggproteinpulvret vara så pass dåligt att man hellre nyttjar sig av andra typer av proteinpulver.

Vissa gillar inte smaken av äggproteinpulver, helt enkelt.

Smaksatta proteinpulver med mjölkprotein som bas är fortfarande vad som är populärt och mest vanligt förekommande i dagens tränings- och hälsobutiker.

Det här gör att äggproteinet inte är lika utbrett på marknaden som ett direkt resultat av det. Produktutbudet är helt enkelt inte lika stort som exempelvis för proteinpulver baserade på mjölk (vassleprotein).

Det här är dock något man löser relativt enkelt genom att lägga en beställning av äggproteinpulver hos en webbutik.

Något man snabbt märker ifall man är på jakt efter det bästa äggproteinpulvret är att priserna är något dyrare i jämförelse med andra proteinpulver.

Detta då äggproteinpulver är helt skapat med faktiska ägg som bas, vilket gör produkten dyrare att köpa.

Om du anser kvalitén på proteinet kombinerat med det något högre priset inte vara en dealbreaker — slå till och köp ditt äggproteinpulver redan idag!

Vad innehåller äggproteinpulver?

Äggproteinpulver innehåller olika mängder ämnen och tillsatser beroende på vilket märke det har och i vilket land pulvret är tillverkat.

Generellt sett håller svenska produkter väldigt hög kvalité i det avseendet, varför vi många gånger rekommenderar att pröva på svenska alternativ till de mest populära kosttillskotten trots deras något högre pris.

Den enskilt viktigaste delen av innehållet i äggproteinpulver är trots allt ägg, som du kanske listat ut vid det här laget — och då är det oftast äggvita vi pratar om.

Om man endast kikar på mängden protein. 1 portion äggproteinpulver motsvarar hur många ägg av storleken medium. Mängden protein per portion i bilden baseras på produkt: Core Egg Protein(choklad) och innehåll från kokta ägg storlek M från http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/Home/FoodDetails/2205

De flesta naturliga äggproteinpulvren innehåller 100% äggvita.

Det är först när man vill lyxa till det lite och lägga till någon form av smak för sitt äggproteinpulver som onödiga tillsatser och ämnen börjar titta fram.

Ibland kan det vara vitalt att man som tillverkare lägger till vissa ämnen i sitt äggproteinpulver, såsom sötningsmedel, emulgeringsmedel och dylikt.

Detta gör man för att proteinet ska kunna blandas på ett så bra sätt som möjligt med vatten eller mjölk i en shake, samt för att öka hållbarhetstiden så mycket som möjligt.

Om man är mer seriös med sin träning och tittar noggrant på kaloriinnehållet i ett äggproteinpulver med eller utan tillsatta smaker så märker man stor skillnad.

Det naturliga äggproteinpulvret kommer alltid innehålla mycket mindre onödiga ämnen, tillsatt socker och tillsatta kolhydrater.

Allting beror på vilka resultat du försöker uppnå på gymmet. Försöker du öka i muskelmassa utan att lägga på dig mycket fett eller har du ingenting emot att bulka upp dig lite?

Om du är intresserad av det senare kan ett smaksatt äggprotein vara ett perfekt alternativ för dig.

Det är nämligen oftast människor som försöker sig på att öka i muskeltillväxt utan att lägga på sig för mycket fet som intresserar sig för äggproteinpulvret utan några tillsatta smaker, kolhydrater eller ämnen över huvud taget.

Om man slutligen väljer att titta på skillnaden mellan äggproteinpulver som gjorts på äggvita med heläggsprotein kontra äggproteinpulver som gjorts enbart på äggvita så är skillanderna små.

Äggproteinpulvret som görs på enbart äggvita har alltid något mindre kalorier och fett i sig, varför människor som är ytterst seriösa i sin styrketräning oftast väljer det här alternativet.

Den riktigt stora skillnaden är mängden omega 3-fetter man får i sig om man dricker äggproteinpulver gjort på helgäggsprotein, kontra äggproteinpulver gjort endast på äggvita.

Jag föreslår det förstnämnda, nämligen att man köper ett äggproteinpulver gjort på hela ägget för att maximera muskeltillväxten och få i sig extra omega 3-fetter och kolesterol på köpet.

Vart kan man köpa äggprotein?

Äggproteinpulver går att köpa i de flesta hälso- och träningsbutikerna i våra stora städer. Du hittar högst troligen äggproteinet i samma hylla som övriga smaksatta proteinpulver med mjölkprotein som bas gömmer sig.

Även butiker som inriktar sig på kosttillskott för vegetarianer har börjat ta in äggproteinpulver för försäljning. Detta då det kan användas som ett komplement till en vegetarisk kost i många fall.

Om du inte har tiden eller orken att ta dig hela vägen till en träningsbutik, ta då och beställ hem äggprotein från webben.

Jag rekommenderar alltid att man köper träningstillskott på webben med anledning av att utbudet alltid är större och priserna oftast bättre — i varje fall om man tittar på äggproteinpulvret som finns på markanden idag.

Äggproteinpulver levereras på samma sätt som andra proteinpulver gör, nämligen i antingen en påse eller en burk i pulverform.

Vi rekommenderar primärt Gymgrossisten ifall du väljer att köpa äggproteinpulver på webben till ett överkomligt pris.

Om du är ute efter det bästa äggproteinpulvret för just dig är det viktigt att du tar dig tiden att jämföra de olika äggproteinepulvren som finns tillgängliga.

Börja med att använda dig av vår lista ovan för att hitta det bästa äggproteinpulvret för just dig.

Vilket är det bästa äggproteinpulvret?

Det bästa äggproteinpulvret är det som passar dina behov bäst.

Men vi har försökt oss på vår egna lilla jämförelse som du kan se i listan nedan.

[productsall category=”aggproteinpulver”]

Vanliga frågor – Äggprotein

Vilka fördera finns det med äggprotein?

Fördelen som många ser är att den aktiveras snabbt.

Är ägg proteinrika?

Som regel kan man säga att proteiner i animaliska livsmedel har högre kvalitet än proteiner i vegetabiliska livsmedel. Ägg innehåller alla essentiella aminosyror och ägg är bland de livsmedel med bäst proteinkvalitet. Ägg är rika på protein och innehåller högkvalitativt protein.

Hur mycket protein är det i ett ägg?

Ett ägg på 55 gram innehåller runt 7 gram.

Sammanfattning

Äggproteinpulver kommer i två olika former — en som är gjord endast på äggvitan och en som är gjord på hela ägget.

Båda pulversorterna görs med högpastöriserade hönsägg som bas. Äggen spraytorkas och mals sedan ner till ett fint pulver man sedan blandar ned i sin shake för att inta i samband med ett hårt träningspass.

En av många fördelar med äggproteinpulvret är att det innehåller en oerhört hög mängd protein med en låg halt av fett, kolhydrater och kalorier. Det är trots allt gjort på ett av världens bästa livsmedel — ägg!

En ytterligare fördel med äggproteinpulver är just att omega 3-fetter i allmänhet och många andra viktiga aminosyrar som inte återfinns i andra sorters proteinpulver hittas här.

Den främsta anledningen till varför människor väljer att börja köpa äggprotein beror på att det tas upp snabbt av kroppen vilket förändrar ens återhämtning och muskeluppbyggnad markant.

Som vi redan nämnt tidigare är priset något dyrare när det kommer till äggproteinpulver framför vanliga, smaksatta typer av proteinpulver med mjölkprotein som bas exempelvis.

Anledningen till detta är att man helt enkelt väljer att lägga pengarna på ett mer högkvalitativ protein vilket är tänkt ska leda till en förbättrad muskeltillväxt på både kort och lång sikt.

Det viktigaste att komma ihåg innan man köper äggproteinpulver för första gången är att det har en annan konsistens och smak än mer traditionella proteinpulver gjorda på mjölkprotein.

Det finns äggproteinpulver med smak, men väljer du det alternativet går du miste om många av anledningarna till varför människor valt att lägga sina pengar på äggprotein i första hand — nämligen för att optimera mängden protein kroppen får i sig efter ett träningspass.

Om inte annat är det ändå så att många inte känner att ägg är något som smakar gott med tillsatta smaker. Det är dock upp till en själv att avgöra vilket tillskott som gör störst skillnad i ens träning.

Vi på Prokost rekommenderar starkt äggprotein för dig som tränar styrketräning eller som ett generellt kosttillskott ifall du har ett behov av ett ökat proteinintag på daglig basis.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Äggproteinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Vinnare av Prokosts tester av Äggprotein

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa äggprotein-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :