Bästa Laktosfria Proteinpulvret 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Laktosfria Proteinpulvret 2023

Proteinpulver är en fantastisk uppfinning, tills man inser att de allra mest populära sorterna är gjorda på mjölkprotein — vilket är dåliga nyheter för människor som är laktosintoleranta.

Vi har jämfört alla bästa laktosfria proteinpulvren för att du inte ska behöva göra det. Vi har rangordnat våra val baserat på ett antal kriterier du kan läsa mer om nedan.

Bäst i test listan är sorterad på de produkter som vi gett bäst totalbetyg i delbetygen för kvalitet, smak, pris, tillverkare samt testares omdömen.

Lycka till!

Sidan innehåller annonser

Bästa testade produkter

Det här är en unik produkt som inte bara innehåller en av aminosyrorna utan många. Innehåller alltså BCAA, EAA och Alanin! En produkt vi högt rekommenderar för människor som vill få större muskler.

Olimp Amino EAA Xplode Powder är ett kosttillskott som kan bidra till att förbättra muskelreparation och tillväxt, samt att öka träningsprestationen. 

Fina delbetyg i vårt test som gör denna till vår testvinnare. Testare rapporterar exempelvis" Den löser sig fint smakar gott, ger energi direkt. Dricker ofta en portion direkt på morgonen o kvällen när e extra nöjd med dagen pass."

Ca pris: 390 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

En av fördelarna med Olimp Amino EAA Xplode Powder är att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga muskler.

En annan fördel med detta kosttillskott är dess snabba absorption och användning av aminosyrorna. 

Lättlösligt pulver som blandar sig enkelt i vatten eller annan dryck för en snabb och enkel konsumtion.

Kommer i flera olika smaker, vilket gör det enkelt att hitta en smak som passar din personliga preferens.

Nackdelar

Smaken kan vara en personlig preferens och vissa personer kan uppleva en obehaglig smak.

Vegan, Laktosfri
100% Plant Protein, 1 kg

100% Plant Protein, 1 kg

PROTEINHALT: 80%
PRIS/KG: 300 kr

Produkten är baserad på en blandning av ärtproteinisolat, risproteinisolat och quinoaprotein, vilket ger en komplett och balanserad aminosyraprofil som inte bara har en hög halt av protein men dessutom håller dig mätt en längre stund. Ett 100% vegetabiliskt protein från Scitec Nutrition. Fritt från Ägg, Gelatin, Gluten, Laktos, Mjölk, Mjölkprotein. 

Ca pris: 300 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Innehåller 22 g protein per portion, vilket är mer än många andra plantbaserade proteintillskott på marknaden.

Det är också fritt från artificiella sötningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel, vilket gör det till ett hälsosamt val.

Rik på andra näringsämnen, såsom vitaminer och mineraler, som kan hjälpa till att stödja immunsystemet och förbättra hälsan

Nackdelar

Är något dyrare än många andra plantbaserade proteintillskott,

Ett sojaprotein med hög proteinhalt som är helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det här är enligt oss det bästa laktosfria proteinpulvret.

Ca pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Lätt att blanda och smakar gott. 

Nackdelar

Sojaprotein kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer

Ett specialbehandlat sojaproteinpulver med hög proteinhalt som är helt fritt från fett och kolhydrater. För någon som inte är van vid sojaproteinpulver kan denna upplevas som något tjock och mjölig. En produkt som innehåller mycket protein och lite kalorier, helt enkelt.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ett sojaproteinpulver från Scitec Nutrition som är kända för att ha ett av världens proteiner just nu. Det här proteinpulvret fungerar perfekt för proteinpannkakor av olika slag.

Ca pris: 160 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Information om laktosfria proteinpulver

Laktosfria proteinpulver är, som namnet kanske avslöjar, proteinpulver som inte innehåller ämnet laktos.

Proteinpulver - laktosfria alternativ

Det här är en typ av proteinpulver som inte är alltför populär då den primärt riktar sig in på en väldigt specifik målgrupp — nämligen människor som har problem med ämnet laktos som finns i mjölk.

Olika typer av laktosfria proteinpulver

Här är en tabell som visar några av de vanligaste proteinkällorna i laktosfria proteintillskott och deras egenskaper:

ProteinkällaEgenskaper
VassleproteinEn av de mest populära proteinkällorna. Innehåller hög mängd aminosyror och är snabbt absorberande. Finns i både koncentrat- och isolatform. Kan vara dyrare än andra proteinkällor.
ÄrtproteinKommer från gula ärtor och är en utmärkt källa till vegetabiliskt protein. Innehåller höga nivåer av grenade aminosyror (BCAA) och är lätt att smälta. Kan dock vara något tunn i konsistensen.
SojaproteinKommer från sojabönor och är en annan populär källa till vegetabiliskt protein. Innehåller alla nödvändiga aminosyror och är bra för hjärtat på grund av dess höga innehåll av isoflavoner. Kan dock ha en bitter smak och vara mindre lättupptagligt än andra proteinkällor.
HavreproteinKommer från havre och är en utmärkt källa till vegetabiliskt protein. Innehåller hög mängd kostfiber och är rikt på aminosyran lysin. Kan vara grynigt i konsistensen.
RisproteinKommer från brunt ris och är en annan populär källa till vegetabiliskt protein. Innehåller alla nödvändiga aminosyror och är lättsmält. Kan dock vara mindre näringsrik än andra proteinkällor.

Det är viktigt att notera att olika proteinkällor har olika fördelar och nackdelar. Valet av proteinkälla beror på dina specifika näringsbehov och personliga preferenser.

FAQ – Vanliga frågor om laktosfria proteinpulver

Varför ska man ta laktosfria proteinpulver?

För att man är laktosintolerant och behöver ett alternativ till alla vanliga proteinpulver baserade på mjölkprotein.

Vad innehåller laktosfria proteinpulver?

Laktosfria proteinpulver är i regel skapade antingen på protein med ärtor eller soja som bas. Alltså — inte skapade på mjölkprodukter såsom ägg.

När ska man använda sitt laktosfria proteinpulver?

Jag föreslår att man dricker en shake med sitt laktosfria proteinpulver direkt i samband med att man tränat klart. Helst inom 30 minuter efter att passet är klart för snabbast möjliga återhämtning för ens muskler.

Proteinpulver (och även andra kosttillskott i allmänhet) innehåller ofta snabba kolhydrater och proteiner i syfte för din kropp att kunna suga åt sig så mycket av alla näringsämnen så snabbt som möjligt efter att du tränat klart.

Vilket laktosfritt proteinpulver är bäst i test?

Core Soy Protein är namnet på produkten som vunnit vårt test och som vi vågar benämna som det bästa laktosfria proteinpulvret på marknaden just nu sett till många olika kriteriet, men framför allt det billiga priset sett till kvalitén på pulvret.

Core soy - Laktosfritt proteinpulver
Core Soy Protein från Svensktkosttillskott.se

Perfekt för både nybörjare och mer rutinerande träningsmänniskor.

Hur stor är effekten när du använder laktosfria proteinpulver?

Har du problem med att få i dig protein genom en allsidig kost i allmänhet är ett laktosfritt proteinpulver kanske den perfekta lösningen för dig.

Hur ska man blanda laktosfria proteinpulver?

Likt de flesta andra kosttillskott, kan ett laktosfritt proteinpulver enkelt blandas ned i en shake med ungefär 3,5 dl vatten i.

Kan laktosfria proteinpulver rekommenderas till alla som tränar?

Ja — eller i varje fall till alla som tränar och är känsliga för ämnet laktos som ofta återfinns i vanliga mjölkprotein.

Vart kan man köpa laktosfria proteinpulver i Sverige?

Laktosfria proteinpulver går att köpa i mängder av tränings- och hälsobutiker i allmänhet, men vi rekommenderar förstås att du lägger en beställning i en webbutik istället.

Vi rekommenderar SvensktKosttillskott.se och Gymgrossisten för ditt första köp av ett laktosfritt proteinpulver. Detta då priserna är rimliga, frakten ofta väldigt snabb och produkterna av bästa möjliga kvalité.

Fördelar med laktosfria proteinpulver

  • Du får i dig protein utan att behöva riskera gasbesvär

Nackdelar med laktosfria proteinpulver

  • Snäppet dyrare än vanligt proteinpulver

Att tänka på när du ska köpa laktosfria proteinpulver

Det du bör tänka på är samma faktorer som vi använder när vi bedömer och utser bäst i test.

Här är några viktiga faktorer att tänka på:

  1. Kvalitet på proteinet: Det är viktigt att välja ett proteintillskott av hög kvalitet som innehåller en balanserad blandning av aminosyror. Vassleprotein, ärtprotein och sojaprotein är några av de vanligaste proteinkällorna i laktosfria proteintillskott.
  2. Laktosfri formel: Se till att välja ett tillskott som är laktosfritt och lämpligt för personer med laktosintolerans. Detta är särskilt viktigt om du upplever magbesvär eller obehag efter att ha konsumerat produkter som innehåller laktos.
  3. Smak och textur: Proteintillskott kommer i olika smaker och texturer, så välj en som passar dina preferenser. Det finns också alternativ med tillsatta smaker eller sötningsmedel som kan passa om du vill undvika onödiga tillsatser.
  4. Pris: Priset på laktosfria proteintillskott kan variera, så välj ett som passar din budget och som ger dig det mest värde för pengarna. Tänk också på att vissa tillskott kan innehålla fler näringsämnen än andra, vilket kan påverka priset.
  5. Tillverkarens rykte: Välj ett välrenommerat företag som tillverkar högkvalitativa tillskott. Detta kan hjälpa till att garantera att tillskottet är tillverkat enligt höga standarder och inte innehåller några skadliga tillsatser.
  6. Andra kosttillskott och hälsobehov: Om du tar andra kosttillskott eller lider av specifika hälsobesvär, kan det vara en god idé att rådgöra med en läkare eller näringsrådgivare innan du väljer ett proteintillskott för att se till att det passar dina behov.

Övrigt testade produkter

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

Ett proteinpulver gjort på äggvita. Bidrar till ökad muskeltillväxt. Innehåller inget fett och inga kolhydrater.

PRIS: 399 kr
PROTEINHALT: 88%
PRIS/KG: 299 kr

Core Egg Protein, 400g

Core Egg Protein, 400g

Äggprotein gjort på primärt äggvita med en väldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.

PRIS: 129 kr
PROTEINHALT: 75%
PRIS/KG: 310 kr

Hampaprotein EKO, 500g

Hampaprotein EKO, 500g

Enda gröna proteinet på vår stora lista över alla bästa proteinpulver på marknaden. För dig som ställer stora krav på produkterna du stoppar i dig.

PRIS: 149 kr
PROTEINHALT: 50%
PRIS/KG: 299 kr

Pro Nutrition 100% Beef Protein, 2,2kg

Pro Nutrition 100% Beef Protein, 2,2kg

Ett fantastiskt protein med proteinisolat från nötkött med hög proteinhalt, tillsatt BCAA och helt fri från socker. Rekommenderas varmt.

PRIS: 499 kr
PROTEINHALT: 85%
PRIS/KG: 227 kr

Holistic Ärtprotein, 500g

Holistic Ärtprotein, 500g

Ett ekologiskt äggprotein gjort på ärtor. En stor favorit bland människor som ställer krav på att få i sig organiska produkter! Hög proteinhalt och fullkomligt glutenfritt.

PRIS: 169 kr
PROTEINHALT: 83%
PRIS/KG: 338 kr

Soy Protein Isolate, 1 kg

Soy Protein Isolate, 1 kg

Ett vegetabiliskt proteinpulver baserat på näringsrika sojabönor. För dig som är ute efter ett proteinpulver som inte bara är laktosfritt, men även mjölk- och äggfritt så är det här rätt produkt för dig.

PRIS: 199 kr
PROTEINHALT: Upp till 84%
PRIS/KG: 199 kr

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

Self Omninutrition Soy Protein, 1kg

Ett utmärkt alternativ till klassiskt, animaliskt protein. Perfekt för vegetarianer och människor som är laktosintolerante. Finns i många roliga smaker!

PRIS: 179 kr
PROTEINHALT: 91%
PRIS/KG: 179 kr

Select Vegan Protein, 27 portioner

Select Vegan Protein, 27 portioner

Ett kvalitativt protein baserat på växtprotein. Perfekt för dig som i övrigt äter en vegansk kost. Finns i många flera goda smaker trots detta. Söt och laktosfri.

PRIS: 399 kr
PROTEINHALT: 59%
PRIS/KG: 999 kr

Vegan Protein Blend, 1 kg

Vegan Protein Blend, 1 kg

Ett smakrikt proteinpulver som är fullkomligt bestående av veganska proteinkällor samt frukt- och grönsaksextrakt. Ett perfekt och hälsosamt mellanmål efter ett tungt styrketräningspass.

PRIS: 199 kr
PROTEINHALT: 69–74%
PRIS/KG: 199 kr

Sammanfattning

Låt inte din laktosintolerans störa din styrketräning. Se till att du får i dig tillräckligt med protein på en daglig basis genom att börja använda dig av ett laktosfritt proteinpulver.

Det billigaste på listan kostar trots allt bara lite över 100 kr, varför det kan vara en bra start ifall man är osäker på ifall ett proteinpulver verkligen är rätt produkt för en.

Vi hoppas innerligt på att våra stora test av laktosfria proteinpulver hjälpt dig i ditt sökande.

Nedan kommer vår sammanfattade topplista med de laktosfria proteinpulvret som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa laktosfria proteinpulvret – Bäst i vårt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa laktosfria protein-produkter är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport