Bästa Proteinpannkakor 2023 » Köpguide & Bäst i test!

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Proteinpannkakor 2023 » Köpguide & Bäst i test!

Är du träningsgalen och har upptäckt vilken fantastiskt uppfinning proteinkakor trots allt är? Då har du kommit helt rätt!

Vi har tagit på oss att jämföra alla proteinpannkaksmixer som finns ute på marknaden i ett enda stort test i syfte att kora den bästa proteinpannkakan på marknaden i år.

Grundfaktorer som du bör fundera på när du ska köpa mix för proteinpannkakor och som även ligger till grund när vi sätter våra bäst i test betyg är: Proteinkälla, proteinmängd, smak, konsistens, näring och kostnad.

Sidan innehåller annonser

Bästa Proteinpannkakorna i vårt test

Bäst i Test
Goodlife Protein Pancakes, 750 g

Goodlife Protein Pancakes, 750 g

PROTEINHALT: 43%
SERVERINGAR: 15 st

Goodlife Protein Pancakes är en högkvalitativ produkt som innehåller en blandning av vassleprotein och kaseinprotein, vilket ger en utmärkt kombination av snabbt och långsamt absorberande protein. Produkten är lätt att blanda och tillagas enkelt genom att bara tillsätta vatten eller mjölk och grädda i en stekpanna.

Oerhört nyttiga proteinpannkakor med ett lågt sockerinnehåll. Även glutenfria. Finns i 2 bra smaker.

Ca pris: 150 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Högkvalitativ proteinkälla

Lätt att blanda och tillaga

Höga kundbetyg som exempelvis "Galet likt vanliga pannkakor och smakar riktigt bra."

Nackdelar

Priset kan vara högre jämfört med andra proteinpannkakatillskott på marknaden.

En populär produkt inom proteinpannkakatillskottAllt du behöver tillsätta är vatten och du har fantastiska proteinpannkakor redo att gräddas. Njut av något barnsligt gott – njut av proteinpannkakor med vaniljsmak. 

Produkten är enkel att tillaga och innehåller även havregryn och äggvita för att ge en mer mättande känsla.

Fördelar:

Ca pris: 299 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Innehåller även havregryn och äggvita som ger mer mättnadskänsla
 •  
Nackdelar

Produkten kan innehålla mer socker än vissa användare vill ha i sin kost.

Protein Pancake Mix, 500 g

Protein Pancake Mix, 500 g

PROTEINHALT: 50%
SERVERINGAR: 20 st

Ett perfekt startpaket för dig som är sugen på att köpa in proteinpannkakor. Oerhört prisvärt och väldigt, väldigt gott! Köp 2 när du ändå är på gång föreslår vi.

Ca pris: 140kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Information om proteinpannkakor

Protein är viktigt för att bygga muskler, det vet alla som börjat styrketräna någon gång. Det alla inte vet är att det går att få i sig protein i pannkaksform genom att antingen blanda in valfritt proteinpulver eller genom att köpa färdig proteinpannkaksmix.

proteinpannkakor

Det här är ett smart sätt att få mer protein i sin kost på. Istället för att behöva steka ägg eller äta mer fisk så äter du något som är fantastiskt gott och som är svårt att få nog av — nämligen pannkakor!

Kombinationen av att kunna äta hur många pannkakor som helst (och att de är fyllda med protein) gör att du kan hjälpa dina muskler och din kropp i allmänhet att återhämta sig mycket snabbare genom att äta något som närmast smakar som godis.

Så utser vi bästa proteinpannkaka – Köptips

Vi har undersökt olika faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när man väljer proteinpannkakatillskott och nedan följer några av dessa faktorer:

 1. Proteinkälla: Det är viktigt att tänka på vilken proteinkälla som används i proteinpannkakatillskottet. Vanliga proteinkällor inkluderar vassleprotein, kaseinprotein och ärtprotein. Varje proteinkälla har olika fördelar och nackdelar, så välj en som passar dina näringsbehov och smakpreferenser.
 2. Proteinmängd: Välj en produkt som har tillräckligt med protein för att stödja dina träningsmål och näringsbehov. Proteinpannkakor innehåller vanligtvis cirka 10-15 gram protein per portion.
 3. Smak och konsistens: Smak och konsistens kan också vara viktigt när du väljer proteinpannkakatillskott. Vissa produkter kan ha en kornig konsistens eller smak som inte passar alla smakpreferenser. Välj en produkt som passar dig och din smak.
 4. Näringsämnen: Proteinpannkakor kan också innehålla tillsatta näringsämnen som kan hjälpa till att stödja hälsan och träningsprestationerna. Tänk på vilka näringsämnen som finns och om de passar dina näringsbehov.
 5. Kostnad: Kostnaden för proteinpannkakatillskott kan variera beroende på märke, kvalitet och proteinkälla. Tänk på din budget och välj en produkt som ger dig mest värde för pengarna.
 6. Ingredienser: Läs ingredienslistan noga och undvik produkter som innehåller tillsatt socker och onödiga tillsatser.

Till dessa delbetyg som ligger till grund när vi sätter slutbetyg lägger vi omdömen och betyg från de som testat produkten i verkligheten

Varför ska man köpa proteinpannkaksmix?

För att snabbt kunna tillaga och äta av något man verkligen kan njuta av — pannkakor — samtidigt som man får i sig en enorm mängd protein samtidigt.

Det är ett sätt att lura kroppen till att få i sig mer protein, helt enkelt.

När ska man använda proteinpannkakor?

När man oftast äter en frukost som helt enkelt är för klen och består av för lite protein. Jag försöker äta proteinpannkakor så ofta det bara går.

En viktig del av ens kost är att man får i sig tillräckligt med protein över en längre tid. Att äta proteinpannkakor varje dag kan vara lösningen för dig.

Du läser trots allt texten på den här sidan för att du är ute efter att få i dig mer protein som en del av din styrketräning i övrigt.

Proteinpannkaksmix är bra. Köp en stor påse och njut.

Det är så här man tränar smart — äter gott men samtidigt hälsosamt.

Vilka proteinpannkakor är bäst i test?

Vi har gjort vårt yttersta och personliget prövat nästan alla proteinpannkaksmixer som finns tillgängliga ute på marknaden just nu för att kunna publicera ett så pass utförligt test som möjligt.

Vi har dessutom flera års träningsbakgrund bakom oss, varför vi känner oss kunna bedöma vilket som är den bästa proteinpannkaksmixen i år (trots att alla har olika mål och kriterier, förstås).

Här är en tabell som jämför några vanliga egenskaper hos proteinpannkakatillskott:

ProteinkällaProteinmängd per portionNäringsämnenSmak och konsistensPris
Vassleprotein15-20 gramTillsatta näringsämnenKrämig och mjuk konsistensMedel
Kaseinprotein15-20 gramTillsatta näringsämnenTjock konsistensHög
Ärtprotein10-15 gramTillsatta näringsämnenTorr och kornig konsistensMedel
Sojaprotein10-15 gramTillsatta näringsämnenMjuk och lätt konsistensLåg
Hampa protein10-15 gramTillsatta näringsämnenTorr och kornig konsistensHög

Notera att dessa egenskaper kan variera beroende på märke och specifika produkter.

Hur ska man blanda en proteinpannkaksmix?

Sättet du använder dig av din proteinpannkaksmix står på förpackningen. Oftast innebär det att du blandar mixen med några dl vatten för enklast möjliga tillagningen.

Kan proteinpannkakor rekommenderas till alla som tränar?

Ja, absolut! Det här är ett kosttillskott som kan hjälpa i stort sett alla som tränar, oberoende av nivå eller typ av träning.

Det är trots allt en bra (och hälsosam) blandning av kolhydrater, kalorier och proteiner du får i dig när du tillagar och äter proteinpannkakor.

Det här är så mycket mer än bara en trend ifall du frågar oss. Det här är smart kosthållning, om något. Mer proteinpannkakor för folket!

Vart kan man köpa pannkakor i Sverige?

Du hittar oftast webbutiker nischade inom träning som erbjuder proteinpannkakor till bra priser.

Våra stora favorit på sajten i allmänhet, men vad gäller proteinpannkakor i synnerhet är Gymgrossisten.

Vi har skapat en lista längst upp på den här webbplatsen där du kan ta dig en närmare titt på vår stora jämförelse av proteinpannkaksmixer som finns tillgängliga på marknaden idag och vilka butiker som erbjuder dessa.

Fördelar med proteinpannkakor

 • Protein i fantastiskt god form
 • Enkelt att få i sig mer protein
 • Mer än bara en trend
 • Smart kosthållning

Nackdelar med proteinpannkakor

 • Lätt att få för mycket av det goda
 • Kan vara dyrare än att bara skapa egna pannkakor och blanda i vanligt vassleprotein

Vanliga frågor – Proteinpannkaka

Vad är proteinpulver?

Protein är vad man kan kalla byggstenar som bygger upp kroppen, ett pulver använder man för att snabbt och enkelt få i sig extra protein.

Varför göra proteinpannkakor?

Proteinpannkakor gör det enkelt och gott att få det extra proteinet man är ute efter till exempelvis frukost eller till ett smakfullt mellanmål.

Är det bäst med färdig mix för proteinpannkakor?

Det är mest en fråga om hur mycket tid du vill lägga. Det finns mycket bra färdiga mixer i dagsläget men det finns inget som hindrar ifrån att du blandar ihop din egen smet.

Vilka är fördelarna med att äta proteinpannkakor?

Proteinpannkakor kan hjälpa till att öka proteinintaget, stödja muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning, samt minska sötsuget genom att ge en mättnadskänsla.

Kan jag använda proteinpannkakor som en måltidsersättning?

Det rekommenderas inte att använda proteinpannkakor som en fullständig måltidsersättning, men de kan vara en del av en balanserad måltid eller som ett mellanmål.

Finns det några nackdelar med att äta proteinpannkakor?

En nackdel kan vara högt kaloriinnehåll om pannkakorna är gjorda med socker och olja. Dessutom kan vissa människor uppleva matsmältningsproblem om de inte är vana vid hög proteinintag.

Vilka ingredienser behöver jag för att göra proteinpannkakor från scratch?

För att göra proteinpannkakor från scratch behöver du typiska pannkaksingredienser som mjöl, ägg och mjölk, samt proteinpulver och eventuellt sötningsmedel eller smaksättning.

Sammanfattning

Proteinpannkakor är ett fantastisk smart sätt att få i sig protein på. Det här är så mycket mer än bara en trend.

Jag som skriver det här inlägget rekommenderar verkligen proteinpannkakor för alla som tränar av den anledningen.

Man kan effektivt sätt ”lura” kroppen till att få i sig mycket mer protein genom att blanda i det med något gott.

Proteinpannkakor är den perfekta frukosten för människor som tränar, helt enkelt. Jag äter det så ofta jag bara kan.

Vi hoppas vårt stora test av proteinpannkakor varit till hjälp och att du hittar den perfekta mixen för just dig.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Proteinpannkakor som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Proteinpannkakor – Testvinare & Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Goodlife Protein Pancakes, 750 g
 2. Bästa Glutenfria : Goodlife Protein Pancakes, 750 g
 3. Billigast köp : Protein Pancake Mix, 500 g
 4. Utan tillsatt socker : Protein Pancake Mix, 500 g
 5. Låg laktos : FAST Protein Pancake Mix, 450 g
 6. Högst proteinhalt : High Protein Pancake Blend, 700 g

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Pannkaka

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :